آییننامه تجلیل از قهرمانان که وزارت ورزش بر اساس آن پاداش مدالآوران رویدادهای مختلف را پرداخت میکند، بعد از بازیهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۱۸ اندونزی دستخوش تغییراتی شد. اعمال این تغییرات از آنجایی در دستور کار مسئولان وزارت ورزش قرار گرفت که آنها در هر دوره و برای تامین بودجه موردنیاز پاداش مدالآوران با چالشهای مالی زیادی مواجه میشدند. کما اینکه ۵۱ میلیارد تومان هزینه آخرین مراسم تجلیل شد که خردادماه و برای اهدای پاداش مدالآوران سالهای ۹۵ و ۹۶ برگزار شد، ضمن اینکه برای تامین ۲۷ هزار سکهای که باید به مدالآوران بازیهای آسیایی و پاراآسیایی اهدا شود هم رقمی سرسامآور موردنیاز است. بر همین اساس آییننامه تجلیل از قهرمانان موردبازنگری و اصلاح قرار گرفت تا پس از مصوبه نهایی، تغییرات اعمال شده در آن ملاک پرداخت پاداش به قهرمانان و مدالآوران باشد. هنوز آییننامه اصلاحی به تصویب مراجع قانونی نرسیده اما این سوال مطرح است که تقدیر از مدالآوران سال جاری که سال آینده انجام میشود، بر اساس آییننامه اصلاحی است یا آییننامه قبلی؟ ژاله فرامرزیان معاون توسعه منابع وزارت ورزش با انتقاد از شرایط تجلیل از مدالآوران در ایران به مهر گفت: «در هیچ جای جهان شرایط اینگونه نیست، وزارت ورزش اعتبارات خود را بهصورت ریالی دریافت میکند، نه براساس سکه و قیمت آن. اینکه پاداش مدالآوران باید بهصورت سکه پرداخت شود، هزینههای سنگینی را برای وزارت ورزش ایجاد میکند.
این وزارتخانه برای آخرین مراسم تجلیل هم ۵۱ میلیارد تومان بودجه، صرف تامین سکهها کرد.» اینکه آیا این موضوع باعث شد تا اصلاح آییننامه تجلیل از قهرمانان را در دستور کار قرار دهید، سوالی است که فرامرزیان در پاسخ به آن گفت: «بههر حال پرداخت سکه با توجه به روند صعودی قیمت آن و اینکه اعتبارات وزارت ورزش پاسخگوی آن نیست، منطقی نبود. به همین دلیل بعد از بازیهای آسیایی و پاراآسیایی آییننامه موردنظر اصلاح شد. در این آییننامه اصلاحی به جای سکه که کنار گذاشته شده، امتیازها تعیینکننده پاداش قهرمانان خواهد بود. در واقع امتیازها هستند که میزان پاداش قهرمانان را تعیین میکند. البته این آییننامه هم پیچیدگیهای خود را دارد و باید در مورد هر مدالآور بر اساس آن اقدام به تعیین پاداش کرد.» او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه یعنی بر اساس آییننامه اصلاحی، مدالآوران پاداش خود را به صورت کارت هدیه دریافت میکنند که پیش از این هم صحبت آن مطرح بود، گفت: «اجازه دهید آییننامه مصوبه لازم را بگیرد سپس در مورد آن به صورت کامل و جز به جز، اطلاع رسانی خواهد شد.» به گفته فرامرزیان آییننامه اصلاحی باید مصوبه مراجع قانونی را بگیرد تا به مرحله اجرا برسد. بعد از تصویب، این آییننامه به صورت رسمی منتشر و اعلام میشود تا همه در جریان آن باشند. فرامرزیان در پاسخ به این پرسش که آییننامه اصلاحی تجلیل از قهرمانان از چه زمان اجرا میشود و آیا تجلیل از مدالآوران سال ۹۷ بر اساس آن خواهد بود هم گفت: «آییننامه اصلاحی باید در مراجع قانونی مصوبه لازم را بگیرد تا بتوانیم به استناد آن پاداش مدالآوران را پرداخت کنیم. در مورد بازیهای آسیایی و پاراآسیایی، پرداخت پاداش مدالآوران بر اساس مصوبهای که برای آنها داشتیم انجام میشود اما در مورد سایر مدالآوران، آییننامه اصلاحی ملاک خواهد بود. باز هم تاکید میکنم که این آییننامه باید مصوبه لازم را بگیرد.» معاون توسعه منابع وزارت ورزش همچنین تاکید کرد: «در بودجه سال آینده وزارت ورزش اعتباری(۱۸میلیارد تومان) برای اهدای پاداش مدالآوران در نظر گرفته شده، در حالی که به بودجه خیلی بیشتری نیاز داریم. وزارت ورزش باید برای برگزاری مراسم تجلیل، بخش باقیمانده اعتبارات مورد نیاز را از محلی دیگر تامین کند و تلاش میشود هرچه زودتر این اتفاق بیفتد. هر زمان بودجه لازم تامین شد و زمان مراسم هم بر اساس هماهنگیهای لازم قطعی شد، پاداش مدالآوران پرداخت میشود. فعلا نمیتوانیم زمان دقیقی را اعلام کنیم.»
بـرش
داورزنی: پاداشها را پس از جنگ میدهیم!
فرامرزیان درحالی تاکید دارد که زمان برگزاری مراسم تجلیل از مدالآوران مشخص نیست که دیروز محمدرضا داورزنی معاونوزیر ورزش بار دیگر با بحرانی خواندن اوضاع و استفاده از تعبیر جنگ اقتصادی تاکید کرد که پاداشهای معوقه ورزشکاران پس از این جنگ پرداخت خواهد شد. به گزارش ایسنا او گفت: «امروزه جنگ اقتصادی روی دوش مردم است و منابع مالی کشور نیاز به زمان دارد که تامین شود. در شرایط جنگی به سر میبریم و صبر میکنیم تا از این بحران بگذریم تا به وعدهها عمل کنیم.»
- 12
- 1