بهترین مربی کشتی آزاد جهان در اوایل دهه ۸۰ معتقد است رسول خادم چهرهای شناختهشده در کشتی جهان است و این ورزش را به جایگاه اصلی خود بازمیگرداند. منصور برزگر درباره برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون کشتی ایران گفت: «متأسفانه زمان برگزاری مجمع انتخاباتی، من مسافرت بودم و فقط اخبار آن را شنیدم. بههرحال انتخاب مجدد رسول خادم بهعنوان رئیس فدراسیون کشتی ایران میتواند اتفاقی خوشایند برای این ورزش باشد.» او در تشریح عملکرد چهارساله فدراسیون گذشته با رسول خادم بیان کرد: «متأسفانه ما سالها پیش کرسیهای بسیار مهمی را در اتحادیه جهانی کشتی (فیلا) از دست دادیم و تلاش و انرژی فدراسیون کشتی ایران در دوره پیش، بیشتر معطوف استرداد این کرسیها شد. حالا همه دنیا بهویژه در کشتی آزاد سرمایهگذاری میکنند. برای نمونه آمریکاییها در این سالها برای نفوذ در فیلا تلاش زیادی کردهاند.»
برزگر موضوع حضورنیافتن کشتیگیران ایران برابر نمایندگان رژیم صهیونیستی را یکی از چالشهای پیش روی فدراسیون کشتی ایران دانست و افزود: «هرچند صهیونیستها در فیلا برشی ندارند، اما آنها میکوشند با نفوذشان در کمیته ملی المپیک و تحت فشار گذاشتن این کمیته، به کشتی ایران ضربه بزنند. البته رسیدگی و تقابل با این مقوله در حدود قدرت فدراسیون کشتی ایران و خادم نیست و بدون شک باید دولت ایران هم درباره این چالش از فدراسیون پشتیبانی کند.»
سرمربی پیشین تیمملی کشتی آزاد ایران توسعه دوباره کشتی را یکی از رئوس محورهای فعالیت فدراسیون آینده توصیف کرد و ادامه داد: «باید دید چرا حالا جوانان ما کمتر سمت کشتی میآیند. در پاسخ به این پرسش باید گفت متأسفانه ورزش ما بهجای حرفهایشدن، تجاری شده است! پیش از این سالنهای ملی برای تمرین ورزشکاران رایگان بود، اما حالا هرکسی میخواهد تمرین کند باید متقبل هزینه شود. اسم این کار حرفهایسازی نیست و برای برخی درآمدزایی محسوب میشود.»
او درباره نزول تیمملی کشتی آزاد ایران و نتایج ضعیفی که این تیم در المپیک و رقابتهای جهانی کسب کرد، توضیح داد: «کشتی آزاد ما در المپیک بد کار نکرد؛ کسب سه مدال در ۶ وزن را نمیتوان نتیجه بدی برای تیم کشورمان دانست، اما در رقابتهای جهانی پاریس صرفنظر از عملکرد حسن یزدانی که اعجوبه کشتی آزاد دنیاست، تیم ایران یکی از بدترین نتایج تاریخ خود را گرفت و در جایگاه دهم ایستاد. به نظر من این شکست بسیار بهموقع بود تا ما به کشتی توجه بیشتری کنیم. اگر این اتفاق نمیافتاد، شک نکنید اوضاع از این بدتر هم میشد و ما در آینده حتی به رتبه دهم دنیا هم نمیرسیدیم!»
قهرمان دسته ۷۴ کیلوگرم کشتی آزاد جهان در سال ۱۹۷۳ درباره حضور توأمان رسول خادم در رأس کادر فنی تیمملی و سمت ریاست فدراسیون گفت: «خوشبختانه خادم سال گذشته سکان هدایت تیمملی را به محمد طلایی سپرد و خودش به رفع و رجوع امور فدراسیون در ابعاد داخلی و خارجی پرداخت. البته این موضوع هم در شکست تیمملی کشتی آزاد ایران سهم داشت، اما بههرحال کنارهگیری رسول از هدایت تیمملی تصمیم درستی بود.»
برزگر تلاش برای حمایت از کشتی آزاد و فرنگیکاران ایران را هم یکی از برنامههای اصلی فدراسیون بیان کرد و افزود: «وقتی من سال ۵۲ به عنوان قهرمانی جهان رسیدم، فدراسیون وقت به من یک باب خانه اهدا کرد. فکر میکنم امروز فقط زمین آن خانه را چهار میلیارد تومان هم نمیفروشند! در عوض حالا به قهرمان المپیک فقط ۳۰۰ سکه بهار آزادی تقدیم میشود. با ۳۰۰ سکه یک کیوسک هم نمیدهند! ما باید از قهرمانان خودمان حمایت کنیم. این موضوع خاص کشتی نیست و باید در همه ورزشها اجرا شود.»
پیشکسوت کشتی آزاد ایران با اشاره به پیش رو بودن بازیهای آسیایی جاکارتا اظهار کرد: «نخستین آزمون خادم پس از ابقا در صندلی ریاست فدراسیون کشتی، بازیهای آسیایی اندونزی است. همه ایران در این بازیها انتظار موفقیت و مدالآوری از کشتی دارند. از سوی دیگر رقبای آسیایی ما هر روز قدرتمندتر میشوند. فکر میکنم ژاپنیها با نتایج بسیار خوبی که بهتازگی کسب کردهاند، رقیب اصلی کشتی آزاد ایران در جاکارتا محسوب میشوند.»
برزگر با رد شائبه استفاده نکردن خادم از همه ظرفیتهای کشتی ایران تصریح کرد: «بهیقین رسول از کسانی که میتوانند به کشتی ایران کمک کنند، یاری گرفته است. من روزگاری سرمربی تیمملی بودم، اما حالا که این سمت را ندارم، باید بگویم از پیشکسوتهای کشتی کمک گرفته نمیشود؟ مثلا حالا محسن کاوه هم در تیمملی نیست، اما آیا در باشگاه خود هم مربیگری نمیکند؟ نه، قطعا اینطور نیست. برای من مهم نیست خادم رئیس فدراسیون شود یا جدیدی، یا آقای ایکس و ایگرگ؛ برای من سربلندی کشتی ایران مهم است. به نظر من همه باید به پیشینه خود رجوع کنند. خادم تنها رئیس فدراسیونی است که قهرمان المپیک شده است. او موفق شد لابی خوبی با اعضای فیلا داشته باشد و با هفت رأی به عضویت فیلا درآمد. هرگز نمیتوانیم بگوییم او رئیس ناموفقی است.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا کشتی آزاد و فرنگی ایران به مربیان و مدرسان خارجی نیاز دارد، تأکید کرد: «سالها پیش میخواستیم از شوروی سابق مربی بیاوریم، اما روسها به ما گفتند که شما این همه چهره جهانی دارید، چرا از ما مربی میخواهید؟ باید توجه کنید نوع کشتی آمریکا و روسیه با کشتی کشورمان تفاوت دارد. سالها پیش ژاپنیها هم برادران بلاگازوف را استخدام کردند، اما به نتیجه نرسیدند و بعدها با مربیان بومی خود دگرگون شدند. ما حالا به دنیا مربی میدهیم و فکر نمیکنم مربیان خارجی در کشتی ایران موفق شوند.»
- 18
- 3