رئیس فدراسیون شنا در گفتوگو با «شهروند»: شاید در آینده پوشش اسلامی شناگران زن تأیید شود
خیلی از رشتههای جدید در سالهای اخیر به لیست رشتههایی که بانوان هم در آنها فعالیت خود را آغاز کردهاند، اضافه شدند. بعد از آغاز فعالیت زنان ورزشکار در رشتههایی چون کشتی و وزنهبرداری، حالا نوبت به شنا رسیده که در سطح محدود زنان علاقهمند به این رشته را در مسابقات داخلی و حتی بینالمللی شرکت دهد تا بلکه در آینده راهکارهایی برای گسترش این رشته در بخش زنان به تصویب برسد. رئیس فدراسیون شنا روز گذشته بعد از انتخاب مجددش از سوی اعضای مجمع این خبر را اعلام کرد و در گفتوگو با «شهروند» توضیحات مفصلتری هم داد.
راهاندازی لیگ داخلی واترپلو
ورزشهای آبی زیرمجموعه یک فدراسیون تحت عنوان شنا، شیرجه و واترپلو هستند. در بخش آقایان واترپلو موفقترین تیم این فدراسیون لقب گرفته و توانسته در سالهای اخیر به عناوین آسیایی دست پیدا کند و در سطح جهان نیز، حرفهایی برای گفتن داشته باشد. به گفته مسئولان، زنان هم در این رشته استعداد خوبی از خود نشان دادند، بهطوری که استقبال علاقهمندان باعث راهاندازی لیگ واترپلو شده است. هماکنون فدراسیون شنا، لیگ واترپلوی دختران را در ٢ رده سنی زیر ١٤ و ١٨سال برگزار میکند و هر روز به علاقهمندان و ورزشکاران این رشته هم افزوده میشود.
شیرجه، فعلا بدون فعالیت
همانطور که رشته شیرجه در بخش آقایان هم دارای وضع خیلی مناسبی در میادین بینالمللی نیست، در بخش زنان نیز اصلا فعالیتی ندارد. برخلاف شنا و واترپلویی که توانستند در سالهای اخیر به توفیقاتی در بخش بانوان دست پیدا کنند، شیرجه فعلا بدون فعالیت است و باید دید در آینده فدراسیون امکان برگزاری مسابقات این رشته را در سطح لیگ بالاتر دارد یا خیر.
استارت بینالمللی شنای زنان
درحالی که لیگ شنای زنان چندین سال است در ردههای سنی مختلف به صورت داخلی دنبال میشود اخیرا فدراسیون شنا برای نخستینبار میزبان یک دوره مسابقه بینالمللی بود. پنجمین دوره مسابقات بینالمللی شنای جام گرامیداشت سرداران شهید آذربایجان برای نخستینبار رقابتهای زنان را هم در خود جای داده بود که اواسط آذرماه به میزبانی تبریز برگزار شد. علاوه بر تیمهای داخلی، شناگران ٣ تیم خارجی جمهوری آذربایجان، ارمنستان و سوریه هم در مسابقات حاضر بودند که رقابتها در ٢٨ ماده و در ٢رده سنی ١١-١٢ و ١٣-١٤سال پیگیری شد. به نوعی با برگزاری این مسابقات که با تقدیر ویژه معاونت امور بانوان وزارت ورزش هم همراه بود، استارت حضور شناگران بانوان در مسابقات بینالمللی زده شد.
میزبانی، تنها شرط حضور
با توجه به اینکه پوشش خاصی برای حضور شناگران بانوان ایرانی در میادین بینالمللی به تصویب نرسیده، فعلا تنها راه برای حضور شناگران زن کشورمان در رقابتهای بینالمللی، میزبانی است. در واقع در صورتی که فدراسیون ایران بتواند پای شناگران خارجی را به ایران بکشاند، یک گام مثبت در جهت رشد و ارتقای شنای زنان در ایران برداشته است. با شرایط فعلی هنوز شرایط حضور برای شناگران ایرانی حتی با پوشش در خارج از ایران و رویدادهای بینالمللی فراهم نشده است.
رضوانی:
شاید در آینده پوشش شناگران زن تأیید شود
محسن رضوانی، رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو درباره فعالیتهای زنان در این ٣ رشته به «شهروند» میگوید: «٢، ٣سالی است که در رشته واترپلو فعالیتهای خوبی را شاهد بودیم. البته باید به حمایت وزارت ورزش هم اشاره کنیم که محمدیان، معاونت امور بانوان در یکسال اخیر همکاریهای لازم را با ما داشته است. در پی این هستیم که در شنا نیز فعالیتهای خود را توسعه دهیم. همین که در نخستین دوره ٣ کشور در مسابقات بینالمللی شنای ایران حضور پیدا کردند، اتفاق مثبتی است و امیدواریم در دورههای بعدی این تعداد بیشتر شود.»وی همچنین میافزاید: «فعلا نمیتوانیم حضور زنان را در رشته شنا در هیچ کجای دنیا به جز ایران برنامهریزی کنیم. باید داخل کشور شنا را گسترش دهیم و تیمهای خارجی را دعوت کنیم که در مسابقات بینالمللی در ایران حضور پیدا کنند.
هم در شنای موزون و هم مادههای دیگر شنا شاهد استقبال خوبی از سوی علاقهمندان به این رشته هستیم.»رئیس فدراسیون شنا در پایان در پاسخ به این سوال که برنامهای برای طراحی پوشش اسلامی جهت حضور زنان ایرانی در مسابقات بینالمللی در دستور کار وجود دارد یا خیر، خاطرنشان میکند: «از نظر من بهعنوان متولی فعلی شنای کشور، این مسأله خیلی بعید است. شنا رشتهای است که پوشش تأثیر مستقیمی روی عملکرد ورزشکاران دارد. با این حال، هیچ چیز در ورزش دور از دسترس نیست و ممکن است در آینده چنین پوششی هم طراحی شود. به هرحال تا الان ارایه چنین طرحهایی موفق نبوده است. به هرحال امیدوارم بتوانیم شنای بانوان را در بخش بینالمللی پررنگتر از قبل کنیم.»
تمدید ریاست رضوانی برای ٤سال آینده
روز گذشته مجمع انتخاباتی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو به ریاست محمدرضا داورزنی در آکادمی ملی المپیک برپا شد. درحالی که پیش از شروع مجمع ٧ کاندیدا به نامهای کاوه احمدی، رضا حبیبی، مهرزاد خلیلیان، حامدرضاخانی، محسن رضوانی، رضا فاطمیمقدم و مجید مشتاق عشق برای رقابت در انتخابات معرفی شده بودند، یکی از آنها در مجمع حاضر نشد. خلیلیان، مدیرعامل سابق باشگاه سپاهان که از او بهعنوان گزینه وزارت ورزش نام برده میشد، با غیبت در انتخابات انصرافش را اعلام کرد. کاوه احمدی و مجید مشتاق هم انصراف خود را قبل از رأیگیری به اطلاع اعضای مجمع رساندند تا رقابت برای انتخاب یکی از ٤ کاندیدای باقیمانده انجام شود.
درنهایت و پس از رأیگیری از ٤٢ عضو مجمع انتخاباتی فدراسیون شنا، محسن رضوانی با ٣٩ رأی برای ٤سال دیگر در این مسند باقی ماند. همچنین رضا حبیبى، حامد رضاخانى و رضا فاطمىمقدم هرکدام یک رأی کسب کردند. یکی از اتفاقات جالب بعد از پایان رأیگیری، جدال لفظی برخی اعضای مجمع با داورزنی بر سر تفویض انتخاب بازرس به معاونت قهرمانی وزارت ورزش بود.
با اینکه در اکثر مجامع، اعضای مجمع به داورزنی اختیار میدادند تا بازرس فدراسیون را انتخاب کند، اعضای مجمع فدراسیون شنا زیربار این مسأله نرفتند و گفتند باید خودشان در این مسأله دخل و تصرف داشته باشند. درنهایت این موضوع با دخالت رضوانی و درخواست او از اعضای مجمع ختم به خیر شد تا داورزنی مثل فدراسیونهای دیگر اختیار انتخاب بازرس را برای نظارت بر عملکرد فدراسیون داشته باشد. همچنین یکی دیگر از اتفاقاتی که باعث طولانیشدن مجمع انتخاباتی فدراسیون شنا شد، درخواست روسای هیأتهای استانی از معاون وزیر ورزش بود؛ آنها انتظار داشتند در هر شهری حداقل یک استخر قهرمانی برای پرورش استعدادها وجود داشته باشد که درنهایت توانستند از داورزنی قولهایی بگیرند. معاون وزیر نیز در صحبتهای خود اعلام کرد حداقل از رشته واترپلو انتظار دارد تا بر قله آسیا بایستد.
- 12
- 2