مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۰ - ۲۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۷۲۶
والیبال – بسکتبال

صمد نیکخواه‌: بسکتبال در دوران آقای مشحون، بسکتبال خانوادگی بود، نه بسکتبال ملی

صمد نیکخواه‌بهرامی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال

صمد نیکخواه‌بهرامی این روزها خیلی خوشحال است. خوشحال از اینکه بعد از سال‌ها می‌بیند دیگر نباید با محمود مشحون، رئیس پیشین فدراسیون بسکتبال، تقابل کند. اینکه با آمدن رئیس جدید به این فدراسیون، بعد از نزدیک به دو سال دوری از تیم ملی، دوباره به اردوها دعوت شده است. صمد ٣٤‌ساله که روزهای آخر حضور خود در لیگ بسکتبال چین را سپری می‌کند؛ به‌زودی به تهران برمی‌گردد تا فصل جدیدی از زندگی حرفه‌اش را در تیم ملی بسکتبال ایران آغاز کند.

 

گفت‌وگوی شرق را با این مهاجم ملی‌پوش از روزهای پرتنشش با فدراسیون قبلی و امیدواری‌هایش برای شروع یک فعالیت تازه با فدراسیون جدید می‌خوانید. 

 

‌آقای نیکخواه نزدیک به دو سال از تیم ملی بسکتبال دور بودید. از دعوت کادر فنی تیم ملی برای حضور دوباره در اردوها استقبال می‌کنید یا نه؟ 

راستش من فعلا صحبتی با کسی نداشته‌ام و از روی خبرگزاری‌ها متوجه شدم که به اردوی جدید تیم ملی دعوت شده‌ام. خب از این دعوت خوشحال هستم؛ اما باید ببینیم شرایط به چه صورت است. به‌هرحال آقای رامین طباطبایی چند روز بیشتر نیست که رئیس فدراسیون شده‌اند. باید ببینیم چه کسی را به‌عنوان مربی انتخاب می‌کنند؛ اما در کل چون در تشکیلات فدراسیون تغییرات به وجود آمده، هدفم این است که به فدراسیون کمک کنم. چه ملی‌پوش باشم؛ چه نباشم. 

 

‌پس یعنی از رفتن آقای مشحون از فدراسیون خوشحال هستید؟ 

بله، نه‌تنها من بلکه خیلی‌های دیگر از اهالی بسکتبال هم از این تغییر خوشحال هستند. بسکتبال در دوران حضور آقای مشحون، بسکتبال خانوادگی بود، نه بسکتبال ملی. متأسفانه در چند سال اخیر که شرایط دیگر خیلی خراب‌تر شده بود. بسکتبال ایران دست یک عده آدم کوچک افتاده بود که بله‌قربان‌گوی آقای مشحون بودند. بسیاری از پیش‌کسوتان از صحنه دور بودند و به آنها فرصت داده نمی‌شد وارد میدان شوند. الان وقتش رسیده با آمدن آقای طباطبایی این بزرگان هم وارد عمل شوند. 

 

‌فکر می‌کنید آقای طباطبایی باید چه کارهایی انجام بدهند تا این خرابی‌ها درست شود؟ 

بازنگری در ساختار و تشکیلات فدراسیون، استعدادیابی، برگرداندن افراد دورافتاده از این رشته برنامه‌هایی بوده که ایشان قبل از انتخابات ارائه دادند و به نظر من برنامه‌های خوبی است. فقط امیدوارم شرایط به‌گونه‌ای باشد که آقای طباطبایی بتوانند آنها را عملی کنند. خرابی‌های به‌وجود‌آمده در این فدراسیون مانعی برای برنامه‌های ایشان نباشد. به‌هرحال ایشان در فدراسیون نبوده‌اند و نمی‌دانند آنجا چه اتفاقاتی افتاده است. واقعیت این است که من بازیکن هستم و باید در حد و اندازه خودم صحبت کنم؛ اما مردم هم این توقع را از من دارند که به‌عنوان یکی از اعضای این خانواده شفاف صحبت کنم. من به خاطر انتقادهایی که از فدراسیون آقای مشحون داشتم، از تیم ملی خط خوردم. مشکل من با آقای مشحون شخصی نبود و در مسائل فنی و اداره فدراسیون بود. من مطمئن بودم که بائرمن تیم ملی را با وجود داشتن قرارداد ترک می‌کند و از ایران می‌رود.

