دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۶ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۹۱۳
ورزش بانوان

داستان دختر افغان که از چنگال طالبان به فينال اروپا رسيد

قهرمان فوتبال بانوان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

ماجراي او و فوتبال، حکايت عشقي است نجات‌بخش؛ مستطيلي سبز که مي‌کشد و زنده مي‌کند و ياد مي‌دهد که دست از مبارزه برنداري: «آن زمان افغانستان تحت‌سلطه‌ طالبان بود.

 

وقتي کودک بودم پدرم يک شب همراه با توپ فوتبال به خانه آمد. من و خواهرانم چيزي از فوتبال نمي‎دانستيم و تمام شب را با يکديگر واليبال بازي کرديم و سرگرم شديم اما از آنجا که پدرم يکي از طرفداران فوتبال بود، سعي مي‎کرد اکثر اوقات با پنج دخترش فوتبال بازي کند.»

 

اين جرقه‌اي براي عشق بود؛ عشقي دامنه‌دار؛ عشقي ميان دختر و پدر؛ عشقي که داستان زندگي ناديا نديم را از بچه‌اي گرفتار در چنگال طالبان و مهاجري گرفتار در غربت به دختري در فينال جام ملت‌هاي اروپاي زنان رساند. «سال ۲۰۰۰ و زماني که ۱۲ ساله بودم، پدرم ناپديد شد تا اينکه براي ما خبر آوردند او به قتل رسيده است.

 

روزهاي سختي بود. نه آينده‌اي، نه درس و مدرسه و نه حتي شغل و منبع درآمدي. همه‌چيز نابود شده بود. مادرم با اينکه زني بسيار شجاع و قوي است، آن روزها از اينکه قرار بود به‌تنهايي زحمت من و خواهرانم را به دوش بکشد، ترسيده بود.

 

ما حتي مي‌ترسيديم بدون مرد در خيابان‌هاي افغانستان رفت‌وآمد کنيم.» ناديا و خانواده‌اش به‌ دليل ترس از زندگي در افغانستان، به کمک قاچاقچيان انسان با يک ميني‌ون از افغانستان به پاکستان رفتند. در پاکستان مي‌خواستند با استفاده از گذرنامه‌هاي جعلي به ايتاليا بروند و از آنجا براي کسب اقامت دائم به انگليس بروند اما به‌خاطر فوتبال براي هميشه در دانمارک ماندگار شدند.

 

«اول که آمده بوديم، دو هفته درکپنهاگ بوديم. در يک اردوگاه مهاجران که مثل زندان بود. بعد از آن ما را به يوتلاند که سومين شهر بزرگ دانمارک است، فرستادند و در آنجا براي چندين‌ماه در يک اردوگاه مهاجران بوديم.»

 

اگر در افغانستان پدر ناديا او را به فوتبال رساند، در دوران مهاجران اين ناديا بود که خود را به فوتبال رساند. «کمپي که ما در آن بوديم، پهلوي يک ورزشگاه فوتبال بود و هر روز مي‌ديديم دخترها و پسرها تمرين مي‌کردند. من و خواهرانم و کودکان ديگري که در کمپ زندگي مي‌کردند، در کنار ميدان مي‌نشستيم و توپ‌هاي اوت‌شده را مي‌آورديم.

 

بعدا در کنار اين ميدان با ديگر بچه‌هاي کمپ فوتبال را آغاز کرديم.» همين تمرين‌ها و همين مشاهدات، او را آرام‌آرام به بازيکني حرفه‌‎اي بدل مي‌کند. يکي از مربيان ورزشگاه، بازي او را مي‌بيند و او را براي باشگاه مي‌پسندد. تماس‌ها براي جذب او برقرار مي‌شود و مادرش، زني سنتي و مذهبي، با فوتباليست‌شدن او موافقت مي‌کند.

 

مادر ناديا دراين‌باره به وردساکر مي‌گويد: «مي‌دانستم ديگر به‌دنبال توپ‌دويدن کودکانه نيست. در افغانستان اين بازي پسرهاست اما ناديا هميشه اين بازي را دوست داشت. در و ديوار اتاقش پر بود از عکس فوتباليست‌ها. او بايد فوتباليست مي‌شد.»

 

درحالي‌که خانواده‌ ناديا هميشه از او حمايت مي‌کردند اما شماري از اعضاي جامعه افغان‌ در دانمارک درمورد روآوردنش به فوتبال بدگمان بودند و به مادرش مي‌گفتند «چرا دخترت وقت خود را در فوتبال ضايع مي‌کند.» ناديا اما رؤيايش را پي گرفت، او تمام بازي‌هاي ستارگاني مثل زيدان، رونالدو و فيگو را تماشا مي‌کرد.

 

او به بازيکني حرفه‌اي تبديل شد و استعداد خود را نشان داد اما تا قبل از ۱۸ سالگي رنگ پيراهن تيم ملي دانمارک را نديد. براساس قانون مهاجرت در دانمارک، مهاجران نمي‌توانند پيش از ۱۸ سالگي براي شهروندي در اين کشور درخواست بدهند اما پس از آنکه در سال ۲۰۰۹ شهروندي دانمارک را به‌دست آورد، يکي از مربيان تيم ملي دانمارک با او تماس مي‌گيرد و از او دعوت مي‌کند تا به تيم ملي فوتبال زنان دانمارک بپيوندد.

 

او حالا به يکي از قدرتمندترين ليگ‌هاي باشگاهي فوتبال زنان پيوسته و براي تيم قدرتمند پورتلند تورنز در ليگ فوتبال زنان آمريکا بازي مي‌کند. ناديا در کنار فوتبال، دانشجوي سال سوم رشته پزشکي در يکي از دانشگاه‌هاي دانمارک است.

 

او مي‌گويد پيش‌بردن همزمان فوتبال و درس‌هاي پزشکي، کاري دشوار است اما او به هردو رشته علاقه زياد دارد. «مي‌خواهم چيز ديگري در کنار فوتبال داشته باشم. فوتبال سرگرمي‌ام است، دوستش دارم اما مي‌خواهم يک چيزي ديگري هم در زندگي داشته باشم.

 

در غير‌آن‌صورت، زندگي فقط به‌عنوان يک بازيکن فوتبال به نظرم بي‌معني است.» ناديا چند روز پيش به‌همراه تيم ملي فوتبال زنان دانمارک به فينال جام ملت‌هاي اروپا رسيد ولي در آن بازي مغلوب لاله‌هاي نارنجي شد. ناديا درباره اين بازي مي‌گويد: «شانس خوبي بود. بازي سختي شد و آنها تيم خيلي خوبي بودند. آرزو داشتم پيروز مي‌شديم اما فوتبال ادامه دارد. هنوز چيزي به پايان نرسيده است.

 

اين شکست فراموش مي‌شود و تنها چيزي که باقي مي‌ماند، تلاش براي پيروزي است. اين شکست هم مثل تمام شکست‌هاي ديگر زندگي من است. من سختي‌هاي زيادي را تحمل کردم اما هنوز اينجا هستم و مبارزه مي‌کنم.» ناديا يک فوتباليست است اما فراتر از آن يک مبارز هميشگي است؛ آدمي که پا پس نکشيد و با يک توپ فوتبال از کابل تا دانمارک و آمريکا خود را بالا کشيد.

 

ناديا هنوز توپي را که در پنج سالگي از پدرش هديه گرفت، همراه دارد؛ توپي که زندگي او را تغيير داد. «اميدوارم روح پدرم در آرامش باشد و جايگاه امروز ناديا نديم، توانسته باشد تا حدي رؤياهاي او را محقق کند.»

 

روزبه آرش

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
آفرین به این دختر افغانی شجاع
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش