پیشبینی میشد که انتخاب جانشین مشحون بعد از ١٥ ریاست او در فدراسیون بسکتبال با حاشیههای فراوانی مواجه شود اما اتفاقات روزهای اخیر حاشیهها و ابهامات را به جایی رسانده که بسکتبال را تحتتأثیر قرار داده است.اعلام نام اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیتشده از سوی وزارت ورزش و مطرحشدن نام یکنفر بهعنوان گزینه وزارت شائبههای زیادی را در فاصله چند روز مانده تا برگزاری انتخابات به وجود آورده که در ادامه به بررسی آنها پرداختیم.
کدام نامزدها رد صلاحیت شدند؟
بهروز منتقمی، سیدمهرداد هاشمی، رمضانعلی دولو، مهرداد آگین، مازیار ناظمی، سیدحسن طباطبایی، کرمالله علیمرادی، رضا درویش، محمد علیپور، رضا مهندسی و رامین احمدیطباطبایی ١١نفری هستند که بهعنوان کاندیداهای نهایی برای انتخابات فدراسیون بسکتبال معرفی شدند. پیش از این ٤نفر یعنی علی حایک، ناشر رضایی، حمید گرامیان و نعیمه موسوی ظفر انصراف خود را اعلام کرده بودند. با این شرایط، وضع ٩ نامزد دیگر هم که اقدام به نامنویسی کرده بودند، مشخص شد. محمدحسین انصاریجعفری، حسن میرزاآقابیک، محمد رضاعلی، یوسفی صادقلو، داریوش سلیمی، مازیار صبحی، همایون ایزدپناه، جواد داوری و شبنم کلاهی ٩نفری هستند که صلاحیتشان تأیید نشده است.
اعتراض، انصراف و احتمال تجدیدنظر
روز گذشته بعد از لیست نهایی کاندیداهای انتخابات فدراسیون بسکتبال اتفاقات متعددی رخ داد. محمد علیپور، رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی که وسوسه شده بود در انتخابات فدراسیون بسکتبال رقابت کند و تأیید صلاحیت هم شده بود، تصمیم گرفت قبل از تشکیل مجمع انصرافش را اعلام کند. او دلیل تصمیم خود را حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک عنوان کرد. از سوی دیگر شنیده میشود برخی از کاندیداها ازجمله جواد داوری، بازیکن سابق تیمملی ممکن است با ارایه برخی مدارک جدید دیرتر از سایرین به لیست کاندیداها اضافه شوند.
حاشیه اصلی اما پیرامون حسن میرزاآقابیک بود که با وجود بازنشستگی مدارک ایثارگری خود را ارایه کرده بود اما ردصلاحیت شد. او که هماکنون ریاست انجمن راگبی را برعهده دارد، در یکی، ٢ماه اخیر با چالشهای زیادی روبهرو شده بود و آنطور که شنیده میشود، تأییدنشدن صلاحیتش هم به نهادهای غیرورزشی ارتباط دارد. میرزاآقابیک در اظهارنظری عجیب بعد از ردصلاحیتش گفت: «از وزیر تا وکیل باید پاسخگو باشند که پشت ردصلاحیت من چیست، حتی مقام محترم رئیسجمهوری باید پیگیر باشد؛ حق شهروندی پس کجاست؟»
رد پای وزارت ورزش
نکتهای که باعث اعتراض برخی از اهالی بسکتبال شده، حضور پرتعداد کارمندان وزارت ورزش در انتخابات این رشته است. بهروز منتقمی، مازیار ناظمی، رمضانعلی دولو، سیدحسن طباطبایی و رامین طباطبایی ٥نفری هستند که از میان ١٠ کاندیدای باقیمانده در انتخابات هماکنون در وزارت ورزش فعالیت میکنند. در واقع نیمی از کاندیداهای ریاست بسکتبال کارمند وزارت ورزش هستند و همین مسأله شائبه دخالت وزارتخانه در انتخابات را تقویت میکند.
البته باید دید کدامیک از آنها تا پایان رقابت باقی خواهد ماند و کدام نفرات کنار میروند. در روزهای اخیر برخی رسانهها از سیدحسن طباطبایی، مدیر فعلی مجموعه ورزشی آزادی بهعنوان گزینه وزارت ورزش برای ریاست در فدراسیون بسکتبال خبر دادهاند اما اخبار دریافتی ما نشان میدهد که مازیار ناظمی هم در انتخابات پیشرو برنامههای خوبی ارایه کرده و کمشانس نیست.
