مهمترین عناوین خبری
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۰۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۰۴۲
سایر ورزشها

بینا علی‌نسب:

شطرنج بعد از بوکس سخت‌ترین ورزش دنیا است/ نوسانات دلار باعث قطع همکاری با مربی ارمنستانی شد

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
مبینا علی‌نسب دختری که با تاریخ‌سازی در مسابقات شطرنج قهرمانی بانوان جهان نام خودش را بر سر زبان ها انداخت با هزینه شخصی به این مسابقات رفته و حتی هزینه سرپرست تیم نیز به عهده خودش بوده است.

به گزارش ایسنا، مبینا علی نسب دختر ۱۸ ساله شطرنج ایران است که به تازگی در مسابقات قهرمانی جهان بانوان تاریخ سازی کرد. او توانست با شکست الیزابت پتز استاد بزرگ آلمان و مونیکو سوکو استاد بزرگ لهستان به دور سوم این رقابت‌ها راه یابد. البته علی‌نسب با وجود این تاریخ‌سازی، تمام هزینه‌های سفر خود و سرپرستش را به خانتی مانسیسک روسیه به صورت شخصی و از جیب خود پرداخت کرده است.

 

علی‌نسب به اصرار خانواده از کودکی وارد این رشته شد اما کم کم به آن علاقه مند شد. او به جای بازی و تفریح در کنار خانواده کودکی‌اش را صرف تمرین شطرنج کرد، اما اکنون با شگفتی‌سازی در رقابت‌های قهرمانی جهان با تمام آن سختی‌ها کنار آمده است و بزرگترین هدف او رسیدن به درجه استاد بزرگی و همچنین قهرمانی جهان است و می‌خواهد خیلی زود به آن دست یابد.

 

دختر شگفتی‌ساز شطرنج ایران عناوین زیادی همچون نایب قهرمانی زیر ۱۶ سال جهان، قهرمانی آسیا مغولستان (۲۰۱۶)، نایب قهرمانی آسیا ازبکستان(۲۰۱۷)، قهرمانی جوانان آسیا ایران (۲۰۱۷)، قهرمانی غرب آسیا (۲۰۱۷) و چندین قهرمانی و نایب قهرمانی دیگر در آسیا و غرب آسیا دارد. او دوست دارد که مقابل ماگنوس کارلسن استاد بزرگ و نابغه شطرنج جهان اهل نروژ، بازیکن شماره یک رتبه‌بندی جهانی و قهرمان حال حاضر جهان بازی کند.

 

مبینا علی نسب با حضور در ایسنا از شروع زندگی شطرنجی‌اش گفت و به سوالات نیز پاسخ داد.

 

* به اصرار پدر و مربیانم در ۹ سالگی شطرنجی شدم

مبینا علی نسب: ۹ سالم بود که به اصرار پدرم شطرنجی شدم. پدرم تفریحی با عمویم شطرنج بازی می‌کند. کم کم  خودم هم از این رشته خوشم آمد و به آن علاقه مند شدم. شطرنج ورزش آرامی است و با روحیه من سازگار است. از همان ابتدا فکر کردم که این رشته برای من و شخصیتم مناسب است و  دیگر کم کم در آن ماندگار شدم. مربیانم هم اصرار زیادی برای ماندنم در این رشته داشتند و این‌ها سبب شد که آن را به صورت جدی ادامه دهم. مدتی هم در رشته والیبال فعالیت کردم اما باز هم شطرنج را بیشتر دوست داشتم.

 

* در کودکی بازی و سفر نداشتم/ با زندگی شطرنجی کنار آمدم

مبینا علی نسب: اخت شدن با شرایط و زندگی شطرنجی اوایل خیلی برایم سخت بود. من از کودکی به این رشته  آمده بودم، در کودکی هیچ بازی نکردم، هیچ مسافرتی با خانواده نرفته بودم. خیلی سختی‌ها را تحمل کردم. اوایل برایم خیلی سخت بود و تحمل می‌کردم. کم کم با آن کنار آمدم و اکنون دیگر برایم راحت‌ شده است.

 

پدر مبینا علی‌نسب: از همان اوایلی که مبینا شطرنج را آغاز کرد (۱۰ سال پیش) من و مادرش که ۱ – ۲ بامداد از  مهمانی به خانه می‌آمدیم می‌دیدیم مبینا روی لپتاپش، صفحه شطرنج یا کتابش خوابش برده است. ساعت‌های طولانی را تمرین کرد تا به اینجا رسید.

