سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۲۱ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۹۳۱
ورزش بانوان

«خدیجه آزادپور» قهرمان ووشو: خواهران منصوریان چه‌کاره هستند/ بازیکنان و مربی تیم ملی علیه من دسیسه کردند

خدیجه آزادپور,صحبت های خدیجه آزادپور علیه خواهران منصوریان
اولین بانوی طلایی ورزش ایران در بازی‌های آسیایی، می‌گوید با اتفاقات عجیب و غریبی از تیم ملی کنار گذاشته شده است.

به گزارش ایران ورزشی، خدیجه آزادپور همان ژاندارک ورزش دختران ایران بود، درست ۱۳ سال پیش اولین طلای تاریخ ورزش دختران ایران را در بازی‌های آسیایی گوانگژو گرفت، طلایی که ترازوها برای سنجش عیارش کم می‌آورند و تاریخ به احترامش کلاه از سر برمی‌دارد.

آزادپور ستاره‌ای بود که غروبش به اندازه طلوعش سریع بود، احتمالاً هنوز چهره خندان او با پرش قاطعانه‌اش روی سکوی بازی‌های آسیایی گوانگژو از یادها نرفته است اما این طلا چندان برای او خوش‌یمن نبود.

۴ سال بعد در جریان اردوهای تیم ملی برای حضور در بازی‌های آسیایی اینچئون بود که به بهانه مثبت شدن تست دوپینگش و یکسری حواشی با یک بلیت بدون بازگشت از تیم ملی کنار گذاشته شد، هر چند بعدها تست دوپینگش منفی شد تا حداقل تبرئه شود.

او حالا بعد از سال‌ها با باز کردن سفره دلش معتقد است او بوده که جاده خاکی ورزش دختران را صاف کرده اما با بی‌رحمی از جاده‌ای که ساخته بود به بیرون پرت شده است. آزادپور به عنوان تنها دختر طلایی تاریخ تیم ملی ووشو خوشحال است که کسی نتوانسته طلایش در بازی‌های آسیایی را تکرار کند تا هنوز هم پرچمدار ووشو دختران باشد.

شاید برای همه جالب باشد که بدانند دختر طلایی گوانگژو در این سال‌ها مشغول چه کاری بوده است؟

مشغول زندگی...

صحبت‌هایی شده بود که بعد از کنار رفتن از ووشو، به سمت رشته موی‌تای رفته‌اید.

خیر، من هیچ‌وقت سراغ موی‌تای و هیچ رشته رزمی دیگری نرفتم.

شما به طرز عجیبی به یکباره محو شدید، دلیل اصلی این ماجرا چه بود؟

من اولین طلای تاریخ ووشو، همچنین ورزش زنان در بازی‌های آسیایی را گرفتم. هنوز که هنوز است کسی نتوانسته طلای من را تکرار کند، از این بابت هم خوشحال هستم و هم ناراحت چراکه ووشوی زنان دیگر رنگ این طلا را به خود ندیده است. بالاتر از بازی‌های حرفه‌ای چین در خود چین نداریم. چینی‌ها نفرات درجه یک‌شان را همیشه در لیگ حرفه‌ای بازی می‌دهند و نفرات درجه سه و چهارشان را به بازی‌های آسیایی و جهانی اعزام می‌کنند. من قبل و بعد از بازی‌های آسیایی دو مرتبه ووشوکاران تراز اول چینی را در مسابقات لیگ حرفه‌ای آن‌هم در خود چین شکست دادم، در بازی‌های آسیایی هم که توانایی خود را ثابت کردم. سال‌هاست به دنبال تکرار مدال و افتخارات من هستند، می‌توانستند از خود من برای تکرار این مدال استفاده کنند اما حذفم کردند.

بعد از بازی‌های آسیایی سال ۸۹ در مدت یک سال، ۵ طلای متوالی گرفتم. بعد از آخرین طلا در لیگ ایران، از ناحیه زانو مصدوم شده و رباط دادم، یک سالی نبودم اما دوباره برگشتم و با وجود یک سال دوری در ویتنام هم طلا گرفتم.

در اردوهای قبل از بازی‌های آسیایی اینچئون بهترین بازیکن داخل اردو بودم و حتی به جرأت می‌توانم بگویم از بازی‌های آسیایی گوانگژو هم بهتر بودم و اگر به اینچئون اعزام می‌شدم می‌توانستم دومین مدالم در بازی‌های آسیایی را بگیرم. وقتی دیدند زورشان به من نمی‌رسد، بازیکنان و مربی چینی تیم ملی با دسیسه، انگ دوپینگ به من زدند و با وجود اینکه تست دوپینگم منفی شد اما فدراسیون من را کنار گذاشتند و در وزن من شهربانو منصوریان را به بازی‌های آسیایی اینچئون اعزام کردند که او هم نتوانست مدال بگیرد. بعد از من در ۶۰ کیلوگرم کسی نتوانست طلا بگیرد و دیگر هم کسی نمی‌تواند بگیرد. کلید طلایی شدن این وزن در دستان من است اما نخواستند که در صندوقچه‌ام را باز کنم تا از دانش من در این وزن استفاده کنند.

بعد از کنار گذاشتنت از تیم ملی، چرا به عنوان مربی فعالیت نکردی؟

من مدت‌هاست به عنوان مربی بدنساز فعالیت می‌کنم. چند باری با امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو صحبت کردم که حاضر هستم حتی به عنوان مربی بدنساز با تیم ملی همکاری کنم اما فایده‌ای نداشت، گاهی فکر می‌کنم شاید من طلای بازی‌های آسیایی را نگرفته‌ام و از آخر اول شده‌ام که مسئولان ووشو با من این مدلی رفتار می‌کنند. آنها نه من را به عنوان بازیکن خواستند، نه به عنوان مربی ووشو و نه حالا به عنوان مربی بدنساز. خدیجه آزادپور یکی بود، دو تا نبود که چنین برخوردی با او کردند. خدیجه آزادپور دیگر در ورزش دختران نمی‌آید.

در دوران ریاست علی‌نژاد چطور؟ با او صحبتی برای بازگشت نداشتی؟

دوران ریاست علی‌نژاد، من هنوز در تیم ملی بودم اما به یکباره کنار گذاشته شدم و او هم از من استفاده نکرد. می‌گویند ما خدیجه آزادپور را قهرمان کردیم، اما شما کاری کردید که من بتوانم دانشم را در اختیار بقیه بگذارم تا خدیجه آزادپور تکثیر شود؟ دانش من سال‌هاست مثل یک گنجینه طلا فقط در گوشه خانه خاک می‌خورد. مدت‌ها قبل یکی از شاگردانم قهرمان جهان شد اما انگیزه‌ای برای من باقی نمانده تا به صورت مستمر مربیگری کنم و دانشم را در اختیار بقیه بگذارم.

گویا از خواهران منصوریان هم گلایه‌هایی داشتی.

من از بازیکنان گلایه‌ای ندارم. اتفاقاً آنها دوستان من هستند و با آنها مشکلی ندارم. حتی همین ۲ هفته پیش شهربانو منصوریان با من تماس گرفت و گفت ما همه تو را قبول داریم، بیا برویم پیش مسئولان فدراسیون که به عنوان مربی بدنساز در تیم ملی مشغول شده و به ما کمک کنی. وقتی مسئولان ورزش ارزش و قرب مدال من را نمی‌دانند این وسط خواهران منصوریان چکاره هستند که بخواهند مقصر باشند؟ برایم عجیب است که سیستم ووشو حتی از من به عنوان مربی بدنساز هم استفاده نمی‌کند، در حالی که این سال‌ها درخواست‌های زیادی برای همکاری با بعضی کشورها داشتم.

در این سال‌ها سعی نکردی از طریق رایزنی با مسئولان وزرات ورزش برای بازگشت به ووشو اقدام کنی؟

همه می‌دانند که من روحیه جنگندگی بالا و بهترین تکینک را در وشووی دختران داشتم و سبک مبارزه‌ام مثل چینی‌ها بود. اما متأسفانه اینجا جواب بازیکنان و مدال‌آوران را برعکس می‌دهند. گویا هر کسی مدال خوشرنگ‌تری می‌گیرد جایگاه پایین‌تری دارد. من ثابت شده هستم و اینقدر خودم را قبول دارم که باید به دنبالم بیایند نه اینکه من دنبال مسئولان برای مربیگری و جایگاه بدوم. مسئولان باید بدانند که من سال‌ها قبل خودم را ثابت کرده‌ام و حالا دیگر نیازی به اثبات خود ندارم. من راه مدال‌آوری ورزش دختران را باز کردم، در واقع من این جاده خاکی را صاف کردم اما خودم را از این جاده بیرون پرت کردند. من بودجه ورزش دختران را بالا بردم اما به راحتی کنار گذاشته شدم. حالا باید با این سابقه دقیقاً چکار کنم، باید بروم با قسم و آیه دست به دامان‌شان شوم که من را به تیم ملی راه بدهند؟ من دکترای تربیت‌بدنی دارم و حتی تحصیلات ورزشی‌ام هم تکمیل است، از نظر فنی هم که چیزی کم ندارم، نمی‌دانم دیگر از یک ورزشکار چه می‌خواستند که من نداشتم.

با گذشت زمان هنوز هم علت کنار گذاشتنت از تیم ملی را نفهمیدی؟

نه من کدورتی با کسی داشتم و نه کسی با من. هنوز که هنوز است نمی‌دانم چه سیاستی در پشت پرده کنار گذاشتنم بود. به هر جهت خوشحال هستم که طلایم تکرار نشده و همچنان برگ برنده در دستان من است اما از طرفی هم ناراحت هستم که دیگر مدال‌هایم بعد از من در ووشوی دختران تکرار نشد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش