چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۰۵ - ۱۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۹۱۴
کشتی - وزنه برداری

گفت‌وگویی با سعید علی حسینی، مرد نقره‌ای دسته فوق‌سنگین جهان

هم‌دوره‌های من الان مربی شده‌اند!

سعید علی حسینی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

جدا از این‌که علاقه‌مندان به وزنه‌برداری مثل همیشه کار قهرمان‌هایی مثل کیانوش رستمی، سهراب مرادی و بهداد سلیمی را در مسابقات جهانی دنبال می‌کردند، عملکرد یک ملی‌پوش بشدت در کانون توجهات ایرانی‌ها قرار داشت.

 

سعید علی حسینی که آخرین‌بار ٨ ‌سال قبل در مسابقات بین‌المللی وزنه‌برداری شرکت کرده بود، با چند ماه تمرین می‌خواست در آستانه ٣٠سالگی اولین افتخار جهانی‌اش را در رده بزرگسالان به دست بیاورد. با این‌که دست ایران از مدال طلای فوق سنگین کوتاه ماند، اما نایب‌قهرمانی جهان برای وزنه‌بردار اردبیلی آن‌قدر شیرین بود که حالا از کار خودش رضایت داشته باشد. در ادامه گفت‌وگوی «شهروند» را با سعید علی ‌حسینی می‌خوانید.

 

  از مسابقات جهانی آمریکا برایمان بگو. حتما رفتن روی تخته بعد از ٨‌ سال برایت سخت بود؟

بله؛ قطعا سخت بود اما خدا را شکر تجربه خوبی را سپری کردم. البته می‌توانستم رکوردهای بهتری هم ثبت کنم و اصلا برای کسب مدال طلا به آمریکا رفته بودم اما مصدومیت کار دستم داد. بیشتر از این‌که بخواهم به خاطر دوری ٨ ساله‌ام استرس داشته باشم، بابت مصدومیتم ذهنم خراب شده بود.

 

  اما قبل از مسابقات حرفی از مصدومیت نزدی؟

من در رکوردگیری بابلسر از ناحیه زانو دچار التهاب شدم و به همین دلیل تا شروع رقابت‌های جهانی دیگر سنگین تمرین نکردم. فقط می‌خواستم با این مصدومیت مدارا کنم و یک روز به زانویم فشار بیاورم که آن هم روز مسابقه بود. قبل از رقابت‌ها سعی می‌کردم از حواشی دور باشم و به همین دلیل حرفی از مصدومیت نزدم اما واقعا می‌توانستم بالاتر از این رکوردها را برای خودم ثبت کنم.

 

  در حرکت یک‌ضرب  دو بار وزنه ٢٠٣ کیلوگرمی را روی زمین انداختی و نزدیک بود اوت کنی.

همان‌طور که گفتم بدنم در فرم ایده‌آلی قرار نداشت وگر نه من در رکوردگیری بابلسر ٢١٠ کیلوگرم را هم ثبت کرده بودم. به ‌هر حال در دوضرب خدا را شکر همه چیز خوب پیش رفت و من هم با ریسک کمتری وزنه انتخاب کردم. با ٢٣٦ کیلوگرم شروع کردم و با ٢٥١کیلوگرم به پایان رساندم.

 

البته برخلاف این‌که برخی اعتقاد داشتند سطح مسابقات پایین بوده، باید بگویم که در دسته فوق سنگین اینطور نبود و وزنه‌برداران خیلی بالاتر از المپیک ٢٠١٦ رکورد زدند. حتی اگر نمایندگان ازبکستان و برزیل وزنه آخر خود را بالای سر می‌بردند، من مدال دوضرب و مجموع نمی‌گرفتم.

 

  با توجه به آمادگی بالای تالاخادزه، از ابتدا به مدال طلا فکر می‌کردی؟

همین مدال نقره هم برای من راضی‌کننده بود؛ اما باور کنید که هم من و هم بهداد سلیمی برای کسب مدال طلا به مسابقات رفته بودیم. باید قبول کنیم که این وزنه‌بردار گرجستانی خیلی آماده است و مثلا ٢٢٠کیلوگرمی که در یک‌ضرب زد، رکورد بالایی بود؛ اما یادتان نرود من در ٢٠سالگی ٢١٥کیلوگرم در یک‌ضرب و ٢٦٠کیلوگرم در دوضرب زدم.اگر تالاخادزه موفق می‌شود، تنها تفاوتش با ما این است که امکانات بیشتری را در اختیار دارد.

 

  پس معتقدی با امکانات بیشتر، امکان شکست‌دادن این وزنه‌بردار گرجستانی وجود دارد؟

  بله؛ همین‌طور است. من و بهداد سلیمی چیزی از تالاخادزه کم نداریم. گرجستانی‌ها می‌خواهند او را به ‌عنوان نماد ورزش کشورشان معرفی کنند و به همین خاطر به این وزنه‌بردار رسیدگی می‌کنند. به ‌هر حال عنوان قوی‌ترین مرد جهان ارزش بالایی دارد و خیلی از کشورها آرزویشان است وزنه‌برداری داشته باشند که بتواند در این سطح رقابت کند؛

 

مثلا اگر ماساژور و فیزیوتراپ حرفه‌ای داشتیم، چرا باید من سه هفته به ‌خاطر مصدومیت جزیی زانو تمرین نکنم؟ دیدید که وقتی بهداد سلیمی قبل از المپیک مصدوم شد، همه بسیج شدند تا او را به المپیک برسانند که همین اتفاق رخ داد و بهداد هم رکورد یک‌ضرب جهان را زد. اگر همیشه این نگاه ویژه وجود داشته باشد، ما می‌توانیم موفق شویم.

 

  حالا که تیم‌ملی ایران برای اولین‌بار قهرمان جهان شده، چه توقعی از مسئولان داری؟

از وزارت ورزش می‌خواهم که از نظر بودجه‌ای به وزنه‌برداری نگاه ویژه‌ای داشته باشد و فدراسیون هم مدیریت بهتری کند. قبل از اعزام هم که وزیر ورزش در اردوی ما حاضر شد، خواسته‌های خودمان را گفتیم و حالا که قهرمان جهان شدیم، در انتظار محقق‌شدن آنها هستیم.

 

  به ماجرای بهداد سلیمی برسیم که به‌ نظر می‌رسد با ناداوری مواجه شد.

من در حین مسابقه که تمرکزم روی کار خودم بود، اما واقعا اتفاقاتی که برای بهداد رخ داد، ناراحتم کرد. حتی بعد از این‌که مسابقه تمام شد، بیشتر از این‌که برای خودم خوشحال باشم، برای بهداد ناراحت بودم. جو پشت صحنه احساسی شده بود و من هم تحت‌تأثیر قرار گرفتم. به‌ هر حال در وزنه‌برداری هیأت ژوری این قدرت را دارد که رأی داوران را هم برگرداند و این اتفاق برای دومین‌بار برای سلیمی رخ داد.

 

  درباره این‌که سلیمی گفته از وزنه‌برداری خداحافظی می‌کند، با او صحبتی کردی؟

از زمانی که مسابقه تمام شد، تا زمانی که برگشتیم با هم بودیم اما من سعی کردم خیلی درباره وزنه‌برداری حرف نزنم تا باعث ناراحتی بیشتر بهداد نشوم. البته رئیس فدراسیون و کادرفنی صحبت‌هایی با او کردند و سعی کردند که منصرفش کنند. من هم به نوبه خودم امیدوارم بهداد اتفاقات این مسابقات را فراموش کند و بار دیگر برای رسیدن به بهترین جایگاه‌ها تلاش کند. او می‌تواند حداقل تا المپیک ٢٠٢٠ وزنه بزند.

 

  از برنامه‌های خودت در آینده بگو. در آستانه ٣٠سالگی هستی و شاید شرایط برایت سخت‌تر شود؟

من تازه برگشتم و می‌خواهم به موفقیت‌های بیشتری برسم. آرزوی بعدی من رفتن روی سکوی المپیک است که امیدوارم خداوند به من قدرتش را بدهد تا به آن برسم. در آمریکا که بودیم، خیلی از هم‌دوره‌های خودم را دیدم که مربی شده بودند. مثلا وزنه‌برداران لتونی و ازبکستان که با من وزنه می‌زدند، الان مربی تیمشان بودند.

 

آنها هم تعجب کردند که من چطور بعد از این همه ‌سال برگشتم و وزنه می‌زنم. خیلی‌ها به من تبریک گفتند که این روحیه مرا بالا برد تا در آینده نیز تلاش کنم و به رکوردهای بالاتری برسم. قطعا رسیدن به مدال طلای جهان هم دور از دسترس نیست و می‌توانم با حمایت بیشتر به این جایگاه هم برسم.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش