سال ۲۰۱۰ و زمانی كه دختران كاراته ایران برای نخستین بار مجوز حضور در نبردهای بینالمللی با پوشش اسلامی را كسب كردند، موجی از امیدواری در بین جامعه كاراته زنان به راه افتاد. دختران كاراته ایران در تمام ردههای سنی كه میدانستند شرایط درخشش در عرصه بینالمللی را دارند، با انگیزه مضاعف فعالیتهایشان را از سر گرفتند.
مدتی بعد كسب مدالهای رنگارنگ از سوی بانوان كاراتهكاي ایران در میادین بینالمللی آغاز شد و ستارههای درخشانی را به جامعه كاراته و ورزش زنان معرفی كرد. «طراوت خاكسار» یكی از این ستارهها بود. دختر ۲۴ ساله كاراته ایران كه خیلی زود در دنیای ورزش درخشید و سال قبل با كسب مدال طلای مسابقات لیگ جهانی موفق شد به عنوان «دختر طلایی كاراته ایران» معرفی شود.
طراوت سه سال است به عضویت تیم ملی بزرگسالان ایران درآمده است و این روزها در اردوی تمرینی و در كنار دیگر ملیپوشان كاراته خود را آماده حضور در لیگ جهانی ژاپن میكند. مسابقاتی كه اوایل آذرآغاز خواهد شد و دختران كاراته این روزها كه شیریني خبر المپیكی شدن رشتهشان را مزهمزه میكنند، با یك دنیا انگیزه و تلاش برای كسب بهترین و خوشرنگترین مدالها و افزایش امتیازشان در رنكینگ جهان، امیدوارند دست پر از سرزمین آفتاب بازگردند. در همین راستا گفتوگویی با «طراوت خاكسار» ترتیب دادیم تا از وضعیت فعلی او و همتیمیهایش در آستانه اعزام به ژاپن باخبر شویم.نتيجه این گپ و گفت را در زیرميخوانيد:
این روزها برای مسابقات لیگ جهانی ۲۰۱۷ آماده میشوید؛ شرایط چطور است؟
خوشبختانه تمرینات خوبی را سپری میكنیم و در این اردو با حضور ۹ كاراتهكا حاضر هستیم. چند روز آینده مرحله دوم اردو آغاز خواهد شد و تا اول آذر كه زمان اعزام ما به ژاپن است، ادامه خواهد داشت. از لحاظ تمرینی شرایط خوبی داریم و در تلاشیم كه بتوانیم بهترین نتیجه ممكن را كسب كنیم.
آخرین تورنمنتی كه پیش از این در آن حضور پیدا كردی، چه مسابقاتی بود و از عملكرد خود در این مسابقات تا چه حد رضایت داشتی؟
من در ابتدای سال ۲۰۱۷ در مسابقات لیگ جهانی فرانسه كه رنكینگ بالایی در امتیاز كاراتهكاها دارد، شركت كردم و موفق به كسب مدال طلا شدم. همین موجب شد جایگاه بهتری نسبت به قبل در ردهبندی جهانی پیدا كنم. بعد از این مسابقات، نبردهای انتخابی تیم ملی برگزار شد و من توانستم در تركیب تیم ملی فیكس و راهی مسابقات كشورهای اسلامی شوم. مسابقاتی كه در باكو برگزار شد و موفق شدم در آن رقابتها مدال برنز را بهدست بیاورم.
از مسابقات لیگ جهانی ۲۰۱۷ و كسب مدال طلا در آن مسابقات برایمان بگو؟
لیگ جهانی فرانسه، بهمن سال ۹۵ در كشور فرانسه برگزار شد. ما در آن مسابقات با هزینه شخصی شركت كردیم.من، حمیده عباسعلی و سمانه خوشقدم به عنوان مربی به این رقابتها رفتیم. مسابقات سطح بسیار بالایی داشت و بهترینهای جهان در آن شركت كرده بودند و نزدیك به ۸۰ نفر در یك رده بودیم.
من حریفان سختی در این رقابتها داشتم اما توانستم در هفت دور به پیروزی رسیده و مدال طلا را به چنگ بیاورم. همین مدال طلا موجب شد بیشتر از قبل شناخته شوم و امیدم برای ادامه راه بیشتر شود.
