یک مصاحبه از محمدرضا داورزنی، معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان باعث شد تا این زمزمه راه بیفتد که کشتی پهلوانی دوباره به زیر مجموعه ورزش زورخانهای برمیگردد. خبری که واکنشهای زیادی را در پی داشته و حالا به اشکال گوناگونی این خبر تحلیل میشود. بسیاری معتقد هستند که الان نباید درباره بازگشت کشتی پهلوانی به ورزش زورخانهای تصمیمگیری شود. باید همه منتظر بمانند تا رییس انتخاب شود و بعد رییس فدراسیون کشتی درباره آن تصمیمگیری کند. هر چند که یک سوال مدتهای زیادی است در ذهن علاقهمندان به ورزش وجود داشته که ورود کشتی پهلوانی به زیر مجموعه فدراسیون کشتی چه سودی برای این رشته داشت؟
یکی از مهمترین انتقادات به عملکرد رسول خادم در فدراسیون کشتی این بود که بیجهت این فدراسیون را شلوغ کرده بود. رسول خادم بیش از ۱۰ رشته جدید را زیر نظر فدراسیون کشتی اداره میکرد در حالیکه هرگز دلیل مشخصی هم برای آن وجود نداشت و همین باعث شد تا هزینههای زیادی صرف رسیدگی به این رشتهها شود. از کشتی پهلوانی گرفته تا ساحلی، کلاسیک، کشتی سنتی (ترکمن گورش، آلیش و با کمربند) گراپلینگ و چندین رشته دیگر همه زیر نظر فدراسیون کشتی در این سالها فعالیت میکردند.
رشتههایی که هزینههای سنگینی را به خود اختصاص دادند و همیشه این سوال را به وجود آوردند که چرا باید فدراسیون کشتی همانند یک پدرخوانده سرپرستی هر ورزشی که روی زمین مانده بود را برعهده بگیرد؟ این مهمترین ایراد دوره مدیریت رسول خادم در زمان حضورش در فدراسیون کشتی بود. با اینحال همیشه این جوابیه از سوی فدراسیون رسول خادم منتشر میشد که اتحادیه جهانی خواهان این موضوع است اما الان کسی هست که سوال کند در یک سال اخیر که گراپلینگ به زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای رزمی الحاق شده، اتحادیه جهانی تاکنون این سوال را پرسیده که چرا این رشته از زیر مجموعه فدراسیون کشتی خارج شده است؟
حالا نوبت به کشتی پهلوانی رسیده که به جای قبلی خود برگردد؛ به فدراسیون ورزشهای زورخانهای و پهلوانی. در دوره مدیریت فرهاد طلوعکیان در فدراسیون زورخانهای او تفاهمنامهای را با رسول خادم امضا کرد که مسابقات کشتی پهلوانی با همکاری فدراسیون کشتی برگزار شود. کاری نو و جدید که بعد از سالها سکون در کشتی پهلوانی مسیر جدیدی را پیش روی این رشته قرار میداد که اتفاقا برنامههای خوبی هم در سالهای اخیر اجرا شد اما بعد از جدایی طلوعکیان از فدراسیون زورخانهای و ورود مدیریت جدید، جوهری بارها بهعنوان رییس فدراسیون ادعای بازگشت کشتی پهلوانی به ورزش زورخانهای را مطرح کرد اما هرگز هم جواب این سوال را نداد که ورزش زورخانهای در سایر رشتههایش چه کرده که حالا به دنبال بازگرداندن کشتی پهلوانی است؟ بسیاری از برنامهها در تقویم این فدراسیون بلاتکلیف هستند اما آنها دعوای کشتی پهلوانی را دارند!
هر چند که فدراسیون کشتی به طور حتم از جدایی کشتی پهلوانی ضرر نمیکند. نه تنها ضرر نمیکند بلکه به شدت به سود فدراسیون کشتی است که این ورزش را واگذار کند چراکه سالیانه هزینه میلیاردی برای برگزاری مسابقات پهلوانی انجام میشود که با این اوضاع بودجه حتما رییس بعدی فدراسیون کشتی باید خوشحال شود که این بار سنگین از روی دوش آن برداشته میشود اما آیا رییس فدراسیون ورزشهای زورخانهای تا به حال از خودش سوال کرده که چگونه میخواهد این بار سنگین را به دوش بکشد؟ کمر این فدراسیون در این سالهای اخیر بارها زیر بار فشار اداره این فدراسیون با همین مسابقات کم هم خم شده، حالا چگونه میخواهد کشتی پهلوانی را به آن اضافه کند؟ با این همه گرانی و مشکلات ارز چگونه این فدراسیون میتواند این هزینهها را جبران کند؟ پهلوان کشتی امسال باید ۴۰ سکه پاداش بگیرد.
در سالهای گذشته هم از ۲۰ سکه شروع شده تا ۳۰ سکه و الان هم به ۴۰ سکه رسیده که تامین هزینه این سکهها بخش زیادی از بودجه فدراسیون ورزشهای زورخانهای و پهلوانی را به خودش اختصاص میدهد. فدراسیون ورزشهای زورخانهای پس از آمدن مجتبی جوهری که ظاهرا در حال ورود به جمع مدیران بازنشسته هم است، دوران ضعیفی را به روی خود دیده است.
تعطیلی بسیاری از زورخانههای فعال در کشور، عدم برگزاری لیگ به صورت منظم، رکود بیسابقه در ورزش زورخانهای و بسیاری مشکلات دیگر نشان از حال و روز نه چندان مساعد رشته باستانی ایران دارد اما در چنین وضعی چرا باید کشتی پهلوانی دوباره به این فدراسیون برگردد؟
طبق تفاهمنامهای که امضا شده بود، باید در سالهای اخیر در ردههای پایه فدراسیون زورخانهای مسابقات کشتی پهلوانی را برگزار میکرد. خوب است که الان جوهری گزارشی در این باره ارائه کند و بگوید که در این چند سال اخیر چه کارهایی را انجام داده است.
مهمترین بخش نیروی انسانی است و باید فدراسیون زورخانهای نیروی انسانی به اندازه کافی در اختیار داشته باشد تا بتواند مسابقات خود را برگزار کند. اگر قرار است که بعد از بازگشت کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانهای، باز هم فدراسیون کشتی، کشتیگیر در اختیار این فدراسیون قرار دهد و یا اینکه در راه برگزاری مسابقات سالن به این فدراسیون دهد تا به آنها کمک کند، پس چرا باید کشتی پهلوانی را از این مجموعه جدا کرد؟
اگر قرار است که کشتی پهلوانی باز هم به فدراسیون ورزشهای زورخانهای برگردد بهتر است که وزارت ورزش و جوانان خیلی خوب این موارد را بررسی کند و بعد تصمیم بگیرد تا بعدها هیچکس پشیمان نشود. بررسی عملکرد فدراسیون بینالمللی و فدراسیون ملی ورزشهای زورخانهای و پهلوانی در سالهای اخیر میتواند گویای بسیاری از مسائل باشد.
محسن وظیفه
- 17
- 2