 

اتفاقات پشت پرده‌ای وجود داشت که بائرمن یکباره تیم را رها کرد و رفت. به‌هرحال وقتی در فدراسیون تنها باشی و هیچ انتقادی را قبول نکنی، نتیجه‌اش می‌شود انتخاب بائرمن و ضربه‌ای که به تیم ملی وارد کرد. بزرگ‌ترین دغدغه من به‌عنوان یک بسکتبالیست این است که بتوانیم بسکتبالی در شأن ایران بسازیم. کشور ما از نظر داشتن سرمایه در رشته بسکتبال بسیار غنی است. باید سعی کنیم تیم‌های پایه را بسازیم و استعدادیابی کنیم. من نمی‌خواهم عملکرد مربیان داخلی این تیم‌ها را به چالش بکشم و به کسی اهانتی کنم؛ اما شما بروید مربیان دورانی را که خود من نوجوان و جوان بودم، با الان مقایسه کنید، متوجه تفاوت‌ها می‌شوید. ما مربیان شایسته‌تری هم داریم که این مسئولیت را به آنها بسپاریم. تیم ملی جای بهترین‌ها است. چه مربی و چه بازیکنش باید بهترین باشند. 

 

‌درحال‌حاضر تیم با سرمربیگری مهران حاتمی اداره می‌شود. آقای طباطبایی گفته‌اند یکی از برنامه‌هایشان آوردن مربی خارجی است. فکر می‌کنید در این برهه از زمان باید چه گزینه‌ای هدایت تیم ملی را به عهده بگیرد؟ 

فعلا که فکر نمی‌کنم منطقی باشد مربی بیاوریم. یک ماه دیگر مسابقات انتخابی جام جهانی برگزار می‌شود و اصلا زمانی برای مربی‌آوردن نیست؛ اما در کل وقتی کارنامه بسکتبال ایران را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم دوران اوج‌گرفتن ما زمانی بود که مربیان اروپای شرقی (اسلوونی و صربستان) در رأس کار بودند. ما در آن دوران خیلی رشد کردیم.

 

‌ از لیگ بسکتبال چین چه خبر؟ برای فصل بعدی هم با آنها تمدید می‌کنید؟ 

نه، دیگر نمی‌خواهم خارج از کشور بازی کنم؛ چون واقعا خسته‌ام. دلم می‌خواهد به ایران برگردم و در کنار خانواده‌ام باشم. 

 

‌زمانی که بائرمن شما و مهدی کامرانی را از تیم ملی خط زد، گفت تیم ملی فعلی نیاز به جوان‌گرایی دارد. شما آن زمان گفتید که هر زمان احساس کنید برای بسکتبال ایران مثمر ثمر نیستید، خودتان کنار می‌کشید. الان چطور فکر می‌کنید. صمد تا چه زمانی می‌تواند بازی کند؟ 

ورزشکاران به سن ٣٠‌سالگی که می‌رسند، به فکر خداحافظی می‌افتند. من هم از این قاعده مستثنا نیستم؛ اما باز هم همین حرف را می‌زنم. زمانی که احساس کنم مفید نیستم، کنار می‌کشم. من تا به الان سعی کردم خوب تمرین کنم. الان هم خدا را شکر که شرایطم ایده‌آل است و با کیفیت دارم کارم را ادامه می‌دهم. 

 

‌سه سال تا بازی‌های المپیک ٢٠٢٠ توکیو مانده. فکر می‌کنید با تغییراتی که صورت گرفته در این مدت‌زمان بتوانیم تیمی منسجم را آماده کنیم که به بازی‌های المپیک برسد؟ 

من فکر می‌کنم پتانسیل این وجود دارد که ما به المپیک برسیم؛ ولی باید بپذیریم کار واقعا سخت است؛ چراکه از قاره آسیا یک سهمیه ورودی این بازی‌ها را می‌گیرد. تیم‌های رقیب ما با سرمایه‌گذاری عظیم‌تری خودشان را برای المپیک آماده می‌کنند. آن چیزی که مهم است، این است که باید تلاش‌مان را بکنیم؛ هرچند که در این مسیر به موفقیت نرسیم.

 

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش