مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۴۴ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۹۵۳
والیبال – بسکتبال

صمد نیکخواه:

باید از خورزوخان دلیل خط خوردنم را بپرسید

صمد نیکخواه,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال
کاپیتان اسبق تیم ملی بسکتبال گفت: هرجای دنیا که بتوانم موج سواری می کنم اما اینکه بگویم حرفه‌ای می‌شوم و در مسابقات آن شرکت می‌کنم؛ نه فکر نمی‌کنم.

به گزارش ایلنا، با لباس مخصوص  شروع به موج سواری کرد اما متوجه شد زنان و مردان زیادی حیرت زده در ساحل جمع شدند و به او نگاه می کنند برخی به ۱۱۰ زنگ زده و حضور یک موج سوار زن را گزارش می دادند. برای آن‌ها جای تعجب داشت چگونه یک زن در ایران و آن‌هم در منطقه ای همچون چابهار روی موج ها پرواز می کند اما این اتفاق رخ داد و دختر ایرلندی برای نخستین بار سوار بر موج های ایران شد موج هایی که امروز پس از گذشت ۵ سال انتظار دختران و پسران ایرانی را می کشد.

 

اسکی بریتون دختر موج سوار قهرمان ایرلندی سال ۱۳۹۱با جستجوی گوگل مپ متوجه شد گوشه ای از ایران بندری دارد که موج های آن مواج هستند و می شود روی آنها با تخته پرواز کرد. سوژه آنها موج سواری با حجاب اسلامی بود،پس کجا بهتر از ایران و آب های خروشان چابهار...

 

آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم

بندر زیبای چابهار در جنوب شرقیایران و در حاشیه دریای عمان دارای بهترین کرانه اقیانوسی و معتدلترین و بهترین آب و هوا در سواحل جنوب کشور است. با توجه به محسوس نبودن فصول پاییز و زمستان و باقی ماندن سبزی درختان در این منطقه، فصول چهارگانه به فصل بهار شبیه و منطقه به چهاربهار معروف شده و نام چهاربهار رفته رفته به صورت چابهار تغییر شکل پیدا کرد. برای بریتون این نقطه از دنیا بهترین جا برای لوکیشن فیلمش بود، هم می توانست با حجاب موج سواری و هم این نقطه بکر را به دنیا معرفی کند.پس بدون وقفه با گروه فیلمبرداری خود برای تهیه فیلم مستنی راهی ایران شد و از تهران مستقیم به چابهار رفت...

 

از آن موقع بود که فهمیدیم ایران هم موقعیت مناسبی برای موج سواری دارد البته هنوز هم خیلی ها نمی دانند و فکر می کنند که برای موج سواری باید به قاره اقیانوسیه سفر کنند و از موج های ساحل آنجا لذت ببرند، غافل از آنکه همین جا در خاک و آب خودمان بهترین موقعیت جغرافیایی برای این ورزش مهیج را داریم ولی از آن بی خبر بودیم تا دختری ایرلندی دریچه دیگری را به روی ما باز کرد.

 

از آن روز محلی های چابهار به موج سواری علاقمند شدند از همان روزی که حیرت زده شماره پلیس را گرفتند و از یک موج سوار زن گزارش دادند. همان دختر ایرلندی به چند علاقمند، موج سواری یاد داد و به آنها آموخت که چگونه با تخته روی موج برقصند و پرواز کنند، اینگونه موج سواری وارد ایران شد از یک دختر ایرلندی به بومی های چابهار، چهار سالی طول کشید تا چابهاری ها توانستند موج سواری را در این منطقه جابیاندازند و مردادماه سرانجام مجوز آنها آمد و حالا قانونی می توانند موج‌سواری را به بقیه ایرانی ها آموزش دهند.

 

کاپیتان راهی چابهار شد

این بهترین خبر برای کسی بود که سال ها عاشق این رشته مهیج است اما به دلیل دغدغه هایشوقتی برای موج سواری نداشت، همان کسی که کاپیتان تیم ملی بسکتبال بود و انواع و اقسام افتخارات را با بسکتبالی ها جمع کرد.اگرچه او امروز باید همراه دیگر ملی پوشان در آسیا کاپ حاضر باشد و در لبنان به نبرد با حریفان بپردازد اما در سواحل چابهار در حال یادگیری موج سواری است! صحبت از صمد نیکخواه بهرامی است یکی از حرفه ای ترین ورزشکاران کشورمان، بازیکن بزرگ و برجسته‌ای که این روزها به دلایل نامعلوم از تیم ملی بسکتبال دور مانده و به قول خودش اگر این اتفاق هزار نکته منفی داشت تنها نکته مثبتش همین بود که کاپیتان سرانجام وقت کرد و تابستان را به تفریح کنار خانواده گذراند.

 

صمد راهی چابهار شد و به عنوان نخستین گروه آموزشی در ایران برای موج سواری ثبت نام کرد. آنقدر بابت این تجربه هیجان دارد که می گوید دیگر موج سواری را رها نخواهد کرد و برای او هیچ چیز نمی تواند زیباتر از سوار شدن بر روی آب و موج باشد.

 

صمد! تو کجا و موج سواری کجا؟

(می خندد) من همین جا هستم و تازه متوجه شدم موج سواری هم همین جا، بغل گوش ماست ولی ما فرسنگ ها دورتر دنبال آن می گشتیم. من همیشه عاشق موج سواری بودم. یکی از رشته هایی بود که از کودکی دوست داشتم آن را تجربه کنم.

 

خب چرا این همه سال دنبال آن نرفتی؟

خب من در طول سال همیشه درگیر بازی های لیگ و باشگاهی بودم و تابستان هم که درگیر تمرینات و مسابقات تیم ملی بودم اما این کناره گیری بالاجبار این مزیت را برایم داشت که تابستان امسال بالاخره وقت کنم و دنبال آن علایق دوران کودکی بروم.

 

چطور شد که سر از چابهار در آوردی؟

همانطور که گفتم از بچگی موج سواری را دوست داشتم و یکی از دوستانم گفت که از قرار معلوم امسال نخستین دوره آموزشی این رشته ورزشی در ایران افتتاح خواهد شد و متوجه شده‌اند سواحل چابهار برای موج سواری مناسب است و یک گروه مجوز گرفتند و آموزش خواهند داد. من تا این داستان را فهمیدم گفتم حتما باید برویم و همین شد که خیلی زود با دوستانم راهی چابهار شدیم و آموزش این ورزش با ما در ایران افتتاح شد.

 

حالا چطور تجربه ای بود؟

نمی توانم بگویم چقدر خوب بود. یعنی عالی، عجیب غریب به منحال داد و کیف کردم وقتی که روی موج با آن نیرویی که دارد سوار می شوی و پرواز می کنی حس غیر قابل توصیفی بهت دست می دهد. وقتی روی تخته می خوابی و با موج بالا و پایین می شوی هیجان انگیز است. موج های چابهار تا  ۵ کیلومتر به هوا پرتاب می شوند و این خیلی خوب است.

 

موج سواری را یاد گرفتی؟

ببینید یاد گرفتم اما حرفه ای که نیستم. برای اینکهبتوانی روی موج ۱۴-۱۵ متری سوار شوی باید سال ها تمرین و تلاش کنی. همین که حالا توانستم موج را بگیرم و روی آن سوار شوم احساس خیلی خوبی بود انگار داشتم پرواز می کردم.

 

حرفه ای ادامه می دهی؟

خیلی دوست دارم و مطمئنا دیگر یکی از دغدغه ها و تفریحات اصلی من خواهد بود. هرجای دنیا که بتوانم موج سواری می کنم اما اینکه بگویم حرفه ای می شوم و در مسابقات آن شرکت می کنم. نه فکر نمی کنم چون برای آن باید خیلی وقت بگذارم که متاسفانه ندارم و هنوز درگیر بسکتبال هستم.

 

ساحل چابهار چطور بود؟

خیلی ساحل خوبی داریم یعنی من فکرش را هم نمی کردم که ساحلی به این بکری داشته باشیم متاسفم که چرا زودتر از اینها موج سواری راه نیفتاده و در کشورمان از این رشته و از این ساحل خوب استفاده نکرده ایم. اصلا این ساحل و موج سواری در آن می تواند به جذب توریست کمک کند.

 

الان موج سواری انجمن دارد؟

آره من شنیدم که انجمن موج سواری راه افتاده و مثل اینکه کارهای خوبی هم در حال شکل گرفتن است امیدوارم این ورزش در ایران راه بیفتد و جوان ها هم آن را دنبال کنند. چون بسیار هیجان انگیز و لذت بخش است و مطمئنم با اطلاع رسانی خیلی‌ها به این رشته جذب خواهند شد و می توانیم با برنامه در موج سواری هم قدعَلم کنیم. اینطور که من شنیدم پیک اسپورت خیلی کمک کرده و اسپانسر شده تا این رشته در ایران گشترش پیدا کند. به روستای آنجا امکانات زیادی داده که باید از آنها تشکر کرد.

 

 

یادم هست تابستان پارسال هم می‌خواستی بوکس تمرین کنی. تمریناتت با احسان روزبهانی به کجا رسید؟

بله، متاسفانه شرایط جور نشد و نتوانستم بوکس تمرین کنم از طرفی هم دیدم احسان برای این کار ضعیف است و این کاره نیست. برای همین فعلا بی خیالش شدم. من احسان را در دو راند شکست می دهم!! و برای من حریف قدری نیست وباید با «میویدر» تمرین کنم (می خندد)

 

اما با همه اینها، صمد الان باید لبنان و درگیر مسابقات کاپ آسیا باشد نه چابهار و موج سواری!

وقتی دعوتم نکردند من چه کاری می توانم انجام دهم؟ بهترین کار این بود که از تابستانم لذت ببرم و کارهای نکرده ام را انجام دهم. بالاخره یک تابستان هم کنار خانواده بودم و این هم تنها نکته مثبت خط خوردن از تیم ملی بود.

 

می گویند این خط زدن با هماهنگی خودت بود. درست است؟

(می خندد) هر کی می پرسد فقط می گویند که با خود بازیکنان هماهنگ کرده ایم و خودشان قبول کرده اند که از تیم ملی کنار روند من می خواهم بدانم اینها با چه کسی هماهنگ کردند؟ با من که هیچ کس هماهنگی نکرده و از قول من فقط حرف می زنند. فکر کنم با «خورزوخان» هماهنگ گرده اند! باید از مهران مدیری بپرسم ببینم خورزوخان درباره حذف من از تیم ملی به او چیزی نگفته باشد(می خندد). من از این ناراحتم که چرا وقتی یک کاری را انجام دادهاند جسارت و جرئت بیان آن را ندارند؟ بگویید ما خواستیم و حذف کردیم صغری و کبری بافتن ندارد! رئیس فدراسیون اختیار تام دارد و هر کاری دلش می خواهد انجام می‌دهد. این هم جزو خواسته های اوست و همه هم به آن احترام می گذارند. فقط واقعیت را بگوییم صلاح در این بود که صمد حذف شود همین! دیگر هماهنگ کردیم و بقیه موارد داستان است.

 

رقابت های کاپ آسیا را چطور می بینی؟

راستش نمی خواهم الان حرفی بزنم چون من هر چی بگویم متاسفانه برخی جو راه می اندازند که صمد خواست تیم ها را کوچک نشان دهد و ایران را ... فقط این را می گویم که کاپ آسیا جزو تورنمنت های مهم نیست. انتخابی المپیک و جهان برای همه تیم های آسیایی مهم است و با تمام قدرت می آیند الان هم باید صبر کنیم و ببینیم تیم ها با چه بازیکنانی می آیند آن زمان می توان درباره سطح رقابت ها نظر درستی داد.

 

اضافه شدن تیم هایی مثل استرالیا و نیوزلند را به آسیا چطور می بینی؟

به نظر من اتفاق بسیار خوبی است مطمئنا برای مسابقات جهانی و المپیک کار ما بسیار دشوار خواهد شد اما حضور تیم های قدرتمند باعث می شود که ما هم بیشتر تلاش کنیم و پیشرفت بهتری داشته باشیم.

 

یادت هست از چه زمانی رضا مشحون از مدیریت تیم های ملی کنار گذاشته شد؟

بله، در دوره جدید ریاست محمود مشحون برادرش رضا از تیم ملی کنار گذاشته شد همان زمان گفتند که مشحون به وزیر ورزش وقت (گودرزی) قول داده که دور فامیل بازی را خط بکشد و دیگر به برادرش پستی در فدراسیون ندهد. همین هم شد دیگر همراه ما به مسابقات نمی آمد. اما وقتی وزیر عوض شد گویا مشحون هم قولش را فرموش کرد

 

یکی از بحث هایی که درباره رضا مشحون همیشه مطرح بوده دخالت های او در کار سرمربی و کوچینگ و تعویض هاست آیا واقعا چنین بود؟

بله ما همیشه شاهد دخالت های رضا مشحون بودیم حتی برخی اوقات می گفت چه کسی شوت بزند و چه کسی نزند! حتی چند باری صدای ما هم درآمد و مدتی هم روی نیمکت نمی نشست. اتفاقاً آن زمان ها ما بهتر نتیجه می گرفتیم.

 

چرا آن زمان اعتراضی نمی کردید؟

چرا اعتراض نمی کردیم؟! خود من چند بار به سرمربی اعتراض کردم، منتهی سلسه مراتب داریم دیگر ، من به عنوان کاپیتان وظیفه ام بود به سرمربی بگویم و اعتراض خودم و بچه ها را به گوش او برسانم بقیه اش با سرمربی بود که چه کند.

 

خب سرمربی ها با این موضوع مشکلی نداشتند؟

اینجاست که بحث اقتدار سرمربی مطرح می شود. ما در بسکتبال همه چیزمان بهم می آید. خودمان اجازه می دهیم که شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. «مهمت بچیروویچ» و «درک بائرمن» با این موضوع مشکل داشتند اما اقتدار لازم برای برخورد با آن را نداشتند. مثلا اگر یکی مثل کی روش بود بدون شک اجازه این دخالت ها را نمی داد و می‌گفت یا من یا این آقا! اما در بسکتبال ترس از حذف شدن اجازه چنین چیزی را به کسی نمی دهد و اقتدار لازم تا کنون وجود نداشته است. یادم می‌آید از زمان  «رایکو ترومن» این مشکل وجود داشت و یکی از مشکلات ترومن هم همین داستان بود.

 

تو خودت هم با او مشکل داشتی، سفر ترکیه یادت هست؟

بله دقیقاً یادم هست من که هم قدیم مشکل داشتم هم الان، دعوا و بحث ما در ترکیه جزو آن دعواهای ماندگار شد. یادم می‌آید سالن تمرین بسیار سرد بود و وظیفه مدیر تیم های ملی بود که پیگیری کند اما برای هیچ کس مهم نبود که ما اصلا وضعیت خوبی نداریم و در سرما باید تمرین کنیم من هم به عنوان کاپیتان اعتراض کردم که همان اعتراضم تا آستانه اخراجم پیش رفت و رضا مشحون می خواست خطم بزند. الان هم که هربار درباره من یک نظر می دهد. در نهایت به نظرم وقتی وزیر ورزش به این جمع بندی رسیده که او نباید پست داشته باشد حتما چیزی فهمیده و آنها صلاح کار را به درستی می‌دانند. کاش وزیر جدید پیگیری می کرد و متوجه می شد چرا مشحون‌ها از دستور گودرزی سرپیچی کرده اند.

 

وزیر جدید هم خواستار جهانی شدن بسکتبال شده، نظرت در این باره چیست؟

این دغدغه را ما خیلی سال است که داریم منتهی باید از وزیر پرسید چطور این اتفاق باید بیفتد؟ آیا بدون برنامه می شود جهانی شد؟ وزارت از فدراسیون برنامه خواسته است؟ با این بی برنامه بودن فدراسیون ما همین که جزو سه تیم برتر آسیا بمانیم، کار بزرگی کرده ایم.

 

اما فدراسیون هم می گوید از سوی وزارت ورزش حمایت نمیشود.

حمایت یعنی چه؟ چه می خواهیم؟ باز همان داستان سالن را پیش بکشیم؟ ما باید سالن داشته باشیم اما قبول کنیم مشکل ما نداشتن سالن نیست. برای جهانی شدن که سالن لازم نیست همین سالن آزادی بهترین سالن تمرین است اگر هم میزبان میخواهیم شویم سالن ۱۲ هزار نفری هست اینها همه اش بهانه است قصه است که ما دیگر حفظ شدیم. وزارت باید از فدراسیون برنامه بخواهد برنامه ای که اجرا شود .همین و بس.

 

از چین چه خبر؟  کی به تیم جدیدت می روی؟

چین که همیشه خبرهایش خوب و حال بسکتبالش هم خوب است. من هم انشالله ۱۵ شهریور می روم.

 

اوضاع تیمت چطور است؟

تیمم خوب نیست به هرحال در چین قانون این است که بازیکنان آسیایی به تیم های ته جدولی بروند و برای همین هم تیمم زیاد وضعیت خوبی ندارد اما به هر حال ما تلاش مان را خواهیم کرد تا نتیجه خوبی بگیریم.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش