مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۱ - ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۹۱۹
کشتی - وزنه برداری

باقری: همان پروژه‌ای که برای بهداد سلیمی پیاده شد برای سهراب مرادی هم اجرا می‌کنیم!

صالحی امیری و مرادی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

ماجرای مصدومیت سهراب مرادی و شیوه درمانی و رسیدنش به المپیک همچنان ابهام‌‌برانگیز است. در حالی که تقریبا تمام پزشکان ایرانی داخلی که پرونده مصدومیت سهراب را بررسی کرده بودند، معتقد بودند تنها راه حل درمان دیسک کمر او رفتن زیر تیغ جراحی است، گویا در آلمان معجزه‌ای برای مرد طلایی المپیک ریو رخ داده؛ آن هم تنها در ۱۶ روز! در واپسین روزهای سال ۹۷ بود که مرادی تصمیم جدیدی برای درمان مصدومیت خود گرفت. او مدارک پزشکی‌اش را برای دکتر امینی از پزشکان ایرانی شاغل در کلینیکی در هانوفر آلمان ارسال کرد و بعد از آن تنها روی یک موضوع اصرار و تمرکز کرد؛ پیگیری پروسه درمانش در آلمان. چراکه دکتر امینی به او اطمینان‌خاطر داده بود که قادر است بدون انجام عمل جراحی سهراب را درمان کند؛ آن هم درست در شرایطی که پزشکان داخلی تاکید داشتند تنها چاره سهراب، جراحی است و در کنار آن شایعه شده بود ‌که اگر مرادی زیر تیغ برود به احتمال ۹۹ درصد شانس ادامه ورزش حرفه‌ای را از دست خواهد داد. شاید همین مسئله هم پای وزنه‌بردار دسته ۹۴ کیلوگرم ایران را به هانوفر کشاند.

 

البته پیش از اعزام مرادی به آلمان دکتر نوروزی در مصاحبه‌ای رسما اعلام کرد او تنها برای ویزیت به آلمان خواهد رفت تا با جمع‌بندی نظر متخصصان آلمانی و متخصصان داخلی تصمیم نهایی در خصوص چگونگی درمان این ورزشکار گرفته شود! با این حال اما گویا مرادی در آلمان تنها ویزیت نشده بلکه درمان را آغاز کرده چراکه سایت کلینیکی که سهراب در آن تحت درمان بود، چند روز پیش(۱۴فروردین) با انتشار مطلبی از حضور این قهرمان المپیک در این کلینیک و به نقل از پزشک معالج مرادی چنین نوشت: «دکتر امینی پزشک معالج سهراب مرادی که درمان سرپایی را برای ورزشکار معروفش انتخاب کرد، در مورد روند او اعلام کرد که درمان سهراب بسیار موفقیت‌آمیز بود و این ورزشکار چند روز دیگر می‌تواند به کشورش برگردد و آنجا تمریناتش را مجددا آغاز کند.»

 

متعاقب انتشار این خبر و البته بازگشت مرادی به ایران، اعلام شد سهراب با حضور در سالن تمرین آزادی(۱۷ فروردین) به صورت سبک تمرینات خود را آغاز کرده. مرادی دیروز هم به کمیته ملی المپیک رفت تا ضمن دیدار با صالحی‌امیری، رئیس کمیته گزارش مختصری از روند درمانی خود را ارائه کند. او ضمن قدردانی از حمایت‌های صالحی‌امیری در پیگیری و اعزام به آلمان جهت تکمیل دوره درمانی خود به رئیس کمیته ملی المپیک گفت که خوشبختانه بدون جراحی به بهبودی نسبی دست یافته؛ خبری که البته با توجه به سنگینی مصدومیت مرادی و این‌که او تنها ۱۶ روز در آلمان تحت مداوا بوده، نزدیک بودنش به واقعیت کمرنگ به نظر می‌رسد. با این حال اما دکتر داود باقری، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری که در سفر آلمان مرادی را همراهی کرده نگاه بسیار مثبتی به شیوه درمانی سهراب در آلمان دارد.

 

او در پاسخ به این سوال که مگر قرار نبود سهراب صرفا در آلمان ویزیت شود نه درمان به خراسان می‌گوید: «دکتر نوروزی مصوبه جلسه‌ای که با آقای صالحی‌امیری درخصوص سهراب داشتیم را در مصاحبه خود(مصاحبه قبل از عید) گفته‌اند. واقعیت این است که ما برای ویزیت و بررسی شرایط درمانی سهراب به آلمان رفتیم یعنی برنامه‌ای برای ماندن در آلمان نداشتیم. صرفا برای ویزیت اولیه و بررسی این‌که آیا پزشکان کلینیک هانوفر برنامه درمانی متفاوتی نسبت به پزشکان داخلی دارند یا خیر. خوشبختانه در بدو کار ویزیت و درمان اولیه نتیجه‌بخش بود به همین دلیل توصیه دکتر امینی را گوش کردیم و در آلمان ماندیم چون ایشان توصیه کردند که حتما نتیجه می‌گیریم. پیش از سفر به آلمان قرار بود یک ماه بمانیم اما چون طی ۲ هفته نتیجه کامل مرحله اول درمان را گرفتیم به ایران برگشتیم.»

 

او ادامه می‌دهد: «در حال حاضر باید شرایط را کنترل کرده و طبق برنامه درمانی که دکتر امینی طراحی کرده، جلو برویم.» باقری در حالی مرحله اول درمان ۱۶ روزه مرادی را نتیجه‌بخش می‌داند که پیش‌تر پزشکان داخلی تاکید داشتند مرادی قطعا نیاز به جراحی دارد. اما حالا به نظر می‌رسد اتفاقی که در آلمان رخ داده بیشتر شبیه به یک معجزه است. باقری می‌گوید: «من حرف دکتر امینی را مطرح می‌کنم. او گفت اگر ام‌آرآی و علائم اولیه سهراب را به جراحان آلمانی نشان می‌دادیم، آن‌ها هم می‌گفتند سهراب باید حتما جراحی شود. اما تجربه امینی می‌گفت او نیاز به جراحی ندارد و ما دیدیم که این تجربه جواب داد و سهراب در همان آلمان دست به وزنه شد.»

 

شنیده می‌شود مرادی باید ۲ ماه دیگر برای ادامه روند درمانی راهی آلمان شود، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری هم این موضوع را تایید می‌کند: «پیشنهاد دکتر امینی این بود که سهراب ۲ ماه در ایران برنامه‌های درمانی‌اش را پیگیری کرده و بعد از ۲ ماه به آلمان برود تا نتیجه کار کنترل شود.» اما این‌که آیا دیگر ماجرای جراحی مرادی به طور قطع منتفی است سوالی است که باقری در پاسخ به آن می‌گوید: «بله ماجرای جراحی مرادی قطعا منتفی است.» در ماجرای مصدومیت سهراب مرادی سوالی که ذهن همه ورزش‌دوستان را مشغول کرده این است که آیا سهراب امکان برگشت دوباره به ورزش حرفه‌ای و رسیدن به المپیک را دارد چراکه پیش‌تر شایعه شده بود در صورتی که او تحت عمل جراحی قرار بگیرد، به احتمال ۹۹ درصد باید ورزش حرفه‌ای را برای همیشه کنار بگذارد.

 

باقری می‌گوید: «همان اندازه که اخبار گذشته درخصوص سهراب منفی بود، حالا و بعد از برگشت از آلمان این اخبار مثبت است. او اگر درست تحت مراقبت قرار بگیرد انشاا... به المپیک خواهد رسید. پروژه‌ای که برای سهراب مرادی پیاده می‌کنیم درست همانند پروژه‌ای است که برای بهداد سلیمی پیاده شد. در آن زمان هم همه کارشناسان می‌گفتند بهداد به المپیک نمی‌‌رسد اما او آمد و رکورد یک‌ضرب المپیک را هم زد. انشاا... با یک کادر تمام ایرانی همان برنامه را هم برای سهراب جلو می‌بریم چون حتی دکتر اشمیت هم رگ‌هایی از ایرانی بودن در زندگی‌اش هست چراکه یک همسر ایرانی دارد. می‌خواهم بگویم همان ۹۹ درصد نگاه منفی به ورزش حرفه‌ای سهراب حالا به ۹۹ درصد نگاه مثبت تبدیل شده است.»

 

سارا اصلانی

 

khorasannews.com
  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش