در ابتدای آبان، انتصاب جدیدی در کمیته ملی المپیک صورت گرفت و یکی از نامداران جودو ایران در کمیسیون ورزشکاران این کمیته به عنوان ريیس، فعالیت خودش را آغاز کرد. حضور آرش میراسماعیلی در کمیته ملی المپیک در حالیکه همه عادت دارند او را در کنار ورزش جودو ببینند، موضع مهمی بود اما این اتفاق در هیاهوی این روزهای فوتبال به خوبی دیده نشد.
این انتصاب علاوه بر اینکه می تواند خبر خوبی برای جامعه جودو باشد، خبر خوبی هم برای ورزشکاران و قهرمانان جوان ایرانی است که مدیری جوان و شناخته شده که حوصله و انگیزه زیادي برای کار کردن دارد، اکنون در کمیته ملی المپیک نماینده آنهاست. انتخاب ريیس جدید کمیسیون ورزشکاران و همچنین ماجرای کنار رفتن ريیس فدراسیون جودو به علت تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان که منجر به انتصاب او در پست سرپرست نایب ريیسی فدراسیون شد، موضوعاتی بودند که ما را برآن داشت تا با قهرمان سابق جودوي ایران گفت وگو کنیم و نظراتش را در مورد این مسائل جویا شویم.
در مورد کمیسیون ورزشکاران که یک سال از عمر آن میگذرد، صحبت کنید.
سال گذشته انتخاباتی در کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک برگزار شد و ۱۵نفر از دوستان با رای اکثر ورزشکاران واجد شرایط انتخاب شدند. حساسیت این انتخابات بالا بود چون ۶ رای بچه ها در مجمع کمیته ملی المپیک تاثیر گذار بود. پس از آن هیات ريیسه ای را با آرای خود بچه ها تشکیل دادیم و حمید سوریان به عنوان ريیس انتخاب شد. در طول این یک سال ما جلساتی را برگزار کردیم که در آن ها مصوبات خیلی خوبی را داشتیم. یکی از مهمترین کارهایی که ظرف این مدت انجام دادیم و می توان گفت گل کار ما بود، برگزاری هفته المپیک بود.
در خصوص سمت جدیدی که در این کمیسیون به شما واگذار شد، کمی توضیح بدهید.
سوریان به دلیل مشغله کاری زیاد به واسطه فعالیت درکمیته المپیک و شورای راهبردی، کمتر میتوانستند در جلسات کمیسیون ورزشکاران حضور داشته باشند و به همین دلیل از حضور در این پست، عذرخواهی کردند. به این ترتیب، حدود دو هفته پیش انتخاباتی را داخل کمیسیون انجام دادیم که دوستان به بنده اعتماد کردند تا به عنوان خدمتگزارمشغول فعالیت باشم.
ظرف این دو هفته جلسات بسیار خوبی را برگزار کردیم. به عنوان مثال چند روز پیش، جلسه بسیارخوبی را با ريیس آکادمی المپیک داشتم که جلسه بسیار پرباری بود. به دنبال این هستیم که همایشها و دورههایی را برگزار کنیم. مصوبات خوبی نیز داشتیم. اواخر آبان نیز جلسه ای داریم که از دکتر ابطحی مدیرعامل صندوق و همچنین ريیس کمیته ملی المپیک دعوت کردیم حضور داشته باشند تا صحبت ها و مشکلاتی که قهرمانان در خصوص صندوق قهرمانان منتقل کرده اند را عنوان کنیم. اتفاق بسیار خوبی است که ما در این کمیسیون می توانیم مشکلات و آسیب های بچه ها را پیگیری کنیم. در واقع این ۱۵نفر به عنوان نماینده و خدمتگزار ورزشکاران هستند.
کار و نقش اصلی کمیسیون ورزشکاران چیست؟
سعی ما بر این است که نسبت به کمیسیونهای دیگر متفاوت عمل کنیم و در واقع با دیدگاه فراکمیسیونی به موضوعات نگاه کنیم. چرا که ما یک کمیسیون رسمی هستیم و به همین دلیل می توانیم با کمیته جهانی المپیک یا IOC، ارتباط مستقیم داشته باشیم. تلاش کردیم در چند هفته گذشته، این ارتباط را برقرار کنیم. در حدود دو سه ماه پیش در دوره آکادمی جهانی المپیک شرکت کردم و در آنجا مدرک گرفتم و فکر میکنم با توجه به این موضوع می توانم ارتباط بهتری با کمیتهجهانی داشته باشم. ضمن اینکه، کمیسیون پیشنهادی را ارائه کرده که این پیشنهاد باید به جلسه هیات اجرایی برود و اگر با آن موافقت و اجرایی شود، میزبانی کمیسیون جهانی ورزشکاران المپیکی را خواهیم داشت و در این زمینه باید بتوانیم شرایط کاری را فراهم کنیم.
دیدگاه کمیته ملی المپیک در مورد این کمیسیون چگونه است؟
نظر صالحی امیری و همچنین همکاران و همراهانشان، در مورد کمیسیون ورزشکاران بسیار مثبت است. امیدواریم با حمایتهای ایشان، ما نیز بتوانیم یک گزینه را در کمیسیون جهانی ورزشکاران المپیکی که انتخابات آن در جریان مسابقات المپیک برگزار میشود، داشته باشیم. ما به دنبال این هستیم که بتوانیم برای المپیک ۲۰۲۰ شرایطی فراهم کنیم تا از یکی از ورزشکارانمان، ظرف یکی، دو سال اخیر، پشتیبانی خیلی خوبی را انجام بدهیم. در دو دوره قبلی این انتخابات، هادی ساعی کاندیدا شد اما متاسفانه نتوانستیم جایگاه و کرسی را به دست بیاوریم. با اینحال فکر می کنم اگر از حالا بتوانیم شرایط لازم را فراهم کنیم و پشتیبانی کمیته و وزارت ورزش را داشته باشیم شرایط بهتر از گذشته خواهد بود. من از هفته گذشته نامه نگاری هایی را با صالحی امیری انجام دادم و در این هفته نیز پیگیر این موضوع خواهیم بود.
در خصوص این انتخابات توضیح بیشتری میدهید؟
انتخابات کمیسیون جهانی ورزشکاران المپیکی که زیر نظر خود IOC فعالیت می کند، در هر دوره المپیک برگزار می شود که رایزنیهای خاص خودش را میطلبد. این رایزنی ها را در رشته های مختلف و با کشورهای مختلف از یکی، دوسال قبل شروع می کنند و در زمان تعیین شده، توسط ورزشکارانی که شناخته شده هستند و مدال المپیک دارند در خود دهکده انتخابات خاصی برگزار می شود. نفرات و کشورها در این مورد رایزنی می کنند و ما نیز این امید را داریم که با حمایت از یکی از ورزشکاران المپیکیمان، بتوانیم او را به انتخابات نزدیک کنیم و شرایطی برایش به وجود بیاوریم که در آنجا رای او را داشته باشیم.
سراغ جودو برویم؛ اتفاق مهمی که برای جودو د رروزهای اخیر افتاد، کنار رفتن درخشان از پست ریاست فدراسیون و حضورش در پست سرپرستی نایب ريیسی بود.
به نظر من در طول یکی ،دوسال اخیر، عدم انسجامی که در بخش مدیریت فدراسیون وجود داشت، یک آسیب جدی برای فدراسیون جود در یک دهه گذشته به حساب می آید. جدای از هر انتصاب و هر رفت و آمد، به این معتقد هستم که بین جامعه جودو شاید اختلاف نظرها و اختلاف سلایقی وجود داشته باشد اما متحد شدن و یکپارچه شدن و کنار هم بودن می تواند این جامعه و فدراسیون را به برنامهها، اهداف و پیشرفت هایی که مد نظر هستند برساند. در دوسال گذشته از فدراسیون جودو دور بودم. چرا که دوستان نخواستند با آن ها همکاری کنم اما دورادور برنامه ها را پیگیری میکردم و از جامعه جودو اطلاع داشتم. دور بودن و بیرون بودن اساتید و بزرگان و همچنین یکپارچه نبودن آنها برای جامعه جودو خوب نیست.
شاید روزی یکی از بیرون این جامعه بیاید و آن زمان است که اهالی جودو قدر داشتههای خودشان را میدانند. جناب درخشان نیز خدماتی را برای جامعه جودو داشته و زحماتی را کشید اما به هر نحوی نتوانست دوره خودش را تمام کند. بنابراین بدنه مدیریت و بزرگان جودو باید جمع شوند و یک تصمیم واحد بگیرند. به عنوان یک قهرمان از وزارت ورزش می خواهم که زودتر تکلیف فدراسیون جودو را مشخص کند.
اداره کردن کارها با سرپرست موجب تزلزل در تصمیمات و کندی برنامهها می شود. هرعزیزی بیاید و دلسوز جودو باشد، اگر کمکی خواست همه ما سعی می کنیم به او کمک کنیم. بدون شک شرایطی باید پیش بیاید که این فضا برای خود خانواده جودو باشد. یعنی از خانواده جودو یک نفر بیاید و همه کمکش کنند.
فرقی هم نمی کند چه کسی باشد. نیت باید برای پیشرفت جودو باشد. جامعه جودو خودش باید انتخاب کند نه اینکه به آن ها تحمیل شود. این برای آنها که در جودو زحمت می کشند، بد است. کسی که از بیرون می آید، تا بخواهد این جامعه را بشناسد زمان زیادی لازم دارد و این مساله تفاوت زیادی را در اوضاع و شرایط به وجود میآورد. امیدوارم تکلیف جودو هرچه زودتر مشخص شود و هرچه زودتر فدراسیون جودو به سر و سامان برسد. تا چشم بر هم بزنیم المپیک رسیده است. ضمن اینکه ما مسابقات مهمی که رنکینگ المپیک هستند را نیز پیش رو داریم.
به نظر شما آیا تداوم حضور درخشان در فدراسیون، کار درستی خواهد بود؟
همانطور که گفت ایشان نیز زحمت کشیده اند و خدماتی انجام داده اند. استفاده از تجربیات ایشان کار خوبی است. ما قدردان زحمات دوستانی که سالیان سال در راس فدراسیون های مختلف حضور دارند هستیم اما من فکر می کنم که به یک ایده جدید، انگیزه جدید و یک فکر نوین احتیاج داریم. باید بتوانیم در کنار هم و با تعامل و انعطاف کار کنیم.
فکر می کنم کمی از خودگذشتگی میخواهد و امیدوارم همه ما داشته باشیم. اگر قانونی تصویب شد همه باید بپذیریم و بیاییم شرایطی به وجود بیاوریم که اگر یک نفر جدید آمد همه به او کمک کنیم. به نظر من درخشان توانایی خوبی دارد و می تواند برای جودوي ایران مفید باشد اما معتقدم این قانونی که در سطح ملی تصویب شده، برای این است که نیروهای جوان بیایند و جایگزین شوند و با انگیزه آنها شرایط خوبی به وجود بیاید. با اینحال ما نباید از تجربیات و توانایی مدیران قبلی نیز غافل شویم. هرکسی که می آید باید تمام جامعه جودو، چه جوان ها و چه پیشکسوتان را کنار هم نگه دارد و از تواناییشان در کنار هم استفاده ببرد.
حضور جودوکارانمان در مسابقات گرند پری ابوظبی و تاشکند را چطور ارزیابی میکنید؟
در ابوظبی شرایط متفاوتی داشتیم. با توجه به اینکه قرعه ناجوری و ناخواستهای برای سعیدمولایی به وجود آمد، کار برای او سخت شد اما با اینحال چیزی از ارزشهای او کم نمیشود. بریمانلو نیز واقعا تلاشش را کرد. من فکر میکنم تعداد مسابقات دارای رنکینگ زیاد شده است. تعداد مسابقات آنقدر زیاد هست که شاید ورزشکاران فرصت ریکاوری را پیدا نمی کنند. کادر فنی باید به این مساله توجه کند تا بچه ها بدنشان فرسوده نشود. جودوکاران ما از مسابقات جهانی آمدند.
اینکه آن ها مدام در مسابقه باشند شرایط را سخت می کند. نباید ریکاوری ورزشکار به تاخیر بیفتد. باید هدف را روی نتیجه گیری در المپیک بگذاریم. این توانایی را داریم که بچه های ما در المپیک مدال بگیرند. در رفتن به مسابقات نباید عجله کنیم. بچه های ما خداراشکر رنکینگ خوبی دارند و با چند مسابقه دیگرمی توان رنکینگ آن ها را ارتقا بخشید و بهتر کرد. علاوه بر این، خوشحالم تیمی که به ازبکستان اعزام شد، تیم جوانی است و همه ما باید از آن حمایت کنیم. اگر دو سه نفر الان در جودو نتیجه خوب میگیرند، باید پشتونه ای برای آنها داشته باشیم.
پنج نفری که به مسابقات ازبکستان اعزام شدند اگر نتیجه هم نگرفتند نباید برای ما مهم باشد چرا که آن ها جوان هستند و باید در میدان های مختلف شرکت کنند. این بچه ها جایگزین قهرمان های ما می شوند. به نظرم میدان دادن به آن ها کار خیلی خوبی بود که فکر می کنم در سالهای اخیر، جای آن خالی بود و باید خیلی زودتر این کار را انجام می دادیم.
آیا امکان بازگشت شما به فدراسیون جودو وجود دارد؟
ما تابع وزارت هستیم که چه تصمیمی برای فدراسیون خواهد گرفت. در طول این مدت دوستان عزیزی با بنده صحبت کردند اما در حقیقت هنوز به جمع بندی و نتیجه لازم نرسیده ام. همه ما باید به دنبال این باشیم که جودوي ایران به جایگاه اصلی خودش برگردد.
پس یعنی احتمال حضور شما در فدراسیون وجود دارد!
باید شرایطش فراهم شود. من عضو این خانواد هستم. هرچند که در این دوسال نخواستند من در کنارشان باشم اما به هرحال دلم با جودو است. همانطور که گفتم منتظر تصمیم وزارتخانه هستیم. ضمن اینکه خود جامعه جودو باید در این مورد تصمیم بگیرد. امیدوارم هر اتفاق که میافتد و هر تصمیمی گرفته می شود به نفع جامعه جودو باشد.
محمد سجاد بهي
- 17
- 3