یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۵۱ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۹۳۴
سایر ورزشها

ین بار فقط فینال المپیک مرا راضی می‌کند

تفتیان: هیچ وقت نگفتم به من لامبورگینی بدهید!/نتيجه‌اي مي‌گيرم كه هيچ‌ كس فكرش را نكند

حسن تفتیان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
رکورددار دوی سرعت ایران بعد از المپیکی شدن هدف خود را دویدن در فینال المپیک توکیو عنوان می کند.

به گزارش ورزش سه، در روزهایی که مسئولان و مردم در انتظار افزایش تعداد سهمیه‌های ورزش ایران در المپیک ۲۰۲۰ هستند، حسن تفتیان توانست با یک رکورد فوق العاده در فرانسه بلیت توکیو را برای خودش رزرو کند.

سریعترین دونده ایرانی که سابقه حضور در نیمه نهایی المپیک ۲۰۱۶ را هم دارد، این بار شرکت در فینال المپیک ۲۰۲۰ را نشانه گرفته، اما امکانات بیشتری نیاز دارد.

حسن تفتیان که دومین سهمیه المپیکی دوومیدانی و سومین سهمیه المپیکی در ورزش ایران را کسب کرده، ساعاتی بعد از کسب سهمیه المپیک با رکورد ۱۰.۰۳ ثانیه با "ورزش سه" گفت‌وگو کرد.

رکورددار دوی سرعت ایران که مثل سال گذشته توانست بهترین رکورد خود را با دویدن ۱۰۰ متر در ۱۰.۰۳ ثانیه ثبت کند، درباره قهرمانی در مسابقات حاشیه ای لیگ الماس پاریس گفت: در این دوره کسب سهمیه المپیک سخت شده و دونده های زیادی به دنبال حضور در این رویداد بزرگ هستند. خدا را شکر در همان اولین مسابقه ای که برای کسب سهمیه مدنظرمان بود، توانستم سهمیه را بگیرم. در حاشیه مسابقات دایموند لیگ پاریس، رقابت ۱۰۰ متر برگزار شد و من هم توانستم با فاصله قهرمان شوم چون رکورد خوبی ثبت کردم.

وی درباره رکورد دوی سرعت ایران عنوان کرد: بهترین رکورد ایران همین ۱۰.۰۳ ثانیه بود و هست. من سال گذشته در همین استادیوم رکورد ایران را با رکورد ۱۰.۰۳ شکستم و دیشب بار دیگر رکورد قبلی را تکرار کردم.

تفتیان درباره توقعش از مسئولان بعد از المپیکی شدن گفت: راجع به این مسائل بارها صحبت کردیم. من نسبت به رقبایی که دارم، یکسری امکانات حداقلی می خواهم. اولین نیاز برای یک ورزشکار یک مربی اختصاصی است. اردوهای منظم و امکانات تمرینی دیگر مسائلی است که به آن نیاز دارم. من هیچ وقت نگفتم به من لامبورگینی بدهید یا خانه آنچنانی می خواهم. همیشه امکانات تمرینی خواسته من بوده و چیزی عجیبی درخواست نکردم.

رکورددار دوی صد متر ایران در پایان افزود: یک سال سرنوشت ساز را تا شروع المپیک در پیش داریم. در المپیک هم یک صدم ثانیه بالا و پایین می تواند جایگاه‌ها را مشخص کند. قطعا بعد از حضور در نیمه نهایی المپیک ریو، حالا هدفم شرکت در فینال المپیک ۲۰۲۰ است. همیشه حتی از چیزی که در توان داشتم، بیشتر انجام دادم.

سريع‌ترين دونده ايران :نتيجه‌اي مي‌گيرم كه هيچ‌ كس فكرش را نكند

 

حسن تفتيان، سريع‌ترين دونده تاريخ ايران، روز شنبه موفق شد با شكستن مجدد ركورد ايران در مسابقات ليگ الماس پاريس، سهميه المپيك توكيو ۲۰۲۰ را كسب كند. او در ماه‌هاي اخير مورد بي‌مهري‌هاي زيادي قرار گرفته و منتقدان تفتيان را يك دونده تمام‌ شده مي‌دانستند كه ديگر نمي‌تواند ركوردهاي خوبش را تكرار كند. موفقيت او در پاريس مجددا طرفداران دو ۱۰۰ متر ايران را خوش‌بين كرده و حالا منتظريم تا او در المپيك بدرخشد.

از مسابقات ليگ الماس پاريس، سهميه‌اي كه كسب كردي و سطح رقبا براي‌مان بگو.

دو ۱۰۰ متر در المپيك ۲۰۲۰، يكي از سخت‌ترين ورودي‌ها را نسبت به المپيك‌هاي پيشين دارد و رسيدن به حداقل ركورد لازم براي كواليفاي شدن بسيار دشوار شده. خدا را شكر كه من موفق شدم به اين مهم دست پيدا كنم و در شرايطي كه هنوز بسياري از بزرگان اين رشته جواز ورود به المپيك را كسب نكرده‌اند، به اين آوردگاه برسم. خوشحالم كه براي دومين بار به بزرگ‌ترين رويداد ورزشي مي‌رسم و بسيار خوشحال‌ترم كه در گل سر سبد المپيك، يعني دو ۱۰۰ متر شركت مي‌كنم. مسابقه در پاريس بود و آدم‌هاي زيادي اينجا مرا مي‌شناسند. با حمايت‌هاي اين افراد موفق شدم، ركورد فوق‌العاده‌اي ثبت كنم.

از روند آماده‌سازي براي اين مسابقات براي‌مان بگو. منتقدان زيادي داشتي و حتي فدراسيون هم اعلام كرد به دليل مصدوميت حاضر نيست هزينه اعزام به اين مسابقات را پرداخت كند.

متاسفانه بعد از مسابقات جاكارتا، بسيار تحت فشار بودم. بيشترين فشار هم از سوي فدراسيون بود و مدام به من مي‌گفتند: «چرا در جاكارتا نتيجه نگرفتي؟» خب، هر ورزشكاري در سطح جهان روز بد دارد و نتيجه نمي‌گيرد، اما فدراسيون من را به خاطر يك تورنمنت اين طور تحت فشار گذاشت. مي‌گفتند خودت خوب نيستي، مربي‌ات خوب نيست، ديگر ركوردت در سطح ششم آسياست. من تمام توانم را گذاشتم براي اين مسابقات و تمرين كردن. بسيار تنها بودم، با هزينه شخصي خودم به اردو مي‌رفتم و خدا را شكر كه در اين مسير به هدفم رسيدم. تشكر مي‌كنم از خانواده و مربي‌ام كه هموطن من نيست، اما بسيار به من كمك مي‌كند و هرگز من را تنها نگذاشته.

چرا حسن تفتيان كه تنها شانس ايران براي حضور در دو ۱۰۰ متر المپيك است و از ورزشكاران ارزشمند ايران است، بايد با هزينه شخصي به مسابقات برود؟

بعد از چند بار آسيب‌ديدگي و اتفاقات بدي كه برايم مي‌افتاد، خيلي انتقادات زياد شد و تحت فشار قرار گرفتم. اما باز هم خدا را شكر مي‌كنم. بهتر است اين سوال را از فدراسيون بپرسيد كه چرا با ورزشكارش اين طور برخورد مي‌كند. آنها مي‌دانند من توانايي حضور در المپيك در مهم‌ترين رشته را دارم، اما اين طور برخورد مي‌كنند. فدراسيون‌نشين‌ها به من مي‌گفتند: «تو نمي‌تواني» و نمي‌گذاشتند كار خودم را بكنم. سختي‌هاي زيادي كشيدم. اميدوارم از اين به بعد حداقل‌ها در اختيارم قرار بگيرد تا بتوانم بدون دغدغه‌هاي عجيب به كارم ادامه بدهم. مطمئنم مي‌توان در سطح جهان و المپيك در رشته‌هاي سرعت بدرخشم. همين حضور در المپيك كار كمي نيست، به دنبال رسيدن به جمع مدعيان هستم؛ به شرطي كه امكاناتي در سطح رقبا داشته باشم. نمي‌توان با پرايد به جنگ لامبورگيني رفت.

فكر مي‌كني در المپيك به چه نتيجه‌اي برسي؟ وضعيت خودت را نسبت به ريو چطور ارزيابي مي‌كني و فكر مي‌كني ۲۰۲۰ بهترين سال حرفه‌اي حسن تفتيان مي‌شود؟

من هميشه سعي كرده‌ام، حرفه‌اي تمرين كنم و حرفه‌اي فكر كنم. با برنامه‌ريزي درست حركت مي‌كنم و نتيجه‌اي در المپيك مي‌گيرم كه خيلي‌ها فكرش را هم نخواهند كرد. در مسابقات ليگ الماس پاريس هم نشان دادم كه چه اختلافي با رقبا دارم؛ اما اين پايان كار نيست و به دنبال ركوردهاي بهتر هستم. ۲۰۲۰ سال پرفشاري است و تلاش مي‌كنم بهترين نتيجه ممكن را بگيرم. ۴۰ روز ديگر هم در مسابقات جهاني بايد بدوم.

چرا تمام ورزشكاران مطرح دو و ميداني از فدراسيون شاكي هستند؟ به هر حال مگر چند شانس حضور در المپيك و چند شانس مدال داريم كه با برخي از مطرح‌ترين آنها مثل حسن تفتيان و احسان حدادي اين طور برخورد مي‌شود؟

واقعا بايد اين سوال را از فدراسيون پرسيد و اگر جوابي نداشتند، فكر مي‌كنم مسوولان بالادستي مثل وزارت ورزش و كميته ملي المپيك بايد پيگير اين موضوع بشوند و از فدراسيون دو و ميداني بپرسند در فاصله يك سال مانده به المپيك چه كار مي‌كند كه ورزشكاران مهمش اين طور سردرگم هستند؟ چرا بايد اينقدر دغدغه‌هاي پيش‌پا‌افتاده داشته باشيم؟ هيچ‌ يك از رقباي ما چنين دغدغه‌هايي ندارند.

الگوي حسن تفتيان در دو ۱۰۰ متر چه كسي است؟ و اينكه چرا اسطوره‌هاي اين ورزش اينقدر اندام شگفت‌انگيزي دارند؟ ماجرا به بدن‌سازي خاص آنها برمي‌گردد يا ژنتيك؟

من عاشق يوسين بولت هستم، او يك اسطوره تكرارنشدني است و نمي‌توان كسي را شبيه‌اش پيدا كرد و اينكه تركيبي از ژنتيك، تمرين، برنامه‌ريزي و البته علم چنين اندام‌هايي را مي‌سازد. بدني با ژنتيك مناسب و استعداد خوب را با تمرين به بالاترين سطح آمادگي مي‌رساند و زماني كه يك ركورد ثبت مي‌شود، كار زيادي انجام شده است.

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۲ دی
    لیگ برتر استرالیا
    وسترن سیدنی - ولینگتون فونیکس
    ۰۹:۳۰
  • اردیویسه هلند
    اسپارتا روتردام - آژاکس
    ۱۴:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - پارما
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    صنعتگران امید - پیکان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    مس رفسنجان - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    پاس گرگان - چادرملو اردکان
    ۱۶:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - آلاوس
    ۱۶:۳۰
  • اردیویسه هلند
    پی اس وی آیندهوون - فاینورد
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستر یونایتد - بورنموث
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - چلسی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ساوتهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - ولورهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - سویا
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - لیورپول
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - دورتموند
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - امپولی
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    لگانس - ویارئال
    ۲۱:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    مونزا - یوونتوس
    ۲۳:۱۵
  • جام حذفی فرانسه
    لانس - پاری سن ژرمن
    ۲۳:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال بتیس - رایو وایه کانو
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۳ دی
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - ایندیانا پیسرز
    ۰۲:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    مک آرتور - سنترال مارینرز
    ۱۱:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    -
    ۱۴:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پایش پارت شاهرود - آینده سازان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - پترو نوین ماهشهر
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پالایش نفت آبادان - کاله
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    شهرداری گرگان - آسمان ولایت مشهد
    ۱۶:۱۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    مهگل البرز - گلنور اصفهان
    ۱۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - اودینزه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - استوریل
    ۲۲:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - کومو
    ۲۳:۱۵
ویژه سرپوش