 

* شطرنج بعد از بوکس سخت‌ترین ورزش دنیا است

مبینا علی نسب: شطرنج یک بازی فکری است و خیلی ها فکر می‌کنند خیلی کار راحتی است، اما شطرنج هم  آمادگی ذهن، هم بدنی می‌خواهد. خیلی‌ها معتقد هستند که بعد از بوکس حرفه ای شطرنج سخت ترین ورزش دنیا است. خیلی ها هم می گویند یک بازی شطرنج به اندازه ۹۰ دقیقه فوتبال انرژی می‌خواهد. شطرنج خیلی انرژی را تحلیل می‌دهد. هر بازی حدود ۶ ساعت زمان می‌گیرد. در قهرمانی جهان یکی از بازی‌هایم ساعت ۳ شروع شد و ساعت ۹:۱۵ به پایان رسید. شده که یک بازی من تا ۷ ساعت هم طول بکشد.

 

پدر مبینا علی‌نسب: همه فکر می‌کنند که شطرنج فقط یک صفحه و چند مهره است اما نمی‌دانند که چقدر وقت و انرژی ‌می خواهد. کارشناسان می‌گویند یک بازی شطرنج معادل یک بازی فوتبال ۹۰۰ دقیقه انرژی می‌گیرد.

 

* در کنار شطرنج، شنا و بدنسازی هم انجام می‌دهم

مبینا علی‌نسب: باید در کنار شطرنج یک ورزش دیگر را دنبال کرد. برای یک مسابقه شطرنج باید چهار - پنج ساعت  نشست و فکر کرد. در این شرایط ورزشکار هم از لحاظ بدنی و هم از لحاظ فکری تحلیل می‌رود. باید در کنار این رشته ورزش دیگری را دنبال کرد تا به سطح آمادگی کامل رسید تا بدن در حین مسابقه کم نیاورد. همه شطرنج بازان یک ورزش دیگر در کنار این رشته را دنبال می‌کنند. من بدنسازی و شنا را در کنار شطرنج انجام می‌دهم. شنا خیلی از لحاظ بدنی به شطرنج‌باز کمک می‌کند چون باعث آمادگی بدن می شود.

 

* به خاطر شطرنج درس را در شاخه تجربی ادامه ندادم/ سال آینده به دانشگاه تهران می روم

مبینا علی نسب: در کنار شطرنج همیشه سعی کردم که درس را نیز ادامه دهم و اکنون دیپلم تجربی دارم. به خاطر  شطرنج نتوانستم درس را در شاخه تجربی ادامه دهم و تصمیمم این است در دانشگاه، رشته تربیت بدنی بخوانم. ترجیح دادم به این رشته بروم تا بیشتر به شطرنجم کمک کنم. احتمالا از سال آینده در دانشگاه تهران مقطع کارشناسی را آغاز خواهم کرد. در این دانشگاه سهمیه دارم ولی هنوز ثبت نام نکرده‌ام. می‌خواهم یکسالی استراحت کنم و از سال آینده به دانشگاه بروم.

 

* ۱۲ سالگی به تیم ملی وارد شدم/ در اولین اعزام قهرمان شدم

مبینا علی نسب: اوایل که وارد شطرنج شدم تنها روزی یک یا دو ساعت تمرین می‌کردم اما رفته رفته تمریناتم بیشتر شد. اکنون روزی بیش از ۷ تا ۸ ساعت تمرین می‌کنم. در ۱۲۲ سالگی هم به تیم ملی وارد شدم و در اولین اعزام که مسابقات قهرمانی مدارس آسیا در سال ۲۰۱۲ در سریلانکا بود در بخش استاندارد قهرمان و در بخش سریع به مدال برنز رسیدم.

 

* شانس صعودم به دور دوم ۵۰ – ۵۰  بود/ روحیه خوبی داشتم

مبینا علی نسب: دو هفته قبل از مسابقات شطرنج قهرمانی بانوان جهان، در مسابقات المپیاد جهانی شرکت کرده و  نتیجه‌ خوبی هم گرفته بودم. برای مسابقات قهرمانی بانوان جهان روسیه دو هفته زمان داشتم تا تمرین کنم و برای حریف دور نخست تدارک ببینم. من خوب تمرین کرده و تدارک دیده بودم، اما شانس صعود خود را از دور اول به دور دوم ۵۰ – ۵۰ می دانستم. حریفم در دور اول "الیزابت پتز" استاد بزرگ آلمان، بسیار قوی و  رنک ۱۰ جهان بود. او قبل از این رقابت‌ها هم در یک ورلد کاپ بازی کرده و نتیجه خوبی گرفته بود. الیزابت حتی مقابل کاریاکی به تساوی رسیده بود. اما خب من هم تدارک خوبی برای او دیدم و روحیه خوبی هم داشتم و توانستم شکستش دهم.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

* سوکو تجربه بیشتری نسبت به پتز داشت/ اعتماد به نفسم بالا رفته بود

مبینا علی نسب: در دور دوم باید مقابل مونیکو سوکو استاد بزرگ لهستان با ریتینگ ۲۴۶۳ مسابقه می دادم. پتز  آلمانی از سوکو قوی تر بود و من توانسته بودم او را حذف کنم، اما خوب می‌دانستم که سوکو استاد بزرگ آقایان بوده و تجربه بیشتری نسبت به پتز دارد. من یک روز بین دور اول و دوم فرصت داشتم تا تدارک ببینم. در این فاصله هم پویا ایدنی و هم سایر شطرنج بازان به من کمک کردند که تدارک بهتری داشته باشم. خداراشکر هم توانستم در همان یک روز برای حریفم کاملا تدارک ببینم و با آمادگی کامل سر میز بنشینم. از طرفی هم چون دور اول را به راحتی پشت سر گذاشته بودم، اعتماد به نفس و روحیه ام خیلی بهتر بود. توانستم با دو پیروزی سوکو را پشت سر بگذارم و به دور سوم برسم.

 

* در بازی اول برنده بودم اما وارد تدارک حریف شدم

مبینا علی نسب: در دور سوم هم با ماریا موزیچوک بازی کردم. او قهرمان سابق بانوان جهان است و در حال حاضر هم در رده پنجم جهان قرار دارد. خواهر او آنا نیز در قهرمانی بانوان جهان ایران نایب قهرمان شده بود و رنک ۲۲ جهان را دارد. دور اول که خیلی خوب بازی کردم و برتری زیادی نسبت به ماریا داشتم، اما با یک اشتباه کوچک همه را از دست دادم. من ۱۰۰ درصد برنده بازی بودم و با یک حرکت بازی را باختم. وقتی ورزشکار بازی برده را می بازد از لحاظ روانی خیلی بهم می‌ریزد. من در دور دوم هم از لحاظ روانی بهم ریختم و هم وارد تدارک حریف شدم و نتوانستم بازی را جمع کنم و به ماریا باختم.

 

* خوشحالم که به عنوان اولین ایرانی به دور سوم رسیده‌ام

مبینا علی نسب: شطرنج بازان زیادی از ایران در مسابقات قهرمانی بانوان جهان شرکت کرده بودند اما همه آن‌ها در  دور اول حذف می شدند. من خیلی خوشحالم که توانستم به عنوان اولین ایرانی به دور سوم این رقابت‌ها راه یابم و در دور سوم هم با حریفی همچون ماریا موزیچوک بازی کنم. جایزه این مسابقات دلاری بود. من حتی در دور اول اگر حذف می‌شدم ۳۷۵۰ دلار و در دور دوم ۵۵۰۰ دلار می گرفتم. پاداش حضور در دور سوم ۸ هزار دلار بود که هنوز نگرفته‌ام. امیدوارم که مانند مسابقات قهرمانی جهان ایران نشود (با خنده). احتمالا در پایان مسابقات این جوایز دلاری واریز خواهد شد.

 

* سایت های معتبر مرا پدیده مسابقات معرفی کردند

مبینا علی‌نسب: همه سایت‌های معتبر دنیا من را به عنوان پدیده مسابقات معرفی کردند که خیلی برای من ارزش  داشت. بعد از آن هم که بازی برده را از دست دادم از من زیاد گفته شد. تا قبل از این مسابقات خیلی شناخته شده نبودم و کسی هم را مرا نمی شناخت. مصاحبه خاصی هم نکرده بودم. اما بعد این نتایج که از مسابقات قهرمانی بانوان جهان بدست آمد شناخته تر شدم.

 

* هزینه من و خانم پریدر ۲ هزار دلار شد/ هزینه‌ها را خودم پرداخت کردم

مبینا علی نسب: با هزینه خودم به مسابقات قهرمانی بانوان جهان در روسیه رفتم. حتی هزینه سرپرست(شادی پریدر) را نیز من تقبل کردم. حدود ۲۲ هزار دلار یا کمی بیشتر برای هر دو نفر ما هزینه شد، دقیق نمی‌دانم. به من گفتند که باید با هزینه خودم به مسابقات بروم. از طرفی هم تنها که نمی‌توانستم به این مسابقات بروم، مجبور شدیم که هزینه سرپرست را هم خودمان بدهیم. فدراسیون گفته بود که قبل از من هم هر کسی به این مسابقات رفته هزینه‌هایش را خودش پرداخت کرده است. حتی بعد از رسیدن به این مهم هم صحبتی برای پرداخت کردن هزینه های من نشد. موقع رسیدن به ایران هم تنها با یک حلقه گل از من استقبال شد.

 

پدر مبینا علی‌نسب: همراه مبینا مربی که نبود. از فدراسیون به من گفتند بودجه نیست که سرپرست همراه مبینا  بفرستند. من با هزینه شخصی و با جوایزی که مبینا می‌گیرد پریدر را به مسابقات فرستادم تا در کنار مبینا باشد. اگر زحمات پریدر نبود مشکل پیش می آمد. ممنون زحمات خانم پریدر هم هستیم.

 

* هزینه مسابقات آسیایی و جهانی با فدراسیون است

مبینا علی نسب: هزینه اعزام به مسابقات المپیاد جهانی و قهرمانی زیر ۲۰ سال جهان را فدراسیون داد. فدراسیون  هزینه مسابقات آسیایی و جهانی که معمولا تیمی باشد را برعهده می‌گیرد اما هزینه اوپن‌ها با خود ورزشکار است. البته مسابقات قهرمانی جهان هر چند جزو مسابقات اوپن نبود اما هزینه‌ها را فدراسیون پرداخت نکرد.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

* مربی‌ام ایدنی است/ نوسانات دلار باعث قطع همکاری با مربی ارمنستانی شد

مبینا علی نسب: دو سه ماهی است که استاد بزرگ "پویا ایدنی" مربی من است. او خودش عضو تیم ملی شطرنج  است. در این مدت با او کار کردم و از این بابت راضی هستم. مربی قبلی من هارتونیان از ارمنستان بود. تمامی هزینه‌های مربیانم با خودم بوده است. البته مربی تیم ملی هم استاد بین المللی حامد موسویان است که در مسابقات به من کمک می‌کند و روحیه می‌دهد. از طرفی هم شادی پریدر همیشه در کنار من بوده و هم به لحاظ شطرنجی و هم از لحاظ روحی خیلی به من کمک می‌کند.

 

پدر مبینا علی‌نسب: قبل از پویا ایدنی مربی مبینا هارتونیان ارمنی بود. او برای هر جلسه ۳۰ تا ۴۰ دلار می‌گرفت که حدود چهار ماه قبل ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان می‌شد، اما الان ۴۰ دلار نزدیک یک میلیون تومان می‌شود. ما با این مربی قطع همکاری کردیم و اکنون با ایدنی کار می کند. نوسانات دلار برای همه سخت است. در ورزش کشتی هم همین نوسانات دلار مطرح بود.

 

* نیاز به یک مربی بهتر و بالاتر داریم

مبینا علی‌نسب: فکر می‌کنم که باید یک مربی بهتر و بالاتر برای  تیم‌ملی بگیرند اما گویا فدراسیون در حال حاضر  بودجه ندارد و شرایط برایش فراهم نیست. از وزارت ورزش و کمیته ملی‌المپیک می‌خواهم که به فدراسیون کمک کنند تا بتواند یک مربی خوب و دائمی برای ما بیاورد. این مشکل هم برای تیم بانوان و هم مردان وجود دارد که مربی دائمی نداریم. در بخش مردان سوکولف هست اما خب خیلی کم در ایران حضور دارد. شاید تنها دو سه روز قبل از هر مسابقه بیاید که فایده چندانی ندارد. ما به یک مربی دائمی نیاز داریم. فرقی ندارد که چه مربی باشد فقط یک مربی دائمی می‌خواهیم که بتوانیم به موفقیت های بیشتر برسیم.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

پدر مبینا علی‌نسب: باید فدراسیون و وزارت ورزش کمک کنند و برای شطرنج‌بازها مربی بیاورند. شطرنج‌بازان نیاز به  مربی و استاد بزرگ خوب دارند که بالای سرشان باشد و اردو مداوم داشته باشند. آن‌ها با هیچی خود را ثابت کرده‌اند. اگر مبینا سه ماه قبل مربی داشت و در فدراسیون اردو می‌گذاشتند مطمئن بودم که نتیجه خیلی بهتری می‌گرفت.

 

* باید زودتر استاد بزرگ شوم/ قهرمانی بانوان جهان هدف من است

مبینا علی‌نسب: در حال حاضر باید زودتر ریتینگ خود را به ۲۴۰۰ برسانم و استاد بزرگ بانوان شوم. اکنون با درجه ای که از این مسابقات کسب کردم به ریتینگ ۲۲۹۰ خواهم رسید. ۲۰۰۰ ریتینگ دیگر می‌خواهم تا به استاد بزرگی برسم. باید در مسابقات زیادی شاید چهار یا پنج اوپن شرکت کنم تا به این درجه برسم. اگر استاد بزرگ بانوان شوم درخواست‌های زیادی برای حضور در مسابقات اوپن خواهم داشت که بدون هزینه در آن‌ها شرکت کنم.

 

البته اگر در مسابقات قهرمانی جهان بازی آخر دور سوم را می‌بردم به استاد بزرگی می‌رسیدم. فکر می‌کنم که کلا در ایران ۶ استاد بزرگ شطرنج بانوان داریم. همچنین قهرمانی بانوان جهان را برای خودم هدف قرار داده‌ام و حتی می خواهم به نرم‌های آقایان برسم. باید تا سه یا چهار سال آینده به این اهداف برسم. در حال حاضر ۱۸ ساله هستم و حداقل باید تا ۲۳ - ۲۴ سالگی به این ‌ها دست یابم.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

پدر مبینا علی‌نسب: اگر مبینا به دور چهارم رقابت‌های قهرمانی جهان می‌رسید استاد بزرگ شده بود و کارش تمام بود، اما خودش هم نمی‌دانست. در بازی دوم به او گفتم اما دیگر نشد.

 

* از استادبزرگ‌های زیادی امتیاز گرفته‌ام

مبینا علی‌نسب: خیلی فرصت بازی کردن با استاد بزرگ‌ها یا سوپر استادها را نداشتم اما در همان تعداد کم هم  توانستم از آن‌ها امتیاز بگیرم. یکی دو برد و چند تساوی مقابل حریفان قدر در کارنامه دارم. با ناتالیا ژوکووا اوکراینی که استاد بزرگ آقایان هستند به تساوی رسیدم. سوکو استاد بزرگ آقایان بوده و توانستم او را دوبار شکست دهم، الیزابت پتز هم استاد بین المللی آقایان بوده که یک برد و یک تساوی مقابل او بدست آوردم، ماریا موزیچوک هم که استاد بزرگ آقایان بود که به یک تساوی و یک شکست مقابل او دارم. مقابل الکساندر فیر استاد بزرگ مطرح برزیلی هم شکست خوردم.

 

* لیگ شطرنج ایران شرایط بدی دارد

مبینا علی‌نسب: لیگ شطرنج شرایط خیلی بدی دارد. قراردادها خیلی پایین است و همان اندک قراردادی که می‌بندند  را هم نمی‌دهند. ما فقط قرار داد امضا می‌کنیم و چیزی نمی‌گیریم. این خیلی بد است چون لیگ تنها منبع درآمد شطرنج‌بازان است که هیچ پولی از آن دستشان را نمی‌گیرد. من سال گذشته ۱۵ میلیون با تیم دانشگاه بسته بودم اما تنها ۵ میلیون آن را گرفتم. سال‌های قبل‌تر هم با استقلال و ذوب آهن چیزی نگرفتم. نه شطرنج‌بازان و نه فدراسیون هم در این مورد هیچ پیگیری نمی‌کنند تا مشکل حل شود. اگر مبالغ قراردادهایی که امضا می‌شود را بدهند خیلی از استاد بزرگ‌ها حتی از خارج از ایران در لیگ شرکت خواهند کرد و لیگ پویا خواهد شد اما چون این اتفاق نمی افتد دیگر هیچ شطرنج باز مطرحی در آن بازی نمی‌کند.

 

* امکانات کم اما شطرنج‌باز موفق زیاد است

مبینا علی‌نسب: ما دختران شطرنج چون شهرهای متفاوت داریم خیلی سخت است و کم پیش می‌آید که یک جا  جمع شویم و تمرین کنیم. اما پسران همیشه با هم‌ هستند و تمرین می‌کنند. ما بیشتر قبل مسابقات در کنار هم جمع می‌شویم. کشورهای دیگر خیلی زیاد به ورزشکارانشان می‌رسند و به آن‌ها خیلی اهمیت می‌دهند.

 

مثلا چین به تیم‌های ملی آپارتمانی می‌دهد که همه با هم در آن تمرین کنند ولی در ایران امکانات کمتر و رسیدگی هم خیلی کمتر است. با وجود اینکه بودجه‌ها و رسیدگی‌ها کم است اما باز هم شطرنج بازان خوبی داریم که موفقیت‌های زیادی کسب می‌کنند. ما که اردوی زیاد نداریم. اردوها هم در هتل است و از آن لحاظ مشکلی نداریم. به اردوها عادت کرده‌ایم و با آن کنار آمده‌ایم. چون همه بچه های تیم ملی با هم خوبیم وقت استراحت هم با هم بازی می‌کنیم. تنها نیستیم که در اردوها خسته شویم. جو شطرنج در کل جو خوبی است. همیشه صفحه و ساعت داریم و در هر جایی با هم بازی می‌کنیم تا خسته نشویم حتی در فرودگاه.

 

در ادامه مبینا و پدرش به سوالات خبرنگار ایسنا پاسخ دادند.

 

* مسابقات پیش‌روی شما چیست؟

۱۸ آذرماه مسابقات قهرمانی انفرادی آسیا در فیلیپین برگزار می‌شود که شرکت خواهم کرد. البته هزینه این مسابقات بر عهده فدراسیون است. برای سایر مسابقات هنوز برنامه ریزی نکرده‌ام اما احتمالا یک یا دو اوپن در زمستان انتخاب خواهم کرد تا بازی کنم.

 

* تاکنون از فدراسیون شطرنج پاداشی برای حضور در یک مسابقه و یا  کسب یک مقام دریافت کرده‌ای؟

در مسابقات رده سنی که مقام می‌آوردیم به ما پاداش جزئی می‌دادند ولی برای مسابقات بین‌المللی هیچ پاداشی نگرفته ام.

 

* در سال گذشته از وزارت ورزش چند سکه گرفتی؟

مبینا علی‌نسب: ۴۵ سکه. قرار بود ۷۵ سکه بگیرم که به خاطر یک اشتباه تنها ۴۵ سکه گرفتم.

 

پدر مبینا علی‌نسب: در سالی که گذشت وزارت ورزش قرار بود به مبینا ۷۵ سکه بدهد اما به دلیل اشتباه دبیر فدراسیون تنها ۴۵۵ سکه گرفت. البته قرار است در سال آینده مابقی را بگیرد. برای بچه‌های دیگر هم از این اتفاق‌ها افتاده است. در این سال هم باید برای صعود مبینا به دور سوم رقابت‌های قهرمانی جهان فدراسیون به وزارت اعلام کند که کار بزرگی انجام شده تا وزارت ورزش برای پاداش اقدام کند.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

* تاکنون برای این رشته چقدر هزینه کرده‌اید؟

مبینا علی‌نسب: نمی‌دانم. اینکه از ابتدا برای این ورزش چقدر هزینه کرده‌ام دقیق مشخص نیست اما می‌دانم خیلی  هزینه شده است.

 

پدر مبینا علی‌نسب: از نظر مالی که دقیق نمی‌دانم، ولی وقت زیادی را هزینه کردیم. هم من به عنوان پدر و هم خودش ۱۰۰ سال را برای این رشته صرف کرده‌ایم. اگر زمانی را که برای مبینا در شطرنج صرف کردم خرج کاسبی خودم می‌کردم بیشتر به سود می‌رسیدم. من شاید اندازه دو خانه برای مبینا هزینه کرده‌ام. چون ما شهرستانیم و هزینه رفت و آمد هم داریم. خیلی سال است که هر پنجشنبه جمعه‌ را برای حضور در مسابقه به تهران آمده‌ام. در این راه با ماشین تصادف هم کردم و کلی خسارت دیدم.

