مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۵ - ۲۵ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۶۲۱۲
سایر ورزشها

دونده سرعت ایران چطور به المپیک می‌رود؟

مورد عجیب حسن تفتیان

حسن تفتیان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

حسن تفتیان پدیده سال‌های اخیر دوو‌میدانی ایران نگاهی موهوم به المپیک دارد. او در شرایطی سهمیه المپیک ۲۰۲۰ را گرفته که فدراسیون دوومیدانی بدون باور داشتن وی از گسیل او به اینجا و آنجا خودداری می‌کرد و وی شخصاً و با پول خودش به تورنمنت بین‌المللی پاریس رفت و آنجا مجوز حضور در توکیو را گرفت، ولی پس از آن نیز لطف بیشتری را از سوی فدراسیون شامل حال خود ندیده است.

او در پیکارهای اخیر گرامیداشت دهه فجر در تهران حاضر بود ولی در صحبت‌هایش بیش از آنکه از امیدواری‌های خود نسبت به المپیک و سایر میدان‌های پیش‌رو بگوید از فدراسیون گلایه کرد و گفت در حالی که این نهاد دائماً و با وسعت از سایر نفرات شاخص دوومیدانی ایران حمایت و حقوق مربیان خارجی آنها را تأمین و پرداخت می‌کند، وی را از ادامه همکاری با مربی فرانسوی منتخب‌اش باز داشته و با عدم پرداخت پول قرارداد جدید وی عملاً این مربی را از صحنه خارج کرده است.

تبعیض یا حمایت بیشتر؟

البته مجید کیهانی به‌سبب محدودیت‌های برخاسته از اتمام دوران چهارساله ریاستش بر فدراسیون دوومیدانی و چیدن مقدمات حضور مجدد در انتخابات بعدی شاید خود را از طیف مصاحبه اخیر تفتیان مبرا بداند اما حقیقت امر این است که نوعی خاصه خرجی از سوی «فدراسیون کیهانی» در تمامی این سال‌ها در قبال ملی‌پوشان دوومیدانی مشاهده شده است. نمی‌دانیم نام آن تبعیض است یا حمایت بیشتر از کسانی که صدای اعتراض‌شان بلندتر است اما هر فرآیندی که باشد امثال احسان حدادی همیشه از طیف وسیع‌تری از حمایت‌های مالی فدراسیون برخوردار بوده‌اند و تفتیان فقط از حمایت‌های گاه‌به‌گاه بهره‌مند شده و از همه بیچاره‌تر رضا قاسمی دیگر دونده سرعتی ایران بوده که فدراسیون دو سه سال است وی را به حال خود رها کرده است.

شاید توجه بسیار بیشتر به حدادی با توجه به اینکه وی تنها برنده مدال تاریخ المپیک‌ها برای دوومیدانی ایران بوده توجیه درستی داشته باشد اما توزیع ناهماهنگ حمایت‌های مالی از سایر ملی‌پوشان دوومیدانی شائبه‌هایی را ایجاد کرده که کل ریشه این ورزش را سست کرده است.

قول‌های عملی‌نشده

تفتیان می‌گوید در گفت‌وگو با ایرج عرب که رئیس موقتی فدراسیون دوومیدانی و مجری انتخابات بعدی است قول حمایت صددرصدی وی را از برنامه‌های خود گرفته اما هنوز که هنوز است بدون مربی به کار خود ادامه می‌دهد. او فرضیه و توصیه‌هایی مرتبط با تعویض مربی‌اش را هم رد می‌کند و می‌گوید چون از چهار پنج سال پیش با همین مربی فرانسوی کار می‌کرده، تغییر دادن شرایط و رویکرد به مربی تازه و منجمله مربیان ایرانی شرط عقل نیست و این البته نباید به معنای نفی ارزش مربیان خودی تلقی شود.

 

در مرز بزرگی

کسی این حرف‌ها را می‌زند که ظهور خبرساز و صعود توفان‌وارش در «دو»های سرعت و به‌ویژه ۱۰۰متر از بزرگترین رویدادهای ورزش ایران در یک دهه اخیر بوده است. تفتیان که در «اودیشا»ی هند در سال ۲۰۱۷ عنوان قهرمانی ۱۰۰متر آسیا را کسب کرد و عنوان پنجمی «دو»ی ۶۰متر داخل سالن جهان را نیز در رزومه خودش دارد و تا مرز ۱۰ ثانیه در ماده ۱۰۰متر پیش رفته و فقط ۳صدم ثانیه با این حد و مرز فاصله دارد مظهر تغییر محسوس در شرایط کلی ورزش ایران و در عرصه سه رشته پایه در کشورمان به‌شمار می‌آید.

او در ادامه زمستان امسال دو مسابقه مهم را پیش روی خود می‌بیند که اولی دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا است و دیگری دوومیدانی داخل سالن قهرمانی جهان ۲۰۲۰، ولی منتظر مشخص شدن تکلیفش به‌لحاظ مربی و سایر مسائل خود است و فعلاً‌ مجبور است به تمرینات خود ادامه دهد و همزمان با حضور در دو تورنمنت مذکور با شرایطی نه‌چندان مطمئن به سوی المپیک توکیو هم حرکت کند. اردوی اخیر او در مشهد با احتساب آمدنش به تهران و شرکت در رقابت‌های دوومیدانی دهه فجر پایان یافته و وی به‌رغم بلاتکلیف بودن فدراسیون دوومیدانی ایران هنوز امیدوار است راهش تا المپیک سی‌و‌دوم به‌گونه‌ای پیموده شود که حضوری آبرومندانه را برای وی در توکیو پی ریزد.

فراتر از طلاهای دیگران

روزگاری حتی حضور صرف در «دو»های ۱۰۰ و ۲۰۰متر در مسابقات قهرمانی جهان و المپیک برای ما آرزویی از سر زیاده‌خواهی و امری محال بود اما حالا به همت تفتیان آن آرزو عملی شده و حتی احتمال دارد به‌سبب بازنشسته شدن یوسین بولت و شماری از همدوره‌ای‌های او تفتیان در توکیو کاری بسیار مهم را صورت بدهد و نه‌تنها به نیمه‌نهایی ماده ۱۰۰متر برسد، بلکه با چشم داشتن به شگفتی‌ها و رویدادهای عظیم و عجیب المپیک فینالیست هم بشود و چنان چیزی به‌سبب بیگانه بودن نسبی مردم ایران با دوومیدانی ارزش کسب طلای سایر رشته‌ها را خواهد داشت و شاید از آن هم فراتر برود.

وصال روحانی

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش