دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۴۴۲۹
ورزش بانوان

عملکرد ضعیف بانوان جودوکار در جاکارتا

رقابت های جودو بانوان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان
عملکرد ضعیف بانوان جودوکار ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا نشان داد که وضعیت این رشته چندان مناسب نیست و باید اقدامات جدی تری برای پیشرفت بانوان انجام گیرد.

به گزارش ایسنا، عملکرد ضعیف تیم ملی جودو بانوان ایران در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا موضوعی است که نمی‌توان به راحتی از آن  چشم پوشی کرد. اعزام تنها دو جودوکار که با ضربه فنی در همان مبارزه اول و حذف از این رقابت ها همراه بود، نیازمند بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق است که چرا با وجود استخدام سرمربی خارجی و برگزاری هفت ماه اردوی تیم ملی، چنین نتیجه ضعیفی برای جودو بانوان ایران بدست آمده است.

 

 فدراسیون جودو در پی اعلام سهمیه بانوان جودوکار در بازی‌های آسیایی،نام دو ورزشکار را برای اعزام مشخص کرد؛ دنیا آقایی و مینا عزیزی دو جودوکار ایران در این بازی‌ها بودند که بر اساس قرعه خود در بازی نخست باید به مصاف نمایندگانی از چین می‌رفتند، قرعه‌ای که هر چند سخت بود اما حداقل این انتظار وجود داشت که ۲ بانوی جودوکار ایران که ماه‌ها زیر نظر سرمربی خارجی تعلیم دیده بودند به راحتی حذف نشوند اما عمر حضور این ۲ جودوکار ایران بر روی تاتامی بازی‌های آسیایی تنها چند ثانیه بود و هر ۲ پس از ورود به زمین بلافاصله با ضربه فنی تاتامی را ترک کردند!

 

شاید  بتوان این شکست‌ها را پشت این بهانه‌ها که چین حریفی قدرتمندی است  و بانوان جودوکار ایران  فقط برای دومین بار به بازی‌های آسیایی اعزام شدند و هنوز تجربه لازم را ندارند، پنهان کرد اما بی توجهی به ایرادات و نظرات کارشناسان چیزی جز ادامه این ناکامی‌ها را علی‌رغم صرف هزینه‌های زیاد به دنبال نخواهد داشت.

 

اما عملکرد ضعیف جودوکاران ایران این سوال را مطرح کرد که سرمربی خارجی این تیم که فدراسیون جودو از انتشار میزان دقیق قراردادش خودداری می‌کند  و طبیعتا به بهای کمی نیز به خدمت گرفته نشده، چه نتیجه ای جز حذف زودهنگام نمایندگان جودوی بانوان ایران را به همراه داشته است؟ پرداخت قرارداد و حقوق دلاری به نلیا ازبک واقعا چه سودی برای جودوی ایران داشته که حتی جودوکاران ما از اجرای یک فن در مبارزه عاجزند و به سرعت تسلیم رقبای خود می‌شوند؟

 

آیا در بازی های آسیایی تفاوت فاحشی میان استخدام مربی خارجی با صرف هزینه‌های گزاف با یک مربی ایرانی با دستمزدی به مراتب کمتر در بالا رفتن سطح فنی جودوکاران ایران مشاهده شد؟ صرف استخدام یک مربی خارجی برای پوشش نقاط ضعف و ادامه بی‌توجهی‌به رده بانوان قطعا چیزی جز شکست و ناکامی همچون بازی‌های آسیایی اندونزی را در پی نخواهد داشت و لازم است مسئولان فدراسیون توجه جدی به بانوان جودو در همه زمینه ها داشته باشند.

 

به نظر می رسد فدراسیون جودو که بیشترین تمرکزش بر روی ۳ یا ۴ جودوکار مرد ایران معطوف شده، برای پاسخگویی درباره عدم توجه کافی به جودو بانوان،صرفا اقدام به جذب یک مربی خارجی کرده بدون آنکه حمایت‌های لازم را از جودوی بانوان داشته باشد.

 

برگزاری لیگ جودو  از مسائل ضروری در این رشته است چرا که ورزشکاران نیاز دارند دائم مشغول تمرین و مسابقه باشند تا علاوه بر به دست آوردن سطح مناسبی از آمادگی، تکنیک‌های مختلف را یاد بگیرند و برابر حریفان خود به نمایش بگذارند. حتی می توان این نکته را افزود که یگ لیگ پویا می‌تواند بیشتر از اردوهای طولانی مدت ورزشکاران را آماده حضور در میادین کند. در شرایطی که به دلیل وضعیت فعلی کشور و تب تند بازار ارز که تاثیر زیادی روی اعزام های ورزشکاران به تورنمنت‌های مختلف دارد، وزارت ورزش و جوانان در بخشنامه‌ای به فدراسیون‌ها بر محدود کردن هر چه بیشتر اعزام ها تاکید کرده، بنابراین دیگر نمی‌توان امید چندانی به اعزام‌های برون مرزی داشت.

 

دقیقا در چنین شرایطی است که فدراسیون جودو باید راهکاری جدی برای برگزاری لیگ جودوی بانوان بیندیشد چرا که ادامه بی‌توجهی به این امر و برگزار نشدن لیگ جودوی بانوان می‌تواند باعث پسرفت هر چه بیشتر این رشته شود.

 

در  جودو بانوان متاسفانه نه تنها لیگی برگزار نمی‌شود بلکه مسابقات جایزه بزرگ نیز وجود ندارد تا ورزشکاران هر چند ماه یک بار خود را محک بزنند.  پیش از این نایب رئیس بانوان این رشته به این موضوع اشاره و بیان کرده بود: " لیگ جودو نداریم، سال  گذشته آقای درخشان پیشنهاد داد که هر سه ماه یک بار مسابقه‌هایی تحت عنوان جایزه بزرگ داشته باشیم اما هنوز از نظر ریالی به مرحله‌ای نرسیدیم که  این مسابقه‌ها را بتوانیم برگزار کنیم، ولی قصد دارم در این زمینه دوباره با  او وارد مذاکره شوم. ورزشکاران‌مان نیاز دارند که دائما در اردو و مسابقه باشند همچنین مربیان و داورهایمان نیز به طور مداوم کار کنند که حتما در برنامه کاری‌مان وجود دارد."

 

فدراسیون جودو اگر همین مسیر بیراهه را ادامه دهد بدون شک نتیجه‌ای بهتر از عملکرد جودوکاران در بازی‌های آسیایی به دست نمی‌آورد به گونه‌ای که هفت ماه تمرین و اعزام به آکادمی تمرینی جودو در ژاپن نتیجه‌ای جز ضربه فنی شدن در بازی‌های آسیایی نداشت. تا زمانی که لیگ جودو برگزار نشود و تا زمانی که  ورزشکاران در طول سال مبارزات زیادی انجام ندهند این اردوها و تمرینات نمی‌تواند تاثیر زیادی بر وضعیت جودو بانوان داشته باشد.

 

اکنون نگاه ها به مسئولان فدراسیون جودو است تا شاهد رویکرد جدی‌تر آنها در احیای جودوی بانوان باشیم، فدراسیونی که ادعا می‌کند می‌خواهد بدون توجه به رسانه ها و نقد آنها در آرامش  مسیر پیشرفتش را طی کند اما تاکنون در بخش بانوان موفق نبوده است. 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش