مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۱ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۸۳۳
سایر ورزشها

شادی پریدر، نایب ريیس فدراسیون شطرنج:

اگر عرق ملی داشته باشند، شرایط سخت نیست

شادی پریدر,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

شطرنج ایران در کنار هیاهوی ورزش های گروهی به آرامی راه خودش را می رود و کار خودش را می کند. هرچقدر ما در فوتبال و والیبال تعداد کمی از ورزشگاران مطرح در سطح جهان را داریم، می توان گفت در شطرنج، سالی نیست که به دنیا استعداد و نابغه معرفی نکنیم. یکی از این نابغه ها که در گذشته حریفان ایران را کیش و مات می کرد، شادی پریدر است.

 

مدیر جوان فدراسیون شطرنج که زمانی برای پرچم ایران مهره ها را حرکت می داد، حالا در کنار نخبه های کم سن وسال است تا با تجربیاتش آن ها را در جاده موفقیت قرار دهد. به دلیل پایان مسابقات غرب آسیا و مقام سومی ایران در این بازی ها و همچنین نزدیک بودن مسابقات قهرمانی آسیا، با نایب ريیس بانوان شطرنج کشورمان گفت و کردیم تا از حال و روز این ورزش فکری در ایران آگاه شویم. كه در ادامه مي‌خوانيد.

 

وضعیت حال حاضر شطرنج ما چگونه است؟

آخرین موفقیت دختران ما در مسابقات غرب آسیا و در رده نوجوانان بود که خانم ستاره سبط رسول با قهرمانی در رده زیر۱۶ سال موفق شد به عنوان استادی فدراسیون جهانی شطرنج دست پیدا کند. پیش از آن نیز مبینا علی نسب در مسابقات قهرمانی زنان جهان، برای اولین بار در تاریخ شطرنج ایران تا مرحله یک هشتم بالا رفت که این اتفاق کمک می کند تا بچه ها به این باور برسند که مقام قهرمانی در جهان غیرممکن نیست اما به هرحال باید شرایط و امکاناتش مهیا شود.

 

سارا خادم الشریعه که نفر اول رنکینگ ما محسوب می شود، در سطح حرفه ای فعالیتش را ادامه می دهد و در حال حاضر در بوندس لیگای آلمان و لیگ چین بازی می‌کند. تیم زیر۱۶سال ما نیز در المپیاد زیر ۱۶ سال جهان در کشور ترکیه مشغول رقابت است که چهارپسر و یک دختر تیم ما را تشکیل می دهند و برای کسب مدال مشغول رقابت هستند. نماینده دختران ما در این مسابقات، مطهره اسدی است که دارای مدال های مختلف جوانان و نوجوانان است.

 

تیم پسران ما چه وضعیتی دارد؟

در مورد تیم پسران نیز باید بگویم که در حال حاضر جوان‌ترین تیم دنیاست. پرهام مقصود لو، مسابقات مختلف بین المللی در سطح تاپ دنیا را فتح کرده و رتبه بالای ۲۶۰۰ را در حال حاضر دارد. او قهرمان جوانان جهان است.

 

پویا ایدنی نیز اخیرا در مسابقات بین المللی هند و روسیه را فتح کرد. علیرضا فیروزجاه در مسابقات تیمی آسیا که تابستان برگزار شد ۶مدال آسیایی به دست آورد. او به همراه امین طباطبایی و مبینا علی نسب که سال گذشته قهرمان کشور شد، در مسابقات آسیایی فیلیپین که به زودی برگزار می شود، نمایندگان کشورمان خواهند بود.

 

این‌ها، بچه‌هایی هستند که با ۱۶سال سن جزو نوابغ شطرنج محسوب می شوند و پله های ترقی را به خوبی طی می کنند. همچنین مصدق پور ، قائم مقامی و ايدني اعضای تیم ملی ما هستند که در مسابقات مختلف نتایج بسیار خوبی می گیرند. بنابراین و با توجه به این اتفاقات می توان گفت حال شطرنج، این روزها خوب است. چه در بخش دختران و چه در بخش پسران موفقیت‌های خیلی خوبی را به دست آوردیم.

 

از مربی هلندی تیم ایران چه خبر؟

ایوان سوکولوف در اواخر دسامبر یا اوايل ژانویه که اواسط آذرمی‌‌شود به ایران می‌آید و دو هفته در کشورمان خواهد بود. او در این مدت با تیم‌های دختران و پسران ما کار می کند و اردویی نیز خواهیم داشت.

 

چرا ما با وجود استعدادی که در شطرنج داریم، در بازی های ازبکستان سوم شدیم؟

ما با تعداد کمتری در این مسابقات شرکت کردیم. مسابقات غرب آسیا مسابقات اصلی برای ما نبود و حتی تیم اول ما نیز اعزام نشد. به هرحال ما قهرمانی آسیا را داریم. با توجه به اینکه بچه‌های مدال آور آسیایی در این مسابقات حاضر نبودند،می‌توان گفت تیم ما در بازی های غرب آسیا کامل نبود. البته تعدادی از نفرات شناخته شده ما در این بازی ها بودند مانند پرنيان قمي كه طلا گرفت يا بردیا دانشور که در رده سنی زیر۱۲ سال آسیا مدال گرفت. او در مسابقات غرب آسیا در رده زیر۱۸ سال بازی کرد و اول شد و به طور مستقیم به عنوان استادی بین المللی رسید.

 

بچه‌هایی که بازیکن اصلی نبودند نیز در رده سنی بالاتر بازی کردند. با این‌حال این بچه ها بازیکنانی هستند که می توان نام رده امید را روی آن ها گذاشت.

البته بازیکنانی مانند ستاره سبط رسول که دارای مقام در مسابقات قهرمانی زیر۲۰ سال کشور است در این تیم حضور داشتند اما نفرات اصلی که ما به مسابقات آسیایی و جهانی می‌فرستیم، مانند آرتین اشرف رضا مهدوی که قرار بود به اسپانیا بروند، در این مسابقات شرکت نکردند. ما با دو بازیکن پسر زیر۱۸ سال در این مسابقات شرکت کردیم و یک پسر زیر ۱۰ سال داشتیم که قهرمان زیر ۱۰ سال ایران هم نبود. با این‌حال با توجه به مدال‌هایی که به دست آوردیم می توانستیم در جایگاه دوم مدالی قرار بگیریم اما چون در بخش استاندارد و تنها در دو رده پسران شرکت کردیم و تعدادی نیز در رده دختران داشتیم، در نهایت به مقام سوم رسیدیم.

 

در مسابقات قهرمانی مردان و زنان آسیا، فکر می کنید چه عملکردی خواهیم داشت؟

این مسابقات، با توجه به اینکه کشورها محدودیت حضور ندارند، مسابقات سنگینی خواهد بود. اگر مسابقه ای باشد که تمام کشورها یک بازیکن بیاورند، مسابقات نرمال می شوند اما به عنوان مثال کشور چین تا۱۵ نفر اول خودش را که همگی مدعی قهرمانی هم هستند را اعزام می کند. بنابراین تورنمنت خیلی سنگینی هم برای دختران ما و هم برای پسران ما خواهد بود.

 

به جز این تورنمنت، مسابقات بین‌المللی دیگری در سال جاری پیش رو داریم؟

مهم‌ترین مسابقه ما همین انفرادی آسیاست که در فیلیپین خواهد بود. جهانی رده های سنی در اسپانیا و یونان بود که به اسپانیا اعزام نشدیم و بازی های یونان نیز به پایان رسید. بزرگسالان ما نیز مسابقه خاصی ندارند. تنها دو مسابقه بین‌المللی جام خزر و دهه فجر را داریم که در بهمن خواهند بود. در سال های گذشته جام فردوسی را نیز داشتیم اما امسال باید ببینیم اسپانسرها برای برگزاری رویدادهای بین المللی تا چه حد همکاری و حمایت می کنند.

 

آیا شما برای اعزام ها مشکل ارز ندارید؟

بدون شک در این موضوع مشکل داریم. سعی می کنیم تا آنجا که می توانیم هزینه ها را کم کنیم. تیم ها را جمع و جور اعزام می‌کنیم. به عنوان مثال یک نفر را به عنوان مربی، سرپرست و تدارکات در کنار تیم قرار می دهیم که همه کارها را انجام بدهد و به این ترتیب تعداد نماینده های‌مان کمتر می‌شود. اگر وضعیت ارزی بهتری داشتیم، به طور حتم نفرات بیشتری را به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام می کردیم. تیم چین بدون شک حداقل با ۱۵بازیکن در این بازی ها حاضر می شود. در حال حاضر کاری نمی شود کرد. اگر اسپانسرها کمک کنند، می‌توانیم تیم های دیگر را به ایران بیاوریم و مسابقات را در کشور خودمان برگزار کنیم. با این‌حال سعی می‌کنیم از برنامه ها عقب نمانیم. تحت فشار هستیم و شرایط سخت است اما خداراشکر بچه ها خوب نتیجه می‌گیرند.

 

سال پیش یکی از شطرنج بازان ما به خاطر حجاب از ایران رفت .

خودتان می گویید به خاطر حجاب بوده است.

 

آیا این موضوع، بهانه نبوده است؟ شاید بگویند فدراسیون می توانسته این مهره را حفظ کند .

من دقیق در جریان این مسائل نیستم. نمی توانم در این مورد چیزی بگویم. این یک موضوع قدیمی است و نمی خواهم با صحبت کردن در موردآن آرامش شطرنج را به هم بزنم و فدراسیون را وارد حاشیه کنم. اما به هرحال قهرمانان ما خواسته هایی دارند که مسلما باید به آن‌ها رسیدگی شود.

 

چه خواسته هایی داشتند؟

براي مثال بانوان ما احتیاج دارند که در طول سال مربی داشته باشند. باید بودجه در اختیارشان گذاشته شود. وقتی بودجه نداشته باشیم کارما خیلی سخت می شود. با این‌حال وزارت ورزش همیشه با ما همکاری داشته و هر زمانی کمک خواستیم، به ما کمک کرده است و به همین خاطر جا دارد از مسئولان وزارت ورزش تشکر کنم. البته این شرایط سخت برای همه رشته ها وجود دارد. اما به هرحال در تلاشیم که با وجود این شرایط سخت بازیکنان را اعزام کنیم.

 

یعنی ما از جانب مربی هم دچار مشکل هستیم؟

مزیتی که الان وجود دارد، این است که مربیان داخلی خوبی نسبت به گذشته داریم. تعدادی استاد بزرگ داریم که می توانند کمک کنند. مثل پویا ايدني که به بچه های تیم ملی کمک می کند و خودش هم در تیم ملی آقایان حضور دارد. در حال حاضر مربیان خوبی داخل کشور داریم و می توانیم از آن ها بهره ببریم. البته همه این ها مستلزم فراهم بودن بودجه است اما به هرحال امیدوارم بتوانیم با برنامه ریزی از آن ها استفاده بهینه کنیم.

 

در رشته های دیگر دیده می شود که به دليل همین مسائل مالی و تا حدودی بی‌توجهی فدراسیون‌ها، ورزشکاران براي مثال به کانادا می روند.

ببینید، من خودم بازیکن بوده ام. شرایطی که در کشور ما هست شاید در خیلی از کشورها نباشد. من در مورد خود شطرنج صحبت کنم. در بعضی از کشورها آن‌طور که در ایران بها داده می شود، به شطرنج بازان بها نمی دهند. یا خیلی از رشته های دیگر. به نظر من همین مراسماتی که برگزار می شود مانند تجلیل از قهرمانان، نشان می دهد وزارت ورزش سعی می کند حمایت کند. خودم بارها این امکان را داشتم که اقامت کشورهای دیگر را بگیرم اما این کار را نکردم. چرا که کشورم و خانواده ام را خیلی دوست دارم و این چیزی است که بچه های ما باید یاد بگیرند.همه چیز مادیات نیست.

 

در واقع برای ورزشکاران ما، شرایط خیلی بد نیست. اگر کسی قهرمان باشد صندوق حمایت از قهرمانان هست و وزارت ورزش هم حمایت می کند. بله، کشورهایی هستند به ورزشکاران ما دلار می‌دهند اما شاید آن دلار را به پول خودمان تبدیل کنیم، مبلغ چشمگیری نباشد. به نظر من شرایط بدی برای ورزشکاران کشورمان وجود ندارد. اگر عرق ملی داشته باشند سعی می کنند در هر شرایطی موفق باشند.

 

در حال حاضر شطرنج بازی که ناراضی باشد و خدای ناکرده روزی بخواهد ایران را ترک کند، نداریم؟

هرکسی می تواند تصمیم شخصی بگیرد. نمی‌توانیم بگوییم نارضایتی وجود ندارد. هر بازیکنی دوست دارد در مسابقات بیشتری شرکت کند یا دوست دارد مربی تمام وقت را در اردوها داشته باشد ولی وقتی مربی خارجی هزینه اقامت دو هفته اش ۱۰هزار دلار یا ۱۵۰میلیون تومان می‌شود برای فدراسیونی که کل بودجه اش حدود یک میلیارد تومان است، چه باید کرد؟ اگر شرایط مهیا باشد و تا جایی که توان فدراسیون باشد، کمک می کنیم.

 

فدراسیون تا جایی که بتواند سعی می کند از اسپانسرها استفاده کند. من چون خودم بازیکن بودم، می دانم شرایط آنقدر سخت نیست. زمان ما همه رده‌ها اعزام نمی شدند. یک یا دو رده اعزام داشتیم. اما الان در همه رده ها اعزام داریم. در ست است که الان شرایط سخت تر شده و خانواده ها نیز در برخی اعزام ها کمک می کنند که نباید این مساله را نادیده گرفت اما توان فدراسیون در همین حد است. فدراسیون های دیگر شاید بودجه شان خیلی بیشتر از ما باشد. شما ببینید در فوتبال برای استقلال یا پرسپولیس ممکن است به راحتی و ظرف یک هفته چندین میلیارد پول فراهم شود. به هرحال فدراسیون شطرنج تلاشش را می کند و هر کمکی از دست‌مان بر بیاید انجام می‌دهیم تا بچه ها موفق باشند.

 

محمد‌‌‌‌‌‌‌‌ سجاد‌‌‌‌‌‌‌‌ بهي

 

ghanoondaily.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام. لطفا بودجه ی فوتبتل را نصف کنید و میان ورزش های دیگر به ویژه ورزش های پایه مانند شنا و شطرنج و دو و ژیمناستیک تقسیم کنید. فوتبال جز ضرر و زیان و اسراف و قمار برگه زنی فایده ای ندارد. من قبلا استقلالی بودم اما اکنون بیش از یکسال است که از فوتبال متنفرم و افسوس می خورم به آن همه وقتی که برای تماشای فوتبال گذاشتم. خدا را شکر که فهمیدم فوتبال رشته ی بدی است و از خواب غفلت بیدار شدم.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش