۹ اسفندماه سال گذشته ورزش اول کشورمان دستخوش تغییرات اساسی شد و رسول خادم به همراه برخی اعضای فدراسیون در این روز کنارهگیری خود را از فدراسیون کشتی اعلام کردند که این اتفاق حواشی زیادی را برای ورزش اول کشور آنهم در آستانه سال پرکار ۹۷ رقم زد.
پس از این اتفاق بلافاصله مجمع فوقالعاده فدراسیون برگزار و اعضای مجمع خواستار بازگرداندن خادم شدند و قرار بر این شد فرصتی یک ماهه در اختیار اعضا قرار گیرد تا خادم را به بازگشت مجاب کنند؛ حال این فرصت فردا دوشنبه ۲۰ فروردین ماه به پایان میرسد و هنوز هم اعضای مجمع در کمال ناامیدی امیدوارند تا این اتفاق بیفتد و خادم مجدداً بر صندلی ریاست کشتی تکیه بزند. مجمع فدراسیون کشتی که اعضای آن رؤسای هیأتهای استانی هستند در یک ماه گذشته هیچ جلسه حضوریای با خادم نداشتهاند، حتی در این بین تلاش محمدرضا داورزنی هم بی ثمر ماند و خادم هیچ گونه پاسخی به تماسهای معاون وزیر ورزش نداده تا تلاشهای مسئولان خارج از فدراسیون هم برای تغییر نظر رئیس مستعفی بی اثر بماند و در واقع چراغ سبزی از «رسول کشتی» ایران دیده نشود. با وجود این دومین مجمع فوقالعاده فدراسیون کشتی فردا تشکیل میشود تا وضعیت ریاست این فدراسیون مشخص شود.
در این شرایط ایران گفتوگویی با سه عضو مجمع و رضا لایق دبیر فدراسیون کشتی انجام داده تا بیشتر از حال و هوای این ورزش در آستانه برگزاری مجمع مهم فردا، مطلع شویم. سید حسین مرعشیان، رئیس هیأت کشتی استان خوزستان صحبتهای خود درخصوص آخرین نظر رؤسای استانی برای بازگشت خادم را این گونه آغاز میکند: «خانواده بزرگ کشتی کماکان خواستار و امیدوار به بازگشت خادم هستند، هرچند که ساعات زیادی برای متقاعد کردن او در اختیار نداریم اما کماکان امیدواریم.»
او با اشاره به این موضوع که تلاشهای وزارت ورزش برای بازگشت خادم تاکنون بی نتیجه بوده اما ادامه دارد، میافزاید: «هم اعضای مجمع و هم مسئولان وزارت ورزش پیگیر این موضوع هستند و حقیقتاً هیچ کدام از ما کاملاً ناامید نشدهایم. همه ما عملکرد خادم را مثبت میدانیم و از نظر ما هیچ فردی نمیتواند همانند خادم این فدراسیون را هدایت کند.»
با تمام این تفاسیر تاکنون پاسخ روشنی از سوی رئیس مستعفی کشتی داده نشده و اعضای مجمع فدراسیون هم با این شرایط کاملاً بلاتکلیف هستند. در این بین حتی وزارت ورزش هم تمایل دارد که خادم به فدراسیون بازگردد اما زمان زیادی باقی نمانده و باید دید که روز دوشنبه چه تصمیمی برای ریاست این رشته گرفته خواهد شد.
عبدالله عزیزی، رئیس هیأت کشتی استان تهران نیز با اشاره به این موضوع که اعتقاد اول و آخر اعضای مجمع ادامه حضور خادم است، بیان میکند: «اعتقاد ما بر این است که تلاشهای خادم کاملاً اثرگذار و ماندگار است و این اعتقاد را وزارت ورزش نیز دارد. تصمیمات اعضای مجمع شخصی است اما همه ما معتقدیم که خادم باید بماند و کماکان به این موضوع امیدواریم تا پاسخ مثبتی از خادم بشنویم.»
او میگوید: «کشتی با خرد جمعی به این جایگاه رسیده اما هم اکنون کمبودهایی دیده می شود که قطعاً مسئولان ورزش باید این کمبودها را برطرف کنند. حقیقتاً به شخصه روزنهای برای بازگشت خادم نمیبینم اما به هر حال روز دوشنبه مجمع تشکیل خواهد شد و در صورت عدم بازگشت خادم، حمید بنی تمیم به عنوان سرپرست در فدراسیون به کار خود ادامه خواهد داد.» در این بین شنیده میشود پس از استعفای خادم، مسئولان وزارت ورزش رایزنیهایی انجام داده اند اما نتوانستند رئیس مستعفی را به بازگشت متقاعد کنند. به خصوص صالحی امیری که اعتقاد دارد خادم باید به عنوان رئیس به کارش در فدراسیون کشتی ادامه دهد. در این میان موضوع پرداخت بودجه فدراسیون کشتی هم یکی از مسائل تأثیرگذار در تصمیم خادم عنوان شده است. علی اصغر ثمربخش، رئیس هیأت کشتی استان مازندران نیز میگوید: «تخصیص اعتبارات کشتی از سوی وزارت ورزش کار آسانی نیست اما صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک به همراه مسئولان اسپانسر در تلاش هستند اعتبارات کشتی تأمین شود. بانک پاسارگاد در زمان ریاست خادم همیشه حامی مالی کشتی بوده و کماکان هم قصد حمایت از ورزش اول کشورمان را دارد.»
او بیان میکند: «حقیقتاً اعتبارات کشتی محدود است و هر فردی نمیتواند با این اعتبارات کار کند. استان مازندران کشتیگیران زیادی دارد، جوانانی که تمام وقت خود را برای کشتی میگذارند اما امیدی به آینده ندارند. به هر حال رسول خادم غیر قابل پیشبینی است و امکانش هست تا دقایق آخر هر اتفاقی بیفتد.»
در این بین برخی اعضای مجمع و مسئولان فدراسیون در این مدت با رسول خادم صحبتهایی داشتهاند اما شاید یکی از این مسئولانی که بتواند پاسخی روشنتر درخصوص بازگشت یا عدم بازگشت خادم به فدراسیون بدهد رضا لایق، دبیر فدراسیون کشتی است.
او که در روزهای گذشته با خادم صحبتهایی داشته درخصوص آخرین اظهارنظر خادم به خبرنگار «ایران» میگوید: «هم من و هم برخی اعضای هیأتهای استانی به صورت حضوری و تلفنی با خادم صحبت کردیم اما تا به اینجا این صحبتها هیچ نتیحهای نداشته. مسئولان مربوطه در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بهترین افرادی هستند که میتوانند خادم را راضی به بازگشت کنند. خادم معتقد است که نبودش در این برهه به سود کشتی خواهد بود.» لایق با اشاره به ارتباط نزدیک خادم با کشتیگیران میافزاید: «ورزشکاران به شیوه مدیریتی او عادت کرده بودند. او در کنار کشتیگیران بود و با آنها ارتباط نزدیکی داشت. خادم با بچهها در اردوها حضور داشت و با آنها غذا میخورد، هر کسی نمیتواند چنین ارتباط نزدیکی با کشتیگیران داشته باشد. رابطه کشتیگیران با خادم همانند رابطه پدر و فرزندی بود.»
دبیر فدراسیون کشتی بیان میکند: «کشتی ایران سال پرکاری در پیش دارد که مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی از جمله مسابقات مهمی است که کشتی در سال ۹۷ باید در این میادین حضور یابد. امیدواریم که کشتی با آرامش در این مسابقات حاضر شود. در حال حاضر در صورت عدم بازگشت خادم، بهترین فرد برای اداره فدراسیون به عنوان سرپرستی حمید بنی تمیم است. او بین سه تا شش ماه میتواند به عنوان سرپرست در فدراسیون فعالیت کند و پس از آن باید وزارت درخصوص ریاست فدراسیون تصمیمگیری کند.»
برزگر: خادم برنمیگردد
منصور برزگر، عضو شورای فنی تیمهای ملی کشتی آزاد درباره احتمال بازگشت رسول خادم به فدراسیون کشتی گفت: رسول آدم محکمی است و فکر نمیکنم که دیگر برگردد. او چون عقلانی تصمیم میگیرد و صحبتهایش از روی احساسات نیست، معمولاً روی تصمیمش میماند. من هم دوست دارم که خادم به فدراسیون برگردد؛ اما بعید میدانم چنین اتفاقی بیفتد. او در پاسخ به این سؤال که از نظر او وزارت ورزش در پایان مجمع روز دوشنبه باید برای فدراسیون سرپرست انتخاب کند، به سایت ورزش سه خاطرنشان کرد: بله، همین طور است. وزارت ورزش باید هر چه سریعتر تکلیف فدراسیون را مشخص کند. همان یک ماه قبل هم بیجهت گفتند دوباره به رسول خادم اصرار میکنیم و احتمالاً آن دوستان از خادم شناخت نداشتند. باید هر چه سریعتر سرپرست فدراسیون مشخص شود تا کارهای کشتی روی زمین نماند.
اعلام عملکرد بودجه فدراسیون کشتی در ۴ سال گذشته
روابط عمومی فدراسیون کشتی دیروز با انتشار جدولی عملکرد بودجه این فدراسیون را در ۴ سال گذشته اعلام کرد و بر این اساس فدراسیون کشتی حدود ۳۸۵ میلیارد تومان عملکرد هزینهای- برنامهای داشته که ۸۷ درصد آن از منابع خارج از فدراسیون تأمین شده است. همچنین فدراسیون کشتی ۵/۱۰ میلیارد تومان از ۱۳ میلیارد تومان بدهی دوران مدیریت گذشته (قبل از سال ۹۳) را نیز پرداخت کرده است و در صورت تحقق کامل بودجه فدراسیون در سال ۹۶ از سوی وزارت ورزش و جوانان و کمیته المپیک تا انتهای ماه جاری، عملاً فدراسیون کشتی هیچ گونه بدهی را در سال ۹۵ و ۹۶ نخواهد داشت.
محمد محمدی سدهی
- 16
- 2