شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۶ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۹۱۳
ورزش بانوان

داستان دختر افغان که از چنگال طالبان به فينال اروپا رسيد

قهرمان فوتبال بانوان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

ماجراي او و فوتبال، حکايت عشقي است نجات‌بخش؛ مستطيلي سبز که مي‌کشد و زنده مي‌کند و ياد مي‌دهد که دست از مبارزه برنداري: «آن زمان افغانستان تحت‌سلطه‌ طالبان بود.

 

وقتي کودک بودم پدرم يک شب همراه با توپ فوتبال به خانه آمد. من و خواهرانم چيزي از فوتبال نمي‎دانستيم و تمام شب را با يکديگر واليبال بازي کرديم و سرگرم شديم اما از آنجا که پدرم يکي از طرفداران فوتبال بود، سعي مي‎کرد اکثر اوقات با پنج دخترش فوتبال بازي کند.»

 

اين جرقه‌اي براي عشق بود؛ عشقي دامنه‌دار؛ عشقي ميان دختر و پدر؛ عشقي که داستان زندگي ناديا نديم را از بچه‌اي گرفتار در چنگال طالبان و مهاجري گرفتار در غربت به دختري در فينال جام ملت‌هاي اروپاي زنان رساند. «سال ۲۰۰۰ و زماني که ۱۲ ساله بودم، پدرم ناپديد شد تا اينکه براي ما خبر آوردند او به قتل رسيده است.

 

روزهاي سختي بود. نه آينده‌اي، نه درس و مدرسه و نه حتي شغل و منبع درآمدي. همه‌چيز نابود شده بود. مادرم با اينکه زني بسيار شجاع و قوي است، آن روزها از اينکه قرار بود به‌تنهايي زحمت من و خواهرانم را به دوش بکشد، ترسيده بود.

 

ما حتي مي‌ترسيديم بدون مرد در خيابان‌هاي افغانستان رفت‌وآمد کنيم.» ناديا و خانواده‌اش به‌ دليل ترس از زندگي در افغانستان، به کمک قاچاقچيان انسان با يک ميني‌ون از افغانستان به پاکستان رفتند. در پاکستان مي‌خواستند با استفاده از گذرنامه‌هاي جعلي به ايتاليا بروند و از آنجا براي کسب اقامت دائم به انگليس بروند اما به‌خاطر فوتبال براي هميشه در دانمارک ماندگار شدند.

 

«اول که آمده بوديم، دو هفته درکپنهاگ بوديم. در يک اردوگاه مهاجران که مثل زندان بود. بعد از آن ما را به يوتلاند که سومين شهر بزرگ دانمارک است، فرستادند و در آنجا براي چندين‌ماه در يک اردوگاه مهاجران بوديم.»

 

اگر در افغانستان پدر ناديا او را به فوتبال رساند، در دوران مهاجران اين ناديا بود که خود را به فوتبال رساند. «کمپي که ما در آن بوديم، پهلوي يک ورزشگاه فوتبال بود و هر روز مي‌ديديم دخترها و پسرها تمرين مي‌کردند. من و خواهرانم و کودکان ديگري که در کمپ زندگي مي‌کردند، در کنار ميدان مي‌نشستيم و توپ‌هاي اوت‌شده را مي‌آورديم.

 

بعدا در کنار اين ميدان با ديگر بچه‌هاي کمپ فوتبال را آغاز کرديم.» همين تمرين‌ها و همين مشاهدات، او را آرام‌آرام به بازيکني حرفه‌‎اي بدل مي‌کند. يکي از مربيان ورزشگاه، بازي او را مي‌بيند و او را براي باشگاه مي‌پسندد. تماس‌ها براي جذب او برقرار مي‌شود و مادرش، زني سنتي و مذهبي، با فوتباليست‌شدن او موافقت مي‌کند.

 

مادر ناديا دراين‌باره به وردساکر مي‌گويد: «مي‌دانستم ديگر به‌دنبال توپ‌دويدن کودکانه نيست. در افغانستان اين بازي پسرهاست اما ناديا هميشه اين بازي را دوست داشت. در و ديوار اتاقش پر بود از عکس فوتباليست‌ها. او بايد فوتباليست مي‌شد.»

 

درحالي‌که خانواده‌ ناديا هميشه از او حمايت مي‌کردند اما شماري از اعضاي جامعه افغان‌ در دانمارک درمورد روآوردنش به فوتبال بدگمان بودند و به مادرش مي‌گفتند «چرا دخترت وقت خود را در فوتبال ضايع مي‌کند.» ناديا اما رؤيايش را پي گرفت، او تمام بازي‌هاي ستارگاني مثل زيدان، رونالدو و فيگو را تماشا مي‌کرد.

 

او به بازيکني حرفه‌اي تبديل شد و استعداد خود را نشان داد اما تا قبل از ۱۸ سالگي رنگ پيراهن تيم ملي دانمارک را نديد. براساس قانون مهاجرت در دانمارک، مهاجران نمي‌توانند پيش از ۱۸ سالگي براي شهروندي در اين کشور درخواست بدهند اما پس از آنکه در سال ۲۰۰۹ شهروندي دانمارک را به‌دست آورد، يکي از مربيان تيم ملي دانمارک با او تماس مي‌گيرد و از او دعوت مي‌کند تا به تيم ملي فوتبال زنان دانمارک بپيوندد.

 

او حالا به يکي از قدرتمندترين ليگ‌هاي باشگاهي فوتبال زنان پيوسته و براي تيم قدرتمند پورتلند تورنز در ليگ فوتبال زنان آمريکا بازي مي‌کند. ناديا در کنار فوتبال، دانشجوي سال سوم رشته پزشکي در يکي از دانشگاه‌هاي دانمارک است.

 

او مي‌گويد پيش‌بردن همزمان فوتبال و درس‌هاي پزشکي، کاري دشوار است اما او به هردو رشته علاقه زياد دارد. «مي‌خواهم چيز ديگري در کنار فوتبال داشته باشم. فوتبال سرگرمي‌ام است، دوستش دارم اما مي‌خواهم يک چيزي ديگري هم در زندگي داشته باشم.

 

در غير‌آن‌صورت، زندگي فقط به‌عنوان يک بازيکن فوتبال به نظرم بي‌معني است.» ناديا چند روز پيش به‌همراه تيم ملي فوتبال زنان دانمارک به فينال جام ملت‌هاي اروپا رسيد ولي در آن بازي مغلوب لاله‌هاي نارنجي شد. ناديا درباره اين بازي مي‌گويد: «شانس خوبي بود. بازي سختي شد و آنها تيم خيلي خوبي بودند. آرزو داشتم پيروز مي‌شديم اما فوتبال ادامه دارد. هنوز چيزي به پايان نرسيده است.

 

اين شکست فراموش مي‌شود و تنها چيزي که باقي مي‌ماند، تلاش براي پيروزي است. اين شکست هم مثل تمام شکست‌هاي ديگر زندگي من است. من سختي‌هاي زيادي را تحمل کردم اما هنوز اينجا هستم و مبارزه مي‌کنم.» ناديا يک فوتباليست است اما فراتر از آن يک مبارز هميشگي است؛ آدمي که پا پس نکشيد و با يک توپ فوتبال از کابل تا دانمارک و آمريکا خود را بالا کشيد.

 

ناديا هنوز توپي را که در پنج سالگي از پدرش هديه گرفت، همراه دارد؛ توپي که زندگي او را تغيير داد. «اميدوارم روح پدرم در آرامش باشد و جايگاه امروز ناديا نديم، توانسته باشد تا حدي رؤياهاي او را محقق کند.»

 

روزبه آرش

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
آفرین به این دختر افغانی شجاع
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش