نتايج تيمملي وزنهبرداري كشورمان در مسابقات قهرماني جهان، سرشار از فراز و فرود بود. شايد كمتر كسي فكر ميكرد كيانوش رستمي نتواند در دو ضرب و مجموع مدالي كسب كند. او در حرکت یک ضرب خود موفق شد در نهایت با ۱۷۴ کیلوگرم و یک کیلو کمتر از وزنهبردار شیلیایی به عنوان دومی برسد. او در حرکت دوضرب نیز هر سه وزنه را به زمین انداخت و حذف شد.
در این وزن علی میری پس از دو بار انداختن وزنه ۱۵۵ کیلویی، در حرکت سوم توانست وزنه ۱۵۵ کیلویی را در حرکت یک ضرب مهار کند و هفتم شود. او در حرکت دوضرب نیز با مهار وزنه ۱۹۳ کیلوگرم هفتم شد.در سوي ديگر ميدان سهراب مرادي عملكرد درخشاني داشت. او بعد از آنکه در حركت یک ضرب با ۱۸۴ کیلوگرم مدال طلای خود را مسجل کرد، در حركت دو ضرب با بلند کردن وزنه ۲۱۹ کیلوگرم مدال طلای دو ضرب و مجموع خود را قطعی کرد.
او در دومین حرکت برای جابهجا کردن رکورد دو ضرب و مجموع جهان به وزنه ۲۳۳ کیلوگرمی حمله کرد و با بلند کردن آن، رکورد دو ضرب جهان را پس از ۱۷ سال، یک کیلوگرم و رکورد مجموع جهان که به نام خودش بود را چهار کیلوگرم ارتقا داد. رکورد حرکت دو ضرب جهان در دسته ۹۴ کیلوگرم در اختیار «سیمون کولچی» از لهستان بود که در سال ۲۰۰۰ به ثبت رسیده بود. عملكرد پر فراز و نشيب مليپوشان وزنهبرداري سبب شد تا با كوروش باقري، سرمربي پيشين تيمملي وزنهبرداري تماس بگيريم تا نظرات او را در اين باره جويا شويم. گفتوگوي باقري را با «قانون» ميخوانيد.
شكستن ركورد جهان، حذف شدن كيانوشرستمي و عملكرد نه چندان جالب ميري در مسابقات جهاني وزنهبرداري، سبب شده تا تيمملي نتايج اميدواركنندهاي كسب نكند؛ شما عملكرد تيم را چطور ارزيابي ميكنيد؟
به نظر من تيمملي وزنهبرداري در مسابقات جهاني عملكرد خوبي داشت و نتايج بدي حاصل نشد. سهراب مرادي، ركورد جهان را شكست و مطمئن باشيد اگر ۱۰ كشور ديگر در مسابقات نبودند نيز تاثيري در كار او نداشت. موسوي نيز وزنههاي بدي نزد و مدال برنز كسب كرد. در وزن ۸۵ كيلوگرم با وجود اينكه كيانوش رستمي، مشكلاتي را از قبل داشت اما معتقدم پتانسيل غلبه بر وزنهبردار شيلي را داشت اما اشتباهاتي در انتخاب وزنه انجام شد كه او در نهايت نتوانست به مدال مجموع و دو ضرب دست پيدا كند.
از همان دقايق ابتدايي كه كيانوش رستمي از كسب مدال باز مان، بسياري در كنكاش هستند كه بدانند اشتباه از سرمربي تيم بوده يا كيانوش رستمي وزنهها را اشتباه انتخاب كرد.به نظر ميرسد خودش وزنهها را انتخاب كرده اما معتقدم پرداختن بيش از حد به موضوع كيانوش رستمي صحيح نباشد. نبايد فراموش كنيم او پيش از اين نيز با همين سبك تمرين موفق شده قهرمان المپيك ريو شود. من كار كيانوش را تاييد نميكنم اما فكر ميكنم توجه بيش از حد رسانهها به موضوع او (كه البته در جاي خود بايد بررسي شود) ما را از ابعاد ديگر منحرف ميكند.
يعني معتقديد عملكرد كيانوش رستمي، مطرح شده است تا به ساير نتايج توجه نشود؟
بله، سهراب مرادي در حال حاضر بهترين وزنهها را زده و ركورد دنيا را شكسته است. به جز كيانوش رستمي، علي ميري وزنههاي ۱۵۵ و ۱۹۳ كيلوگرم را بالاي سر برده كه نسبت به سه ماه پيش افت ۱۸-۱۷ كيلوگرمي كرده است.
اين افت بايد بررسي شود و بدانيم كه چرا علي ميري نه تنها پيشرفت نكرده بلكه پسرفت واضحي كرده است.
ايوب موسوي نيز همين مشكلات را داشته و در وزن ۹۴ كيلوگرم وزنههاي ۱۷۱ و ۲۱۴ كيلوگرم را بالاي سر برده، شايد در حالت عادي بالاي سر بردن چنين وزنههاي منجر به كسب مدال نشود اما به هرحال او مدال برنز را كسب كرده و بايد به موسوي تبريك گفت.
چه كسي عامل انحراف بحث شده است؟
من فكر ميكنم فدراسيون وزنهبرداري علاقه زيادي دارد كه مشكلاتش را پشت موضوع كيانوش رستمي پنهان كند.آنها خوشحال هستند كه به موضوع او بيش از حد پرداخته ميشود.
او قهرمان ماست اما نبايد فراموش كرد كه ما در وزنهبرداري حدود دو سال و نيم نتوانستهايم وزنهبردار جديد را كه از نظر كيفي برتر از سايران است، معرفي كنيم.
در پايان اگر بخواهيم دلايل ناكامي كيانوشرستمي را بررسي كنيم، فكر ميكنيد چه عواملي سبب شده او نتواند ركوردهاي خودش را تكرار كند؟
ناكامي كيانوش رستمي به دلايلي مثل آسيبديدگي، حضور در بين زلزلهزدهها كه البته بسيار ارزشمند است و عدم انتخاب وزنههاي مناسب است.
اما مسائل مهمتر از اينها نيز هست كه بايد بررسي شود و فدراسيون درباره آنها توضيح دهد. در مجموع به نظرم به جاي توجه بيش از حد به موضوع كيانوش رستمي بايد به اين توجه كنيم كه براي پشتوانهسازي چه كردهايم كه انتظار داريم او باب ميل فدراسيون رفتار كند.
- 19
- 4