فریبرز عسکری در گفت و گو با ایسنا، در خصوص رقابتهای انتخابی تیم ملی جهت دعوت تکواندوکاران به دور جدید اردوها، توضیح داد: این دوره از رقابتهای تکواندوی قهرمانی کشور مسابقات ورود به دور جدید اردوهای تیم ملی بود، یعنی هر چیزی که تا به امروز بود تمام شده و قرار است فصل جدیدی را برای تیم ملی تکواندو شروع کنیم. قهرمانان ما چهار روز پر تلاش را پشت سر گذاشته و همه کسانی که در این رقابتها حضور دارند پتانسل تکواندوی ایران هستند. ۷۶۳ هوگوپوش در این رقابتها حاضر شدند که بسیار قابل توجه بود و طبق صحبتی که مطرح کردهایم، نفرات اول و دوم مستقیما به اردو دعوت شدند. برخی چهرهها هم با دعوت و صلاحدید کادرفنی دعوت میشوند که اسامی آنها را اعلام کردیم.
او همچنین در خصوص برنامههای کادرفنی برای نفرات دعوت شده گفت: پس از این رقابتها برنامههای هوازی دو هفتهای را به دعوت شدهها میدهیم تا در شهرهای خود کارهای عمومی را انجام دهند و از تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۷ اردوهای تیم ملی را با گذراندن تست آمادگی کمیته ملی المپیک شروع میکنیم. ۴۰ روز بعد از آغاز اردو تورنمنت بینالمللی جام فجر، رقابتهای جام باشگاههای آسیا و جام ریاست فدراسیون جهانی را در جزیره زیبای کیش خواهیم داشت که خود را برای آنجا آماده میکنیم تا ۴۰ امتیازی که در کشور خودمان وجود دارد را جمع کنیم. بعد از این رقابتها اردوهای خود را ادامه میدهیم که احتمالا در این مقطع در تعداد اردونشنینان ریزش خواهیم داشت و با ۱۶ نفر به تمرینات خود ادامه میدهیم.
سرمربی تیمملی تکواندو در خصوص برنامههای تیم ملی تکواندو ادامه داد: اوایل سال ۹۸ تورنمنت تدارکاتی را پیش بینی کردهایم که فعلا اعزام شدن تیم به این تورنمنت مشخص نیست و در صورتی که با تلاشهای فدراسیون شرایط لازم فراهم شود، به این تورنمنت میرویم تا خود را برای ۲۵ اریبهشت ماه و حضور در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ آماده کنیم. مسابقات قهرمانی جهان پیش رو به دلیل نزدیک بودن به المپیک شرایط خاصی در امتیاز دهیها دارد و همین مسئله باعث شده نسبت به دورههای قبل سختتر شود اما، سعی میکنیم تیم خوبی را آماده کنیم تا قدرت رویارویی با هر تیمی را داشته باشد.
عسکری در پاسخ به این سوال که آیا به دلیل شرایط متفاوت قهرمانی جهان پیش رو برنامه ویژهای در دستور کار کادرفنی تیم ملی تکواندو خواهد بود؟ توضیح داد: قطعا برنامه ویژه ما سخت کوشی و تلاش بیشتر نسبت به زمانهای دیگر است چون میدانیم به چه میدان سختی میرویم. شرایط مسابقات از لحاظ امتیاردهی متفاوت است و به همین دلیل اگر تیمی طلا نگیرد نمیتواند قهرمان شود. برای این رقابتها با یک رویکرد متفاوت شروع به تمرین میکنیم و از الآن به همه ملیپوشان میگویم که باید مثل یک سرباز به اردوهای تیم ملی بیایند چون شرایط سختی است. سعی میکنیم با تلاشی مضاعف نسبت به دورههای قبل در این رقابتها موفق باشیم و از نام ایران و تکواندوی ایران دفاع کنیم.
او همچنین در خصوص کنار گذاشته شدن برخی ملیپوشان نام آشنا از اردوهای تیم ملی، گفت: رقابتهای کشوری میدانی بود که همه قهرمانان آمدند تا برای پوشیدن لباس تیم ملی تلاش کنند اما فردی مثل ابوالفضل یعقوبی کلا در این رقابتها حاضر نشد که بتوانم او را دعوت کنم. حالا شاید قهرمانی آمده و در جریان مسابقه آسیب دیده که من موظفم سابقهاش را در نظر گرفته و پس از استراحت او را به تیم ملی دعوت کنم. ولی قهرمانی که حالا به هر دلیلی در انتخابیها حاضر نمیشود، شاید خودش را درحد و اندازه تیم ملی نمیبیند و یا برای تیم ملی ارزشی قائل نیست، که نمیتواند جایی در تیم ملی داشته باشد. ما تا رقابتهای جهانی پنج ماه فرصت داریم و سعی میکنیم در این مدت بهترینها را برای اعزام انتخاب کنیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو در پاسخ به این سوال که آیا امیدی برای کسب بیش از سه سهمیه المپیک ۲۰۲۰ دارد؟ اظهار کرد: قطعا امیدوار هستیم ولی دلیلی هم نمیبینم که بخواهم به مردم کشورم دروغ بگویم. برای سهمیه المپیک بحث رنکینگ وجود دارد و حساب دو دو تا چهار تا مطرح است، این رنکینگ برای المپیک از سال ۲۰۱۴ شروع شده و قهرمانی که از آن موقع امتیاز جمع کرده جلوتر است. برای مثال کسی که در قزوین قرار دارد نسبت به فردی که در تهران قرار دارد، به تبریز نزدیکتر است. حالا اگر فردی که در تهران است بخواهد همزمان با فردی که در قزوین است به تبریز برسد، نیاز به یکسری اما و اگرها مانند خراب شدن ماشین فرد قزوینی و سرعت بالای خود دارد. ما نیز تلاش میکنیم در آن قسمتی که به خودمان مربوط است مشکلی نباشد و حرکتمان به سمت هدف رضایت بخش باشد. ابتدا برای کسب تعداد سهمیههای بالا و سپس برای مدال المپیک تلاش میکنیم.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به روند فعلی تکواندو و مدالهایی که تکواندوکاران در گرنداسلم و گرندپری کسب کردهاند، میتوان به قهرمانی در رقابتهای جهانی امیدوار بود؟ اظهار کرد: این یکی از اهداف ما است، قطعا هدف کادرفنی و بچههای تیم ملی کسب سومین ستاره برای تکواندوی ایران است. برای رسیدن به این هدف همه توان خود را به کار میبریم تا در اردوهای تیم ملی به همدلی و همبستگی برسیم. با اتحاد میتوان هر سدی را از پیش رو برداشت، با تمام توان برای ایران میجنگیم.
عسکری در پاسخ به این سوال، چه زمانی احساس کردید که کادرفنی تیم ملی نیاز به تقویت دارد؟ توضیح داد: ما در مقطعی گرندپریها را پیش رو داشتیم که با سه تا پنج هوگوپوش کار میکردیم، به همین دلیل در این موضوع خیلی احساس نیاز نمیشد و با دو نفر(سرمربی و یک مربی) هم میتوانستیم کار را پیش ببریم. من دوست دارم تعداد نفرات بیشتری در کادرفنی باشند چون بازوهای اجرایی بیشتر باعث پیش بردن بهتر برنامهها و همفکری بیشتر در کادرفنی میشود. با این حال ما محدودیتهایی را در مباحث اسکان، امکانات و اعزامها داریم که دوست ندارم کسی را به اردو بیاورم و نشود که او را به مسابقات اعزام کنیم، زمانی که مطمئن شدیم اعزام مربی دیگری هم ممکن است، در این مورد تصمیم گیری شد.
او ادامه داد: در زمان مسابقات گرندپری به مربی دیگری نیاز نبود اما شرایط برای مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۹ بسیار متفاوت است و باید نیرو و زمان بیشتری را صرف کرد. به همین دلیل نیرویی میخواستیم تا در همه جوانب به درد تیم بخورد. خوشبختانه وحید عبداللهی هم یک قهرمان است، هم در ردههای پایه و تیم ملی نوجوانان کار کرده، جوانانی را هم که از این مسابقات انتخابی انتخاب میشوند را خوب میشناسد و با قوانین جدید هم آشنایی کامل دارد. همه این موارد دست به دست هم داد تا او را به کادرفنی اضافه کنیم چون معتقدیم عبداللهی در پیش برد اهداف و هماهنگیهای بیشتر تیم ملی میتواند کمک کننده باشد.
- 7
- 4