به گزارش مهر، بحث انتخاب سرمربی تیم ملی سرانجام صبح یکشنبه به پایان رسید و روابط عمومی فدراسیون با اعلام نظر کمیته فنی، به فعالیت مهدی بی باک در تیم ملی خاتمه داد و قرار است به زودی برنامه های تیم ملی با تفکرات فریبرز عسگری آغاز شود. برنامه های که تا المپیک ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت.
اینکه چرا مهدی بی باک بعد از یکسال تلاش در تیم ملی حمایت فدراسیون را از دست می دهد خود جای سئوال دارد؟ خیلی از کارشناسان به حفظ مهدی بی باک و تغییر در بخش های دیگر معتقد بودند و شاید بهتر بود به مردی که در سخت ترین شرایط، ریسک کرد و هدایت تیم ملی را برعهده گرفت، فرصتی دوباره داده می شد.
زمستان ۹۵ و زمانی که رئیس سازمان تیم های ملی و سرمربی تیم ملی بعد از ناکامی در المپیک و حذف از جام جهانی استعفا دادند، وظیفه هدایت تیم ملی به مهدی بی باک سپرده شد و در همین مدت نیز با وجود برخی اشکالات و نتایج کسب شده که چندان قابل دفاع نبود، انصافا خیلی تلاش کرد و در نهایت نیز کنار گذاشته شد تا چند روز بعد به عنوان مشاور فنی پولادگر منصوب شود.
به نظر می رسد پولادگر برای راضی نگاه داشتن بی باک این سمت را برای وی در نظر گرفته است که صدور چنین حکمی برای خیلی از اهالی تکواندو جای تعجب داشت! چرا که رئیس فدراسیون خود فنی و آشنا با چم و خم تکواندوست و به نظر نمی رسد نیاز به مشاور فنی داشته باشد.
پیش از این هم در چند مورد اعلام کردیم که روند تصمیم گیری کلان در تکواندو ایراد دارد و باید تصحیح شود. وجود شورای فنی و یا کمیته فنی برای تکواندو ضروری است ولی شرح وظایف هر دو کمیته باید مورد بازنگری قرار گیرد چرا که روند فعلی باعث تداخل کاری است و شائبه اجرایی سناریوی انتخاب های از پیش تعیین شده را موجب می شود!
اگر سرمربیان تیم های نوجوانان و بزرگسالان را از ترکیب شورای فنی خارج کرده و به جای آنها از نفراتی چون مقانلو، بی باک و ... استفاده می شد هم روند کار بهبود پیدا می کرد و هم وزن فنی این شورا بالا می رفت. ضمن اینکه دیگر نیازی نبود به بی باک حکم مشاوره فنی دهیم. در ترکیب کمیته فنی هم که مرجعی تصمیم گیرنده است باید تغییراتی ایجاد شود چرا که تکواندو مردان فنی و تاثیرگذار کم ندارد که توانایی حضور در کمیته فنی را دارند.
از سوی دیگر شاید بتوان انتخاب سرمربی جدید تیم ملی را سرآغاز تغییرات جدید و بنیادین در تکواندو ایران عنوان کرد. تغییراتی که پولادگر بعد از انتخابات دوم آذرماه به آن اشاره کرد و اکنون رسما کلید خورده است و باید ادامه پیدا کند. اهالی تکواندو از رئیس فدراسیون انتظار دارند که با تداوم این تغییرات ضعف های آشکار فدراسیون را دوره چهارم مدیریت خود بر تکواندو پوشش داده و مسیری طی شود که دیگر شاهد نتایج ضعیف در میادین بین المللی بخصوص رقابتهای جهانی و المپیک نباشیم.
مسیری که تکواندو که با این مربی با تجربه آغاز کرده می تواند به تحقق این هدف ختم شود. مردی که زمستان ۹۰ بعد از اختلاف مهماندوست با فدراسیون، سکان هدایت تیم ملی را در سخت ترین شرایط قبل از المپیک ۲۰۱۲ لندن برعهده گرفت و با وجود کسب مدال نقره المپیک و نقره جام جهانی «آروبا» برکنار شد. نزدیکان به تیم ملی می دانند در همین ۱۱ ماه چه در حوالی تیم ملی گذشت که موجبات خروج عسگری از چرخه کادر فنی را رقم زد. ولی این بار عسگری با تجربه تر وارد شد و نیک می داند که جای اشتباه ندارد و باید از تمام ابزار و مردان تاثیرگذار و البته قابل اعتماد بهترین بهره را ببرد.
عسگری این شرایط را یکبار تجربه کرده و به نوعی بعد از آنکه قرار به تغییر در راس تیم ملی شد، او بهترین گزینه بود که می توانست انتخاب شود، مردی که در شش ماه گذشته و در شرایطی که تیم ملی نتیجه نمی گرفت با جوانان جویای نام و با آتیه بهترین نتایج را دو تورنمنت کشورهای اسلامی و داخل سالن آسیا کسب کرد و قطعا می داند باید گام ها را شمرده بردارد و در انتخاب دستیارانش هم بیش از پیش دقت کند تا سناریوهای قبلی تکرار نشود.
اما این مربی به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد. در کنار حمایت بزرگان و پیشکسوتان از کادر فنی، تیم ملی بزرگتر می خواهد و باید فردی با تجربه و البته تاثیرگذار در کنار او قرار داد. تیم ملی تکواندو با تغییر سرمربی حتما روش کار خود را نیز را تغییر خواهد داد و باید تغییرات به راس سازمان تیم های ملی هم رسیده و فردی انتخاب شود که به لحاظ تجربی، فنی و مدیریتی توانایی کمک داشته باشد.
کلام آخر اینکه تکواندو دنیا بعد از المپیک ۲۰۱۶ پیشرفت شگرفی داشته و با تغییرات زیادی دنبال می شود و همه می دانند که تکواندو ایران از سطح اول دنیا فاصله گرفته است. هر چند کار بسیار سخت است ولی کادر فنی جدید تیم ملی می تواند این فاصله را خیلی زود جبران کند به شرط آنکه برنامه های عسگری و خواسته های او اجرایی شود، از کادر فنی همه اهالی تکواندو حمایت کنند و با تصمیمات اشتباه فضا را برعلیه او تغییر ندهیم.
- 9
- 4