هر روزی که میگذرد معادلات کشتی پیچیدگی بیشتری پیدا میکند. هر روز یک کاندیدای جدید وارد میشود و هر روز یک بحث جدید در کشتی مطرح میشود؛ آن هم در شرایطی که شواهد نشان میدهد هنوز تیم قبلی و رییس سابق علاقهای به دل کندن از کشتی ندارد و همچنان برای ماندن به هر قیمتی تلاش میکند. تلاش تیم سابق و تلاش نفرات جدید برای یک صندلی ریاست در فدراسیون کشتی شرایط این روزهای کشتی را پیچیدهتر از قبل میکند. انتخاباتی غیرقابل پیشبینی و مهیج که با سرشاخ شدن چند تن از قهرمانان جهان و المپیک برای ریاست وارد فاز جدیدی میشود و میتواند نتایج غیرقابل پیشبینی و داغی را در پی داشته باشد.
از روزیکه رسول خادم از کشتی استعفا داد شاید تاکنون نام نزدیک به ۱۰ نفر برای رسیدن به صندلی ریاست مطرح شده است. از خود رسول خادم گرفته تا حمید بنیتمیم، حسن رنگرز، علیرضا دبیر، امیررضا خادم، حمید یاری و چند نفر دیگر از جمله افرادی بودند که نامشان برای حضور در انتخابات مطرح شد. هر روزی هم که بیشتر میگذرد نام افراد بیشتری مطرح میشود و پیچیدگی انتخابات را بیشتر میکند، اما آنچه در روزهای اخیر بیش از هر چیزی به چشم آمده تلاش گروه سابق برای ماندن یا حداقل فراهم کردن شرایط برای ورود کاندیدای مورد نظرشان است.
برای اینکه متوجه تلاشهای گروه سابق شویم باید مصاحبههای روزهای اخیر افراد نزدیک به رسول خادم را بررسی کرد که در گفتههای خود یا به قصد تخریب و یا به شکل خواهش و تمنا از علیرضا دبیر میخواهند وارد عرصه انتخابات نشود؛ کسی که هنوز هیچ اظهارنظر رسمی نکرده اما ظاهرا رقیب جدی به حساب میآید و تیم سابق سخت در تلاش است که مانع از ورود دبیر به انتخابات شود؛ اما چرا؟ مگر علیرضا دبیر قهرمان جهان و المپیک نیست و یا از خانواده کشتی نیست؟ کدام خصوصیت ویژهای را رسول خادم داشته که علیرضا دبیر ندارد که این همه تلاش برای منصرف کردن او انجام میشود؟
روز گذشته در اقدامی غیرمتعارف و عجیب یکی از روسای هیاتهای کشتی که اتفاقا ارتباط نزدیکی هم با رییس مستعفی کشتی دارد، خبر از مذاکره علیرضا دبیر با او و سایر روسای هیاتهای کشتی داد. معمولا برگزاری چنین دیدارهایی در آستانه انتخابات رخ میدهد و غیرطبیعی نیست کاندیدای ریاست با مذاکراتی که با روسای هیاتهای کشتی دارد، شرایط را بسنجد.
اینکه فردی بخواهد وارد انتخابات شود حتما با چند نفر دیدار و گفتوگو میکند و بعد از رایزنی با این افراد تصمیم به حضور در انتخابات میگیرد نهتنها ایرادی ندارد، بلکه خیلی هم خوب است، اما اینکه فردی که مورد مشورت و گفتوگو بوده بخواهد بدون اجازه از کسی که خواهان این نشست مشورتی بوده، اخبار این دیدار و جزییات مسائل مطرحشده در این دیدار را رسانهای کند، امری عجیب و باور نکردنی است؛ اما این اتفاق روز گذشته رخ داد و مسعود ریاضی رییس هیات کشتی خراسان رضوی در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها پرده از دیدارش با علیرضا دبیر برداشت.
بعد از مسعود ریاضی نوبت به پرویز سیروسپور مشاور رسول خادم رسید تا در اظهاراتی به علیرضا دبیر توصیه کند که وارد عرصه انتخابات نشود. او مدعی شد علیرضا دبیر از سال ۲۰۰۰ به بعد در عرصه کشتی فعالیت جدی نداشته، به همین دلیل بهتر است الان وارد کشتی نشود. این اظهارات پرویز سیروسپور هم در نوع خود خیلی عجیب و باور نکردنی است.
او چطور چنین توصیهای را به دبیر میکند؟ وقتی رسول خادم در سال ۲۰۱۲ به کشتی برگشت نزدیک به ۱۲ سال از کشتی دور بود اما کسی در آن مقطع به رسول خادم نگفت شما سالها از کشتی دور بودی و بهتر است وارد کشتی نشوی! سیروسپور آن موقع کجا بود که به رسول خادم بگوید بعد از این همه دوری از کشتی خوب نیست سرمربی تیم کشتی آزاد که نایب قهرمان جهان شده را بیرون کنی و به جای او بهعنوان سرمربی راهی المپیک شوی؟ چطور باید باور کرد این حرفها متعلق به پرویز سیروسپور باشد؟ آیا واقعا سیروسپور این حرفها را بهخاطر کشتی میزند؟
او حتما از ویژگیهای علیرضا دبیر بهخوبی آگاه است، چراکه سرمربی او بوده و شاید بگوید به همین خاطر نگران آینده علیرضا دبیر است تا به سرنوشت رسول خادم دچار نشود؛ اما واقعا او نگران دبیر است؟ یا نگران رسول خادم؟ اصلا چرا به یکباره دوستان رسول خادم نگران آینده و سرنوشت علیرضا دبیر شدهاند؟
از این تحرکات چه نتیجهای باید گرفت؟ آیا شک و تردیدی وجود دارد که تیم قبلی همچنان با عزم جدی در حال تلاش است تا به هر شکل ممکن دوباره به کشتی برگردد؟ بین رسول خادم و علیرضا دبیر نباید فاصلهای وجود داشته باشد. هر دو از یک خانواده هستند و هر دو از قهرمانان بنام کشتی، اما چرا دوستان رسول خادم تصمیم گرفتهاند به دبیر حمله کنند؟ مگر رسول خادم از کشتی نرفته است؟ چه فرقی میکند که دبیر بیاید یا هر شخص دیگری؟ آمدن دبیر به فدراسیون کشتی چه خطری را برای رسول خادم یا دوستان او به وجود میآورد که تا این اندازه نگران هستند؟ آن هم در شرایطی که هنوز دبیر بهطور رسمی خودش اعلام نکرده که میخواهد به انتخابات ورود کند.
شاید دبیر با بررسی شرایط به این نتیجه برسد که اصلا ورود نکند. بهطور کلی هنوز هیچکسی بهطور رسمی اعلام نکرده که قطعا در انتخابات شرکت نمیکند. تنها دو نفر بهطور رسمی مصاحبه کردند و گفتند حتما به انتخابات ورود نمیکنند. حسن رنگرز و امیررضا خادم تنها افرادی هستند که بهصراحت اعلام کردهاند وارد انتخابات نمیشوند. هر چند این روزها نام امیررضا خادم بیش از هر شخص دیگری بهعنوان یک گزینه اصلی به گوش میرسد؛ اگر چه خودش گفته نمیآید!
محسن وظیفه
- 18
- 1