چرا رشته كاراته را انتخاب كردی؟
من از هفت سالگی كاراته را آغاز كردم و جالب است بدانید مادربزرگم بزرگترین مشوق من در این راه بود و من را در كلاسهای آموزش كاراته ثبتنام میكرد.خودم نيز رفتهرفته به این رشته علاقه مند شدم و در همان هفت سالگی در مسابقات كشوری در رده نونهالان اولین مدال زندگیام را گرفتم.
خانوادهام نیز حمایت خوبی از من كردند و این حمایتها با علاقه من به كاراته توام شد و در نهایت تصمیم گرفتم به طور حرفهای در این رشته فعالیت كنم. اولین سالی كه برای كاراته بانوان با حجاب اسلامی مجوز صادر شد، من در رده جوانان به همراه تیم ملی راهی مسابقات آسیایی شدم و مدال برنز گرفتم. نزدیك به سه سال است كه در رده بزرگسالان عضو تیم ملی هستم و در مسابقات مختلف جهانی و آسیایی شركت كردهام.
مدتی قبل اعلام شد كه كاراته به رشتههای المپیك اضافه شده است؛ این خبر چه تغییراتی در روند فعالیتهای این رشته ایجاد كرد؟
این خبر بسیار خوشحالكننده بود و ذوق و شوق زیادی در جامعه كاراته ایجاد كرد و موجب شد رقابت و تلاش در آن به حد قابل توجهی افزایش پیدا كند. انگیزه تمام آنهایی كه كاراته كار میكنند، بیشتر شد و همه دوست دارند نفرات حاضر در اولین المپیكی باشند كه كاراته در آن حضور دارد. من نيز از این قائده مستثنا نیستم و تمام تلاشم این است كه با تمام توان به فعالیت و تمریناتم ادامه دهم.
حمایت فدراسیون چگونه است؟
خوشبختانه فدراسیون حمایت خوبی از كاراته دارد و تیمها را به تورنمنتهای مختلف اعزام میكند و از سال ۲۰۱۸ به بعد چند مسابقه كسب سهمیه برگزار خواهد شد كه فدراسیون تصمیم دارد نفرات را راهی این رقابتها كند تا امتیاز ورزشكاران برای المپیكی شدن بیشتر شود. مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۸ برگزار میشود كه هر كاراته كا كه در آن مسابقات به مقام اول برسد، به عنوان نفر اول قاره راهی المپیك میشود.
همچنین مسابقات جهانی اسپانیا كه در آن نفرات سكو نشین المپیكی میشوند. به این موضوع نیز باید اشاره كنم كه فدراسیون همیشه از لحاظ برگزاری اردوها و پاداش ومسابقات و ... بین مردان و زنان تفاوتی قايل نمیشود و این برای ما قابل تقدیر است.
خواسته تو به عنوان یك دختر ورزشكار در سطح بینالمللی از مسئولان ورزش كشور چیست؟
این برای من یك افتخار است كه توانستهام در این چند سال به عنوان یك ورزشكار محجبه با پوشش اسلامی در میادین بین المللی حضور پیدا كرده و پرچم كشورم را به اهتزاز دربیاورم. موفقیتهای دختران محجبه كه با پوشش اسلامی در نبردهای بینالمللی حضور پیدا میكنند، نشان از این دارد كه حجاب به هیچ عنوان مانعی برای موفقیت نیست. این برای تك تك دختران ورزشكار ایران افتخار است.
ما همیشه از حمایت فدراسیون و وزارت ورزش بهرهمند بودیم اما همیشه در این سالها خواستهاي از مسئولان داشتيم و آن تاسیس محلي به عنوان خانه كاراته است. متاسفانه رشته كاراته، سالن تمرین مخصوص به خود ندارد كه اردوها و تمرینات در آن برگزار شود و ما همیشه از نداشتن یك سالن استاندارد رنج بردهایم. البته قولهایی داده میشود كه هنوز عملی نشده است.
به عنوان سوال پایانی، به ما بگو سقف آرزوهای طراوت چیست؟
سقف آرزوی من طنینانداز شدن سرود كشورم در سالن مسابقات المپیك است كه این محقق نمیشود مگر با كسب مدال خوشرنگ المپیك. امیدوارم كه بتوانم این آرزویم را با تلاش و هدفمندی عملی و دل خانواده، جامعه كاراته و مردم كشورم را شاد كنم.
پرتو جغتایی
- 12
- 4