مهمترین عناوین خبری
سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۵۹۵
کشتی - وزنه برداری

میرمصطفی جوادی؛ پدیده‌ای که وزنه‌برداری ایران را طلایی کرد

میرمصطفی جوادی,مدال طلای میرمصطفی جوادی
میرمصطفی جوادی ستاره وزنه‌برداری، ورزش ایران را صاحب دو مدال طلای جهانی کرده است. او با این موفقیت به فهرست ۱۰ نفر برتر جهان در وزن خودش هم رسیده و حالا سهمیه المپیک نیز به او اختصاص پیدا کرده است.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: عملکرد درخشان میرمصطفی جوادی در رقابت‌های جهانی وزنه‌برداری، ایران را به یکی از ۶ کشوری تبدیل کرد که تا امروز توانسته‌اند در این رقابت‌ها حداقل یک طلا به دست بیاورند. خود این ورزشکار هم انتظار چنین عملکرد فوق‌العاده‌ای را نداشت اما روی تخته، حتی بهتر از جلسه‌های تمرینی ظاهر شد و با شایستگی، چراغ اول را برای وزنه‌برداری ایران روشن کرد. شاید این شروع یک تورنمنت خوب برای تیم ملی ایران باشد. تیمی که البته با مشکلات بسیار زیادی به رقابت‌های جهانی رسیده است.

حذف در  اولین قدم

حسین سلطانی، اولین نماینده ایران بود که در بخش مردان در رقابت‌های جهانی ریاض روی تخته رفت. او که در دسته غیرالمپیکی ۸۱- کیلوگرم رقابت می‌کرد، در حرکت یک‌ضرب توانست وزنه ۱۵۳ کیلوگرمی را مهار کند و در رده هشتم قرار بگیرد. سلطانی اما در حرکت دو ضرب، هر سه وزنه را از دست داد تا از جدول مسابقه‌ها حذف شود و جایی در رده‌بندی نهایی این دسته نداشته باشد. این شروع بسیار ناامیدکننده‌ای برای تیم ملی وزنه‌برداری ایران به شمار می‌رفت اما در ادامه اتفاقی رخ داد که دیدگاه‌ها نسبت به این تیم را کاملا عوض کرد و ایران را خیلی زود به مدال طلا رساند.

میرمصطفی و اولین چراغ‌های قرمز

میرمصطفی جوادی، نماینده ایران در دسته ۸۹- کیلوگرم این رقابت‌ها به شمار می‌رفت. او در همان حرکت یک‌ضرب، خیلی‌ها را به تعجب واداشت. این ملی‌پوش ایرانی موفق نشد وزنه ۱۶۱ کیلوگرمی را به طور کامل مهار کند و سه چراغ قرمز دریافت کرد. این بدترین اتفاق ممکن برای شروع رقابت یک وزنه‌بردار به حساب می‌آید. با این حال کادر فنی تیم ملی درخواست وزنه بیشتری کرد تا به این ورزشکار زمان بیشتری بدهد و او را به لحاظ روحی آماده نگه دارد. جوادی در حرکت دوم وزنه ۱۶۲ را بالای سر برد و به جدول بازی‌ها برگشت. حرکت سوم او اما غافلگیرکننده به نظر می‌رسید. جایی که این ستاره توانست وزنه ۱۶۹ کیلوگرمی را مهار کند. در حقیقت وزنه‌ای که او در حرکت سوم مهار کرد، هشت کیلوگرم سنگین‌تر از وزنه‌ای بود که جوادی موفق به مهارش نشد. او با زدن این وزنه، در جایگاه ششم حرکت یک‌ضرب قرار گرفت و برای رسیدن به طلا در مجموع، یک ماموریت غیرممکن در پیش داشت.

طلا با ۲۱۵! 

جوادی برخلاف خیلی از رقبا در این وزن، یک وزنه‌بردار دو ضرب‌زن است. عادتی که معمولا در بین ستاره‌های وزنه‌برداری ایران نیز دیده می‌شود. او حرکات دو ضرب را با مهار وزنه ۲۰۷ کیلوگرمی شروع کرد و توانست خیلی زود راهش را از خیلی از رقبا جدا کند. وزنه‌بردار فرانسوی اما در حرکت دومش وزنه ۲۰۹ را زد و مدال طلای جوادی را به خطر انداخت. ستاره ایرانی دوباره به روی تخته برگشت و این بار با مهار ۲۱۲ کیلوگرم، دوباره خودش را به جایگاه اول برگرداند. با این حال، کار بزرگ او هنوز تمام نشده بود. چراکه در سومین حرکت دو ضرب، والنیلا از ونزوئلا وزنه ۲۱۰ کیلوگرمی را زد و لی دایین از چین نیز توانست وزنه ۲۱۳ کیلوگرمی را بالای سر ببرد. حالا کار برای جوادی بسیار سخت شده بود. او در مجموع توانسته بود به رکورد ۳۸۱ کیلوگرم برسد اما ورزشکار چینی در مجموع رکورد بهتری داشت و ۳۸۳ کیلوگرم را زده بود. پس مصطفی برای رسیدن به طلا، باید وزنه ۲۱۵ کیلوگرمی را بالای سر می‌برد. او حتی در تمرین‌ها نیز از پس این وزنه برنمی‌آمد اما در میدان مسابقه، دست به این کار بزرگ زد و علاوه بر اول شدن در دسته دوضرب، مدال طلای جهانی را در مجموع با ۳۸۴ کیلوگرم به گردن آویخت تا اسم ایران در بین کشورهای مدال‌آور این رقابت‌ها قرار بگیرد. این یک اتفاق بسیار بزرگ و یک شگفتی واقعی برای وزنه‌برداری ایران محسوب می‌شد.

امیدی برای المپیک

میرمصطفی جوادی این موفقیت بزرگ را تنها در ۲۳ سالگی به دست آورده است. او در سال ۲۰۰۰ متولد شده و آینده بسیار روشنی را در ورزش ایران در پیش دارد. او در بازی‌های جهانی ۲۰۲۱ هم عملکرد خوبی داشت و در اوج جوانی، توانست نفر سوم یک‌ضرب و نفر دوم دو ضرب و مجموع باشد. در جهانی ۲۰۲۲ اما اوضاع برای این ورزشکار خوب پیش نرفت. او از ۶ وزنه، پنج تا را از دست داد تا شانس ماندن در جدول را به طور کامل از دست بدهد. حالا اما این ستاره، ورزش ایران را صاحب مدال جهانی کرده است. او با این موفقیت به فهرست ۱۰ نفر برتر جهان در وزن خودش هم رسیده و حالا سهمیه المپیک نیز به او اختصاص پیدا کرده است.

جهانی ریاض ادامه دارد

رقابت‌های جهانی برای وزنه‌برداری ایران، همچنان ادامه دارد. از مجموع ۱۰ شرکت کننده ایرانی این رقابت‌ها، فقط دو ورزشکار فعلا روی تخته رفته‌اند. مثل همیشه، ایران در سبک‌وزن حرف زیادی برای گفتن ندارد اما در وزن‌های سنگین‌تر، بدون شک شاهد اتفاقات جذابی از سوی این تیم خواهیم بود.

نگار رشیدی

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش