به گزارش تسنیم، زمانی که در قم صحبت از رشتههای مدالآور در عرصه بینالمللی میشود هیچگاه نمیتوان کاراته را نادیده گرفت، چراکه این رشته در سالهای اخیر در بخشهای فنی و بازیکن نمایندههای قابل قبولی را تقدیم تیم ملی کرده است.
پس از خداحافظی مجید عبدالحسینی، علیرضا کتیرایی، مهدی عموزاده از تیم ملی کاراته کشورمان، از سال ۹۰ ایران شاهد یک جایگزین مناسب از استان قم برای تیم ملی بود و آن کسی جز امیر مهدیزاده که درخشش خود را از طلای جهانی فرانسه آغاز کرد نبود.
قهرمانیهای مهدیزاده در وزن ۶۰ کیلوگرم ادامه داشت تا اینکه وی عناوینی همچون طلای دانشجویان جهان، مدال طلای بازیهای آسیایی اینچئون، مدال برنز بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی، مدال نقره بازهای آسیایی جاکارتا و چندین مدال رنگارنگ دیگر که رهآورد وی از مسابقات بینالمللی معتبر مختلف است به دست آورد.
در شرایطی که همیشه وی یکی از امیدهای کسب مدال برای کاروان ایران در اعزامهای مختلف بوده است اما امسال نتوانسته درخشش قابل قبولی نسبت به سالهای گذشته داشته باشد و قطعاً این زنگ خطری برای تیم ملی و کاراته قم تلقی میشود.
مهدیزاده در مسابقات آسیایی جاکارتا مدال نقره را به دست آورد که البته این مدال هم برای کاروان ایران بسیار ارزنده بود اما پسازآن همه امیدها به حضور در مسابقات کاراته وان آلمان بود که در آنجا مهدیزاده نیز نتوانست از عنوان خود دفاع کند.
امیر کاراته ایران لقبی که ورزش دوستان ایرانی به وی دادهاند، در معرض خطر جدی قرار گرفته که اصلیترین علت آن میتواند مشکلات قهرمانان باشد، البته مهدیزاده ۲۹ ساله است و همین مسئله بر افت او نیز تأثیر مستقیم دارد.
نماینده تیم ملی کاراته کشورمان در مرحله نیمهنهایی مسابقات کاراته وان برلین برابر حریف ژاپنی مغلوب شد و امروز برای رقابت با حریف قزاقستانی خود به روی تاتامی میرود تا شانس خود را برای کسب مدال برنز محک بزند.
اگر بخواهیم عملکرد و مدالهای اخیر مهدیزاده به صورت نمودار بررسی کنیم، میبینیم که وی حرکتی رو به افول داشته و این زنگ خطری است و احتمال میرود سلطه امیر در وزن ۶۰ کیلوگرم در جهان روبه پایان باشد و رتبهبندی یک دنیا توسط سایر کشورها مورد هدف قرار گرفتهشده است.
با توجه به آنکه کاراته ایران و بهتبع آن استان قم همیشه حرفهای بسیار زیادی برای گفتن در سطح بینالمللی داشتهاند باید هر چه سریعتر به فکر جایگزینی مناسب برای امیرمهدیزاده باشند.
در المپیک ۲۰۲۰ توکیو که رشته کاراته برای نخستین بار به این مسابقات اضافهشده است، با این روند نمیتوان از مهدیزاده انتظار مدال طلا و یا شاید هم کسب مدال را داشت.
در یک سال اخیر تمام کشورهای آسیایی توانستهاند در وزن ۶۰ کیلوگرم و حتی سایر اوزان عملکرد چشمگیری داشته باشند و ورزشکاران کشورمان را بهآسانی حذف و یا در کسب مدالهای رنگارنگ آنها تأثیر مستقیم داشته باشند.
کاراته قم حدود دو سال تا المپیک ژاپن مهلت و فرصت دارد تا بازیکنی جوان را جایگزین مهدیزاده و یا در وزنهای دیگر به تیم ملی معرفی کند.
- 14
- 4