مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۱ - ۰۸ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۰۳۱
ورزش بانوان

گفتگو با ۳ دختر تاریخ‌ساز کاراته پس از کسب مدال در مسابقات جهانی

بانوان کاتارو ایران,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان

دهمین دوره رقابت‌های کاراته قهرمانی جهان با حضور کاراته کاهایی از ۱۰۹ کشور جهان به میزبانی اسپانیا در حال برگزاری است و بانوان کاتارو  ایران روز جمعه در بخش تیمی برای نخستین بار در تاریخ رقابت‌های جهانی موفق به کسب مدال شدند. تیم جوانان ایران که با ترکیب یگانه شهپری، گلناز شاهزیدی وعرفانه مساح در این مسابقات حضور یافت در ابتدا ایتالیا را شکست داد و در دیدار دوم و سوم کرواسی و یونان را نیز از پیش رو برداشت و به نیمه نهایی صعود کرد.

 

دختران شایسته کاتای تیمی ایران پس از شکست مقابل مصر در نیمه نهایی، برای کسب مدال برنز جهان به مصاف صربستان رفتند و با شکست این تیم به نشان برنز جهان دست یافتند؛ مدال برنزی که بوی طلا می‌دهد. در تأیید ارزشمند بودن مدال بانوان همین بس که بدانیم آخرین مدال جهانی تیمی کاتای ایران ۱۴ سال پیش در بخش مردان کسب شد.  در شرایطی که بانوان تاریخ‌ساز کاراته ایران همچنان در اسپانیا حضور دارند، خبرنگار «ایران» با ۳ بانوی تاریخ ساز گفت‌وگویی انجام داده که شرح آن چنین است.

 

تقسیم حس خوب با بانوان ایران

عرفانه مساح، یکی از ملی پوشان تیم کاتای جوانان ایران در خصوص سطح مسابقات به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «باتوجه به اعلام سایت فدراسیون جهانی امسال برای نخستین بار رکورد کشورهای استقبال‌کننده و همچنین رکورد تعداد حضور ورزشکاران شکسته شد و از این جهت سطح مسابقات و سطح شرکت‌کنندگان در عالی‌ترین رده قرار داشت. باتوجه به این موضوع که رشته کاراته المپیکی شده و استقبال ورزشکاران حرفه‌ای دنیا برای حضور در مسابقات این چنینی بسیار بالا رفته است.»

 

او ادامه می‌دهد: «درخشش ما در این مسابقات ارزشمند بود چون به نام ایران و به نام بانوان غیرتمند و ارزشی کشورمان بود و ما این افتخار را داریم که اعلام کنیم برای نخستین بار در تاریخ مسابقات جهانی کاراته در بخش کاتای تیمی توانستیم به مدال دست یابیم که این افتخار بزرگی است هم برای ما هم برای بانوان کشورمان.»

 

مساح می‌افزاید: «کسب مدال جهانی آن هم برای نخستین بار بسیار ارزشمند است هرچند ما مدال‌های تورنمنت‌های بین‌المللی را هم به‌دست آورده بودیم اما کسب مدال در این آوردگاه جهانی کاملاً متفاوت است حقیقتاً حس کسب این مدال قابل بیان نیست و ما این حس خوب را با تمامی بانوان کشورمان تقسیم و آن را به بانوان کشورمان تقدیم می‌کنیم.»

 

این ملی پوش کاتای تیمی ایران ادامه می‌دهد: «به دست آوردن چنین افتخاری بسیار سخت است اما افتخار می‌کنم که بگویم ما خاکریزی را فتح کردیم که برای نخستین بار در تاریخ ورزش کاراته توسط بانوان فتح شده است.

 

امیدوارم که این مسیر ادامه داشته باشد تا جوانان ایرانی آن طور که شایسته‌شان است همیشه در اوج باشند و قطعاً  این مدال برنز ما به مدال بهتری تبدیل خواهد شد.»

 

 هیچگاه خسته و ناامید نمی‌شویم

یگانه شهپری، یکی دیگر از ملی پوشان کاتای ایران می‌گوید: «از این خوشحالم که توانستیم برای نخستین بار مدال کاتای تیمی را به‌دست آوریم اما این مدال پاسخگوی زحمات شبانه روزی ما و مربی‌مان نبود و ما انتظار مدال خوش رنگ تری را از خودمان داشتیم و امیدوارم که بتوانیم در مسابقات بعدی رنگ مدالمان را بهتر کنیم.»

 

او بیان می‌کند: «برای رسیدن به یک مدال جهانی باید سال‌ها برنامه‌ریزی و تلاش کرد کما اینکه برای رسیدن به هر هدف بزرگی باید این تلاش صورت گیرد. نباید در این مسیر از شکست بترسید و موانع را با برنامه‌ریزی و تحلیل باید پشت سر بگذارید و من هم همین برنامه را در این مسیر سخت پیاده کردم و خدا را شکر می‌کنم که با توکل به او توانستم همه این سختی‌ها و موانع را پشت سر بگذارم.»

 

شهپری ادامه می‌دهد: «خوشبختانه تلاش‌های شبانه روزی ما جواب داد، تلاش‌هایی که ما را به هیچ وجه خسته نمی‌کرد و شکست‌های احتمالی در این مسیر، هیچگاه ناامیدمان نکرد. در این راه همت استادانم در همه عرصه‌ها و همچنین تلاش‌های بی‌وقفه پدر و مادرم که در کنار و دوشادوش من همچون مربی‌ام حرکت کردند کاملاً اثرگذار بود و این تلاش آنها در این مسیر به من کمک زیادی کرد.»

 

این ملی پوش کاتای تیمی ایران بیان می‌کند: «ما هدف بزرگی داشتیم و کارمان از ۵ سال پیش آغاز شد که خوشبختانه نتیجه آن را امسال در آبان ماه و در آوردگاه مسابقات جهانی اسپانیا دیدیم که تلاش‌مان به نتیجه رسید و توانستیم به این افتخار دست یابیم.»

 

خوشحال اما در حسرت طلا

گلناز شاهزیدی، دیگر ملی پوش بانوی تیم سه نفره کاتای ایران می‌گوید: «از کسب نخستین مدال کاتای تیمی ایران بسیارخشنودم اما سکوی سومی، جایگاه اصلی ما وجوابگوی زحمات مربی‌مان نبود.‌ای کاش این عنوان (دختران تاریخ سازکاراته ایران) را با کسب مدال طلا به‌دست می‌آوردیم، چرا که قطعاً این موضوع باعث خوشحالی بیشتر می‌شد البته تلاش‌مان این است  که در مسابقات پیش رو به مدال‌های خوشرنگ‌تری دست یابیم و این مدال برنز می‌تواند پیش زمینه‌ای برای دستیابی به سکوهای بالاتر باشد.»

 

این بانوی ملی پوش کاتای ایران ادامه می‌دهد: «جای فرناز رواخواه، سرمربی تیم ملی در این مسابقات خالی بود و اعتراف می‌کنم که اگر او در این مسابقات در کنار ما بود می‌توانستیم با آرامش و دقت بیشتری وارد تاتامی شویم و قطعاً در کسب نتیجه موفق‌تر ظاهر می‌شدیم.

 

امیدوارم در مسابقات بعدی بتوانیم با حضور سرمربی تیم به مسابقات اعزام شویم.» شاهزیدی می‌افزاید: «توقع داریم که توجه ویژه‌ای به این ورزش در بخش بانوان شود تا ما بتوانیم همه استعدادهای خودمان را به منصه ظهور برسانیم. ما دانش‌آموز هستیم و امیدوارم که شرایطی برای ما فراهم شود تا بتوانیم عقب ماندگی‌های تحصیلی‌مان را با کمک فدراسیون کاراته، وزارت ورزش و وزارت آموزش و پرورش جبران کنیم و در این عرصه هم در کنار ورزش به موفقیت دست یابیم.»

 

خبر

جمع مدال‌های کاراته به ۹ رسید

دومین نماینده ایران در دیدارهای نهایی رقابت‌های قهرمانی جهان، دومین نشان طلای کاراته ایران را به نام خود ثبت کرد. آویشن باقری برای کسب مدال طلای وزن ۵۵- کیلوگرم رده سنی زیر ۲۱ سال به مصاف کاسرس از اسپانیا رفت و با کسب پیروزی به نشان طلا دست پیدا کرد.

 

تیم ملی کشورمان تاکنون موفق به کسب ۹ مدال طلا، نقره و برنز رقابت‌های قهرمانی جهان شده است. آویشن باقری و باربد صداقت دو نشان طلا، سارا بهمن یار و مجید نیکوهمت دو مدال نقره، احمدرضا محمودی، حدیثه جمال، کاتای تیمی دختران(یگانه شهپری، گلناز شاهزیدی و عرفانه مساح)، قاسم خوبرو و علیرضا فرجی هم پنج مدال برنز این رقابت‌ها را کسب کرده اند.

 

محمد محمدی سدهی

 

 

iran-newspaper.com
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش