به گزارش ایسنا، دوچرخه سواری ورزشی است که طی دهه اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است، در کنار جمعیت قابل توجهی از مردان علاقهمند به این رشته زنانی هم هستند که برای حفظ سلامت، تفریح و گذراندن اوقات فراغت پا به رکاب میشوند و از این طریق پرچم استقلال هویت و اعتماد به نفس خود را بالا نگه میدارند.
متاسفانه زنان دوچرخهسوار در جامعه امروز ما با محدودیت و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و ناملایمات بسیاری را به جان میخرند تا شاید روزی برسد که بتوانند بدون هیچ تبعیضی در خیابانها رکاب بزنند.
بدون شک آن روز دور نیست اگر مردم و مسئولین نگرش خود را عوض کنند و به تغییرات مثبت تن دهند...
دوچرخه سواری زنان در جامعه جا نیفتاده است
به گزارش ایسنا، زهرا صبوری با اشاره به اینکه فرهنگ دوچرخهسواری زنان در جامعه نهادینه نشده است، میگوید: هر چند دوچرخهسواری بانوان منع قانونی ندارد ولی هنوز فرهنگ کنار آمدن با زنانی که از این وسیله برای ورزش، رفت و آمد در سطح شهر و تفریح استفاده میکنند جا نیفتاده است.
وی ادامه میدهد: با وجود اینکه طی چند سال اخیر شاهد اطلاع رسانی و تعدیل فضای عمومی جامعه در این خصوص بودهایم ولی هنوز هم عده زیادی هستند که به زنان دوچرخهسوار به شکل هنجارشکنانی بی چهارچوب نگاه میکنند.
وی توضیح میدهد: در شرایطی که حتی بسیاری از کشورهای مسلمان اطراف با دوچرخهسواری زنان کنار آمدهاند، ما هنوز اندر خم یک کوچهایم و باید برای گرفتن چیزی که حقمان است بجنگیم و آسیب ببینیم.
وی ابراز میکند: برخی پوشش نامناسب زنان دوچرخهسوار را بهانه قرار دادهاند تا از حضور این ورزشکاران در سطح شهر جلوگیری کنند ولی واقعیت این است که آنها با تغییر مخالف هستند و از اینکه زنان در جامعه پرو بال بگیرند هراس دارند.
این زن دوچرخه سوار البرزی اضافه میکند: اگر بخواهیم موشکافانه به این مساله نگاه کنیم باید گفت در همه رشتههای ورزشی عدهای هستند که خارج از چهارچوبهای تعیین شده عمل میکنند ولی آیا درست است به خاطر اقلیتها اکثریت هم به یک چوب رانده شوند؟
زنان دوچرخه سوار امنیت ندارند
صبوری میگوید: اغلب زنان دوچرخه سوار برای در امان ماندن از اذیت آزار دیگران و برای جلب توجه کمتر، در انتخاب نوع پوشش و حجاب خود دقت بسیاری دارند.کافی است یک روز به پیست دوچرخه پارک خانواده جهانشهر سری بزنید تا صحت این گفته برایتان اثبات شود.
وی با اشاره به مشکلاتی که برخی افراد برای زنان دوچرخه سوار ایجاد میکنند، میگوید: متاسفانه به جز برخی مناطق کرج مثل جهانشهر و مهرشهر، زنان دوچرخه سوار در سایر مناطق استان با مشکلات عمدهای مواجه هستند.
این زن دوچرخه سوار البرزی ابراز میکند: کافی است چشم رانندگان خودروها به زنی دوچرخه سوار بیفتد آن وقت است که با ویراژ دادن، کند کردن سرعت و حتی پیچیدن در مسیر حرکت دوچرخه کاری میکنند تا تعادل دوچرخه سوار از دست برود.
وی توضیح میدهد: واقعیت این است زنان دوچرخه سوار در شرایط فعلی در کنار اینکه هر آن ممکن است به واسطه رفتار رانندگان و موتورسواران آسیب جسمی ببینند، امنیت روانی هم ندارند.
صبوری ادامه میدهد: از کنار مشکلاتی که سوارهها برای دوچرخه سواران زن ایجاد میکنند که بگذریم باید گفت حتی پیادهها هم این ورزشکاران را درک نمیکنند و گاهی شاهد متلک پراکنی و فحاشی از سوی آنها هستیم.
لزوم حمایت مسئولان از دوچرخه سواری زنان
وی با اشاره به ضرورت تغییر نگاه مردم نسبت به زنان دوچرخه سوار اضافه میکند: اگر هر کسی زنان دوچرخه سوار را در قالب خواهر و فرزند خودش ببیند که برای گذراندن اوقات فراغت آزاد بوده و این وسیله را انتخاب کرده بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه جا افتادن فرهنگ دوچرخه سواری زنان در جامعه بدون حمایت مسئولین امکان پذیر نیست، ادامه میدهد: در کنار حمایتهای مردمی مسئولین نیز باید تا جایی که دستشان باز است از دوچرخه سواری زنان دفاع کنند و فقط به مصاحبه و حرف بسنده نکنند. به عنوان مثال هر هفته در همه شهرستانهای استان پویش سهشنبههای بدون خودرو اجرا میشود ولی هرگز در این پویش شاهد حضور زنان نبودهایم.
وی میگوید: مگر نه اینکه بیش از نیمی از جمعیت کشور و البرز را زنان تشکیل دادهاند پس باید به حق این جمعیت احترام گذاشت و برای تحقق خواستههایشان تلاش کرد.
تنها ۱۵ درصد اعضای هیات دوچرخه سواری البرز زن هستند
رییس هیات دوچرخه سواری البرز با اشاره به اینکه زنان فضای مناسبی برای دوچرخهسواری در استان ندارند، میگوید: متاسفانه در استان تنها یک پیست دوچرخهسواری وجود دارد که زنان هم امکان حضور در آن را دارند و در سایر موارد این ورزشکاران باید از خیابانها برای تردد استفاده کنند.
مجید سبزه پرور ادامه میدهد: برای زنان دوچرخه سوار در سطح شهر هم مسیرهای ویژهای در نظر گرفته نشده و همین امر احتمال وقوع خطرات جانی و روانی برای آنها را دوچندان کرده است.
وی اضافه میکند: برخی از دختران علاقهمند به خاطراین مشکلات بعد از مدتی دوچرخه را کنار گذاشته و جذب رشتههای بی دردسر میشوند. در حال حاضر بیش از ۷۰۰ نفر به صورت عادی و ۹۰ نفر دوچرخه سوار حرفهای در این هیات عضو هستند که تنها ۱۵ درصد آنها را زنان تشکیل دادهاند.
لغو مسابقه دوچرخه سواری زنان در البرز
این مسئول با اشاره یه اینکه نه تنها دید مردم بلکه دید برخی مسئولین نیز نسبت به دوچرخه سواری بانوان بسته و محدود است، میگوید: سال گذشته در سایت هیات دوچرخه سواری استان فراخوانی برای برگزاری مسابقه دوچرخه سواری زنان منتشر شد. بلافاصله بعد از درج این خبر، با مخالفت مسئولان مواجه شدیم و در نهایت این مخالفتها منجر به لغو این مسابقه شد.
این مسئول توضیح میدهد: هر چند هیات دوچرخهسواری استان تا کنون چندین جلسه برای تعدیل دیگاه مسئولان نسبت به دوچرخه سواری زنان برگزار کرده ولی نتیجه خاصی تا کنون حاصل نشده است. زنان دوچرخه سوار نباید ناامید شوند از محدودیتها فراتر رفته و برای حضور در عرصهها با قدرت پیش بروند.
امکان شکوفایی استعداد زنان علاقهمند به دوچرخه سواری وجود ندارد
رییس هیات دوچرخه سوار البرز توضیح میدهد: استعدادهای زیادی در بانوان دوچرخه سوار استان وجود دارد که اگر از آنها حمایت شود، در حقیقت زمینه افتخار آفرینی در ورزش استان فراهم شده است.
وی ادامه میدهد: تا زمانی که بسترهای فرهنگی و زیرساختهای فیزیکی برای حضور زنان دوچرخه سوار در جامعه فراهم نشده نمیتوان انتظار ویژهای از این ورزشکاران داشت.
سبزه پرور اضافه میکند: اگر روزی برسد که زنان دوچرخه سوار در دیگر مناطق کرج هم به اندازه مهرشهر و جهان شهر بتوانند بیدغدغه رکاب بزنند میتوان به آینده آنها امیدوار شد. فرهنگ دوچرخه سواری زنان در جامعه باید از طریق اطلاعرسانی و شفاف سازی ارتقا یابد تا بانوان نیز بدون دغدغه بتوانند این رشته را دنبال کنند.
المیرا دادمهر
- 16
- 6