برخی رسانههای داخلی طی یکی دو روز اخیر در حالی صحبت از ارسال نامهای مخفیانه از سوی برخی مسوولان دیروز و امروز فدراسیون جودو به فدراسیون جهانی خبر دادهاند که سرپرست و مشاور عالی فدراسیون جودو این خبر را تکذیب کرده و از آن بهعنوان حربه تبلیغاتی جدید برخی کاندیداهای انتخاباتی جودو برای رسیدن به کرسی ریاست این مجموعه نام میبرند.
این روزها و در شرایطی که فدراسیون جودوی ایران در آستانه برگزاری مجمع انتخاباتی قرار دارد، خبرهایی در رسانهها منتشر میشود، مبنی بر اینکه دستاندرکاران فدراسیون جودو نامهای به فدراسیون جهانی این رشته رزمی ارسال کرده مبنی براینکه، با تایید فدراسیون جهانی، حتما نماینده رسمی این مجموعه بینالمللی در زمان برگزاری مجمع انتخاباتی در تهران حضور داشته باشد تا از نزدیک با نظارت بر مجمع انتخاباتی فدراسیون ایران شاهد حسن اجرای برگزاری این انتخابات باشد؛ اتفاقی عجیب و بودار که زمینه ساز حدس و گمانهایی شده است.
محمد درخشان، رییس سابق فدراسیون جودو در واکنش به این خبرها، مدعی شده است: «اینکه میگویند فدراسیون ایران درخواست حضور ناظر را داشته، صحیح نیست. حتی این مساله را از عمادی سرپرست فدراسیون جودو هم پیگیری کردم اما او از این موضوع ابراز بیاطلاعی کرد. جامعه جودو از حضور ناظر و نماینده جهانی هراسی نداشته باشد، چراکه ورزش ایران سیستم واضح و روشنی دارد. حتی تاکنون نام ناظر جهانی هم به فدراسیون ایران اعلام نشده و اگر بشود هم مشکلی نیست و امری طبیعی خواهد بود.»
همچنین رضا عمادی سرپرست فدراسیون جودوی ایران در گفت و گوی ایران ورزشی با تکذیب نامهای با این مضمون به فدراسیون جهانی جودو میگوید: «اگر از بنده بهعنوان سرپرست و مسوول فعلی فدراسیون جودو در خصوص موضوع نامه ارسالی به فدراسیون جهانی بابت حضور یک ناظر بینالمللی در مجمع انتخاباتی جودو سوال میکنید، صراحتا عرض میکنم که این موضوع از بیخ و بن کذب است و اصلا واقعیت ندارد.»
سرپرست جودو ادامه میدهد: «تا به امروز که من در خدمت اهالی جودو هستم نه ما نامهای با این مضمون به فدراسیون جهانی زدیم و نه اصلا قرار است نمایندهای از سوی فدراسیون جهانی برای حضور در مجمع انتخاباتی به ایران بیاید. در همین مورد شخصا از آقای درخشان سوال کردم که آیا چنین موضوعی صحت دارد یا خیر؟ که آقای درخشان هم به من اطمینان دادند که اصلا چنین چیزی وجود خارجی ندارد. قطعا مجمع ما مثل تمامی مجامع برگزار شده قانونمند و طبق ضوابط خاص خودش برگزار میشود. به همین دلیل ما نیازی نداریم که یک چنین کارهای عجیب و غریبی انجام بدهیم.»
شایعهپراکنی برای تصاحب کرسی ریاست!
وقتی از زاویهای دیگر به موضوع وقوع احتمالی یک نامهنگاری و مکاتبه مخفیانه با فدراسیون جهانی جودو، از سوی برخی که دنبال حفظ جایگاه خود در این رشته هستند یا به دنبال پس گرفتن موقعیت از دست رفته قبلی خود در سیستم تصمیمساز فدراسیون جودوی کشورمان هستند مینگریم و از سوی دیگر نیز تکذیبیه صریح مسوولان فدراسیون جودو در این خصوص را مرور میکنیم، به این میرسیم که این وسط برخی که منافعشان به این انتخابات و کسب کرسی ریاست فدراسیون جودوی ایران گره خورده است، بدشان نمیآید در آستانه برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون جودو، با راهاندازی برخی شایعه پراکنیهای اینچنینی از آب گل آلود به سود خود ماهی بگیرند.
حال آنکه یک چنین اتفاق عجیبی (مکاتبه با فدراسیون جهانی جودو برای اعزام نماینده رسمی خود به مجمع انتخاباتی فدراسیون جودو) به هیچ وجه مورد وثوق دستاندرکاران جودو و اهالی ورزش کشور که از دخالت بیگانگان در مجامع داخلی اینچنینی استقبال نمیکنند، نیست. پس این وسط چه کسی از شایعهپراکنیهای اینچنینی سود میبرد تقریبا مساله روشنی است که پاسخش مطمئنا در زمان برگزاری مجمع و پس از آن برای همه روشن و آشکار میشود.
مشکل ملایی ارتباطی با مجمع انتخاباتی و حواشی آن ندارد
یکی دیگر از نکات قابل توجه و البته عجیب این ماجرا، خط و ربط دادن بخشی از مشکلات ایجاد شده با مسالهای است که برای سعید ملایی در مسابقات بینالمللی بعد از مبارزه نکردن او با جودوکاهای رژیم اشغالگر قدس پیش آمده است! موضوعی که اصلا ارتباطی با مجمع انتخاباتی فدراسیون جودو ندارد.
سعید ملایی چند روز پیش در گفتوگو با ایران ورزشی صراحتا اعلام کرد که اگر مسوولان ورزش کشور حرکت ارزشی او را مثل بقیه ورزشکارانی که رودرروی ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس حاضر نشدند و از آنها با احترام زیاد تجلیل شد، از او نیز تجلیل و تقدیر نشود، راهش را از جودوی ایران جدا کرده و برای آینده حرفهای خود در دنیای جودو فکر دیگری میکند.
گلایههای سعید ملایی برای این بود که او توقع دارد همان رفتاری با او در این باب شود که با همتایانش در گذشته شده بود.
بنابراین سعید ملایی و شرایط او هیچ ربطی به وضعیت انتخاباتی فدراسیون جودو یا شایعه ارسال نامهای مخفیانه به فدراسیون جهانی جودو و یا چیزهایی شبیه به این موضوع ندارد. بلکه ملایی بهعنوان یک ورزشکار برند و شناخته شده در رشته جودو توقع دارد مطابق با زحمات و تلاشهای شبانهروزی که او دارد و نیز گذشتن از مدال طلا برای ارج نهادن به آرمانهای انقلاب به او بها داده شود و این موضوع به چشم مسوولان بیاید.
حالا رفتن یا نرفتن سعید ملایی به مسابقات روسیه که اسفندماه قرار است برگزار شود، یا مواردی شبیه به این خیلی ارتباطی با اصل موضوع یعنی تحریک مسوولان توسط یک قهرمان شایسته ملی برای بیشتر دیده شدن و تضمین آینده او ندارد.
سعید ملایی بهعنوان یک برند ملی چه در مسابقات آتی رسمی زیر نظر فدراسیون جهانی شرکت کند یا نه؛ خیلی تفاوتی برای سیستم نظارتی فدراسیون جهانی ندارد. بلکه این موضوع بیشتر به ضرر ورزشکار خودمان تمام میشود چون او با این نگاه که احتمالا در تورنمنتهای آینده دوباره ممکن است به حریف صهیونیستی بخورد و باز هم برای رودررو نشدن با این ورزشکار چارهای جز توسل به حربه مصدومیت یا آسیب دیدگی ساختگی ندارد، نمیتواند که با آینده حرفهای و ورزشی خود بازی کند.
امسال و سال آینده برای تمامی ورزشکارانی که مدعی حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو و کسب افتخار در این میدان بزرگ بینالمللی هستند سالی سرنوشتساز و پرترافیک و بدون استراحت است. بنابراین حتی اگر سیستم هم بخواهد جلوی این کار را بگیرد خود ورزشکار بهخاطر المپیکی شدن قبول نمیکند فرصتهای طلایی پیش روی خود را برای کسب افتخار در معتبرترین آوردگاه ورزش دنیا به راحتی از دست بدهد.
البته قطعا ممکن است در این مسیر تهدیدهایی با عنوان تعلیق یا محرومیت ما را در بربگیرد اما چون آرمان، ارزشها و هدف ما از قبل تعریف و تبیین شده است، بنابراین به جای اینکه از حضور ورزشکارمان در میادین بینالمللی ممانعت کنیم و یا یکسری مواردی را که هیچ ارتباطی با هم ندارند را بیخودی به هم گره بزنیم، باید با پر رنگ کردن ارتباطات بینالمللی خود، سعی کنیم مخاطبانمان را در سیستم تصمیمگیرنده بینالمللی با ارزشها و اعتقاداتمان همسوتر کرده و بدین ترتیب از سرمایههای ناب ورزش خود در دنیای پرهیاهوی ورزش مراقبت و محافظت کنیم. در یک جمله بهتر است به جای پاک کردن صورت مساله، دنبال راهحلی کارآمد و یافتن راهکاری اساسی برای خروج از بحران ایجاد شده باشیم.
رضا عباسپور
- 10
- 4