جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۷۵

تجربه لذت بخش کویر نوردی و نکات کلیدی مربوط به آن

کویر نوردی,بهترین کویرهای ایرانکویر نوردی
یکی از بهترین تجربه هایی که انسان می تواند در طول زندگی خود کسب کند، کویر نوردی است. این سفر علاوه بر زیبایی پر از هیجان و احساس جدید خواهد بود که در یاد و خاطره همه افراد ثبت می شود. 

کویر نوردی:

یکی از زیباترین مکان هایی که انسان می تواند برای سفر انتخاب کند؛ کویر می باشد این طبیعت بکر دارای شب هایی پر از ستاره است که می تواند تمام عاشقان نجوم را به خود مجذوب کند، این آسمان در شب اصلا تاریک نیست و برخلاف شهرها آسمان از زمین روشن و زیباتر است. 

البته باید توجه کرد که کویرگردی به دنبال شرایط خاص و خطراتی که ممکن است وجود داشته باشد با نهایت احتیاط باید انجام شود. بدون وجود تجهیزات یا تجربه کافی نمی توان این سفر را انجام داد زیرا ممکن است پایان خوبی نداشته باشد. 

کویر نوردی,نکاتی برای کویر نوردیکویر نوردی و نکات مربوط به آن

بهترین کویرهای ایران:

پارک ملی کویر:

یکی از بزرگترین و قدیمی ترین مناطق حفاظت شده ایران پارک ملی کویر است که بخش اعظم آن در شهرستان گرمسار و بخشی کوچک در استان های تهران، قم و اصفهان واقع شده است. 

وسعت این منطقه چیزی حدود ۶۷۰ هزار هکتار است که از این وسعت ۲۵۰ هزار هکتار منطقه حفاظت شده می باشد. این پارک مانند شبه جزیره ای در میان دریاچه نمک، کویر ریگ، کویر مرکزی و کویر گرمسار  است و نمونه ای بارز از بیابان و استپ های کم آب محسوب می شود. 

کویر مرنجاب:

این کویر در آران بیدگل از توابع کاشان واقع شده که دارای کویری زیبا است از آنجایی که تپه های ماهور فراوان دارد به بهشتی برای آفرودسواران تبدیل شده است. این کویر هر روزه مقصدی برای سفرهای تورهای کویرنوردی و آفرود سواران است. 

این کویر از سمت شمال با دریاچه نمک از غرب با کویر مسیله، دریاچه حوض سلطان و حوض مزه همسایه است. از طرفی پارک ملی کویر در شرق کویر مرنجاب قرار دارد. 

کویر ریگ زرین:

این کویر در یزد و ۴۰ کیلومتری کویر بافق واقع شده که یکی از زیباترین و بهترین کویرهای ایرانی محسوب می شود. این کویر تحت عنوان مغستان هم شناخته می شود که شن های روان و ریز دارد. از طرفی منظره های زیبای فراوانی دارد که از آن یکی از بهترین کویرهای ایران را می سازد. 

این کویر بسیار طرفدار دارد و هرساله مسافران بسیاری برای لذت از آرامش و ثبت تصاویر خاص و منحصر به فرد به آن مراجعه می کنند. 

کویر مصر:

یکی از شناخته شده ترین و بهترین کویرهای ایرانی است که در فاصله  ۴۵ کیلومتری از شهرستان جندق و ۲۰ کیلومتری شهرستان خور قرار دارد. شن های روان در این کویر تپه های بسیار زیبایی ایجاد می کنند که همراه با وزش باد تغییر شکل می دهند. شما می توانید در این کویر هرثانیه تصویر جدید ثبت کنید.

کویر لوت:

یکی از بزرگترین کویرهای ایرانی است که جزء بهترین ها نیز محسوب می شود. در استان کرمان و نزدیک به شهر ماهان واقع شده است. این کویر پر از اشکال طبیعی و زیبا است که توسط باد و شن های کویر خلق می شوند. در سرتاسر کویر لوت می توانید سازه های زیبا و منحصر به فردی را تماشا کنید. 

کویر نوردی,کویر نوردی در کویر لوتتجربه کویر نوردی در کویر لوت

تجهیزات لازم برای کویرنوردی:

از جمله موارد غیرقابل اجتناب برای سفر به کویر تجربه و اطلاعات کافی است درنتیجه کویرنوردان باید از آن اطلاع داشته باشند. البته با داشتن اطلاعات و تجربه به تنهایی نمی توان سفر به کویر را انجام داد بلکه باید تجهیزات لازم را هم در اختیار داشته باشید تا بتوانید سفری بدون مشکل رقم بزنید. 

دقت کنید که برخی از وسایل همراه شما در کویر اهمیت بسیاری دارند ۱۰۰ درصد موردنیاز هستند و برخی از وسایل را برای احتیاط حمل می کنید. در ادامه به برخی از وسایل ضروری اشاره می شود که حتما باید همراه خود داشته باشید.

آب:

از مهمترین نوشیدنی هایی که باید حتما به اندازه کافی همراه خود داشته باشید آب است. در مکانی مانند کویر که هیچ سایه ای وجود ندارد و آفتاب بی رحمانه روی صورت شما شلاق می زند آب تنها مایع نجات دهنده محسوب می شود. 

آب و هوای خشک کویر تعریق را شدید می کند به همین دلیل ممکن است شما آب زیادی از دست بدهید که سلامتی را به شدت به خطر می اندازد. پس حتما سعی کنید آب به مقداری کافی بنوشید و اگر می توانید حتی بیشتر آن چه که تصور می کنید نیاز است، با خود آب بردارید.

عینک آفتابی:

یکی دیگر از تجهیزات ضروری برای کویرنوردی عینک آفتابی است. از آنجایی که بادها می تواند شن و ماسه را بلند کرده و وارد چشم کنند باید عینک مناسبی داشته باشید تا از چشم در برابر این آسیب محافظت کند. 

از طرفی چشم ها در معرض اشعه مستقیم خورشید قرار می گیرند به همین دلیل باید از عینک آفتابی استفاده شود تا از چشم در برابر خورشید هم حفاظت کند و به راحتی همه جا را مشاهده کنید. 

کرم ضد آفتاب:

یکی دیگر از لوازم ضروری برای سفر به کویر کرم های ضدآفتاب است. این کرم از پوست در برابر اشعه مضر خورشید محافظت می کند. پس دقت کنید که کرم های ضدآفتاب را هرچند ساعت یکبار تمدید کنید تا اثر حفاظتی آن به خوبی باقی بماند. 

زیر انداز مناسب:

راه رفتن برای مدت طولانی آن هم در کویر شما را خسته می کند به همین دلیل نیاز به وسیله ای دارید که برای مدتی بنشینید و تجدید قوا داشته باشید. برای این کار حتما باید زیرانداز مناسب همراه خود ببرید. زیراندازه به خصوص برای زمانی که شما قصد دارید در چادرهای مسافرتی استراحت کنید مفید هستند. 

جعبه کمک های اولیه:

از دیگر لوازمی که باید درهنگام کویرنوردی همراه خود داشته باشید جمعه کمک های اولیه است. این جعبه برای درمان مشکلات جسمی محدود مانند خراش های پوستی مفید خواهد بود. درضمن سعی داشته باشید قرص های مسکن را همراه خود داشته باشید، این قرص ها را در جعبه کمک های اولیه قرار دهید و در مواقع لزوم از آن ها استفاده کنید.

کلمن:

برای خنک نگه داشتن آب و برخی از میوه ها کلمن ضروری است، سعی کنید کلمنی بردارید که اندازه مناسب داشته باشد و نیازهای شما را به خوبی برطرف کند. 

کویر نوردی,تجهیزات مورد نیاز برای کویر نوردیتجهیزات مورد نیاز برای کویر نوردی

پوشش مناسب پا:

از آنجایی که در کویر شن و ماسه های فراوان وجود دارد راه رفتن مقداری سخت تر خواهد بود، پس لازم است که پوشش مناسبی برای پاهای خود انتخاب کنید، بهترین پوششی که می توان درنظر داشت صندل های مخصوص پیاده روی در کویر هستند. این صندل ها پیاده راه رفتن در کویر را برایتان بسیار راحت می کند، همچنین از کف پا و رویه پایتان نیز به خوبی محافظت می نماید.

نصب برنامه های مسیر یاب:

پیش از اینکه وارد کویر شوید برنامه های مسیریابی را بر روی تلفن خود نصب کنید. ضرورت این کار زمانی مشخص می شود که به صورت اتفاقی در کویر گم شوید، از طرفی این برنامه به شما کمک می کند از جاذبه هایی که در مسیر پیش روی دارید اطلاع پیدا کنید. 

وسایل بهداشتی:

نباید از وسایل بهداشتی غافل شوید مسواک، شامپو، دستمال های کاغذی و مرطوب از جمله مواردی هستند که بسیار به کار می آیند. سعی داشته باشید تمام این لوازم را در یک محل و داخل یک ظرف و یا کیف قرار دهید تا در مواقع لزوم به راحتی آن ها را بیابید.

کوله پشتی:

یکی دیگر از ضروریات سفر به کویر کوله پشتی مناسب است که باید اندازه بزرگ و کافی داشته باشد. از طرفی وزن زیاد این وسیله موجب می شود که پیاده روی برایتان سخت شود. محلی را برای قرار دادن بطری آب انتخاب کنید تا هرمرتبه مجبور نشوید کوله را زمین بگذارید تا بطری را بیرون بیاورید. 

چادر مسافرتی:

افرادی که به کویرنوردی می روند معمولا قصد دارند چند روز را در این مکان زیبا بمانند تا لذت سفر را به خوبی احساس کنند، اگر شما هم چنین قصدی دارید باید چادرهای مسافرتی مخصوص کویر داشته باشید. این انتخاب امتیازات دیگری هم برایتان به ارمغان می آورند برای مثال بهتر است چادر مسافرتی تان دو پنجره رو به روی هم داشته باشد تا باد به خوبی در چادر جریان پیدا کند و آزار گرمای هوا را تا حدی کمتر کند.

دستمال محافظ بینی و دهان:

علاوه برچشم های که نیاز به محافظت در برابر شن و ماسه دارند بینی و دهان هم باید محافظت شوند. برای این کار بهتر است دستمالی همراه خود داشته باشید که در زمان باد آن را روی صورت خود قرار داده و مسیر را بدون هیچ اشکالی طی کنید. 

کیسه خواب:

برای استراحت های شبانه در کویر باید کیسه خواب همراه داشته باشید این کیسه شرایط خوبی برای استراحت فراهم می کند و از ورود حشرات به بدن و لباس هم پیشگیری خواهد کرد. 

گاز پیک نیک کوچک:

در کویر به وسایلی جهت پخت و پز نیاز دارید به همین دلیل پیشنهاد می شود از یک گاز پیک نیک کوچک استفاده کنید. 

کلاه:

یکی دیگر از خصوصیات کویر آفتاب داغ و سوزان است که جدای از عینک و کرم ضدآفتاب برای محافظت از پوست و چشم باید کلاه نیز داشته باشید. کلاه از برخورد آفتاب با کف سر و درنتیجه سردرد جلوگیری می کند. 

پلاستیک برای جمع کردن زباله:

افرادی که دوستدار طبیعت هستند یکی از دغدغه های اصلی شان پاکیزه نگه داشتن آن است، در سفری که دارید پیش از هر چیز باید زباله کمتری تولید کنید تا بار سبک تری به همراه داشته باشید. درصورتی که این موقعیت برای شما فراهم نیست باید زباله های تولید شده را داخل پلاستیک ریخته و زمان بازگشت داخل سطل بیندازید. 

کویر نوردی,وسایل مورد نیاز برای کویر نوردیوسایل مورد نیاز برای کویر نوردی

نکات ایمنی در سفر به کویر:

یکی از مهمترین نکاتی که در خصوص کویرنوردی باید به آن دقت داشته باشید رفتارتان در برخورد و مواجهه با طبیعت است. سعی کنید با مشاهده حیوان وحشی در کویر هیجان زده نشوید همچنین اقدامی برای نزدیک شدن هم نداشته باشید. سعی کنید به حیات وحش کویر تا حدی اشراف داشته باشید و بدانید که در برابر هر حیوانی باید چه واکنشی از خود نشان دهید.

یکی دیگر از نکات سفر گروهی است، در کویرنوردی از انفرادی رفتار کردن پرهیز داشته باشید. سعی کنید دوستان خود را همراه با تور به این سفر ببرید. تک روی در کویر عواقبی را برای شما به دنبال دارد و ممکن است این خصوصیت اخلاقی جان شما را به خطر بیندازد. 

از بی آزارترین موجودات کویر می توان به شترها اشاره کرد در مقابل عقرب و مار با نیش زهرآلود خود می توانند در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه جای انسان را بگیرند. سعی کنید با برخی از حیواناتی که می توانند برای انسان خطرناک باشند، آشنا باشید تا بتوانید در مواقع لزوم از جان خود در برابر آن ها محافظت کنید

موجودات کویر:

یکی از حیوانات خطرناک در کویر عقرب است. پیش از سفر به کویر اطلاعاتی درباره این موجود و اینکه در چه ساعاتی از روز احتمال دیده شدن آن وجود دارد ممکن است در چه مکانی هایی دیده شود، بعد از دیدن آن باید چه رفتارهایی نشان داد و... کسب کنید. در این صورت با برخورد با عقرب هم واکنش خوبی از خود نشان خواهید داد. 

درصورتی که هنگام کویرنوردی با مار مواجه شدید و این موجود قصد حمله به شما را داشت به صورت زیگزاگ حرکت کرده و منطقه را به سرعت ترک کنید، حرکتی که همراه با تهاجم باشد را انجام ندهید و ضمنا اگر اعتماد به نفس لازم را در خود سراغ دارید، برای فراری دادن مار، صدایی بلند تولید کنید.

کویر نوردی,راهنمای کویر نوردیخطرات مربوط به کویر نوردی

حواستان به گرمازدگی در کویر باشد:

یکی از مسائل و مشکلاتی که در کویر ممکن است گریبان گیر افراد شود مسئله گرمازدگی است. این موضوع با برخورد آقتاب به بدن و از دست رفتن آب ایجاد می شود، پس مهمترین عامل ایجاد کننده آفتاب زیاد و سوزان است. 

ازجمله علائمی که ممکن است به همراه داشته باشد می توان به سردرد، حالت تهوع، تشنج، بروز تغییراتی در رفتار مانند بد رفتاری کردن، نداشتن تعریق، گیج بودن، پوست قرمز و خشک، افزایش سرعت ضربان قلب، حالت تهوع، از دست دادن هوشیاری و رفتن به حالت اغماء اشاره کرد. 

اولین اقدامی که باید در زمان گرمازدگی انجام داد پایین آوردن دمای بدن است، به این صورت که فرد را به محلی خنک و سایه دار منتقل کرده و لباس های اضافی را از تن خارج کنید، سپس سعی کنید با یک دستمال خیس و خنک سطح ردن را نمدار کرده و از گرما نجات دهید. درصورتی که قالب های یخ به همراه دارید در قسمت زیربغل، کشاله ران یا گردن قرار دهید. خنک کردن این نواحی روند خنک کردن پوست را تسریع می کند.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش