دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۷۰۲
سایر ورزشها

پرتابگران ديسک ايران به دنبال قرض‌گرفتن پول از سفارت

داستان عجيب ۲ ورزشکار ايراني در بلاروس

ملي‌پوش پرتاب ديسک ايران,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

بهنام شيري و حسين رسولي، دو ملي‌پوش پرتاب ديسک ايران، اين روزها در بلاروس سرگردان‌اند و دليل اين سرگرداني آنها ويروس کروناست؛ ويروسي که سراسر نقاط دنيا را درگير کرده و راه عبور و مرور همه کشورها را به روي هم بسته است.

اين دو پرتابگر که از شانس‌هاي کسب سهميه المپيک توکيو به شمار مي‌روند، بهمن‌ماه پارسال براي برپايي اردويي تمريني راهي بلاروس شدند. طبق برنامه قرار بود اين دو ملي‌پوش براي سه ماه در بلاروس تمرين کنند و آخر فروردين‌ماه گذشته به تهران بازگردند که ويروس کرونا يک‌باره همه برنامه‌هاي آنها را به هم ريخت. از آنجا که همه پروازهاي ورودي و خروجي کشورها به خاطر شيوع گسترده ويروس کرونا بسته است، شيري و رسولي هيچ راهي براي بازگشت ندارند و مجبور هستند فعلا در بلاروس بمانند؛ آن‌هم در شرايطي که هيچ پولي براي ادامه اقامت خود در اين کشور ندارند.

شيري دراين‌باره به «شرق» مي‌گويد: «کرونا تازه به بلاروس رسيده و متأسفانه هرروز اوضاع اين کشور بدتر مي‌شود. طوري که روزانه هزار نفر به اين ويروس مبتلا مي‌شوند. با توجه به جميعت ۱۰ميليوني و کم بلاروس، اين آمار واقعا خيلي خطرناک است. کشور در حالت قرنطينه است و ما هم چاره‌اي جز در خانه ماندن نداريم. هيچ پروازي به سمت ترکيه يا تهران وجود ندارد. سرگردانيم و نمي‌دانيم بايد چه کار کنيم. حالا باز جاي شکرش باقي است که ويزاي ما را دوباره تمديد کردند. ويزاي ما سه‌ماهه بود که آخر فروردين تمام شد. از مسئولان ورزش کشور مي‌خواهم به ما کمک مالي کنند. واقعا شرايط بدي اينجا داريم».

عضو تيم ملي پرتاب ديسک به شرايط نامناسب مالي خودش و حسن رسولي اشاره مي‌کند: «متأسفانه الان هيچ پولي براي ادامه اقامتمان در بلاروس نداريم. بايد کرايه خانه بدهيم. خرج خوردوخوراک داريم. پول‌هايي که فدراسيون دووميداني براي اين سه ماه به ما داده بود، تمام شده و هرچه هم که خودمان داشتيم، خرج کرديم. از فدراسيون تقاضا کرديم که براي ما پول بفرستد اما نفري ۵۰۰ دلار بيشتر برايمان نفرستادند. ۵۰۰ دلار واقعا مبلغ کمي است. همين پول فدراسيون هم تمام شده و الان دارم به سفارت ايران در بلاروس مي‌روم تا از آنها پول قرض کنم. ما در اين اردوي تمريني زير نظر يکي از مربيان بلاروسي تمرين مي‌کرديم و حقوق او را ۱۵ روز يک‌بار مي‌داديم. الان حتي به اين مربي هم بدهکاريم».

او درباره کيفيت اردويي که در بلاروس پشت‌سر گذاشتند، گفت: «خوشبختانه اردويي که در بلاروس داشتيم، خوب بود. هم من و هم حسين رسولي توانستيم در تمرينات رکوردهايمان را بزنيم و بين ۶۲ تا ۶۳ متر پرتاب کنيم. اگر کرونا به وجود نمي‌آمد و يک مسابقه در اينجا برگزار مي‌شد، حتما ما مي‌توانستيم تا ۶۵ متر که رکورد ورودي بازي‌هاي المپيک است هم برسيم. اما از شانس بد ما هم کرونا آمد و هم اينکه المپيک توکيو لغو شد».

شيري بااين‌حال اميدوار است که او و رسولي مي‌توانند سهميه دوم پرتاب ديسک ايران را در بازي‌هاي المپيک توکيو کسب کنند. هر کشور تنها مي‌تواند دو نماينده در هر ماده دووميداني در بازي‌هاي المپيک داشته باشد که درحال‌حاضر فقط احسان حدادي توانسته سهميه پرتاب ديسک را کسب کند.

او ادامه مي‌دهد: «اميدوارم که اگر ما به تهران برگشتيم، به حال خود رها نشويم. ما الان شرايط خوبي داريم و در اين مدت خيلي پيشرفت کرده‌ايم. بايد حتما مربي بالاي سرمان باشد تا بتوانيم به اين روند ادامه بدهيم. ما به خاطر اينکه در ايران مربي ثابتي نداريم، مجبوريم به خارج از کشور برويم و در اردوهاي کوتاه‌مدت زير نظر مربيان خارجي تمرين کنيم. همين مربي بلاروسي که ما با او تمرين کرديم، يکي از مربيان خوب است. او رکورددار پرتاب ديسک بلاروس است. او مي‌گويد اگر فدراسيون شما با من قرارداد يک‌ساله ببندد مي‌توانيم به ايران بيايم. متأسفانه وضعيت فدراسيون دووميداني هم معلوم نيست و رئيس ندارد و دارد با سرپرست اداره مي‌شود. واقعا نمي‌دانيم شرايط چطور مي‌شود اما اگر حمايت شويم صد درصد مي‌توانيم جواز حضور در المپيک را به دست آوريم».‌فدراسيون دووميداني يکي از پرچالش‌ترين فدراسيون‌هاي ورزشي در چند سال اخير بوده که همواره در چند سال اخير به سوء‌مديريت متهم شده است. 

دوره چهارساله رياست مجيد کيهاني در اين فدراسیون در حالي تمام شد که اهالي اين رشته اميدوار بودند با آمدن رئيس جديد سروساماني به ورزش مادر داده ‌شود که اين‌طور نشد. انتخابات اين فدراسيون اسفند‌ماه گذشته برگزار شد و در نهايت افشين داوري به رياست رسيد اما چند روز بعد از انتخابات وزارت ورزش و جوانان اين انتخابات را ابطال کرد. اين انتخابات در شرايطي برگزار شد که تعداد زيادي از هيئت‌هاي استاني به خاطر شيوع ويروس کرونا نتوانستند در آن حضور پيدا کنند. ضمن اينکه گفته شد رأي يک استان به‌صورت غير‌حضوري ارسال شده و در رأي برخي استان‌ها هم شائبه‌هايي وجود داشته است.

در نهايت اين اعتراض‌ها موجب شد تا وزارت ورزش و جوانان تصميم به ابطال اين انتخابات بگيرد. يکي از معترضان سرسخت برگزاري انتخابات فدراسيون دووميداني مجيد کيهاني بود که بعد از داوري هشت رأي به دست آورد. فدراسيون دووميداني در حالي هشت ماه است با سرپرست اداره مي‌شود که ورزشکاران المپيکي‌اش به دليل نداشتن برنامه‌ريزي درست با مشکلات دست‌وپنجه نرم مي‌کنند. بايد ديد مهدي مبيني، سرپرست موفق اين فدراسيون چه تدبيري درخصوص بلاتکليفي دو ملي‌پوش پرتاب ديسک ايران اتخاذ مي‌کند.

sharghdaily.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش