حالا میتوان علی داودی را بعد از درخشش در رقابتهای وزنهبرداری آسیایی ۲۰۱۹ بزرگسالان، پدیده وزنهبرداری ایران در دسته ۱۰۹+ کیلوگرم دانست. داودی بعد از تثبیت جایگاه خود در تیم ملی بزرگسالان در حال حاضر برای حضور در رقابتهای جهانی جوانان در تهران تمرین میکند اما هدف اصلی فوق سنگین آتیهدار وزنهبرداری ایران ضمن کسب سه مدال طلای دیگر در رده سنی جوانان، تصاحب سهمیه حضور در رقابتهای جهانی تایلند و بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو است. به این بهانه با ستاره جوان وزنهبرداری صحبت کردهایم تا در آستانه اعزام به مسابقات جهانی جوانان، حرفهایش را بشنویم.
باورت میشد در حضور بزرگان فوق سنگین قاره آسیا، هم طلا بگیری، هم رکورد بشکنی؟
بله، ما از ماهها قبل در اردوی آمادهسازی تیم ملی با برنامه تمرینی خوبی که آقای برخواه و کمکهایشان (اکبر خورشیدی و علی جباری) طراحی کرده بودند، هدفمان را روی همین موضوع گذاشته بودیم و خیلی خوب میدانستیم که از مسابقات آسیایی بزرگسالان دقیقا چه چیزی را میخواهیم. البته سوای بازیهای آسیایی که آن هم با وجود حضور بهداد سلیمی و سعید علیحسینی در ۲۰۱۸ از سطح بالایی برخوردار بود، تقریبا همیشه سطح کیفی و رکوردی مسابقات دسته فوق سنگین قاره آسیا نسبت به مسابقات جهانی پایینتر است اما امسال به نظرم وضعیت کیفی مسابقات آسیایی به خاطر اینکه این مسابقات گزینشی المپیک ۲۰۲۰ توکیو بود، بهتر از قبل بود.
من هم فقط برای قهرمانی و کسب هر سه مدال طلای یکضرب، دوضرب و مجموع دسته فوق سنگین برنامهریزی داشتم و با این نیت به چین رفتم. خدا را شکر در نهایت هم طبق آنچه طراحی کرده بودیم، جلو رفتیم و نتیجه لازم را هم کسب کردیم.
چرا به نسبت رقابتهای فوق سنگین قهرمانی اروپا، رکوردهای نفرات اول تا سوم این وزن در مسابقات قهرمانی آسیا پایینتر بود؟
تقریبا در بیشتر موارد سطح کیفی رقابتهای قهرمانی بزرگسالان آسیا در دسته فوقسنگین پایین بوده، مگر زمانی که وزنهبرداران نامدار ایرانی در این وزن روی تخته رفتند. امسال هم من سوای مدال طلا دنبال شکستن رکوردهای جهانی خود در رده سنی جوانان بودم. به همین دلیل وقتی به هدفم که شکستن رکورد جهانی جوانان بود رسیدم، بیشتر از ارتقای رکوردهایم در رده سنی بزرگسالان، دنبال تثبیت قهرمانی و کسب هر سه مدال طلای این دوره از مسابقات بودم. البته آماده نبودن سعید علیحسینی یکی از چهرههای مدالدار و رکوردشکن شناخته شده در این وزن نیز باعث شد راحتتر در این وزن قهرمان شوم.
به نظر میرسد هنوز در مهار وزنهها کمی استرس داری و با نگرانی وزنه میزنی.
نه؛ خیلی این موضوع را قبول ندارم. من استرس نداشتم، چون در اردوها بارها زیر وزنههای سنگینتر مثل وزنههای ۲۰۲ و ۲۰۵ در حرکت یکضرب و ۲۴۷ یا ۲۵۰ هم در دوضرب رفته بودم. پس برایم استرس داشتن در مسابقه بیمعنی است. آنهم با داشتن تجربه حضور در رقابتهای جهانی بزرگسالان اما یک مقدار روز مسابقه بدنم روبهراه نبود و همین موضوع باعث افت کیفی رکوردهایم شد. به هرحال مهم کسب سه مدال طلا و شکستن رکوردهای جهانی جوانان بود که خوشحالم به این اهداف رسیدم.