مشحون از کدام کاندیدا حمایت میکند؟
یکی از سوالات روز این است که محمود مشحون با توجه به سابقه طولانی حضور در فدراسیون بسکتبال و مقبولیتی که بین روسای هیأتهای استانی دارد، از کدام کاندیدا حمایت میکند؟ همانطور که از طباطبایی بهعنوان گزینه وزارت ورزش نام برده شده، شایعاتی پیرامون اقدامات گسترده محمود مشحون و برادرش برای حمایت از گزینه وزارتخانه شنیده میشود. برخی از رسانهها از تماس برادران مشحون با روسای هیأتهای استانی برای رأیدادن به طباطبایی خبر دادند، اگرچه رئیس سابق فدراسیون این موضوع را تأیید نمیکند.
محمود مشحون که حتی گفته شده به دنبال ماندن در فدراسیون با سمت نایبرئیسی است، در اینباره میگوید: «خوشبختانه من دنبال این قضیه نیستم. البته خیلی از کاندیداها و روسای هیأتهای استانی به من لطف دارند و در این مدت با من تماس گرفتند. من فقط امیدوارم هرکسی که رئیس فدراسیون میشود، بتواند به بنرهایی که افتخارات بسکتبال را در سالن آزادی نشان میدهد، اضافه کند. همانطور که گفتم، همه را تشویق میکنم تا به بهترین گزینه رأی بدهند. مطمئن باشید روسای هیأتهای استانی در بسکتبال شخصیت بالایی دارند و خریدنی نیستند.»
طباطبایی: وزارتخانه از کسی حمایت نمیکند
سیدحسن طباطبایی، مدیر فعلی مجموعه ورزشی آزادی تهران که از او بهعنوان گزینه وزارت ورزش در انتخابات فدراسیون بسکتبال نام برده میشود، در واکنش به شائبههای مطرحشده به «شهروند» میگوید: «وزارت ورزش مثل سایر فدراسیونها در انتخابات بسکتبال هم از کسی حمایت نمیکند. من برنامههای زیادی دارم و تلاش میکنم رضایت اعضای مجمع را جلب کنم اما اینکه میگویند گزینه وزارت هستم، درست نیست. امیدوارم بتوانم رأی اعتماد اهالی بسکتبال را بگیرم و اگر این اتفاق رخ دهد، قطعا تمام تمرکزم روی بسکتبال است و از مدیریت مجموعه آزادی استعفا خواهم داد.»
وی در واکنش به اینکه گفته میشود با حمایت مشحون مواجه شده، میافزاید: «مشحون سرمایه بزرگی برای بسکتبال و ورزش کشور است. صحبت خاصی بین من و ایشان نبوده و نباید به حاشیهها توجه کرد. امیدوارم هر اتفاقی که برای بسکتبال روز شنبه رخ میدهد، باعث پیشرفت این رشته شود.»
در انتظار دموکراسی واقعی
بسکتبال یکی از رشتههای تیمی پرطرفدار و البته مهم برای ورزش ایران محسوب میشود. محمود مشحون سالهای زیادی برای بسکتبال ایران چه خوب و چه بد زحمت کشیده و همانطور که خودش هم گفته، دیگر زمانش رسیده تا از ورزش جدا شود و در ٧٧سالگی به استراحت بپردازد. حالا که قرار است تغییراتی در بدنه بسکتبال رخ دهد، اهالی این رشته توقع دارند نگرش هم در رأس فدراسیون تغییر کند تا باعث پیشرفت بسکتبال شود.
محبوبیت بسکتبال خیلی از افراد را به حضور در انتخابات این فدراسیون وسوسه کرد و با وجود فرصت محدود مذاکرات پشت پرده زیادی هم صورت گرفت. همانطور که دربرخی از فدراسیونها حتی نظر وزیر ورزش و داورزنی با اعضای مجمع برای انتخاب رئیس متفاوت بود، شاید اینبار هم این اتفاق رخ دهد. بنابراین بهتر است شاهد تلاشی از سوی وزارت ورزش و افراد دیگر برای برندهشدن یک فرد خاص در انتخابات پیشرو باشیم.
- 18
- 5