پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۴ - ۰۸ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۹۳۰
کشتی - وزنه برداری

کار بزرگ حمایت ویژه می‌خواهد

مرادی: خانه و حقوق ندارم؛ می‌گویند مدال طلا را برای خودش گرفته است/ «شانس»، واژه سال ۹۵ بود

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری,سهراب مرادی
قهرمان وزنه‌برداری المپیک ریو با ابراز نارضایتی از نحوه برخورد مسئولان اصفهانی اعلام کرد که مدیریت ورزش در این استان درست نیست و درک درستی از مدال طلای وی ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سهراب مرادی قهرمان وزنه‌برداری المپیک ریو در مصاحبه نوروزی با برنامه «نیمکت داغ» رادیو ایران حرف‌های زیر را بر زبان آورد.

 

*اگر بخواهید واژه ای برای سال ۹۵ برای خودتان انتخاب کنید چه چیز را انتخاب می کنید؟

شانس را انتخاب می کنم، چون کارم قرار نبود درست شود و دقیقه های آخر درست شد.

 

*نمی توانیم بگوییم سهراب مرادی مساوی است با بازگشت دوباره؟

این مثال را نیز می توان زد ولی بازگشت دوباره چگونه، اینکه من بازنشسته شده بودم دوباره برگشتم و قرار بود تا سال ۲۰۱۸ ورزش نکنم و شاید کامل کنار گذاشته بودم ولی دقیقه نود این کار جمع شد و خدا را شکر که اولین مدالم، مدال المپیک بود.

 

*موافق هستید که یک مقدار به عقب باز گردیم زمانی که گفتند محروم هستید و نمی توانید شرکت کنید، ماجرا چه بود؟

در اردو بودیم سه ماه قبل از بازی‌های بزرگسالان جهان که بدن آماده ای هم داشتم و یک روز از فدراسیون نامه آمد که سهراب مرادی نمی تواند شرکت کند.

 

*زمان آقای رضازاده؟

از آن زمان این قضیه بسته شده بود، نمی گویم قصدی در کار بوده ولی این مشکل پیش آمده بود.

 

*چرا، دلیل محرومیت شما چه بود، توضیح دهید؟

من فقط می دانم که با امضای رئیس فدراسیون قبلی بازنشسته شده بودم.

 

*چرا؟

چرایش را من نمی‌دانم.

 

*یعنی شما در جریان نبودید وقتی این نامه امضا می شد؟

من خبر نداشتم و شاید یکی از پوئن‌هایی که باعث شد کارم درست شود همین بود که امضای من پای این نامه نبود.

 

*بحث دوپینگی که پیش آمد چه بود؟

این مسئله جدا از آن قضیه بود.

 

*یعنی این دو را فدراسیون قبلی با هم ارتباط نداد؟

آن ربطی به این قضیه ندارد، سهراب بازنشسته شد. من با فدراسیون قبلی هیچ مشکلی هم نداشتم مثل درگیری یا نقطه ضعف که بخواهند اذیت کنند و در کل بحثی وجود نداشت و من هم این نامه را زیاد پیگیر نشدم.

 

*چرا مهم نبود برای شما که بخواهید وزنه بزنید و بخواهید پیگیری کنید؟

 یک سال قبل از المپیک آنقدر درگیر تمرین هستید که نمی توانید پیگیر این چیزها باشید و باید بسپارید به فدراسیون و ورزش یا کمیته ملی المپیک پیگیر باشند که چرا این کار را انجام دادند. چون من ورزشکار هستم و وظیفه ام ورزش کردن است. به عنوان یک ورزشکار حرفه ای این مسائل که باید انجام شود تا من در مسابقه شرکت کنم دست من نیست.

 

*با این استرس چه کار می کردید و وزنه می‌زدید؟

من این را حساب کرده بودم که اگر یک درصد هم بخواهد کار من درست بشود، چون برای من همه چیز از دست رفته بود و می توانستم بروم به خانه و گفتم اگر یک درصد هم کارم درست شد و در آینده بخواهم کاری کنم افسوس این را نخورم که بگویند کارت درست شده و من تمرین نکرده باشم. به هر حال من تمرین می کردم و آن را واگذار کرده بودم به خودشان.

 

*با این شرایط به ریو رفتید و در ریو هم طلا گرفتید و انتظار آن را داشتید با وجود اینکه شما تمرین با استرسی داشتید و روحیه خوبی نداشتید باز هم مدال بگیرید؟

من المپیک که رفتم چهار سال بود که در مسابقات شرکت نکرده بودم و برای یک ورزشکار حرفه ای که بعد از چهار سال اولین مسابقه المپیک باشد و جو مسابقه برایم خیلی سخت و سنگین بود ولی خدا را شکر موفق شدم.

 

*فکر می کردید که طلا کسب کنید؟

بله فکرش را می کردم و من منتظر همین قضیه بودم که در المپیک بتوانم شرکت کنم چون رکورد هایم به قدری خوب بود که هر چقدر هم کم میزدم طلا برای من بود. ۴۰۳ کیلو کمترین مجموع من بود در این رکورد گیری ها که همان طلا شد.

 

*آقای مرادی شما طلا گرفتید و یک سری اتفاق های دیگر افتاد، درست است که می گویند در وزنه برداری دنیا مدال ها تقسیم می شود؟

نمی دانم.ولی فکر کنم ورزشکارانی که در المپیک شرکت می کنند باید آن قدر آمادگی داشته باشد که بتوانند وزنه بزنند.

 

*یک بحثی در مورد کشتی و وزنه برداری وجود دارد که می گویند اجازه نمی دهند یک سری از کشورها مثل ایران از یک تعداد معینی بیشتر مدال بگیرند، مثلا اگر ما دو طلا را گرفتیم دیگر اجازه نمی دهند و این بحث همیشه وجود داشته است و خیلی از افراد چه مدیر و چه ورزشکار این موضوع را مطرح کردهاند؟

این موضوع شاید صحت داشته باشد چون بقیه کشورها وقتی می بینند که یک کشور به راحتی دارد سه مدال طلا می گیرد، کار شکنی می کنند و از هر طریقی فشار می آورند که یک مدال را کم کنند.

 

*شبی که آن اتفاق برای بهداد سلیمی افتاد در ریو کجا بودید و چه احساسی داشتید؟

من در سالن بودم و مطمئن بودیم از مدال بهداد، که اولین حرکت را خطا گرفتند و دومین حرکت هم خطا شد و حالت بدی برای بهداد پیش آمد.

 

*یعنی یک ضرب را که مقتدرانه رکورد زد و در دو ضرب می گفتند که حرکت اول خطا نبود یا حرکت دوم خطا نبود، نظر شما به عنوان یک وزنه بردار از آن چیزی که دیدید چه بود؟

من فکر کنم که هر دو درست بود و باید قبول می کردند و چون بهداد هم فهمیده بود که نمی خواهند قبول کنند تمرکزش را برای حرکت سوم از دست داد و روحیه اش را باخت.

 

*یعنی می خواهید بگویید که یک ورزشکار هرچقدر هم که قوی باشد اگر از لحاظ روحی آماده نباشد در وزنه برداری نمی تواند خوب کار کند؟

بله درست است وزنه برداری روی همین سیستم می چرخد.

 

*شما یک المپیک دیگر هم تجربه کرده بودید ۲۰۱۲ لندن و در آنجا موفق نبودید بعد از چهار سال چه شد که از هیچ به طلا رسیدید؟

اینکه در المپیک قبلی شرکت کردم برایم خیلی خوب بود چون قبل از اینکه به المپیک بروید المپیک خیلی برایتان بزرگ است و ذهنتان را مشغول می کند و این حضور در المپیک کارم را راحت‌تر کرد. در این چهار سال و دو سال را در خانه تمرین کردم و خیلی اذیت شدم و یک سال هم در حال بازنشتگی تمرین کردم و دردسر کشیدم فقط به خاطر اینکه می دانستم که می توانم قهرمان المپیک بشوم.

 

*می توانید آن را تکرار کنید؟

من الان در اردو هستم برای همین کار ان شاءالله در المپیک ۲۰۲۰ بتوانم دوباره طلای المپیک را بگیرم.

 

*در المپیک ۲۰۱۶ خیلی ها توقع داشتند بعد از آن حرکت خیلی خوبی که داشتید بتوانید رکورد شکنی هم بکنید چرا این کار را نکردید؟

من رکوردها را خیلی راحت در تمرین زده بودم ولی لحظه ای که من طلا گرفتم من فقط هدفم همین بود و فکر رکورد زدن نبودم، چون از مدال آسیایی به مدال المپیک رسیده بودم و این برایم خیلی بزرگ بود.

 

*اگر یک روانشناس کنارت بود تاثیر داشت؟

نه هیچ تاثیری نداشت اگر تمام دنیا هم جمع می شدند آن وزنه از زمین تکان هم نمی خورد دوست داشتم زود مسابقات تمام شود.

 

*فکر می کنی تا چه زمانی بتوانید ادامه دهید؟

ان شاءالله تا ۵ الی ۶ سال دیگر چون رکوردهایم آنقدر خوب هستند که اگر پنج کیلو هم پایین تر از آن بزنند باز هم طلای المپیک را می‌گیرم.

 

*الان چند سال دارید؟

۲۸ سال.

 

*یعنی تا ۳۳ سالگی می خواهید ادامه دهید؟

ان شاءالله.

 

* شما حسرت آن زمانی که دور بودید و نمی توانستید وزنه بزنید را نمی خورید؟

قبل از گرفتن مدال طلای المپیک، حسرت زیادی می خوردم.

 

*شما که این کار را انجام داده اید آیا شما را در سطح شهر می شناسند، کاری برایتان انجام می دهند مثل پارتی بازی؟

من که کاری انجام ندادم.

 

*در صف نمی ایستید؟

من چند جا که رفتم در صف ایستادم.

 

*چه صفی؟

مثال یک اداره ای بود که گفتند چند نفر نوبت دارند و شما باید نوبت بگیرید.

 

*شما را شناختند؟

بله.

 

در اصفهان بود؟

بله.

 

*طوری صحبت می کنید که گویا خاطره خوشی از اصفهان ندارید یا از مسئولان اصفهان؟

اصفهان تا به الان مدال المپیک نداشت و کسی باورش نمی شد که اصفهان مدال طلا بگیرد حتی خودشان و خیلی از قول‌ها را هم دادند از سطح استانداری مثال خانه می‌دهیم و خیلی از چیزهای دیگر.

 

*مشخصا قول‌های آنها چه بود؟

کمترین قول استاندار این بود که خانه می دهیم و شرایط زندگیم  را درست می کنم اگر مدال طلا کسب کنم که هیچ یک از این قول ها را اجرایی نکردند و خیلی هم با لحن سرد با من برخورد کردند به نحوی که هیچ ربطی به ما ندارد، ولی یک چیزی بگویم که مردم اصفهان واقعا هیچ چیز کم نگذاشته اند.

 

*این قول هایی که استاندار به شما داد چگونه بود، رودررو بود یا در جایی صحبت کرده بود و به شما رسیده بود؟

در جلسه ای که قبل از المپیک گذاشته بودند اصلا من خبر نداشتم و به من نگفته بودند که مثلا سهراب مرادی هم در اردو هست، چهار ورزشکار دیگر را برده بودند و از آنها مطمئن بودند که آن ها می گیرند.

 

*یعنی قبل از المپیک روی شما حساب نمی کردند؟

بله همین طور است. ورزشکاران دیگر را برده بودند و به آنها گفتند که اگر مدال بگیرید این کار ها را انجام می دهیم. هنگامیکه مدال گرفتم و برگشتم تازه مسئولین آمدند و حتی از بدنه ورزش و گفتند که سلام من فلانی هستم و من تا به الان آن ها را ندیده بودم و نمی شناختم کی هستند.

 

*یعنی موقع شادی و پیروزی آمدند و در کنار شما قرار گرفتند؟

بحث این است که می خواهم بگویم ورزش در استان اصفهان این گونه است. ورزش در استان اصفهان با استعدادهای زیادی روبه‌رو است، باشگاه های زیاد، پول زیاد خدا را شکر، این استان غنی فقط یک قهرمان المپیک داشته باشد و این خیلی حرف درونش است. استان با این همه جمعیت و جوان و ورزشکار یک قهرمان المپیک داشته باشد و این خیلی زشت است.

 

*چرا؟

مدیریت درستی نیست، سهراب مرادی قهرمان المپیک شد کسی نمی گوید که چرا این گونه شد.

 

*نکته ای که در مورد ورزش اصفهان وجود دارد این است که خیلی ها که می خواهند مثال بزنند می گویند نگاه کنید استان اصفهان چگونه پشت سر تیم های فوتبالی هستند و حمایت می کنند از ورزش قهرمانی، یعنی این حمایت در رشته های دیگر ورزشی نیست؟

اصلا این حمایت نیست، من قهرمان المپیک کنار شما هستم بحث فوتبالی بحث استانی و لیگ است و خیلی محدود است ما داریم راجع به المپیک صحبت می کنیم در مورد کل دنیا داریم صحبت می کنیم در مورد یک مدال بزرگ داریم صحبت می کنیم نه در مورد کار کوچک، درست است فوتبال جذابیت های خودش را دارد ولی ما داریم راجع به این صحبت می کنیم که کار بزرگ حمایت بزرگ هم می خواهد. از سمت تمام ارگان‌های استان اصفهان هر که می خواهد باشد.من نباید دغدغه خیلی از مسائل را داشته باشم که بخواهم تازه بعد از مدال المپیک دنبال مشکلاتم بدوم.

 

*چه دغدغه هایی دارید؟

نمی خواهم نام ببرم ولی خود مسئولین می دانند که وقتی کسی قهرمان المپیک می شود چه مسائلی را نیاز دارد.

 

*خانه دارید؟

نه.

 

*حقوق چقدر می گیرید؟

حقوق نمی گیرم من جایی استخدام نیستم تا حقوق بگیرم.

 

*چگونه زندگیت را می گذرانید؟

وقتی در اردو هستم حقوق می گیرم.

 

*چقدر می‌گیرید؟

آن را فدراسیون تعیین می کند اگر داشته باشند می‌دهند و اگر نداشته باشند نمی دهند، در کل حقوق ثابتی ندارم.

 

*هیچ کاری به غیر از وزنه برداری ندارید؟

نه من کاری ندارم، پس این کارها را چه کسی باید برای قهرمان المپیک انجام دهد، در استان های دیگر همه کارها را برای یک قهرمان المپیک انجام می دهند به جز استان اصفهان.

 

*تا کنون نخواسته اید با مسئولان ارشد استان اصفهان صحبت کنید؟

من بروم و چه بگویم تازه برایم حرف هم در می آورند که دنبال پول است و یک مدال گرفته است حالا باید همه چیز به او بدهیم نگاه آنها این گونه است.

 

*یعنی زندگی شما قبل و بعد از المپیک هیچ فرقی نکرده است؟

حرف آنها این است که مدال گرفته‌ای برای خودت گرفته ای به ما اصلا ربطی ندارد و ارزش کار من را پایین می آورند و مرا دلسرد می کنند و تازه نمی توانم سال بعد شرکت کنم. یک حالتی این چنین پیش می آید پس بهتر است که نروم تا ذهنیتم به هم نریزد تا بتوانم در مسابقات شرکت کنم و حداقل روی پای خودم بایستم تا بتوانم مدال بگیرم. استانی که به فکر فوتبال است و اینقدر محدود است هیچ درکی نسبت به مدال المپیک ندارد.

 

*وقتی دستمزد فوتبالیست ها را می شنوید که چقدر می گیرند ناراحت می شوید؟

نه نوش جانشان بیشتر بگیرند ولی به ورزش های انفرادی هم همان قدر برسند. آنها حقشان است بگیرند.

 

*عیدها را چه کار می کنید در اردو هستید یا در خانه کنار خانواده هستید؟

از ۱۵ سالگی بیشتر عیدها را در اردو بوده ام، فکر کنم دو سال پیش فقط در خانه بودم که آن هم برایم عجیب بود.

 

*با این شرایط الان عیدی هم می گیرید در خانه با توجه به وضع مالی که دارید؟

همان طور که گفتم فرقی نکرده ولی توقع بقیه نسبت به من فرق کرده و بالا رفته و هر جا می رویم می گویند باید عیدی بدهی.

 

*امسال که وضعیت بدتر بوده است؟

خیلی باید صبر کنم عید تمام شود بعد بروم.

 

*اولین آرزویی که سال تحویل کردید چه بود؟

بستگی دارد به کار و مشکلاتم.

 

*عید ۹۶ چه آرزویی کردید؟

همیشه آرزوی سلامتی در اول است و حل شدن مشکلاتم.

 

*ان شاءالله که سال ۹۶ سال خوبی برای شما باشد و بتوانید دل مردم را همانند سال ۹۵ شاد کنید. ما آرزوی سلامتی داریم و امیدواریم در این سال بخش زیادی از مشکلاتتان حل شود.

ان شاءالله، من هم آرزوی سلامتی برای همه مردم دارم به همراه یک جیب پر از پول.

 

***

اسامی میهمان برنامه که هر روز ساعت ۱۶ پخش از رادیو ایران می‌شود به شرح زیر است:

۸ فروردین: فرزان عاشورزاده

۹ فروردین: کمیل قاسمی

۱۰ فروردین: حمیدرضا قلی‌پور

۱۲ فروردین: مستند گلبارنژاد

 ۱۳ فروردین: کیمیا علیزاده

 

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱ آذر
    جام حذفی ایران
    پرسپولیس - مس سونگون
    ۱۶:۱۵
  • لیگ برتر امارات
    العروبه امارات - العین امارات
    ۱۹:۰۰
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش