مهرزاد اسفندیاری فر در گفتگو با ایسنا، درباره چگونگی قبول سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی چین تایپه اظهار کرد: در جریان بازیهای آسیایی اندونزی که بنده به عنوان مربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران فعالیت داشتم به من این پیشنهاد را دادند که هدایت چین تایپه را بر عهده بگیرم. مذاکرات ادامه داشت تا اینکه بعد از رقابتهای قهرمانی جهان قرارداد ما با ایران به پایان رسید و در نهایت قرارداد را برای من ایمیل کردند و پس از توافق یکساله، نزدیک به یک هفته است که به چین تایپه آمدهام و کارم را شروع کردم.
مربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی ایران افزود: چین تایپه کشوری بسیار زیبا با مردمانی بسیار خوب است که امکانات ورزشی این کشور بسیار بهتر از ایران است اما با این وجود ماندن واقعاً سخت است و امیدوارم بتوانم دوری از خانواده را تحمل کنم و دوام بیاورم.
وی درباره پتانسیل کشتی فرنگی در چین تایپه و میزان امکانات و توجه مسئولان ورزش این کشور به کشتی نیز گفت: اینجا کشتی گیران با استعدادی دارد و از لحاظ بدنسازی و تغذیه شرایط خوبی دارند اما به لحاظ تکنیکی و تاکتیکی دچار ضعف هستند. قطعاً اگر بتوانم در اینجا بمانم فکر میکنم بتوانم تأثیرگذار باشم. مسئولان ورزش این کشور نیز قصد سرمایه گذاری بر روی این رشته را دارند.
اسفندیاری فر با اشاره به بی توجهی مسئولان ورزشی ایران به مربیان کشتی، خاطرنشان کرد: متأسفانه تنها جایی که بدون دستمزد کار کردیم در ایران بوده و فقط عشق و علاقه به کشتی بوده که عامل کار کردن من و دیگر مربیان کشتی در ایران بوده است، همیشه هم از این موضوع ضربه خوردیم اما بخاطر عشق به کشتی سعی کردیم ادامه بدهیم.
مربی سابق تیم ملی افزود: کشتی ایران یکی از قدرتهای برتر جهان است اما این بی توجهیها واقعاً شایسته مربیان تیمهای ملی چه در آزاد و یا فرنگی نیست. حقوقی که مربیان تیمهای ملی ما در ایران میگیرند بقدری ناچیز است که حتی اندازه هزینه رفت و برگشت آنها هم نمیشود و فقط بخاطر عشق و علاقه شأن است که کار میکنند.
اسفندیاری فر در ادامه گفتگو با ایسنا، درباره مبلغ قرارداد یکساله خود برای قبول سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی چین تایپه نیز گفت: میزان حقوق و دستمزد در ایران با چین تایپه اصلاً قابل قیاس نیست و فقط این را میتوانم بگویم که ۳۰ تا ۴۰ برابر پولی را که در ایران میگرفتم در اینجا دریافت میکنم. این را فقط بخاطر این می گویم که مسئولان ورزش ایران بدانند کشوری مثل چین تایپه که هیچ جایگاهی در کشتی جهان ندارد تا چه حد به ورزشکاران و مربیانشان بها میدهند و به لحاظ امکانات بالاتر از ما قرار دارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان اقامت خانواده وی نیز در این کشور فراهم شده یا خیر، گفت: تنهایی واقعاً سخت است و انشاءالله عید به ایران می آیم تا خانواده ام را نیز به چین تایپه بیاورم.
اسفندیاری فر با تاکید بر اینکه به دنبال یک کار ریشهای در کشتی چین تایپه است، گفت: متأسفانه در ایران شرایط برای اینکه بخواهی خودت را نشان بدهی واقعاً سخت است و به یکسری از مسائل دیگر مربوط میشود که متأسفانه هیچوقت شامل حال من نشد چرا که من و برادرانم و در رأس آنها حسین آقا همیشه سعی کردیم فقط با تلاش و کار کردن خودمان و توانایی مان را نشان بدهیم اما در ایران خیلی شرایط برای نشان دادن تواناییها و رشد و پیشرفت سخت است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از دیگر مربیان ایرانی نیز در تیم چین تایپه استفاده خواهد کرد یا خیر، خاطرنشان کرد: به دنبال این هستم بتوانم مدیریت کشتی فرنگی چین تایپه را در دست بگیرم و از دو یا سه مربی ایرانی نیز برای پیشبرد اهداف و برنامههایم و بجا گذاشتن یک کارنامه خوب در جهت نشان دادن قدرت کشتی ایران استفاده کنم تا پس از پایان کارمان هر زمان که باشد یک کار ریشهای در کشتی این کشور انجام بدهیم و باعث رشد کشتی چین تایپه شویم. قطعاً این افتخار برای کشتی ایران است و امیدوارم بتوانیم به موفقیت برسیم.
مربی خوزستانی کشتی فرنگی ایران درباره میزان امکانات ورزشی در تیم چین تایپه نیز گفت: اینجا تیمهای ملی بیشتر زیر نظر دانشگاهها فعالیت میکنند و امکانات دانشگاهها نیز از هر نظر بسیار بالاست. دانشگاههای تایوان هم به لحاظ علمی و هم امکانات و بحثهای آکادمیک جزو بهترینها در جهان محسوب میشوند و قصد دارند در کشتی نیز سرمایه گذاری زیادی داشته باشند. به اعتقاد من با جدیت و تلاشی که میبینم، فکر میکنم به موفقیت خواهند رسید.
وی در پایان درباره برنامههای پیش روی تیم کشتی فرنگی چین تایپه گفت: طی چند روزی که کارم را شروع کردم بیشتر تلاشم این بود که برنامههای قبلی را اصلاح کنم و برنامه جدیدی را پی ریزی کنم. دو روز دیگر رقابتهای قهرمانی کشور چین تایپه که انتخابی تیم ملی جوانان برای رقابتهای قهرمانی آسیا است برگزار میشود و من نیز برای مشاهده این رقابتها و مذاکرات مختلف دعوت شدهام.
- 18
- 2