کشتی ایران سال ۹۸ را با اتفاقهای عجیب، تلخ و البته جالب توجه زیادی آغاز کرد. از قهرمانی دو تیم آزاد و فرنگی در مسابقات امیدهای جهان که نشان از سال پر مدال کشتی میتواند داشته باشد گرفته تا حادثه هولناکی که برای تعدادی از کشتیگیران در جاده ماسوله رخ داد و رخت عزا را به تن جامعه کشتی کرد. یا اتفاق عجیبی که برای چند کشتیگیر در نقده افتاد و گوش آنها به دلیل بیتوجهی مربیان استانی به شدت آسیب دید و همچنین حضور قهرمانان و نامآوران کشتی در کنار مردم آسیبدیده از حادثه تلخ سیل که از شمال تا جنوب ایران را فرا گرفت، از دیگر نکات جالب توجه در روزهای ابتدایی سال ۹۸ برای کشتی ایران بود. اتفاقهایی که میتواند زمینهساز خبرهایی در روزهای آینده باشد.
۱- تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی امید ایران در نخستین روزهای سال ۹۸ در مسابقات قهرمانی آسیا در اولان باتور مغولستان توانستند به عنوان قهرمانی برسند و شروع خوبی را برای ورزش اول ایران رقم بزنند، هر چند اعزام این دو تیم کم حاشیه نداشت و شاید هم در بعضی از اوزان با توجه به سطح مسابقات، عملکرد کشتیگیران ایران راضیکننده نبود اما با اینحال دو عنوان قهرمانی توانست لبخند را روی لب کشتیدوستان ایرانی بنشاند.
تیم امید کشتی فرنگی که تقریبا با ترکیب قدرتمند و همه داشتههایش راهی اولان باتور شده بود، با ۴ مدال طلای میثم دلخانی، امین کاویانینژاد، مهدی ابراهیمی و محمدهادی ساروی در اوزان ۶۳، ۷۲، ۸۲ و ۸۷ کیلوگرم، ۳ مدال نقره پویا دادمرز، محمدرضا گرایی و علیاکبر یوسفی در اوزان ۵۵، ۷۷ و ۱۳۰ کیلوگرم و ۲ مدال برنز مهدی محسننژاد و حسن آریانژاد در اوزان ۶۰ و ۹۷ کیلوگرم و عنوان چهارمی محمد الیاسی در وزن ۶۷ کیلوگرم و کسب ۲۰۲ امتیاز قهرمان شد. تیمی که برای رسیدن به اولان باتور ۲۴ ساعت در مسیر رفتن به این کشور کشتیخیز بود.
تیم آزاد هم با کسب ۴ مدال طلا توسط علی سوادکوهی در ۷۹، احمد بذری در ۸۶، ارشک محبی در ۹۲ کیلوگرم و عباس فروتن در ۹۷ کیلوگرم، ۳ نقره فرهاد نوری در ۷۰ کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در ۶۵ کیلوگرم و نوید زنگنه در ۷۴ کیلوگرم صاحب مدال نقره و ۲ برنز محمد نامجو مطلق در وزن ۶۱ کیلوگرم و محمد مرادی در ۱۲۵ کیلوگرم بهعنوان قهرمانی رسیدند. افشین مرادی با پنجمی در وزن ۵۷ کیلوگرم تنها کشتیگیری بود که به مدال نرسید.
۲- در حالی که این قهرمانی حال و هوای کشتی را خوب کرده بود، انتشار یک خبر دردناک حسابی حال جامعه کشتی را ناخوش کرد.
تصادف هولناک اتومبیل حامل چهار کشتیگیر در جاده ماسوله جان ۵ نفر را گرفت تا یکی از تلخترین اتفاقات چند سال اخیر کشتی را رقم بزند.
در این حادثه دردناک سیدعلی موسوی که یکی دو سال پیش در مسابقات جایزه بزرگ اسپانیا مقابل جردن باروفس در قالب عضو تیم ملی به میدان رفته بود، به همراه برادرش سهیل موسوی، سهیل پرسته عضو تیم ملی کشتی آزاد جوانان و قهرمان مسابقات کشتی ساحلی و همچنین حسن علینیا و جواد قربانزاده قهرمانان کشتی استان گیلان جان خود را از دست دادند.
سهیل پرسته به دعوت محمد طلایی باید از ۱۸ فروردین در اردوی تیم ملی جوانان حاضر میشد اما افسوس که او جان خود را از دست داد. این حادثه اتفاق تلخ و بسیار بدی برای کشتی بود که بعید است به این زودیها از اذهان علاقهمندان به کشتی خارج شود.
۳- هنوز داغ کشتیگیران سرد نشده بود که یک خبر هولناک دیگر تن کشتی را به شدت لرزاند. این بار خبر شکسته شدن گوش چند کشتیگیر در نقده بود که به وسیله مربی گوش این کشتیگیران شکست و بعد به دلیل رعایت نشدن موارد بهداشتی و پزشکی گوش آنها عفونت کرد و در نهایت یکی از کشتیگیران گوش خود را هم از دست داد! اتفاقی تلخ و عجیب که بدجوری جامعه کشتی را تکان داد و باعث بروز محرومیت برای هیات کشتی نقده و همچنین مربی خطاکار شد. بروز این اتفاق تلخ در استانی که رییس هیات آن عبدا... چمنگلی سرمربی سابق تیم ملی است، تلخی حادثه را چند برابر کرد.
ضمن اینکه این اتفاق یک سوال مهم را به وجود آورد که در سالهای اخیر چگونه افراد درجه و مدرک مربیگری گرفتهاند و نقش کمیته مربیان و انستیتوی کشتی در تربیت مربیان تا چه اندازه تاثیرگذار است؟ برای ورود افراد به عرصه مربیگری چه مواردی مورد توجه قرار میگیرد و چه مسایلی در اولویت است؟ دغدغههای عجیب و غریب کشتی در هفت سال گذشته ظاهرا باعث شده تا دستاندرکاران کشتی اندکی تمرکز خود را از دست بدهند و از تربیت مربیان غافل بمانند.
این سه اتفاق تلخ و ناراحت کننده شروع کشتی را در سال ۹۸ که یک سال پر دغدغه و دشوار برای این ورزش است، سخت و تلخ کرد.
- 12
- 3