با نگاهي كلي به روز اول مسابقات جام جهاني كشتي فرنگي، ميتوانيم همهچيز را در يك جمله خلاصه كنيم: اينكه فاصله كشتي ما با كشتي دنيا روز به روز بيشتر و بيشتر ميشود. اين فاصله در سه بخش فني، روحي و فيزيكي به وجود آمده. ما در سه بخش عمده كشتي از دنيا عقب افتادهايم.
در چهار وزني كه ديروز مسابقاتش برگزار شد، به جز يك مسابقه كه آن هم تا حدودي با زرنگيهاي خاص عبدولي توانستيم برنده شويم، يعني مقابل حريف روس كه آن هم كشتيگير درجه اولي نيست و در خود روسيه هم به عنوان نفر المپيكي در نظر گرفته نميشود، توفيق ديگري نداشتيم. بنابراين بايد گفت كه ما يك تلنگر ديگر هم خورديم؛ تلنگري كه ميگويد ما بايد شرايط خودمان را با شرايط كشتي جهان هماهنگ كنيم. سواي اين بايد به اين نكته اشاره كنيم كه فقط آدمهاي نابغه و خارقالعاده ميتوانند در اولين حضور جهانيشان به مدال دست پيدا كنند. در تيم ما هيچ آدم خارقالعادهاي وجود ندارد.
يعني ما فاقد كشتيگيراني در كلاس جهاني هستيم. البته برخي از اين ورزشكاران جرقههاي خوبي ميزنند و چهرههاي با استعداد خوبي هستند. در همين وزنها ما قابليت قهرماني جهان را در سالهاي آينده داريم ولي الان خيلي زود است كه انتظار داشته باشيم قهرمان دنيا بشوند. براي رسيدن به مدال طلاي جهان اينها بايد مراحل مختلفي را پشت سر بگذارند. ما اين آگاهي را بايد به مردم بدهيم كه با اين كشتيگيران رسيدن به مدال جهاني كاري بسيار بسيار دشوار و برخي مواقع غير ممكن است. چون اين كشتيگيران در كلاس جهاني قرار ندارند.
اين كلاس جهاني به مرور دستيافتني ميشود. ما كه كشتيگير خارقالعاده نداريم بايد منتظر بمانيم تا شكوفايي همين استعدادهاي حال حاضر. البته اگر مسير را به درستي برايشان طراحي و هموار كنيم.
ناصرپور ضعف آناليز داشت
حال اگر بخواهيم كمي ريزتر به رقابتها بپردازيم، در وزن ۵۵ كيلوگرم نماينده كشورمان در مبارزه اول ۸ هيچ برنده ميشود و سپس ۱۰ بر صفر ميبازد. اين تفاوت بيشتر برميگردد به نوع كشتيگيري مبارزان كشورمان. در مسابقات جهاني كشتي اول با كشتي دوم تفاوت بسيار زيادي دارد. در رقابت ناصرپور و حريف ازبكستانياش ديديم كه رقيب او به خوبي نماينده كشورمان را آناليز كرده بود و راههاي عبور را بر او بسته بود. در نهايت هم اين حريف از يك فرصت استفاده كرد و مسابقه را برد. اما كشتيگير كشورمان بر خلاف حريفش نتوانسته بود آناليز خوبي داشته باشد و ناكام ماند.
دلخاني تا حدي شانس مدال دارد
در وزن ۶۳ كيلوگرم دلخاني وضعيت متفاوتي داشت. دلخاني سه، چهار سال است كه در كشتي ايران مطرح شده است. از همان روزي كه موفق شد مدال برنز دنيا را در رده سني جوانان دشت كند، ديده شد و به خوبي مورد حمايت قرار گرفت و به تورنمنتهاي معتبري هم رفت. اما هنوز با كشتيگيرهاي درجه اول دنيا فاصله دارد. در مبارزه او با حريفش كه حريف مقتدري هم بود، ديديم كه دلخاني با استرس وارد شد و نتوانست كار خودش را انجام دهد. اين خيلي سخت است كه از وجود امثال دلخانيها صاحب مدال طلا شويم.
حالا شايد امروز دلخاني، اگر خودش را باور داشته باشد، بتواند راحتتر در شانس مجدد با كشتيگير كرهاي روبهرو شود. در رابطه با شانس كسب مدال برنز توسط دلخاني نيز بايد بگويم كه اين كشتيگير شانس بدي براي جايگاه سوم ندارد، هر چند كار بسيار سختي پيش رويش قرار گرفته. البته نبايد از اين نكته هم غافل شويم كه او شانس بالايي هم براي كسب برنز ندارد چرا كه حريفان سختي در اين مرحله در انتظارش هستند.
كاوياننژاد در وزن خودش نيست
كاوياننژاد از نظر نتيجه، ضعيفترين نتيجه را بر جا گذاشت. البته اين نتيجه خيلي دور از ذهن نبود. كاوياننژاد اساسا يك كشتيگير ۶۷ كيلوگرم است كه بنابر شرايط خاصي در ۷۲ كشتي گرفت. گويا قصد دارند او را به يك وزن بالاتر هم ببرند. به اعتقاد من كاوياننژاد يكي از با استعدادترين كشتيگيران حال حاضر ايران است. اصلا نبايد شكست او را ملاك قرار دهيم. او هم در جاي اشتباهي قرار گرفته بود و هم خيلي زود روانه ميدان جهاني شد.
او هنوز ذهنيت جوانان و اميد را دارد و باور ندارد كه ميتواند در جهاني بزرگسالان جايي پيدا كند. به اعتقاد من او از همه كساني كه در جهاني امسال شركت كردهاند براي رسيدن به قهرماني جهان در سالهاي آينده واجد شرايطتر است. اين نتيجه امروز واقعا شگفتانگيز بود. اما بيشتر از هر چيزي استرس حضور در يك ميدان بزرگ روي اين جوان تاثير گذاشت و اين ناكامي رقم خورد.
عبدولي بدنش كم آورد
در مورد عبدولي بايد بگويم كه اين كشتيگير از لحاظ بدني مقابل حريف آذربايجاني كم آورد. سعيد هيچوقت به اندازه كافي تمرين نميكند. او هميشه با ۶۰، ۷۰ درصد آمادگياش راهي مسابقات ميشود و آن قدري كه بايد زحمت نميكشد. كاري كه سعيد در كشتي ايران انجام ميدهد، كاري است بر پايه دل و جرات. او اگر برگردد به سال ۲۰۱۱ كه هم آماده باشد، هم جسور و هم فني هنوز هم ميتواند صاحب بهترين مدال دنيا شود.
در همين مسابقه نيمه نهايي ديروزش او بايد برنده ميشد اما بر طبق روال چند سال گذشته كه در ثانيههاي پاياني مسابقات زيادي را در آزاد و فرنگي واگذار كرديم، سعيد هم باخت. اينكه در ۲۳ ثانيه آخر عبدولي هيچ تلاشي نكرد نشان ميدهد كه او شرايط آمادگي مناسبي نداشت كه بتواند حملهاي را متوجه حريف كند. اعتراضات او نيز مثل هميشه بيدليل بود كه توجيهي نداشت.
صدرالدين كاظمي
- 15
- 6