به گزارش ایسنا، تیراندازی ایران سال خوبی را پشت سر نگذاشت. عملکرد ملی پوشان در مسابقات مهم آن طور که انتظار میرفت نبود. آنها از بازیهای آسیایی تنها با یک مدال برنز برگشتند و در مسابقات جام جهانی هم نتوانستند سهمیه المپیک را کسب کنند. برخی از تیراندازان حتی در این سال با افت شدیدی در رنکینگ فدراسیون جهانی مواجه شدند.
تیراندازان ایران البته در سالی که گذشت با مشکلات زیادی همچون نبود مهمات، تمرینات خشک و لغو اعزام اردوها و مسابقات روبه رو بودند. با رفع این مشکلات میتوان در سال آینده به کسب سهمیه المپیک در جامهای جهانی خوش بین بود.
سقوط و صعود تیراندازان در سال ۹۷
رنکینگ تیراندازان ایران در سال ۹۷ تنها در چند مورد رو به پیشرفت بوده و در سایر موارد بدون تغییر یا با افت مواجه بوده است. در تفنگ بادی مردان در حالی که امیرمحمد نکونام ۵۹ پله و مهیار صداقت ۱۰۷ پله صعود داشتند پوریا نوروزیان ۶۷ پله و حسین باقری ۹۶ پله سقوط داشتند. البته این تغییرات در بخش تفنگ بادی بانوان وجود نداشت و الهه احمدی، نجمه خدمتی و آرمینا صادقیان تغییر چندانی نداشتند. همچنین در تفنگ سه وضعیت الهه احمدی در تفنگ سه وضعیت ۲۷ پله صعود کرد در حالی که نجمه خدمتی با سقوط ۵۱ پلهای همراه بود. در تپانچه بادی نیز گلنوش سبقت اللهی ۱۸ پله سقوط داشت ولی هانیه رستمیان ۵۲ پله صعود کرد. رستمیان در تپانچه ۲۵ متر نیز ۸۱ پله و سبقت الهی نیز ۱۴ پله صعود داشتند.
شروع و پایان کار سرمربی خارجی تیم ملی تفنگ
در اوایل سال ۹۷ بدهی و مطالبات لازلو سرمربی اسبق تیم ملی تفنگ ایران توسط علی دادگر پرداخت شد. دادگر از او خواست تا برای ادامه سرمربیگری به ایران بیاید که لازلو این موضوع را قبول نکرد تا فدراسیون به فکر انتخاب گزینه دیگری باشد. در نهایت فدراسیون در اواخر فروردین ۹۷ حدود سه ماه قبل از بازیهای آسیایی جاکارتا با گوران ماکسیمویچ سرمربی صربستانی تفنگ به توافق رسید. اما فدراسیون بعد از بازیهای آسیایی قرارداد با این سرمربی را هم به اتمام رساند تا تیم ملی تفنگ بدون مربی خارجی راهی مسابقات کسب سهمیه المپیک شود. در حال حاضر نیز فدراسیون ادعا میکند برای جذب مربی خارجی بودجه کافی را ندارد.
اردوهای بدون مهمات و انکار فدراسیون تیراندازی
تیراندازان ایرانی در این سال با شرایط سختی اردوهای خود را پیگیری کردند. آنها هرچند سال پرترافیکی داشتند اما در اردوهای تیم ملی از داشتن فشنگ و ساچمه کافی محروم بودند. رقابتهای جام جهانی و کسب سهمیه المپیک، بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ و قهرمانی جهان ۲۰۱۸ کره از جمله رقابتهای مهم در سال ۹۷ بود. البته قبل از بازیهای آسیایی مسئولان فدراسیون کمبود مهمات در اردوهای تیم ملی را انکار میکردند اما بعد از ناکامی در قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی مسئولان فدراسیون نیز به برگزاری اردوهای خشک اذعان کردند.
تنها یک برنز سوغات ملی پوشان از بازیهای آسیایی / الهه احمدی، پرچمدار کاروان ایران در جاکارتا
تیراندازی ایران با ۱۹ نماینده در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ شرکت کرد و تنها به یک مدال برنز توسط مه لقا جام بزرگ رسید. تعداد مدالهای این رشته نسبت به دو دوره قبل بازیها افت زیادی داشت. پس از مصدومیت کیمیا علیزاده، الهه احمدی پرچمدار کاروان اعزامی ایران به بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا شد.
ناکامی تیراندازان در کسب سهمیه المپیک در جام جهانی ۲۰۱۹ هند و قهرمانی جهان ۲۰۱۸
تیم ایران بعد از بازیهای آسیایی جاکارتا به مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۸ اولین مرحله از رقابتهای کسب سهمیه المپیک رفت که موفق به کسب سهمیه نشد. بعد از آن در سال ۲۰۱۹ تیم ملی تیراندازی با ترکیب ۱۵ نفره عازم رقابتهای جام جهانی هند و کسب سهمیه المپیک شد اما بدون کسب سهمیه المپیک و تنها با یک مدال برنز آن هم در تپانچه ۲۵ متر به ایران بازگشت.
۲ بار لغو اردوی هانوفر در سال ۹۷
در خرداد ۹۷ و قبل از مسابقات جام جهانی مونیخ قرار بود تیراندازان برای جبران کمبود فشنگ و ساچمه عازم اردوی تدارکاتی هانوفر شوند و بعد با آمادگی بیشتری در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ مونیخ شرکت کنند که این سفر لغو شد.
در دی ماه نیز قبل از مسابقات جام جهانی ۲۰۱۹ هند که اولین مرحله کسب سهمیه المپیک بود باز هم اردوی هانوفربه دلایلی که مسئولان فدراسیون آن را ابتدا نیامدن دعوت نامه و بعد کمبود بودجه و گران شدن دلار خواندن لغو شد تا تیراندازان بدون فشنگ تست شده راهی مسابقات هند شوند و نتایج ضعیف نیز حاصل آن مسابقات بود.
کمبود بودجه علت لغو مسابقات سلاحهای بادی کویت / تیراندازن ۶ ماه بدون مسابقه
رقابتهای سلاحهای بادی آسیا (آبان ماه) فرصت مناسبی برای درخشش تیراندازان ایرانی بود که به دلیل نبود منابع ارزی این فرصت از ملی پوشان گرفته شد. این فرصت سوزی فدراسیون باعث دور ماندن شش ماهه ملیپوشان از میدان مسابقه شد.
ژن خوب! / حضور پرحاشیه پسر رئیس فدراسیون در اردوی تیم ملی
یکی دیگر از اتفاقات سال ۹۷ حضور پسر رئیس فدراسیون در اردوهای تیم ملی اهداف پروازی در بخش اسکیت بود که با حاشیههای زیادی همراه بود. در ابتدا دبیر فدراسیون پسر دادگر را ژن خوب معرفی کرد که با ثبت رکورد بالا به اردوی تیم ملی رسیده است. با وجودی که روابط عمومی فدراسیون از حضور امیرمحمد دادگر در اردوی تیم ملی الف خبر داده بود، رئیس فدراسیون گفت که پسرش در اردوی تیم ملی ب است. البته امیرمحمد دادگر به یک اردوی قطر نیز اعزام شد که روابط عمومی اعلام کرده این سفر را با هزینه شخصی رفته است.
الهه احمدی در سه وضعیت؛ تکرار رکورد جهان و کسب مدال طلا
الهه احمدی در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۹ هند در تفنگ سه وضعیت رکورد جهان را در مرحله مقدماتی تکرار کرد. او همچنین در سال ۹۷ در جام جهانی مونیخ در تفنگ سه وضعیت به مدال طلا رسید.
درخشش جوانان در سال ۹۷
در این سال تیراندازان جوان در رقابتهای قهرمانی جهان در بخش جوانان موفق به کسب یک مدال طلا و ۳ مدال نقره شدند. امیر محمد نکونام در تفنگ سه وضعیت مدال طلا و در تفنگ بادی مدال نقره گرفت. تیم تفنگ ۱۰ متر پسران و تیم میکس تفنگ ۱۰ متر پسران نیز به مدال نقره دست یافت.
کسب دو سهمیه در المپیک آرژانتین
تیراندازی ایران بازیهای المپیک جوانان دو نماینده در تفنگ و تپانچه داشت. عرفان صلواتی با کسب مدال نقره تپانچه بادی مسابقات سلاحهای بادی قهرمانی آسیا و امیر سیاوش ذوالفقاریان با کسب عنوان پنجمی تفنگ بادی این مسابقات توانستند سهمیه المپیک جوانان را کسب کنند. این دو جوان توانستهاند برای اولین بار در تاریخ تیراندازی به طور مستقیم سهمیه المپیک کسب کنند. ذوالفقاریان در فینال تفنگ بادی هشتم و عرفان صلواتی در فینال تپانچه بادی پنجم شد.
انتخاب دادگر به عنوان عضو شورای اداری ISSF
برای نخستین بار در ورزش تیراندازی علی دادگر رئیس فدراسیون ایران با رأی اعتماد اعضای مجمع فدراسیون جهانی، برای چهار سال به عنوان عضو شورای اداری فدراسیون جهانی انتخاب شد.
تیراندازی در سال ۹۷ در یک نگاه:
مهمترین اتفاق سال: کسب دو سهمیه در المپیک جوانان
غیره منتظره ترین اتفاق سال: کسب تنها یک مدال برنز از بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ توسط تیم ۱۹ نفره تیراندازی
تاریخ سازی: کسب مدال برنز تپانچه ۲۵ متر
بهترین ورزشکار: امیرمحمد نکونام
مهمترین رویدادهای پیش رو: مسابقات جام جهانی و مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰
- 12
- 4