 

* حضور اسپانسر در رشته شطرنج چگونه است؟

من هیچ‌گاه اسپانسر نداشتم، پیشنهادی هم از سوی اسپانسر نداشتم. خیلی کم پیش می‌آید در شطرنج حامی مالی پیدا شود. شطرنج رشته ای بی سروصدا و آرام است، زیاد هم در تلویزیون دیده نمی‌شود. هیچ کس در شطرنج اسپانسر ندارد و همه هزینه‌ها با خود ورزشکاران است. یادم نمی‌آید کسی اسپانسر داشته باشد.

 

* از لیگ‌های اروپایی پیشنهاد داشتی؟

بله از لیگ ترکیه پیشنهاد داشتم که به دلیل همزمانی با یک مسابقه، نتوانستم در آن بازی کنم. دوست دارم در لیگ آلمان بازی کنم. البته لیگ ترکیه هم خوب است. حقوق لیگ کشورهای خارجی دلاری است و تمام هزینه هایمان را نیز دلاری پرداخت می‌کنند. قراردادهای لیگ‌های خارجی برای ما خیلی خوب است و خیلی می‌تواند به ما کمک کند.

 

* ویژگی لازم برای یک شطرنج باز چیست؟

آرام بودن و صبوری در شطرنج خیلی مهم است چون باید برای هر بازی چندین ساعت بنشینی. اگر فردی آرام نباشد نمی‌تواند موفق باشد.

 

* می‌گویند شطرنج ذهن را باز می‌کند و در حل مسائل ریاضی تاثیر زیادی دارد، درست است؟

مبینا علی‌نسب: بله ذهن را باز می‌کند و خیلی به ریاضی کمک می کند.

 

پدر مبینا علی‌نسب: ذهن را باز می‌کند، شطرنج محاسبه است. حساب دو دو تا چهارتا است. بیشترین سودی که  مبینا در قهرمانی جهان به دست آورد به نظر کارشناسان روی محاسبه بوده است. حتی با ماریا موزیچوک هم در دور اول طبق محاسبه برنده بود. فقط یک اشتباه کرد و به تساوی رسید. شطرنج خیلی در درس کمک می‌کند اما وقتی به شطرنج پا می‌گذاری دیگر فرصت درس خواندن نداری.

 

* بزرگترین تفریحتان بعد از شطرنج چیست؟

مبینا علی‌نسب: باز هم شطرنج. حتی زمانی هم که در راه مسابقه هستیم یا در حال بازگشت مخصوصا پسرها از  شطرنج می‌گویند. زمانی که در ماشین یا اتوبوس می‌نشینند از شطرنج حرف می‌زنند تا زمانی که به مقصد می‌رسیم.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

* روزی شده که از شطرنج خسته شوی و نخواهی بازی کنی؟

مبینا علی‌نسب: شاید برای یک روز این اتفاق برایم افتاده باشد اما اینکه بخواهم جدی تصمیم بگیرم نه اصلا.

 

* دوست داری با چه شطرنج‌باز مطرحی بازی کنی؟

مبینا علی‌نسب: قطعا کارلسن. باید برای هم بازی شدن با این افراد به یک درجه‌ برسیم که بتوانیم با آن‌ها بازی  کنیم. البته می‌توان در اوپن ها با او بازی کرد اما این اوپن‌ها مسابقات خاصی است که بازی‌کردن در آن‌ها خیلی سخت است.

 

* هدفی برای درآمدزایی از این رشته دارید؟

مبینا علی‌نسب: فعلا که برنامه‌ای ندارم و تنها به فکر خودم و موفقیتم در این رشته هستم. اما در آینده در برنامه‌هایم  هست که یک باشگاه شطرنج داشته باشم.

 

* شهرت و پول چقدر برات اهمیت دارد؟

مبینا علی‌نسب: اهمیت دارند اما نه آن‌قدر که همیشه بخواهم به آن‌ها فکر کنم، بیشتر موفقیت و پیشرفت برایم مهم  است. پول هم قطعا مهم است چون با توجه به درآمدی که دارم می‌توانم در مسابقات مختلف حضور پیدا کنم یا برای اوپن‌ها بیشتر هزینه کنم.

 

* کدام مهره شطرنج را بیشتر دوست داری و چرا؟

مبینا علی‌نسب: وزیر را دوست دارم. مهره مهمی است همه جور حرکت می‌کند و اداره بازی دست وزیر است. البته  پیاده هم خوب است اما وزیر را بیشتر دوست دارم.

 

* کدام مهره نقش کلیدی در پایان بازی در برد و باخت ایفا می‌کند؟

مبینا علی‌نسب: در وسط بازی همانطور که گفتم وزیر ولی در پایان بازی رخ مهم است. به نظر من رخ خیلی مهم  است و بیشترین تاثیر را در برد و باخت‌هایم در پایان بازی داشته است.

 

بینا علی‌نسب,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

* بهترین خاطره  از سال‌هایی که در شطرنج بودی.

مبینا علی‌نسب: سالی که نایب قهرمان جهان شدم. آن زمان جدول را خیلی بد شروع  کرده بودم. حتما باید چهار دور آخر را می‌بردم که به مقام می‌رسیدم. من توانستم به این مهم برسم و نایب قهرمان جهان شدم. آن موقع کمتر از  ۱۶ سال سن داشتم.

 

* زندگی با آدم‌های شطرنج‌باز چگونه است؟

مبینا علی‌نسب: سخت است خیلی سخت است.

 

* حرف پایانی

پدر مبینا علی‌نسب: مبینا دختر خوبی است. قهرمانی او از یک طرف و شخصیت اجتماعی او از طرف دیگر برایم مهم است. ما از او رضایت داریم. قهرمانی جهان هم برای او دور از دسترس نیست. اگر قهرمان شود افتخار بزرگی برای ما است. رسانه‌ها هم سنگ تمام گذاشتند و فهمیدیم که مردم ورزش و شطرنج را دوست دارند.

 

مبینا علی‌نسب: ابتدا تشکر می‌کنم از خانواده‌ام که همیشه پشت من بوده اند. بعد هم باید تشکر کنم از مربیانی که  تا حالا داشتم، بخصوص شرباف، هارتونیان، موسویان و مربی حال حاضرم ایدنی و خانم پریدر که هم شطرنجی و هم غیر شطرنجی به من انگیزه دادند و کمکم کردند.

 

 سارا عبدالجوادی

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اتفاقا بوکس خیلی اسونه و درضمن خیلی پراسیب و چرته،ولی کشتی آزاد یکی از سخت ترین ورزشهای رزمی است و دراین ورزش هم باید قوی باشی و هم هوشت قوی باشه.
اتفاقا بوکس خیلی اسو...
مطمینا شمد بوکس نکردی که میگی خیلی اسونه اربته کشتی هم سخته ولی بوکس از همه رشته ها سخت تره
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۲ بهمن
    لیگ برتر ایران
    چادرملو اردکان - سپاهان
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    تراکتور - مس رفسنجان
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - الجزیره امارات
    ۱۶:۳۵
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - پرسپولیس
    ۱۶:۴۵
  • لیگ برتر ایران
    فولاد - نساجی مازندران
    ۱۷:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلیج - النصر
    ۱۸:۲۰
  • لیگ اروپا
    گالاتاسرای - دیناموکیف
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الوحده
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آتالانتا - اشتورم گراتس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    موناکو - استون ویلا
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اتلتیکومادرید - بایرلورکوزن
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بنفیکا - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بولونیا - دورتموند
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    کلوب بروژ - یوونتوس
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    ستاره سرخ بلگراد - پی اس وی آیندهوون
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لیورپول - لیل
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسلوان براتیسلاوا - اشتوتگارت
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۳ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    بروکلین نتس - نیویورک نیکس
    ۰۴:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دنور ناگتس - فیلادلفیا سیکسرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    آدلاید یونایتد - اوکلند اف سی
    ۱۲:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    گیتی پسند - پالایش نفت اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - فولاد هرمزگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد زرند ایرانیان - سفیر گفتمان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - بنی یاس
    ۱۶:۳۵
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - اتلتیک بیلبائو
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - اسپورتینگ
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - برست
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آث میلان - خیرونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - یانگ بویز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    فاینورد - بایرن مونیخ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - منچسترسیتی
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اینتر
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۴ بهمن
    لیگ اروپا
    آلکمار - آاس رم
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    پورتو - المپیاکوس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    فنرباغچه - لیون
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    هوفنهایم - تاتنهام
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    منچستر یونایتد - گلاسکو رنجرز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آینتراخت فرانکفورت - فرنتس واروش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آر اف اس - آژاکس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش