به گزارش فارس، بیست و چهارمین دوره مسابقات جهانی کاراته از صبح روز سه شنبه هفته گذشته به میزبانی شهر مادرید و با حضور ۱۱۱۷ کاراته کا از ۱۴۰ کشور به میزبانی اسپانیا در سالن «ویزینک» آغاز شده و روز گذشته (یکشنبه) با برگزاری مسابقات کومیته تیمی به پایان رسید. در چارچوب این دوره از رقابتها تیم ملی کومیته مردان ایران موفق شد با شکست حریفان خود به فینال مسابقات جهانی راه یابد. مردان کاراته ایران موفق شدند در فینال بیست و چهارمین دوره مسابقات جهانی اسپانیا با شکست تیم ملی ترکیه برای سومین بار در سکوی قهرمانی جهان بایستند.
گفتوگوی ذبیح الله پورشیب با فارس را در ادامه میخوانید:
چطور شد شما برای سومین بار در حضور ۱۴۰ کشور دنیا در بخش کومیته تیمی عنوان قهرمانی را کسب کردید؟
خدا را شکر توانستیم در این دوره از مسابقات جهانی نتیجه بسیار خوبی را کسب کنیم و برای کشورمان باز هم مدالهای خوشرنگی را بدست بیاوریم. ما موفق شدیم نتایج دو دوره گذشته را تکرار کنیم و این خیلی برای ما مهم بود که این نتیجه تکرار شود. ما نشان دادیم که کاراته ایران قدرتمندترین تیم حال حاضر دنیا است و اگر دو دوره قهرمان شدیم، قطعا بیدلیل نبوده است. در حاشیه مسابقات شاهد بودیم که کل کاراته دنیا مقابل ما سر تعظیم فرود آوردند و خیلیها در سالن مسابقات کنار ما حضور پیدا کردند و از عملکرد کاراته ایران تعریف و تمجید کردند.
حضور ۱۴۰ کشور دنیا در این رقابتها نشان میداد به خاطر المپیکی شدن این رشته استقبال در این دوره از رقابتها بسیار زیاد بود، نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟
در این دوره از مسابقات ۱۴۰ کشور از کل دنیا حضور داشتند. کاراته ایران نشان داد واقعا جایگاه بسیار بالایی در دنیا دارد. یکی از دلایلی که این دوره از رقابتها استقبال شده به این دلیل است که کاراته برای اولین بار وارد المپیک شده و همه کشورها دوست دارند با حضور در المپیک مدالآوری کنند، البته این آخرین دورهای است که تا قبل از المپیک ۲۰۲۰ توکیو مسابقات در رده قهرمانی جهان برگزار شد، به همین دلیل امتیازات این مسابقات برای همه کشورهای دنیا با ارزش و مهم بود. این یکی از مهمترین دلایلی است که این رقابتهامسابقات با استقبال بسیار زیادی روبرو شده بود.
گویا در این رقابتها تقسیم مدال در همه اوزان طوری بود که به خاطر رقابت سنگین بین کاراتهکاها خیلی از نفراتی که دوره قبل مدالآور بودند، در این رقابتها نتوانستند مدال کسب کنند. آیا شما این موضوع را تأیید میکنید یا خیر؟
در بخش کومیته انفرادی ۵ وزن به رقابت میپردازند که در این رقابتها ۲۰ مدال طلا، نقره و برنز مشترک تقسیم میشود. ۲۰ نفری که در مسابقات جهانی اتریش روی سکو قرار گرفته بودند این دوره شاهد بویدم تنها ۵ نفر از آنها موفق به کسب مدال شدند. این نشان میدهد که چقدر شرایط در کاراته تغییر کرده است. یعنی همه کشورها در تلاشند تا مدال کسب کنند. این موضوع علیرغم اینکه نشان میداد رقابت بین کاراتهکاهای دنیا تنگاتنگ است، مدال هم دیگر برای چند کشور خاص نیست. همه برای رسیدن به مدال در تلاش هستند. آراگا از کشور ژاپن، مامایوف از آذربایجان، گرایولون از فرانسه و من از ایران در این رقابتها تلاش کردیم که دوره قبل همه ما مدال کسب کرده بودیم، اما این دوره تنها من موفق شدم مدال برنز بگیرم. این نشان میدهد خیلی از بزرگان کاراته دنیا که در دوره قبل مدال کسب کرده بودند به خاطر رقابت سنگین این دوره مدال کسب نکردند. بسیار خوشحالم که در این دوره نیز موفق شدم مدال ارزشمند برنز را در اسپانیا کسب کنم.
نگه داشتن شرایط ایدهآل در طول این دو سال واقعا کار سختی بود؟
اینکه من موفق شدم از مسابقات جهانی اتریش تا مسابقات جهانی اسپانیا خودم را حفظ کنم کار بزرگی بود. ما امسال سال بسیار پر ترافیکی را داشتیم. من در تمام رویدادها حضور داشتم، نمیگویم سال بسیار خوبی برای من بود، اما با حضور در مسابقات مختلف مثل لیگهای جهانی هلند، فرانسه، ترکیه، مسابقات قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی، مسابقات جهانی اسپانیا تقریبا ۹۰ درصد موفق به کسب مدال بودم و از عملکردم بسیار راضی هستم.
در فینال کومیته تیمی در ابتدا دو ملیپوش ما نتیجه را واگذار کردند. در واقع کار تمام شده بود، چه اتفاقی افتاد که شما موفق به شکست نماینده ترکیه شدید و نتیجه مسابقات تغییر کرد؟
برد و باخت در مسابقات کومیته تیمی برای کل تیم است. من خوشحالم از اینکه تیم قدرتمندی را داریم. من در کنار این نفرات احساس قدرت و غرور میکنم. ما در ابتدا ۲ بر صفر از ترکیه عقب افتادیم، اما من روحیهام را از دست ندادم چون مطمئن بودم تیم ما مقابل ترکیه شکست نخواهد خورد. وقتی میخواستم وارد تاتامی شوم، به خودم گفتم میروم و حتماً هم برنده خواهم شد. در طول مبارزاتم مدام به بچهها روحیه میدادم، با داد و فریادهایی که کنار تاتامی داشتم خواستم بچهها این نکته را فراموش نکنند که آنها ایرانیهای باغیرت هستند. روی تاتامی هم از تجربیات خودم استفاده کردم و رفتم با پیروزی نوار موفقیتهای ترکیه را پاره کنم. خدا را شکر با نتیجهای که رقم خورد، روند نتایج تغییر کرد. مهدی خدابخشی و سجاد گنجزاده هم کار را تمام کردند. این موفقیت مزد زحمات همه بچهها بود. ما با کار گروهی نتیجه کسب کردیم.
از اینکه پس از ۴۸ سال کاراته ایران نایب قهرمان جهان شد و شما توانستید برای سومین بار در سکوی قهرمانی جهان در رده کومیته تیمی قرار بگیرید، چه حس و حالی داشتید؟
ما به این فکر بودیم که در مسابقات جهانی اسپانیا باید برای سومین بار قهرمان دنیا شویم. از اولین روزهایی که اردو شروع شد، به قهرمانی جهان فکر میکردیم. من به عنوان کاپیتان تیم ملی در برخی مواقع در تمرینها برای بچهها سخت میگرفتم. جدا از اینکه کادرفنی مسئولیت تمرین را بر عهده داشت، من هم وظیفه داشتم به عنوان کاپیتان تیم ملی یک مقدار روی تمرینات ملیپوشان سختگیری کنم. خدا را شکر بچههای ما آنقدر از روز اول عالی بودند که در طول مسابقات مقابل حریفان خود جنگنده مبارزه میکردند و خوشبختانه در پایان هم نتیجه گرفتیم. این افتخار بزرگی بود که ما در اسپانیا کسب کردیم و جایگاه ایران در دنیا با این قهرمانی تثبیت شد. در مجموع مردان و بانوان ما نایب قهرمان شدیم و این افتخار بزرگی برای ما است. قطعا تلاش نسلهای گذشته روی این موفقیت بی تأثیر نبود، آنها کاشتند و ما درو کردیم. انشاءالله نسلهای آینده هم بتوانند این جایگاه را حفظ کنند.
صحبت پایانی شما...
از مسئولان فدراسیون که در توان خود تلاش کردند و برای این موفقیت کمک کردند تشکر میکنم. از همه اعضای کادر فنی، مربیان بدنساز و مخصوصا سرمربی تیم ملی که در این مدت از جان مایه گذاشت و با تمام انرژی تلاش میکرد در کنار ما باشد تشکر میکنم. قطعا نمیتوان نقش مهم هروی را در این قهرمانی نادیده گرفت. سه دوره ما در مسابقات جهانی قهرمان جهان شدیم، مطمئن هستم سیدشهرام هروی، داشتههایی از خود دارد که این تیم موفق شده سه بار قهرمان شود. بچههای ما همه عالی بودند در طول این چند سال، اما او نقش به سزایی در این موفقیت داشته است. هروی از جان خود و وقت و زندگی خود برای این تیم مایه گذاشته است، دوستی و رفاقت بین کادر فنی و بازیکنان همیشه در چارچوب خوب بوده است. نگه داشتن تیم بزرگی مثل این تیم واقعا کار سختی است. هروی با مدیریت خود با طراحی تمرین در کنار دیگر مربیان موفق شد این نتایج تاریخی رقم بخورد.
- 19
- 6
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۸/۲۶ - ۱۶:۴۵
Permalink