مهمترین عناوین خبری
چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۰:۵۶ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۰۹۵
کشتی - وزنه برداری

چرا دبیر، حسن یزدانی را از لیست برترین‌های سال کشتی حذف کرد؟ | اختلافات سیاسی یا فنی؟

حسن یزدانی,اختلافات علیرضا دبیر و حسن یزدانی

روزنامه هم میهن نوشت: پیش از شروع مسابقات جهانی اسلو نروژ، فیلمی منتشر شد که علیرضا دبیر در یکی از اتاق‌های فدراسیون کشتی در حال مرور نکات فنی به حسن یزدانی است تا او بتواند سرانجام از سد حریف سرسخت آمریکایی‌اش عبور کند. در این جلسه فنی، پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی و حمید سوریان نیز حضور داشتند، یزدانی به نکات مطرح‌شده توجه می‌کرد و سرانجامش، پیروزی مقابل تیلور و قهرمانی در این مسابقات شد. همه چیز در ظاهر خوب پیش می‌رفت تا کمتر از یک سال بعد و در شهریور ۱۴۰۱ حسن یزدانی در مسابقات جهانی اسلو با نتیجه هفت بر یک شکست سنگینی را مقابل تیلور متحمل شد تا سرآغاز جنجال عجیبی در کشتی ایران باشد. از آن روز به بعد فاصله بین یزدانی و دبیر بیشتر و بیشتر شد تا جایی که نام مدال‌آور المپیک و مسابقات جهانی در لیست برترین‌های کشتی قرار نگرفت و فدراسیون کشتی نام یزدانی را حذف کرد.

اختلاف از کجا کلید خورد؟

حسن یزدانی که سرانجام توانسته بود در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ، از سد دیوید تیلور آمریکایی عبور کند انتظارات را طوری بالا برده بود که توقع می‌رفت در مسابقه فینال ۲۰۲۲ در صربستان نیز، کشتی‌گیر ایران پیروز این میدان جذاب باشد. در عین ناباوری اما حسن یزدانی با یک رویکرد سراسر اشتباه، با نتیجه سنگین هفت بر یک مقابل تیلور شکست خورد و به مدال نقره بسنده کرد. در بازگشت کشتی‌گیران کشورمان به ایران، در فرودگاه امام خمینی، پدر حسن یزدانی به شکل ناباورانه‌ای به علیرضا دبیر تاخت و رویکرد اشتباه دبیر را عامل اصلی شکست پسرش قلمداد کرد:«پسرم دنبال رکورد نیست. فقط برای شادی مردم کشتی می‌گیرد. پسرم دنبال رئیس فدراسیون نیست. دنبال شورای شهر و نماینده مجلس نیست. سوال من اینجاست آقای دبیر نیم ساعت قبل از کشتی فینال چرا به پسرم گفت با مربی ۱۱۰ کیلویی تمرین کند تا ضربان قلبش به ۲۵۰ برسد؟ باید پاسخ بدهد چرا این کار را کرد؟ چرا در فدراسیون و خانه کشتی با سبک حسن یزدانی زیر کتف کار می‌کند، اینجا در مصاحبه می‌گوید کشتی فقط زیر کتف نیست!؟ حسن یزدانی زیر می‌گیرد. زیر کتف می‌زند. سروته یکی می‌کند. همه جای کشتی، کشتی می‌گیرد. حسن را اینها نساختند.»

دبیر که پیشتر به انتقاد فنی از کشتی یزدانی مقابل تیلور پرداخته بوده، این بار اما در پاسخ به انتقاد جدی پدر حسن یزدانی، در جمع خبرنگاران اینطور پاسخ داد و سعی کرد به حواشی دامن نزند:«حرفی که از دهان خارج می‌شود باید آن دنیا بابتش پاسخگو باشیم. نقدهای پدر حسن یزدانی را باید از خود حسن بپرسید. من همیشه طوری رفتار می‌کنم که خدا از من راضی باشد، در این صورت مردم نیز از عملکرد من احساس رضایت خواهند کرد.» مصطفی میرعمادیان، مربی کشتی نیز در گفت‌وگو با ایسنا صحبت‌های پدر حسن یزدانی را رد کرده بود:«خود حسن یزدانی از ما به صورت مکتوب درخواست کرده بود در روز مسابقه حریف تمرینی او از خودش سنگین‌تر باشد. این درخواست خود او بود که ما اجابت کردیم تا کشتی‌گیر خواسته‌اش انجام شود».

اختلافات سیاسی یا فنی؟

درست در روزهایی که شکست حسن یزدانی مقابل تیلور آمریکایی حاشیه عجیبی را برای کشتی ایران به وجود آورده بود، ماجرای درگذشت مهسا امینی نیز باعث شد تا کاربران شبکه‌های اجتماعی از ورزشکاران بخواهند نسبت به مسائل کشور، واکنش نشان دهند و بی‌تفاوت نباشند. حسن یزدانی نیز با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرامش درگذشت مهسا امینی را تسلیت گفت؛ موضوعی که طبعا نباید برداشت سیاسی از آن شود، اما بسیاری اینطور تحلیل می‌کنند که اتفاقات پیاپی این‌چنینی باعث شد تا فاصله بین دبیر و یزدانی بیش از پیش شود.

روز گذشته رئیس فدراسیون کشتی در جلسه‌ای با کشتی‌گیران تیم ملی ایران تاکید کرد کشتی‌گیر نباید نسبت به مسائل سیاسی اظهارنظر کند چراکه تمرکز ورزشکار به هم می‌ریزد. علیرضا دبیر در ادامه افزود:«وظیفه ما فراهم کردن امکانات برای شما است و شما نیز باید فقط روی کشتی گرفتن تمرکز کنید، نه مسائل سیاسی.»

محمدطلایی، سرمربی سابق تیم ملی کشتی در گفت‌وگو با «هم‌میهن» پیرامون چنین نقطه‌نظری از علیرضا دبیر گفت: «کشتی‌گیر در جامعه زندگی می‌کند و حق دارد نظر بدهد. کشتی‌گیر، پیش از آنکه یک ورزشکار حرفه‌ای باشد، یک انسان و شهروند جامعه محسوب می‌شود. اگر مشکلی به لحاظ معیشتی یا اقتصادی وجود دارد و ورزشکار احساس می‌کند که می‌تواند صدای مردم باشد، باید اظهارنظر کند و از تریبونی که به واسطه شهرتش به دست آمده، اتفاقا می‌تواند به‌خوبی بهره ببرد تا مسئولین نقدها را بشنوند.» طلایی در ادامه گفت: «شخص علیرضا دبیر حتی در زمان ریاست فدراسیون کشتی، هم اظهارنظر سیاسی کرد و نقطه‌نظرش را مطرح کرد. در روزهایی که او کشتی‌گیر بود و قصد داشت در رشته خاصی در دانشگاه تحصیل کند درخواست دیدار با رئیس‌جمهور را کرد. چطور آن زمان چنین مسائلی ممنوع نبود؟ او بعدها به شورای شهر رفت و نشان داد که تفکرات سیاسی دارد.»

نمی‌توانند یزدانی را حذف کنند

فدراسیون کشتی اما نسبت به حذف نام حسن یزدانی از لیست برترین‌های ۱۴۰۱ موضع خاصی نگرفت، اما بسیاری عقیده دارند مولفه فدراسیون کشتی برای لیست برترین‌های سال این است که کشتی‌گیر در آن سال به مدال طلا رسیده باشد؛ موضوعی که با بررسی لیست نهایی، رد می‌شود چراکه مولفه کسب مدال طلا نمی‌تواند دلیل قطعی حذف نام یزدانی باشد زیرا در لیست منتشره از سوی فدراسیون نام امین میرزازاده دیده می‌شود که در مسابقات کشتی فرنگی بلگراد به مدال نقره جهانی رسید. سرمربی سابق تیم ملی کشتی ایران درخصوص افت احتمالی یزدانی به دلیل حواشی ایجادشده گفت: «امیدوارم که حسن یزدانی در مسیر درستی قرار بگیرد چراکه قهرمان کشورمان برای سومین مدال المپیک مبارزه می‌کند و هدفش هم همین مسئله است اما برخی تمایل ندارند این اتفاق رخ دهد. عقیده من این است که حسن یزدانی حتی می‌تواند چهار مدال المپیک را به ارمغان بیاورد اگر برخی حسادت‌ها و سنگ‌اندازی‌ها اجازه بدهد. متاسفانه گاهی می‌بینیم کسی که در حال پیشرفت است، به جای کمک کردن، سنگ‌اندازی می‌کنند تا او به زمین بخورد».

باتوجه به اینکه حسن یزدانی به مسابقات جهانی آمریکا اعزام نشد و نام او در لیست برترین‌های سال نیز توسط فدراسیون کشتی حذف شده، شاید این اتفاق باعث شود تا یزدانی از فرم مطلوب خودش که برای قهرمانی و شکست تیلور مبارزه می‌کند، دور شود؛ موضوعی که به‌طور کامل از سوی محمد طلایی رد نمی‌شود. دارنده مدال طلای مسابقات جهانی کشتی در سال ۱۹۹۷ همچنین درخصوص اینکه چنین رویکردی که از سوی فدراسیون کشتی علیه حسن یزدانی شکل گرفته، آیا در پایان باعث برهم خوردن تمرکز او نمی‌شود، گفت:«حسن یزدانی را از دوران نوجوانی می‌شناسم. وقتی به مقام قهرمانی جهان رسید نیز مربی‌اش من بودم. او انسان اخلاق‌مداری است. هیچوقت به بزرگتر یا کوچکتر بی‌احترامی نکرده، چهارچوب اخلاقی برای خودش تعریف کرده و از آن دایره خارج نمی‌شود. اگر هم نام او توسط فدراسیون کشتی خط می‌خورد مهم این است که یزدانی نزد مردم انسان محبوبی است و خدا اسم او را خط نمی‌زند.»

محمد طلایی در پایان نقدی را نسبت به صحبت‌های علیرضا دبیر مطرح کرد و گفت، همین یک ضرب‌المثل برای رویکرد دوگانه رئیس فدراسیون کشتی کافی است:«رطب خورده، منع رطب کی کند».

سپهر خرمی

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۲۱ خرداد
    دوستانه
    جمهوری چک - مقدونیه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ آزادگان
    مس سونگون - مس کرمان
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    آریو اسلامشهر - استقلال آبی پوش ملاثانی
    ۱۹:۴۵
  • لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - دریا بابل
    ۲۰:۰۰
  • لیگ آزادگان
    داماش گیلان - سایپا
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    هلند - ایسلند
    ۲۲:۱۵
  • دوستانه
    لهستان - ترکیه
    ۲۲:۱۵
  • سه شنبه ۲۲ خرداد
    مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ژاپن - سوریه
    ۱۳:۴۴
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کره جنوبی - چین
    ۱۴:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    استرالیا - فلسطین
    ۱۵:۴۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    قطر - هند
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    کویت - افغانستان
    ۱۹:۱۵
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    ایران - ازبکستان
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    امارات - بحرین
    ۲۰:۳۰
  • مقدماتی جام جهانی (آسیا)
    عربستان - اردن
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    پرتغال - جمهوری ایرلند
    ۲۲:۱۵
ویژه سرپوش