با این رکوردها، تقریبا ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم در مجموع از رکوردهای جهانی بزرگسالان عقبتر هستی. با این شرایط فکر میکنی بتوانی در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ تایلند به مدال جهانی برسی؟
من سرباز تیم ملی وزنهبرداری هستم و هر کجا کادرفنی صلاح بداند در خدمت تیم ملی هستم زیرا مهمترین موضوع برایم رضایت سرمربی تیم و کادرفنی است. حقیقت این است که رکوردهای آسیایی با جهانی در برخی اوزان مثل فوق سنگین چه امسال و چه در گذشته فاصله قابل توجهی داشته و دارد.
البته اگر به نتایج مسابقات جهانی دورههای قبل نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که هر سال تعدادی از قهرمانان که روی سکوهای جهانی ایستادهاند، با مجموع ۴۵۰ (یک مقدار کمتر یا بیشتر) سکوهای قهرمانی را تصاحب کردهاند. به همین دلیل بدون تردید بعد از بازگشت از رقابتهای جهانی جوانان تمام تمرکزم را روی مسابقات جهانی بزرگسالان میگذارم تا با ثبت مثلا وزنههای ۲۰۸ یا ۲۱۰ کیلوگرم در یکضرب و ۲۴۷ یا ۲۵۰ کیلوگرم در دوضرب هرطور شده یکی از سکوهای نایب قهرمانی یا سومی جهان را به خودم اختصاص دهم.
چون تالاخادزه در حال حاضر وزنهبردار بیرقیب دسته فوق سنگین دنیا است حرفی از قهرمانی و کسب مدال طلای جهانی در تایلند به زبان نیاوردی؟
من همیشه در زندگی واقعبین هستم. بنابراین چیزی که واقعیت نداشته باشد را به زبان نمیآورم. الان تالاخادزه در دسته فوق سنگین یکهتاز و بی رقیب است. مخصوصا با رکوردهای فوقالعادهای که مهار کرده، حداقل فعلا نمیشود حرفی برای شکستن رکوردهای این وزنهبردار یا کنار زدنش به زبان آورد اما مطمئن باشید تمام تمرکز من روی این برنامه یعنی شکستن رکوردهای تالاخادزه و تصاحب مجدد عنوان قویترین مرد وزنهبرداری دنیا است.
فعلا برنامه اصلی من کسب مدال در رقابتهای جهانی با ۲۰ سال سن است. بعد از آن هم حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو و گرفتن یک نشان خوشرنگ المپیکی در این رویداد بزرگ. فکر میکنم بعد از سعید محمدپور تا امروز در تاریخ وزنهبرداری هیچ یک از وزنهبرداران با ۲۰ سال سن نتوانستهاند مدال جهانی و المپیک بگیرند. اگر من بتوانم این افتخار را کسب کنم، افتخاری بزرگ برای خودم و وزنهبرداری به شمار میرود اما حتما بزرگترین آرزو و هدفم شکستن رکوردهای جهانی تالاخادزه، این وزنهبردار قدرتمند گرجستانی است.
برای مسابقات جهانی جوانان چه برنامهای داری؟ میخواهی در فیجی هم دوباره رکورد بشکنی؟
بلافاصله بعد از بازگشت از مسابقات آسیایی بزرگسالان، به اردوی جوانان پیوستم و تمریناتم را بدون وقفه ادامه دادم. هرچند نباید در مسابقات جهانی هیچ حریفی را دستکم گرفت اما فکر میکنم به جز حریف ارمنستانی که وزنهبردار خوبی است، در مسابقات جهانی مشکل خاصی برای کسب مدال طلا داشته باشم. البته همه بچهها شرایط رکوردی ایدهآلی دارند و فکر میکنم از میرمصطفی جوادی گرفته تا حسین سلطانی، امیر عزیزی، علیرضا یوسفی و... همه مدعی کسب مدال و سکوی قهرمانی هستند. خیلی امیدواریم اگر به فیجی اعزام شویم با کسب چهارمین عنوان پی در پی قهرمانی جهان در رده سنی جوانان دست پر و با افتخار به ایران برگردیم.
رضا عباسپور
- 22
- 2