دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۲ - ۰۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۷۰۰
سایر ورزشها

گزارشی از حضور مدیرانی که تا زمان دلخواه بر مسند قدرت می‌نشینند

سیدمحمد پولادگر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
حدود ٧٠درصد آرای مجامع فدراسیون‌ها در اختیار روسای هیات‌های استانی است داورزنی: در اساسنامه جدید سعی بر برقراری تعادل می‌کنیم

در روزهایی که انتخابات فدراسیون‌های ورزشی به صورت متوالی برگزار می‌شود و وزارت ورزش روزهای شلوغی را پشت‌سر می‌گذارد، انتقادات زیادی به نحوه انتخاب روسای فدراسیون‌ها مطرح می‌شود. به نظر می‌رسد با توجه به این‌که روسای هیأت‌های استانی اکثریت اعضای مجمع را تشکیل می‌دهند، کار افرادی که چند دوره در رأس فدراسیون‌ها قرار داشتند، برای ادامه کار سخت نیست. این مسأله که روز گذشته با معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش هم در میان گذاشته شد، باعث قابل پیش‌بینی‌بودن نتایج انتخابات فدراسیون‌ها شده است.

 

 

چه کسانی حق رأی دارند؟

جالب است بدانید اعضای مجمع فدراسیون‌های ورزشی که تصمیم‌گیرنده برای آن رشته هستند را چه کسانی تشکیل می‌دهند. ٣١ تن از روسای هیأت‌های استانی در مجامع انتخاباتی حق رأی دارند که بیشترین سهم و چیزی حدود ٧٠‌درصد را شامل می‌شوند. نماینده داوران، نماینده ورزشکاران مرد(٢نفر)، نماینده ورزشکاران زن، نماینده باشگاه‌ها(٢نفر)، رئیس فدراسیون، نماینده نیروهای مسلح، نماینده فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی، نماینده فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی، نماینده فدراسیون ورزش‌های کارگری، نماینده کمیته ملی المپیک و وزیر یا معاون قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش (رئیس مجمع) دیگر اعضای مجمع را تشکیل می‌دهند.

 

 

تکرار قصه خادم برای پولادگر

روز گذشته انتخابات فدراسیون تکواندو در شرایطی برگزار شد که سیدمحمد پولادگر توانست با قاطعیت رأی اعضای مجمع را کسب کند. این درحالی است که او روی کاغذ یک رقیب جدی داشت اما وقتی رقبا متوجه رای بالای پولادگر در مجمع شدند، تصمیم گرفتند قبل از این‌که در رقابت شکست بخورند، انصراف دهند. درنهایت پولادگر با ٤١ رأی از ٤٣ رأی ممکن برای پنجمین دوره انتخاب شد. نکته جالب اینکه خود پولادگر به عنوان رئیس فدراسیون حتی در شرایطی که یکی از نامزدهای انتخابات بود توانست در رای‌گیری شرکت کند. این اتفاق چند روز قبل هم در انتخابات فدراسیون کشتی رخ داد؛ جایی که عباس جدیدی وقتی از رأی قاطع رسول خادم در مجمع باخبر شد، تصمیم به ترک مجمع گرفت.

 

 

آرای قابل پیش‌بینی

نکته مشترک در مجمع خیلی از فدراسیون‌های دیگر این است که می‌توان برنده را از قبل حدس زد و این موضوع برخی از افراد صاحب‌نظر را از ورود به رقابت انتخاباتی منصرف می‌کند. وقتی رئیس یک فدراسیون در طول ٤‌سال انتخابات هیأت‌های ٣١ استان را برگزار می‌کند، قطعا در پایان دوره خود رابطه خوبی با اکثر روسایی دارد که در زمان ریاست خودش انتخاب شده‌اند.

 

همین مسأله خیال تمام روسای فدراسیون‌های ورزشی را بابت گرفتن اکثریت آرا راحت می‌کند. در واقع تا زمانی که وزارت ورزش به ماجرا ورود نکرده و حکم برکناری صادر نکند یا این‌که خود رئیس فدراسیون تصمیم به کناره‌گیری نگیرد، انتخابات فدراسیون‌ها به همین شکل برگزار می‌شود و فرد جدیدی نمی‌تواند وارد رقابت انتخاباتی شود. این اتفاق در سال‌های اخیر باعث شده افرادی چون مشحون، پولادگر، ناطق‌نوری و... بالای ١٥‌سال در فدراسیون‌ها باقی بمانند.

 

 

قانونی که به تصویب نرسید!

چندی پیش صحبت از قراردادن بندی در آیین‌نامه فدراسیون‌ها بود که روسای فدراسیون‌ها تا ٣ دوره بیشتر مجاز به حضور نباشند. این موضوع که با استقبال خیلی از اهالی ورزش روبه‌رو شده بود، به شکلی عجیب حذف شد تا افرادی همچون پولادگر باز هم بتوانند به راه خود ادامه دهند. به نظر می‌رسد محدودیت ٣ دوره ٤ساله برابر با ١٢‌سال برای یک رئیس فدراسیون کاملا منطقی و کافی باشد تا تمامی برنامه‌های خود را پیاده کند، حتی برخی این موضوع را با ریاست‌جمهوری مقایسه می‌کنند که یکی از مهمترین پست‌های اجرایی یک کشور است و محدودیت ٢دوره‌ای برای آن وجود دارد.

 

 

پاسخ داورزنی به انتقادات

محمدرضا داورزنی بعد از مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو وقتی با سوالی مبنی بر این‌که نتایج انتخابات اکثر فدراسیون‌ها از قبل مشخص است، مواجه شد، اینطور پاسخ داد: «در اساسنامه جدیدی که درحال تدوین است، تمهیداتی در نظر گرفته شده که دیگر حس انتخابات یک‌طرفه وجود نداشته باشد. ما در اساسنامه جدید تعداد افراد دیگری که خارج از حوزه انتخاب رئیس فدراسیون هست و از سوی نهادهای دیگر انتخاب می‌شوند را افزایش دادیم. این موضوع تعادلی را برقرار می‌کند و باعث می‌شود شک و شبهات کمتر شود.»

 

وی همچنین می‌افزاید: «برخی از دوستان این نکته را مطرح می‌کنند، رئیس هیأت را رئیس فدراسیون مشخص می‌کند و طبیعی است که رئیس هیأت هم به همان فرد رأی می‌دهد. اگر این فرضیه را قبول داشته باشیم، رئیس فدراسیون را اکثر روسای هیأت‌های استانی تعیین می‌کنند. به‌عنوان کسی که هم در استان بودم، هم در فدراسیون و هم در وزارت ورزش؛ می‌گویم که ١٩نفر در استان رأی می‌دهند تا رئیس هیأت انتخاب شود. برای این‌که این شبهه هم برطرف شود، ما می‌خواهیم در اساسنامه جدید از بخش‌های دیگر ورزش مثل باشگاه‌های لیگ برتری، داوران و مربیان تعداد نمایندگان افزایش دهیم.»

 

داورزنی در پایان می‌گوید: «ما برای کمترشدن شائبه‌ها سعی می‌کنیم تعادل برقرار کنیم تا حتما رئیس قبلی فدراسیون در مجمع انتخاب نشود و فضای رقابت برای سایر دوستان هم باز باشد. تا الان هم هر کسی به وزارت ورزش آمده و نظر خواسته، ما آن فرد را به حضور در انتخابات تشویق کردیم. هم‌اکنون براساس اساسنامه قبلی عمل می‌کنیم و اساسنامه جدید در پروسه تدوین به سر می‌برد.»

 

 

نیاز به بازنگری جدی

با توجه به این‌که حتی ورود متخصصان و قهرمان‌های ورزش به انتخابات فدراسیون‌ها هم اکثرا با شکست مواجه شده، به‌ نظر می‌رسد وزارت ورزش باید در تدوین اساسنامه جدید دقت بیشتری به خرج بدهد، حتی سهم هیأت‌های استانی کمتر شده و فقط چند نماینده از آنها در مجمع حاضر شوند. از سوی دیگر، سهم اهالی یک رشته و قهرمان‌های سابق آن بیش ازپیش باشد. البته فدراسیون فوتبال تنها فدراسیونی است که اساسنامه متفاوتی دارد، چون علاوه بر روسای هیأت‌های استانی ١٦ مدیرعامل لیگ‌ برتری، ٤ مدیرعامل لیگ دسته اولی و چند مدیرعامل باشگاه از دسته دوم، فوتسال و فوتبال ساحلی هم حق رأی دارند تا اعضای مجمع تعدادشان به نزدیک ٧٠ برسد.

 

 

انتخاب فدراسیون تکواندو با حواشی فراوان برگزار شد

مقاومت پولادگر برای ٢٠‌سال ریاست

در روزهای اخیر شایعات زیادی مبنی بر فشار وزارت ورزش به پولادگر برای کناره‌گیری از انتخابات فدراسیون تکواندو شنیده شد که این مسأله با صحبت‌های رئیس فدراسیون در مجمع به تأیید هم رسید. پولادگر که دیروز به‌عنوان دومین نامزد پشت تریبون رفت، در بخشی از سخنانش گفت: «در روزهای اخیر در دوراهی مصلحت و حقیقت مانده بودم. مصلحت این بود که با توجه به فشارها و بداخلاقی‌ها کنار بروم اما من حقیقت را انتخاب کردم که بمانم و بجنگم. البته از دوستان می‌خواهم که به من رأی ندهند تا این مسئولیت سنگین از روی دوش من برداشته شود.»

 

به نظر می‌رسید با توجه به ماندن پولادگر در انتخابات همه برنامه‌های مختار کلانتری به هم ریخته و او بدین ترتیب پشت تریبون رفت و انصراف خود را اعلام کرد. رئیس سابق فدراسیون تکواندو که برای گرفتن جای پولادگر وعده‌هایی از وزارت ورزش دریافت کرده بود و حمایت ‌هادی ساعی را به همراه داشت، بعد از ترک مجمع، گفت: «با توجه به فشاری که از بالا وجود داشت، فکر می‌کردیم تغییراتی انجام می‌شود که به من هم قولش را صددرصد داده بودند.

 

مسئولان وزارت ورزش گفتند که پولادگر قطعا در انتخابات شرکت نمی‌کند. من از داورزنی پرسیدم که نظرتان برگشته که گفت بله!‍» البته داورزنی هم در صحبت‌های خود به نوعی حمایت وزارت ورزش از کلانتری را تأیید کرد: «جلسه‌ای بین پولادگر و کلانتری برگزار شد تا به توافق برسند اما این اتفاق رخ نداد. به‌ هرحال ما قصد دخالت در انتخابات را نداشتیم و دیدید که پولادگر هم انتخاب شد.» به ‌هرحال با وجود نظر وزارت ورزش برای تغییرات در تکواندو، پولادگر مقاومت کرد و دیروز برای پنجمین دوره متوالی به‌عنوان رئیس انتخاب شد.

 

رئیس فدراسیون تکواندو که ‌سال ٧٩ این سمت را برعهده گرفت، حالا می‌تواند تا‌ سال ١٤٠٠ در رأس این فدراسیون حضور داشته باشد تا ریاستش بیش از ٢٠‌سال طول بکشد. او بعد از انتخابش از مخالفان هم دعوت کرد که با فدراسیون همکاری کنند، چون معتقد بود تا حالا هم هیچ‌کسی را از فدراسیون بیرون نکرده و در مسیر برخی افراد همچون ‌هادی ساعی جدا شده است.

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش