کشتی ایران این روزها کم گرفتاری ندارد اما حالا کشتی پهلوانی به بحث اصلی و روزانه این فدراسیون تبدیل شده است. اینکه مجددا این رشته زیر نظر فدراسیون کشتی فعالیت کند و یا اینکه به فدراسیون ورزشهای زورخانهای واگذار شود. این اخبار حاشیهای برای فدراسیونی که تا المپیک ۲۰۲۰ کمتر از ۱۹ ماه دیگر زمان دارد، اخبار خوب و خوشایندی نیست. الان همه باید به فکر موفقیت در توکیو باشند اما چرا این همه درگیر فعالیت کشتی پهلوانی شدهاند؟ واقعا چه تفاوتی وجود دارد که این رشته زیر نظر فدراسیون زورخانهای باشد و یا اینکه زیر نظر فدراسیون کشتی؟
هدف مهم برای همه باید ترویج کشتی پهلوانی در دنیا باشد. کاری که در سالهای گذشته هرگز انجام نشده و تمامی کسانی که در این راه مسوولیت داشتند باید پاسخگو باشند. اگر امروز عدهای معتقد هستند که فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و پهلوانی وجود دارد و یا اینکه فدراسیون ملی ورزشهای زورخانهای و پهلوانی فعالیت میکند و حتما باید این دو نهاد مالکیت کشتی پهلوانی را بر عهده داشته باشند، حتما مسوولان این دو نهاد هم باید پاسخگوی این سوال باشند که چه اتفاقی در سالهای گذشته برای این رشته رخ داده و تا چه اندازه آنها در کار خود موفق بودند؟ از توافق رسول خادم و فرهاد طلوع کیان شاید ۴ سال بیشتر نگذرد که در همین چهار سال هم کارهای زیادی برای این رشته انجام شد اما امروز محسن مهرعلیزاده بهعنوان رییس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و پهلوانی میتواند گزارشی را ارائه کند که چه اتفاقی در این سالها که در این مسوولیت حضور داشته برای این رشته رخ داده است؟ نزدیک به ۱۵ سال از تاسیس این فدراسیون میگذرد اما در این مدت کشتی پهلوانی چه نقش و جایگاهی در سطح دنیا داشته است؟
در روزهای اخیر بارها حواشی زیادی درباره کشتی پهلوانی به راه افتاده است و اختلاف نظرهای زیادی درباره واگذاری این رشته به ورزش زورخانهای مطرح شده است. در روزهای گذشته بنیتمیم حرفهایی را مطرح کرده بود که قصد امضای تفاهمنامه را ندارد اما حالا مجتبی جوهری رییس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و پهلوانی در مصاحبهای اعلام کرده که بنیتمیم در توافقنامهای این واگذاری را امضا کرده و رسما کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانهای برگشته است.
اینکه کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانهای واگذار شود حتما به سود فدراسیون کشتی هست. فدراسیون کشتی قصد خیر و خدمت به کشتی مظلوم و مغفول مانده پهلوانی را داشت اما برخی شر به پا کردند. حالا چرا باید کشتی از این اتفاق ناراحت باشد؟ چه کسی از این جدایی ضرر میکند؟ حتما این جدایی به سود فدراسیون کشتی است؛ چرا که از زیر فشارهای اقتصادی که فعالیت این رشته برای کشتی وارد میکند، رهایی پیدا میکند اما امروز که مسوولان فدراسیون زورخانهای بسیار از واگذاری کشتی پهلوانی به زورخانهای خوشحال هستند باید بتوانند، توضیح بدهند که چه برنامهریزی برای این کشتی انجام دادهاند؟ قرار است این رشته که با خون و دل خوردنها و هزینههای سنگین در سالهای اخیر به اینجا رسیده به چه جایگاهی برسد؟ واگذاری کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانهای قطعا به سود فدراسیون کشتی و به ضرر این رشته است و اگر واقعا مسوولان ورزش زورخانهای دلسوز این رشته بودند باید در کنار فدراسیون کشتی قرار میگرفتند و برای موفقیت بیشتر این ورزش تلاش میکردند اما از آنجاییکه فقط منیتها مهم است، تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا این ورزش را از زیر مجموعه فدراسیون کشتی خارج کنند؛ حال چه اتفاقی برای این رشته رخ بدهد هرگز مهم نبوده است.
واقعا مهم نیست؛ کشتی پهلوانی زیر مجموعه کدام فدراسیون باشد؛ فدراسیون کشتی و یا فدراسیون زورخانهای و پهلوانی؟ اصلا اهمیتی ندارد. بلکه مهم این است که چگونه برای این ورزش بومی و ملی ایران کار شود و این ورزش به چه اندازهای پیشرفت کند.
ورزشی که در تمامی سالهای گذشته آسیب خورده و بیشترین آسیب را هم از اختلاف نظرهایی که بین مسوولان دو فدراسیون وجود داشته، خورده است. حال باید منتظر ماند و دید که بعد از واگذاری کشتی پهلوانی به زورخانهای آیا درگیریها و اختلاف نظر بین مسوولان فدراسیون کشتی پهلوانی و زورخانهای برطرف میشود یا نه؟
حمید بنیتمیم این روزها دغدغههای بسیار زیادی دارد. او باید به فکر آمادهسازی تیمهای ملی کشتی برای مسابقات جهانی در قزاقستان باشد که فقط ۸ ماه تا آن مسابقات باقی مانده است. در این هشت ماه باید تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات جام جهانی و قهرمانی آسیا حضور داشته باشند. برگزاری اردوها و همچنین حضور در تورنمنتهای بینالمللی خیلی هزینهبر هست و طبیعی است که حمید بنیتمیم در این شرایط به فکر موفقیت کشتیگیران خود در سطح رقابتهای جهانی باشد و با واگذاری کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانهای موافقت کند.
بنابراین فدراسیون کشتی و همه طرفداران کشتی باید تلاش خود را انجام بدهند که کشتی ایران در سطح جهانی اعتبار و آبروی از دست رفته خود را به دست بیاورد. مهم این است که در مسابقات جهانی قزاقستان، کشتی آزاد و فرنگی ایران از ردههای ششمی، نهمی و یازدهمی جدا شده و به جایگاه اصلی خود در سطح کشتی جهان برسد. این مهمترین ماموریت حمید بنیتمیم است که باید انجام شود.
محسن وظیفه
- 13
- 3