دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۳۳۹۲
سایر ورزشها

ورزشکاران در اینستاگرام به جان هم افتادند

نتایج ضعیف فوتبال ایران,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

نتایج ضعیف تیم ملی فوتبال همچنان آتش اعتراض ورزشکاران سایر رشته‌ها را گرم نگه داشته و هر روز که می‌گذرد، موج جدیدی از این دلخوری در فضای مجازی دیده می‌شود و حالا به جایی رسیده که عده‌ای از این طرف با لحنی تند پاسخ عده‌ای در گروه دیگر را می‌دهند و با همین تندی هم پاسخ می‌گیرند. این رفتار نشانه‌ای است برای دو قطبی شدن ورزش؛ در حالی ‌که ایراد اصلی به ورزشکاران وارد نیست و اگر مشکلی وجود دارد به برنامه‌ریزی کلان ورزش برمی‌گردد. سوال دیگری هم که مطرح است، اینکه آیا پولی که قرار بوده در ورزش‌های دیگر هزینه شود، به فوتبال داده شده است؟

 

بعد از حذف تیم ملی فوتبال در نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا تعدادی از ورزشکاران رشته‌های دیگر، درباره تفاوتی که بین شرایط آنها و بازیکنان فوتبال وجود دارد، گلایه‌هایی را مطرح کردند. ابتدا «خسته نباشید»های کنایه آمیز، روی استوری‌های اینستاگرام نقش بست و بعد نوبت رسید به یادآوری مدال‌هایی که کشتی‌گیران و وزنه‌برداران در المپیک به نام ایران زده‌اند. کمی که گذشت، صحبت از «سال المپیک» شد و بی‌توجهی به رشته‌ای مثل کاراته که ورزشکارانش مجبورند با هزینه شخصی در رقابت‌های بین‌المللی شرکت کنند. کمی بعدتر کار به حقوقی که به سرمربی تیم ملی داده شده رسید و گلایه شهربانو منصوریان که درآمدش را با درآمد کارلوس کی‌روش مقایسه کرد.

 

کمی که گذشت، حرف از غیرت وسط آمد و پولی که می‌گویند برای بیت‌المال است و بی‌جهت به فوتبالیست‌ها داده شده است. بهداد سلیمی با استوری که دیروز منتشر کرد، آتش این اختلاف را تندتر کرد تا جایی که ساعاتی بعد مهدی طارمی و کریم انصاری‌فرد هم به تندی پاسخش را دادند. اگرچه بهداد استوری‌اش را حذف و متنی دیگر را جایگزین کرد اما این دلیلی نشد تا ضعف‌های او در المپیک قبلی و جایزه‌ای که معادل طلا دریافت کرد، به رویش آورده نشود. این رویه ادامه دارد اما سوال این است که آیا ضرورت دارد هر روز به این دعوا دامن زده شود؟

 

سالهاست که از بی‌عدالتی در ورزش حرف زده می‌شود و اهالی رشته‌های دیگر در روزهایی که روی سکو می‌روند، برتری خود را به رخ فوتبالی می‌کشند که چرخش مالی زیادی دارد اما هیچ‌گاه چنین ادبیاتی بر این اختلاف حاکم نبوده و اینجا است که باید نگران شد.

 

اعتراض حق طبیعی هر کسی است و هر جا که با اعتراض‌ها مواجهه درستی صورت گرفته، جلوی خیلی از مسائل ناخوشایند هم گرفته شده اما مهم است که اعتراض چطور بیان شود و شخص معترض مسیر درستی را برای بیان حرف حقش در نظر گرفته است؟

 

در اینکه باید نگاه عدالت محوری وجود داشته باشد، شکی نیست. در اینکه سال‌ها بار مدال‌آوری ورزش کشور روی دوش رشته‌هایی مثل کشتی، وزنه‌برداری، کاراته، تکواندو، ووشو و‌... بوده، تردیدی نیست و به همین نسبت ذره‌ای هم نمی‌توان شک کرد که بسیاری از مدال‌آوران در شرایط سخت روی سکو رفته‌اند و با کمترین امکانات به موفقیت رسیده‌اند اماسوال اساسی این است که آیا پولی که قرار بوده در این رشته‌ها توزیع شود، به فوتبال داده شده است؟

 

تیم ملی فوتبال نتیجه ضعیفی گرفته و کسی منکرش نمی‌شود اما آیا تحلیل درباره وضعیت تیم ملی فوتبال بر عهده ورزشکاران سایر رشته‌هاست؟ و اگر هم قرار است صحبتی مطرح شود، آیا باید با این روش که در این چند روز دیده شده و با این ادبیات، مطرح شود؟

 

ورزش کشور بخصوص رشته‌هایی که شانس مدال‌آوری دارند، نیاز به حمایت دارند اما راه حمایت از این رشته‌ها از فوتبال نمی‌گذرد. سرخورده کردن فوتبال که دل خیلی‌ها با آن شاد می‌شود و اگر درست حرکت کند، می‌تواند زمینه‌ساز نشاط اجتماعی شود، راه توجه به رشته‌های دیگر نیست. اگرچه رشته‌های دیگر هم خیلی وقت‌ها دل مردم را شاد کرده‌اند.

 

مدیریت کلان ورزش است که باید ورزش را به تناسب میزان موفقیتی که داشته، تقسیم‌‌بندی کند و این حتما روشی فراتر از فحاشی در فضای مجازی است. ورود به یک دعوای عجیب که حکایت از دو قطبی بودن ورزش دارد. دو قطبی که تجربه نشان داده، هیچ‌وقت در هیچ زمینه‌ای نتیجه نداده. فقط منجر شده به فاصله بین بخش‌های مختلف و دوری از اتحاد.

 

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش