فدراسیون دوومیدانی در حالی از اینکه احسان حدادی، سهمیه رقابتهای جهانی را گرفته یا نه، اظهار بیاطلاعی میکند که مرور خبری که روی سایت اتحادیه جهانی قرار دارد، به خوبی نشان میدهد که نایب قهرمان پرتاب دیسک با پرتاب ۶۷ متر و ۱۹ سانتیمتری که در آمریکا داشته، سهمیه حضور در رقابتهای جهانی قطر را دارد. این بیاطلاعی در شرایطی دیده میشود که دوومیدانیکاران ایران از دیروز کارشان را در رقابتهای قهرمانی آسیا آغاز کردهاند و به همین بهانه نگاهی میاندازیم به رکوردهایی که فدراسیون جهانی برای ورود به رقابتهای جهانی دوحه در نظر گرفته است؛ رکوردهایی که نشان میدهد کار دوومیدانیکاران ایران برای کسب جواز حضور در این رویداد به این راحتیها نیست
احسان حدادی، بهنام شیری (پرتاب دیسک)، حسن تفتیان (۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر)، حسین کیهانی (۳۰۰۰ متر با مانع و ۵۰۰۰ متر)، امیر مرادی (۸۰۰ متر و ۱۵۰۰ متر)، مسلم نیادوست (۱۵۰۰متر و ۳۰۰۰ متر با مانع)، کیوان قنبرزاده (پرش ارتفاع)، مهسا میرزاطبیبی (پرش با نیزه)، تکتم دستاربندان (۸۰۰ مترو ۱۵۰۰ متر)، شهلا محمودی (۴۰۰ متر با مانع)، مهدی پیرجهان (۴۰۰ متر با مانع)، ژاله کاردان (پرتاب دیسک)، الناز کمپانی (۱۰۰ متر با مانع)، جلیل ناصری (۵۰۰۰ متر و ۱۰۰۰۰ متر)، علی فهیمی (۸۰۰ متر) و شاهین مهردلان (پرتاب وزنه)، نمایندگان ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا هستند که از دیروز به ترتیب برنامه اعلام شده از سوی کمیته برگزاری بازیها به مصاف حریفان خود میروند.
با توجه به ترکیبی که برای قهرمانی آسیا چیده شده، مشخص است که همین مواد و البته نفرات، مورد توجه فدراسیون برای دو رویداد مهم بعدی هستند و به همین خاطر به رکوردهای تعیین شده از سوی اتحادیه جهانی دوومیدانی در همین مواد نگاهی میاندازیم.
براساس اعلام اتحادیه جهانی در سایر مواد جز ۱۰ هزار متر، ماراتن و رقابتهای ترکیبی و میکس، ورزشکاران از ۷ سپتامبر ۲۰۱۸ تا نیمه شب ۶ سپتامبر ۲۰۱۹ میتوانند به رکوردهای تعیین شده از سوی این نهاد بینالمللی دست پیدا کنند تا مسوولان برگزاری رقابتها فرصت کافی را برای انجام امور مربوطه داشته باشند چرا که رقابتهای جهانی قطر از ۲۷ سپتامبر تا ۶ اکتبر برگزار میشود.
در ارتباط با رقابتهایی که مورد تایید IAAF (اتحادیه جهانی دوومیدانی) است نیز چند مورد مطرح شده که نگاه به این رویدادها نشان میدهد مسابقهای که احسان حدادی در آمریکا برگزار کرده، مورد تایید است. رقابتهایی که زیر نظر مستقیم اتحادیه جهانی برگزار میشود، مسابقههای قارهای و رقابتهای ملی مورد تایید اتحادیه جهانی است که البته درباره مسابقههای ملی عنوان شده که باید فرد مورد تایید اتحادیه جهانی، فرمی که حاوی اطلاعاتی درباره نحوه برگزاری مسابقه، مکان و تایید شرایط مورد قبول IAAF است را ارسال کند تا مشکلی نباشد. البته درباره برخی مواد مثل ماراتن و ۱۰ هزار متر شرایط کمی متفاوت و البته سختتر است که همه این اطلاعات در بخش ویژه این رویداد در سایت اتحادیه جهانی موجود است.
با عبور از اینها میرسیم به رکوردهایی که اتحادیه جهانی تایید کرده است که در این مطلب نیز دیده میشود. با توجه به رکوردهایی که دوومیدانیکاران ایران در رقابتهای اخیر ثبت کردهاند، مشخص میشود که کار سخت است و به احتمال زیاد در بهترین حالت، دو یا سه نفر بتوانند جواز حضور در رقابتهای جهانی قطر را کسب کنند.
۱۰۰ متر، پرتاب دیسک، ۳۰۰۰ متر با مانع و ۵ هزار متر، موادی هستند که در سه تای اول با اطمینان و در مورد چهارمی با احتمال میتوان گفت که دوومیدانیکاران ایران میتوانند جواز حضور در رقابتهای جهانی را بگیرند اما در مورد بقیه مواد نمیتوان چیزی گفت و باید دید در مسابقههای قهرمانی آسیا چه اتفاقی میافتد؟ بعد از فصل زمستان که برای برخی از دوومیدانیکاران ایران خوب طی نشده، رقابتهای آسیایی دوحه، نخستین رویدادی است که ملیپوشان ایران خودشان را محک میزنند و بعد از ثبت رکوردهاست که میتوان پیشبینی کرد ایران چند نماینده در رقابتهای جهانی دارد.
آنچه امروز میتوان دربارهاش گفت این است که در یکی، دو سال اخیر، خیلی سطح رکوردهای دوومیدانیکاران ایران بهتر نشده و اگر هم رکورد خوبی مثلا از نماینده ایران در پرتاب وزنه ثبت شده، این رکورد در مسابقه بعد تکرار نشده است. این رویه نشان میدهد که رکوردها تثبیت نشدهاند و همین موضوع در سالی که ملیپوشان ایران باید رکوردهای ورودی المپیک را ثبت کنند، نگرانکننده است. اگر به این شرایط، وضعیت بد مالی و لغو شدن اردوهای برونمرزی و رفتن مربیان خارجی (در اکثر مواد) را اضافه کنیم، میبینیم که سال ۹۸ برای دوومیدانیکاران ایران، سخت و دشوار است، بخصوص در بخش بانوان.
به هر حال باید چند روزی و تا پایان رقابتهای قهرمانی آسیا صبر کرد و دید که چه رکوردهایی در این مسابقه حساس ثبت میشود.
- 17
- 3