در کوران مسابقات کشتی فرنگی جام باشگاههای جهان، نخستین دوره رقابتهای کشتی کلاسیک بانوان در مجموعه ورزشی آزادی تهران بدون سر و صدا برگزار شد، مسابقاتی که با استقبال زیاد بانوان کشتیگیر و با قهرمانی تیم کرمانشاه به پایان رسید. فدراسیون کشتی برای قضاوت در این مسابقات از داوران خارجی دعوت کرد تا نخستین دوره مسابقات کشتی بانوان به بهترین نحو ممکن برگزار شود.
به همین بهانه خبرنگار ایران، به سراغ یکی از مسئولان فدراسیون و ۲ کشتی گیر بانو رفت و با مریم منظمی (نایب رئیس بانوان فدراسیون کشتی)، لیلا سیاهوشی (نفر اول وزن ۵۰ کیلوگرم کشتی کلاسیک) و زهرا یزدانی (دارنده مدال طلای بازیهای داخل سالن آسیا در بخش آلیش) به گفت و گو پرداخت که متن آن را با هم میخوانیم.
منظمی: از استقبال بانوان شگفت زده شدیم
نایب رئیس بانوان فدراسیون کشتی در خصوص برگزاری نخستین دوره مسابقات کشتی کلاسیک به خبرنگار «ایران» میگوید: «تصور ما از نخستین دوره مسابقات کشتی بانوان این گونه نبود، ما فکر میکردیم همانند رشتههای نوپای دیگر، استقبال زیادی از این مسابقات نشود و تعداد تیمهای حاضر در این مسابقات به تعداد انگشتان دست هم نرسد اما خوشبختانه استقبال از این رشته زیاد بود.» مریم منظمی ادامه میدهد: «از هفتهها پیش از آغاز مسابقات که هجمه معرفی نامهها برای حضور در این دوره از مسابقات را دیدیم کاملاً شگفت زده شدیم. انتظار حضور بانوان را داشتیم اما نه تا این حد چرا که درخواستهایی در خصوص حضور در این مسابقات به دستمان رسیده بود اما در زمان تکمیل درخواستها و برگزاری مسابقات، هم ما و هم داوران خارجی از این استقبال متعجب شدیم.»
او بیان میکند: «۱۰۳ ورزشکار در نخستین دوره مسابقات شرکت کردند که در کنار این نفرات مربیان، سرپرستان و سایر اعضای تیم نیز حضور داشتند که روی هم رفته از نظر تعداد نفرات حاضر، آمار فوقالعاده خوبی است. کشتی در بین دختران ما محبوبیت بسیار زیادی دارد، ما اعلام میکنیم که کشتی ورزش ملی ما است و باید بگوییم که این ورزش مردانه نیست و دختران زیادی در کشورمان حضور دارند که عاشق این رشته هستند.» نایب رئیس بانوان فدراسیون کشتی به سطح نخستین دوره از مسابقات کشتی کلاسیک کشور اشاره میکند و میگوید: «از ابتدای تابستان سال جاری بحث آموزش به دختران علاقهمند را آغاز کردیم و در این چند ماه مربیان و کشتی گیران زیادی را در سطح تمامی استانها پرورش دادیم و سطح رقابتها با توجه به برگزاری نخستین دوره از مسابقات مناسب بود بخصوص کشتیهای فینال که شاهد اجرای فنون زیبایی از کشتی گیران بانو بودیم.»
منظمی میافزاید: «طبق روال نفرات اول تا سوم هر وزن به تیم ملی دعوت میشوند و قطعاً این نفرات ثابت نخواهند بود و تغییر خواهند کرد؛ برای شناسایی استعدادها جلسات تخصصی برگزار کردیم تا این بحث را گستردهتر اجرایی کنیم. علاوه بر این برای تیم ملی خانم آنا واسلینکو از کشور اوکراین را در نظر گرفتیم تا ناظر تمرینات ملی پوشان باشد.» او در خصوص برنامههای فدراسیون کشتی در بخش بانوان بیان میکند: «بازیهای جهانی را در پیش داریم که تیرماه سال ۹۷ برگزار میشود و هدفمان از برگزاری مسابقات کشتی کلاسیک در سطح کشور حضور در این مسابقات است. کشتی بانوان ایران با مساعدت فدراسیون کشتی و سایر مسئولان روند رو به رشدی را طی میکند و قطعاً این رشته در بخش بانوان با سرعت بالا به پیشرفت خود ادامه خواهد داد.» نایب رئیس بانوان فدراسیون کشتی در خصوص حضور نداشتن عکاسان در سالن برگزاری مسابقات میگوید: «این دوره از رقابتها نخستین تجربه ما بود و حالت آزمون و خطا داشت. تصمیم گرفته شد که عکاسها در این مسابقات حضور نداشته باشند. به هر حال خبرنگاران خانم در مسابقات حاضر بودند و پوشش خبری صورت گرفت. پوشش تصویری نیز از طریق سایت فدراسیون انجام شد.»
سیاهوشی: میتوانیم همانند آقایان به سکوهای بزرگ برسیم
لیلا سیاهوشی، نفر اول وزن ۵۰ کیلوگرم از استان همدان در مسابقات کشتی کلاسیک قهرمانی کشور میگوید: «نخستین دوره مسابقات کشتی کلاسیک برخلاف انتظارات سطح بالایی داشت و حقیقتاً خانمهای شرکتکننده در این مسابقات قدرت بدنی و تکنیک بالایی داشتند. استقبال از این دوره از مسابقات خوب بود و واقعاً نمیتوان تصور کرد که این نخستین دوره از مسابقات کشتی کلاسیک بود که برگزار شد.» او بیان میکند: «فدراسیون کشتی در این مدت زحمات زیادی برای ترویج این رشته در کشور کشید اما هنوز این رشته با وجود علاقه مندان زیادی که دارد در بین بانوان شناخته شده نیست و بانوان نمیدانند که کشتی زنان وجود دارد. بانوان زیادی به کشتی علاقه دارند و در استان همدان میزان علاقه به این رشته بسیار زیاد است.»
عضو تیم ملی کشتی بانوان میافزاید: « کشتی را همه دوست دارند و این ورزش در خون تمامی ایرانیها است، خانم یا آقا فرقی نمیکند و همه کشتی را دوست دارند. ما کشتی گیران بانو چیزی از آقایان کم نداریم چرا که ما خانمهای همین سرزمین هستیم و همانند آقایان میتوانیم به سکوهای بزرگ دست یابیم.» سیاهوشی در خصوص تیم ملی میگوید: «نفرات برتر مجوز حضور در تیم ملی را کسب کردهاند، البته زمان تشکیل اردوهای تیم ملی مشخص نیست اما مسابقات جهانی را در پیش داریم که سال آینده برگزار میشود. من عاشق کشتی هستم و باید از مسئولان فدراسیون تشکر کنم که این فرصت را به ما دادند تا شانس خودنمایی در میادین را داشته باشیم.»
یزدانی: بعد از طلای داخل سالن استقبال بانوان مازندرانی از کشتی بیشتر شد
زهرا یزدانی، دارنده مدال طلای بازیهای داخل سالن آسیا در بخش کشتی آلیش با تیم مازندران در این مسابقات شرکت کرد و در جایگاه سوم وزن ۵۵ کیلوگرم جای گرفت. او در خصوص نتیجه کسب شده در این مسابقات میگوید: «حقیقتاً از نتیجهای که گرفتم راضی نبودم چرا که کمتر از یک ماه برای حضور در این مسابقات تمرین داشتم.» او نیز به استقبال خوب کشتی گیران بانو اشاره میکند و میافزاید: «امسال با وجود آغاز مسابقات شاهد استقبال بسیار خوبی بودیم و این میزان استقبال برای نخستین دوره فوقالعاده بود و قطعاً این میزان استقبال در دورههای بعدی بیش از این هم خواهد شد، البته برای شناخته شدن این رشته نیازمند تبلیغات بیشتری هستیم.»
این کشتی گیر مازندرانی ادامه میدهد: «بعد از طلای بازیهای داخل سالن آسیا استقبال بانوان در استان مازندران بیشتر شد و همین مسائل باعث میشود تا این رشته شناختهتر شود؛ تصمیمم بر این است که در کشتی آلیش فعالیت کنم اما برای حضور در کشتی کلاسیک هم تابع دستورات فدراسیون هستم ،چرا که بهعنوان یک سرباز در اختیار تیم ملی کشورم هستم.» او که دختر دایی رضا یزدانی، آزادکار نامدار تیم ملی است میگوید: «حقیقتاً رضا باعث دلگرمی من است. او بعد از مسابقات کشتی کلاسیک با من تماس گرفت و به من گفت که چرا در خصوص مسابقات با او مشورت نکردم؟ من برای رسیدن به این جایگاه ماهها تمرین کردم و قطعاً همین روند را ادامه خواهم داد؛ اول راه هستم و میخواهم با وجود باز شدن درهای کشتی بانوان بیش از این بدرخشم.»
یزدانی: سختگیریها بیجا نبوده
اولین دوره مسابقات کشتی کلاسیک با سختگیریهایی همراه بود. این مسابقات در حالی برگزار شد که اجازه عکسبرداری از این مسابقات داده نشد. در این میان البته تماشاگران و خبرنگاران خانم نیز اجازه نداشتند گوشی موبایل خود را به سالن ببرند. زهرا یزدانی درخصوص استقبال تماشاگران میگوید: «براساس ابلاغیهای که پیش از برگزاری مسابقات آمده بود، بجز خانواده ورزشکاران و اهالی کشتی تعدادی تماشاگر از بیرون آمده بودند که با توجه به برگزاری نخستین دوره مسابقات میتوان این استقبال را خوب دانست.» او همچنین درخصوص سختگیریهای موجود در حین برگزاری مسابقات میافزاید: «از نظر من، این سختگیریها بیجا نبوده، فدراسیون کشتی به تازگی مجوز فعالیت کشتی بانوان را گرفته و زیر نظر است البته این سختگیریها با پادرمیانی فریبا محمدیان، معاون امور بانوان وزارت ورزش برطرف شد.»
حضور ۲۵ استان در مسابقات کشتی کلاسیک بانوان کشور
اولین دوره مسابقات کشتی کلاسیک بانوان کشور با حضور ۱۰۳ کشتیگیر از ۲۵ استان کشور برگزار شد و کشتیگیران بانو در ۶ وزن ۵۰، ۵۵، ۶۰، ۶۵، ۷۰و ۷۵ کیلوگرم به مصاف هم رفتند که در وزن ۵۰ کیلوگرم ۱۹ نفر، در وزن ۵۵ کیلوگرم ۱۸ نفر، در وزن ۶۰ کیلوگرم ۱۷ نفر، در وزن ۶۵ کیلوگرم ۱۹ نفر، در وزن ۷۰ کیلوگرم ۱۳ نفر و در وزن ۷۵ کیلوگرم ۱۷ نفر حضور داشتند. استانهای اصفهان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، مازندران و یزد با ترکیب کامل در این مسابقات شرکت کردند.
محمد محمدی سدهی
- 16
- 6