سرپوش ورزشی - چند روزی است سونامی نرخ ارز شیب منفی به خود گرفته اما هنوز به ثباتی نرسیده که بتوان روی آن حساب خاصی باز کرد. بخصوص اینکه جسته و گریخته خبرهایی مبنی بر جهش دوباره ارز به ارقام محیرالعقولی به گوش میرسد. در این بین فدراسیونهای ورزشی که همچون دیگر بخشهای جامعه درگیر مشکلات پدیده ارزی شدهاند، سیاست مالی انقباضی اتخاذ کردهاند تا بلکه مدت زمان بیشتری بتوانند در این آشفته بازار دوام بیاورند.
فدراسیون کشتی از جمله فدراسیونهایی است که در اجرای سیاست انقباضی دست پیش گرفته و بعد از آنکه حضور کشتیگیران در ۷ تورنمنت بینالمللی را لغو کرد، در آخرین تصمیم خود بر آن شد تا اعزام ناقص تیمهای ملی کشتی به رقابتهای بزرگسالان و زیر ۲۳ ساله قهرمانی جهان را در دستور کار خود قرار دهد و این موضوع را به صورت رسمی به مدیران تیمهای ملی ابلاغ کند.
تورنمنتهای کشتی در حالی یکی پس از دیگری لغو میشود که به گفته یک منبع موثق، سهم کشتی از بودجه سال جاری ۱۵ میلیارد تومان از وزارت ورزش و ۳ میلیارد تومان (۲ میلیارد بودجه نقدی به اضافه یک میلیارد هزینه غیرنقدی) از کمیته ملی المپیک است؛ یعنی چیزی معادل ۱۸ میلیارد تومان. مضاف بر اینکه بخشی از هزینههای این فدراسیون هم توسط اسپانسرها تامین میشود. اما اینکه مگر هزینه سالانه فدراسیون کشتی چقدر است که بودجه ۱۸ میلیاردی پاسخگوی آن نیست سوالی است که حمید بنیتمیم در مصاحبه با خراسان به آن پاسخ داد. ضمن اینکه نایب رئیس فدراسیون اصلاحاتی هم به اعداد و ارقام ارایه شده درخصوص بودجه دریافتی این فدراسیون اضافه کرد.
علت تصمیم فدراسیون درخصوص اعزام ناقص کشتیگیران به رقابتهای بزرگسالان و زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان چیست؟
مشکلات ارزی باعث شد با توجه شرایط، سیاست انقباضی در دستور کار فدراسیون قرار بگیرد به همین دلیل تیم با ترکیب ناقص به مسابقات جهانی اعزام میشود.
تبعات این تصمیم برای فدراسیون چه خواهد بود؟
طبیعتا اتفاق خوبی نیست اما باید با واقعیتها کنار آمد و این واقعیتها را به کادر فنی و کشتیگیران هم منتقل کرد چون فعلا راه دیگری نداریم. اما اگر تا زمان اعزام راهی پیدا شد، امیدواریم بتوانیم تیم را با ترکیب کامل به مسابقات اعزام کنیم.
به عنوان نایب رئیس فدراسیون آیا مطلع هستید جمع کل هزینههای فدراسیون در طول یک سال چقدر است؟
متاسفانه اطلاعی از ریز هزینهها ندارم اما سایر هزینهها مربوط به تشکیل اردوها، اعزامها و پرداخت حقالزحمههاست.
طبق اعلام یک منبع موثق، فدراسیون کشتی از کمیته ملی المپیک ۳ میلیارد شامل ۲ میلیارد نقدی و یک میلیارد غیرنقدی و از وزارت ورزش چیزی معادل ۱۵ میلیارد تومان برای امسال بودجه دریافت کرده...
خیر بودجه پرداختی به فدراسیون کشتی معادل ۲ میلیارد از کمیته ملی المپیک و ۱۲ میلیارد از وزارت ورزش است.
اگر رقمهای شما را ملاک قرار دهیم جمع بودجه دریافتی کشتی چیزی معادل ۱۴ میلیارد تومان است. مگر هزینههای یک سال فدراسیون کشتی چقدر است که فدراسیون برای اعزامها با کمبود بودجه مواجه است؟
هزینههای یک سال فدراسیون خیلی بیشتر از بودجه دریافتیمان است. من فقط یک قلم برایتان مثال بزنم. برای هزینه خورد و خوراک هر کشتیگیر حاضر در اردو به طور میانگین روزانه ۱۵۰ هزار تومان هزینه میکنیم. حال محاسبه کنید برای تشکیل یک اردوی ۱۰، ۱۲ روزه با حضور ۳۵ آزادکار و ۳۵ فرنگیکار در ۴ رده سنی (در مجموع ۳۰۰ نفر) چقدر باید هزینه صرف خورد و خوراک اردونشینان کنیم؟ اگر در طول سال حداقل ۷ اردو هم برگزار کنیم با یک حساب سرانگشتی میتوانید رقم مورد نیاز برای تامین مواد غذایی مورد نیاز این افراد را محاسبه کنید. دیگر مسائل مربوط به هزینه برگزاری مسابقات داخلی، اعزامها و... بماند.
برای رفع مشکلات مالی، کشتی نیازمند دریافت چه میزان بودجه است؟
با توجه به شرایط کنونی که ماشاا... نرخ ارز مرتب بالا و پایین میشود، نمیتوانم رقم مشخصی درخصوص بودجه مورد نیاز فدراسیون اعلام کنم. اگر ثبات اقتصادی ایجاد شود یک مدیر ابتدایی هم میتواند محاسبه کند که در طول سال چه میزان هزینه دارد. اما در شرایط کنونی هیچ مدیری با قاطعیت نمیتواند این رقم را اعلام کند.
با این حال اما شنیده شده فدراسیون کشتی خواهان اختصاص بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی است...
ببینید ما بودجه فدراسیون کشتی را به صورت غیرنقدی بستیم. بنابراین مجبور هستیم رقمی که در طول سال برای فدراسیون نیاز داریم را به صورت واقعی بیان کنیم. به عنوان مثال برگزاری جام تختی به میزبانی ماهشهر بالغ بر یک میلیارد تومان برای ما هزینه داشت اما پتروشیمی ماهشهر و فرمانداری این شهر پای کار آمدند و ما جزو معدود هزینهها، هزینه خاص دیگری برای برگزاری این جام انجام ندادیم. میخواهم بگویم چون بودجه مورد نیاز فدراسیون کشتی به صورت تعهدی است و نه نقدی با بودجهای که سایر فدراسیونها یا ارگانها درباره آن صحبت میکنند بسیار متفاوت است.
یعنی درخواست فدراسیون کشتی برای دریافت بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی را تایید میکنید؟
خیر. متوجه صحبتهای من نشدید. بودجهای که ما میبندیم نقدی نیست. شاید نقدینگی که در چرخه مالی به حساب فدراسیون کشتی میآید چیزی معادل ۳۵ میلیارد تومان باشد اما ما مجبوریم قبل از شروع سال پیشبینیهای مالی لازم را داشته باشیم. ممکن است بخشی از هزینههای مالی را اسپانسر پرداخت کند. ممکن هم هست که این اتفاق رخ ندهد.
با این حال توضیحات شما جواب سوال مرا کامل نکرد. به نقدی یا غیرنقدی بودن بودجه فدراسیون کشتی کاری ندارم. آیا طبق پیشبینیهایتان در فدراسیون به این نتیجه رسیدهاید که کشتی به بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی نیاز دارد؟
بله. پیشبینی ما از بودجه مورد نیاز کشتی رقمی معادل صد و خوردهای میلیارد تومان است.
بگذریم. بعد از انتشار اسامی آزادکاران اعزامی به مسابقات جهانی، هجمهای علیه رسول خادم به راه افتاده و توهینهایی هم به ایشان صورت گرفته. این اتفاقات از سوی چه کسانی هدایت میشود؟
نکته منفی این ماجرا این است که گاهی پا روی اخلاق میگذاریم و مسائل غیرمرتبط و غیرواقعی را مطرح میکنیم که دور از شان یک انسان است. اگر انتقاد این است که چرا فلان ورزشکار نرفته یا انتخاب نشده مسائلی است که پاسخ فنی دارد. چندین فرد متخصص در خصوص انتخاب نفرات اعزامی بحث کارشناسی کردهاند و درنهایت سرمربی و کادر فنی تصمیم فنی گرفتهاند. شورای فنی هم این تصمیم را تایید یا رد میکند. اما اینکه بیاییم و توهین کنیم اصلا اخلاقی نیست. طبیعتا بعد از مسابقات این سرمربی و کادر فنی هستند که باید پاسخگوی مسائل فنی باشند. ما هم میتوانیم در قامت یک منتقد اظهار نظر کنیم. چنین اظهارنظری میتواند معقول باشد اما اگر پا را فراتر از حد بگذاریم اخلاقی نیست.
ماجرای استفاده فدراسیونهای ورزشی از ارز ثانویه به کجا رسید؟
فعلا که هیچ خبری نه از طول ثانویه است و نه ارز ثانویه!(میخندد). قولهایی در این خصوص داده شده اما فعلا که اتفاقی رخ نداده. هرچند که معتقدم اگر ارز ثانویه هم به فدراسیونهای ورزشی اختصاص داده شود(با توجه به رقم اعلامی که دقیقا بیش از ۲ برابر ارز قبلی است) مشکل فدراسیونها شاید کم شود اما این مشکلات تا پایان سال قطعا حل نخواهد شد.
سارا اصلانی
- 19
- 6