مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی آسیا از صبح امروز در چین برگزار میشود و تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ترکیبی از کشتیگیران جوان و نامدار در این مسابقات حضور یافت. کشتی ایران چند سالی است که با چالشی قدیمی به نام «تغییر تابعیت» مواجه است و این موضوع در هفتههای گذشته برای یکی دیگر از کشتیگیرانمان هم تکرار شد. محمدرضا آذرشکیب، آزادکار سابق و سنگین وزن ایران به تیم ملی جمهوری آذربایجان پیوست و پس از آن صحبتهایی درخصوص تغییر تابعیت محمدجواد ابراهیمی، آزادکار وزن ۹۲ کیلوگرم کشورمان که در آخرین اردوی تیم ملی نامش از اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا در چین خط خورده بود، شنیده شد. اعزام تیم ملی به چین و تغییر تابعیت آذرشکیب موجب شد تا محمد بنا درخصوص این دو موضوع اظهار نظر کند.
سرمربی نامدار کشتی فرنگی در ابتدا درخصوص شرایط تیمش اینگونه به «ایران» پاسخ داد: «اردوهای تیم ملی در تعطیلات نوروز برگزار شد و شکر خدا همه چیز خوب پیش رفت و در حال حاضر هم کشتیگیرانمان کاملاً آماده رویارویی با رقبا هستند.
البته شرایط کشتی فرنگی مثل گذشته نیست و ما با سختیهایی روبهرو هستیم اما به هر حال هدفمان کسب موفقیت در این مسابقات است.» محمد بنا ادامه داد: «کشتی فرنگی در حال تغییر نسل است و ترکیب تیم ملی را کشتیگیران تازه وارد تشکیل میدهند البته این جوانها پتانسیل بالایی دارند و تنها نیاز ما گذشت زمان است تا این کشتیگیران جوان به فرم ایدهآل برسند. میخواهم در چین بازگشت موفقیت آمیزی به کشتی داشته باشم و این نه تنها هدف من است بلکه یکی از اهداف تیم ملی است، چون کشتی از همه بزرگتر است.»
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درخصوص تغییر تابعیت آذرشکیب گفت: «کشتیگیران ما خیلی راحت تسلیم سختیها میشوند. در مورد محمدرضا ابراهیمی که صحبتهایی درخصوص تغییر تابعیت او شنیده میشود، باید بگویم که او امسال در وزن خود نفر اول نبوده و این سرمربی است که بهترین نفرات را برای مسابقات اعزام میکند.
ملاک انتخاب کشتیگیران اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا مسابقات جام تختی بود که ابراهیمی در این مسابقات اول نشده که حالا نسبت به این موضوع اعتراض میکند. متأسفانه اینها بهانه است.» بنا با اشاره به این موضوع که تغییر تابعیت قوانین خاص خودش را دارد، بیان داشت: «آذرشکیب ۲ سالی بود که برای ایران کشتی نگرفت و این در حالی است که ابراهیمی در ماههای گذشته به جام جهانی اعزام شد و به هیچ وجه نمیتواند برای تیم ملی دیگری کشتی بگیرد. اصلاً چرا ابراهیمی باید برود؟ تیم ملی یک تیم باشگاهی نیست که مثلاً کشتیگیر ما بخواهد برای آن تیم بازی کند. تغییر تابعیت فروش ملیت است و همه با این موضوع مخالف هستند.»
او با اشاره به این موضوع که تغییر تابعیت ورزشکاران سالهاست که در ورزش ما وجود دارد، افزود: «ما نمیدانیم که یک کشتیگیر در چه شرایط روحی یا مالی قرار میگیرد و مجبور میشود که این کار را انجام دهد. در زمانی که سامان طهماسبی به تیم ملی جمهوری آذربایجان رفت، من در تیم ملی حضور نداشتم. من شاگردان نامداری همچون حمید سوریان داشتم که او هیچ زمان به این موضوع حتی فکر هم نمیکرد.»
سرمربی کشتی فرنگی گفت: «در آن زمان وضعیت مالی جمهوری آذربایجان بسیار خوب بود و حتی به کشتیگیران خود در مسابقات قهرمانی کشوری ۵ هزار دلار پول توجیبی میداد اما در حال حاضر کشتی آذربایجان شرایط مالی خوبی ندارد و حتی تیمهایشان از نظر اعزام هم به مشکل برمیخورند. کشتیگیری همچون آذرشکیب که به ۳۲ سالگی میرسد، رقیبانی همچون یدالله محبی، کمیل قاسمی و پرویز هادی در تیم ملی ایران دارد و زمانی که اینها را نمیتواند شکست دهد این تصمیم را میگیرد.»
بنا ادامه داد: «برای من قابل درک نیست که چگونه یک کشتیگیر میتواند برای پرچم دیگری کشتی بگیرد البته این تغییر تابعیت در رشتههای دیگری هم انجام میگیرد اما رشتههای دیگر همانند کشتی نیست که دیده شود. در رشتههای تیراندازی، قایقرانی و تکواندو هم ورزشکارانی حضور دارند که تغییر تابعیت دادند و به زندگی جدیدی روی آوردهاند که کمتر به چشم میآیند.»
محمد محمدی سدهی
- 12
- 2