پرونده چهارمین دوره رقابتهای وزنهبرداری فجر تهران با تمام فراز و فرودها و نقاط قوت و ضعفش با قهرمانی تیم ملی وزنهبرداری بزرگسالان کشورمان به پایان رسید؛ رقابتهایی که پیغامهایی برای کادر فنی داشت و میتوان از جهات مختلف به آن نگاه کرد. یکی از اتفاقهای ویژه این رویداد انداختن وزنههای انتخابی کادر فنی برای وزنهبرداران ملیپوش بود! اتفاقی که در طول یکی دو سال اخیر همواره در میادین معتبر بینالمللی و مقاطع حساس کار دست تیم ملی داده و باعث حذف ستارههای وزنهبرداری از گردونه مسابقات مهم شده است. اتفاقی که میتواند تلنگری باشد برای رفع برخی از مشکلات در تیم ملی وزنهبرداری اما این رویداد مسائل دیگری هم داشت که نمیتوان راحت از کنارشان گذشت.
تلاش پشتوانههای جوان برای دیده شدن
نکتهای مثبت که باعث شد مسابقات امسال نسبت به ادوار گذشته متفاوت باشد، حضور تعدادی از وزنهبرداران جوان و البته خوشآتیه تیم ملی وزنهبرداری جوانان در رده بزرگسالان بود. میرمصطفی جوادی و علی داودی وزنهبرداران اوزان ۸۱ و ۱۰۹+ کیلوگرم از لحاظ سنی نسبت به همتایان ملیپوش خود ۲ وزنهبردار جوان و آیندهداری به شمار میروند که سال آینده هم میتوانند در رده سنی جوانان برای کشورمان روی تخته بروند. فارغ از عملکرد قابل قبول فنی این دو جوان شایسته همین که کادرفنی تیم ملی وزنهبرداری با اعتماد به جوانهای پشت خط مانده باعث دل و جرات دادن و انگیزه بخشیدن به آنها برای رقابت با وزنهبرداران بزرگسال در یک تورنمنت گزینشی المپیک شدند، جای قدردانی و امیدواری برای ظهور پدیدههای درخشان وزنهبرداری ایران در آیندهای نزدیک دارد. البته علی داودی فوق سنگین جوان و خوشآتیه تیم ملی وزنهبرداری را میتوان به واسطه رکوردشکنی رسمیاش در روز پایانی مسابقات و عملکرد فنی خوبی که داشت، پدیده جام فجر امسال دانست. بدون تردید داودی اگر همینطور با قدرت کارش را ادامه دهد و از سوی کادرفنی و فدراسیون نیز به خوبی حمایت شود میتواند آینده فوقسنگین ایران را به زودی در رقابتهای جهانی و المپیک تضمین کند.
خلا حضور سهراب در مسابقه ۹۶ کیلوگرم حس میشد
رقابت دسته ۹۶ کیلوگرم وزنهبرداری جام فجر تهران، اگر چه با درخشش و بازگشت دوباره کیانوش رستمی به روزهای اوج حال و هوای ویژهای به سالن محل برگزاری مسابقات بخشیده بود اما جای خالی سهراب مرادی در رقابت وزنهبرداران این وزن احساس میشد، مخصوصا بعد از پخش کلیپ اختصاصی که از درخشش خیره کننده ستاره ۹۶ کیلویی وزنهبرداری ایران و رکوردشکنیهایش در رقابتهای جهانی و بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ در سالن مسابقه پخش شد، این خلا به خوبی نمایان شد. سهراب مرادی فقط در مراسم معارفه دسته ۹۶ کیلوگرم حاضر شد و بعد از آن به خاطر مصدومیتی که از ناحیه دیسک کمر دارد به سرعت سالن مسابقه را ترک کرد. قطعا اگر این مشکل و آسیبدیدگی برای سهراب پیش نمیآمد میتوانستیم در روز مسابقه دسته ۹۶ کیلوگرم شاهد رقابت جذاب و شانه به شانه کیانوش رستمی و سهراب مرادی دو چهره شاخص، رکوردشکن و مدالدار وزنهبرداری جهان و المپیک در تالار بزرگ مجموعه ورزشی آزادی تهران باشیم. به هر حال سهراب مرادی فعلا سخت درگیر راهی مناسب برای درمان آسیبدیدگی جدی کمرش است و باید دید که در نهایت او برای درمان خود راهی کشور آلمان میشود تا بدون جراحی مشکل دیسک کمرش را حل کند یا اینکه ملیپوش کشورمان چارهای جز جراحی نخواهد داشت. البته سوای سهراب نبود سعید علیحسینی ستاره فوقسنگین کشورمان نیز در این رقابتها قابل لمس بود. فوق سنگین عنوانداری که امیدواریم از رقابتهای آسیایی ۲۰۱۹ چین دوباره استارت قهرمانی خود را در دنیای وزنهبرداری بزند.
ملیپوشان با استرس وزنه زدند
یکی دیگر از نکات مبهم نوع وزنه زدن ملیپوشان وزنهبرداری در جام فجر استرسی بود که در چهره آنها احساس میشد. به طور مثال طبق گفته اعضای کادر فنی و وزنهبرداران کشورمان، شاگردان برخواه در جام فجر وزنههایی را انداختند که بارها آنها را در طول تمرینات مهار کرده بودند. این موضوع خصوصا در دو وزن پایانی یعنی اوزان (۱۰۹ و ۱۰۹+ کیلوگرم) بیشتر مشهود بود. البته به نظر میرسید به رغم زمان مناسبی که وزنهبرداران در اردوی تیم ملی در اختیار کادر فنی بودند، به هیچوجه هماهنگی خوب و قوی بین مربیان تیم ملی و ملیپوشان وزنهبرداری از لحاظ درک متقابل هنگام گرفتن رکورد در حرکات یکضرب و دوضرب خصوصا در پشت صحنه وجود نداشت زیرا میشود با نیم نگاهی فنی به جدول پایانی اوزان مختلف به این موضوع پی برد.
رستمی ۶ هزار دلار پاداش گرفت
پرونده چهارمین دوره رقابتهای وزنهبرداری فجر با کسب عنوان قهرمانی تیم ملی وزنهبرداری ایران و کسب ۴۶۱ امتیاز تیمی و نایب قهرمانی و سومی تیمهای ملی آلمان و عراق با امتیازهای ۳۶۲ و ۲۸۳ در پایتخت بسته شد اما برخی ناهماهنگیهای موجود در نحوه و اجرای برنامه مسابقات، زمانبندی نامطلوب، تغییر دقیقه نودی محل برگزاری مسابقات، رکوردهای نسبتا پایین وزنهبرداران در برخی اوزان و برخی نقاط ضعف متعدد دیگر باعث شد تا این میزبانی بینالمللی آنطوری که باید حال و هوای یک رقابت بینالمللی در حد و اندازههای مسابقه گزینشی المپیک را نداشته باشد. در این بین رسیدن جوایز و پاداش دلاری به بچههای وزنهبرداری ایران اتفاق خوبی بود که حداقل باعث شد در مسیر المپیک وزنهبرداران کشورمان شارژ روحی شده و برای تحمل تمرینات پرفشار آینده از نظر روانی آماده شوند. بر همین اساس و طبق اعلام فدراسیون وزنهبرداری ایران در پایان مسابقات به ترتیب ۶ وزنهبرداری که موفق به شکستن رکورد سینکلر (وزن بدن به اضافه رکورد مجموع وزنهبردار) شدند صاحب پاداش دلاری و جایزه نقدی این مسابقه بینالمللی شده و بهعنوان چهرههای شاخص و برتر این دوره از پیکارها لقب گرفتند. کیانوش رستمی، علی هاشمی، کیاقدمی، آرتور پلیسنیکس از کشور لتونی، نیکو مولر از کشور آلمان و علی داودی دیگر ملیپوش کشورمان، ۶ وزنهبردار برتر این دوره از رقابتهای فجرکاپ تهران هستند که به ترتیب صاحب (۶ هزار، ۵ هزار، ۴ هزار، ۳ هزار، ۲ هزار و ۱ هزار دلار) نقدی شدند.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری:توقع داشتیم داودی وزنههایش را مهار کند
محمد حسین برخواه درباره عملکرد وزنهبرداران در جام فجر تاکید دارد: «بچهها به نسبت بد نبودند. یک مقدار شرایط بهگونهای شد که تمرکزمان خیلی بر روی دسته ۱۰۹ کیلوگرم بود چون رقابت سنگین بود و ملیپوشان رقیبان خوبی داشتند. در واقع تا دقیقه ۹۰ احتمال داشت مدال طلا و نقره ما به نقره و برنز تبدیل شود.»
برخواه در پاسخ به این پرسش که آیا در طول مسابقه از علی داودی غافل شدید، میگوید: «تمرکز ما روی دسته ۱۰۹ کیلوگرم بود اما انتظار داشتیم داودی هم بتواند وزنههای انتخابیاش را مهار کند چون وزنههایی بود که در تمرینات آنها را مهار کرده بود. امیدواریم او در مسابقات آسیایی بتواند رکوردهای بهتری ثبت کند.»
برخواه در مورد حضور سعید علیحسینی و سهراب مرادی در اردوی تیم ملی نیز اعتقاد دارد: «سعید علیحسینی وضعیتش را با علی مرادی هماهنگ میکند. سهراب هم دنبال اعزام به هانوفر آلمان برای رسیدگی به وضعیت کمرش است.»
رضا عباسپور
- 19
- 5