چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۲۰۰۵۶

خانه های تاریخی ساری+معرفی خانه کلبادی، رمدانی و عمارت فاضلی

شهر ساری در مرکز استان مازندران قرار دارد و علاوه‌بر دریا و جنگل‌های پهناور، تعدادی خانه تاریخی که نماد فرهنگ و تاریخ این شهر است را در دل خود جای داده است. این شهر یکی از توریستی ترین شهرهای شمالی ایران به‌شمار می‌رود و به دلیل برخورداری از آب و هوای خوب و طبیعت زیبا همیشه در کانون توجه حکومت‌ها و اشخاص سرشناس قرار داشته است.

خانه های تاریخی ساری شامل موارد مختلفی هستند و اکثر موارد نیز به راحتی در دسترس قرار دارند. بهترین زمان برای سفر به ساری و بازدید از خانه های قدیمی ساری فصل بهار و اوایل فصل پاییز است. در ادامه برخی از پرطرفدارترین خانه های تاریخی شهر ساری معرفی خواهند شد.

خانه های تاریخی ساری

خانه تاریخی فاضلی

یکی از خانه های تاریخی ساری شامل عمارت فاضلی است. عمارت فاضلی از آثار برجای مانده دوره قاجاریه به شمار می‌رود و البته برخی از بخش‌ها در دوران پهلوی به عمارت اضافه شده است. به عبارت دیگر قسمت شرقی این خانه در دوره قاجاریه و قسمت غربی آن در دوره پهلوی بنا شده است. در سال ۱۳۸۹ سازمان میراث فرهنگی این خانه را که داشت رو به ویرانی می‌رفت مرمت و بازسازی کرد. البته عمارت فاضلی در سال ۱۳۷۱ به ثبت ملی رسیده و پس از بازسازی یکی از مقاصد مهم گردشگران به شمار می‌رود. مسافرانی که با خرید بلیط قطار ساری به این شهر سفر کرده اند، می توانند بازدید از این خانه تاریخی را جزو برنامه‌های خود قرار دهند. صاحب اصلی این خانه قدیمی یک معلم است و معماری بی‌نظیر و بسیار خیره کننده آن هر نگاهی مجذوب خود می‌کند. عناصر بکار رفته در طراحی این عمارت کاملا با هم هماهنگ هستند و فضای داخلی آن با استفاده از سفال، آجر، گچ و چوب طراحی شده است. در وسط حیاط آن نیز یک حوضچه بسیار زیبا و چند ضلعی وجود دارد. دورتادور دیوارهای حیاط این خانه قدیمی دارای طاق نمای آجری است و در قسمت بالای طاق نمای آجری ستون‌چه‌های چوبی قرار گرفته ‌اند. عمارت فاضلی یک خانه ۳ طبقه بوده و جزو معدود خانه های قدیمی ۳ طبقه زمان خود به شمار می‌رود و ۳ حیاط دارد. در هرکدام از طبقات یک شاه نشین، چندین اتاق، آشپزخانه و حمام وجود دارد و همه قسمت به هنرمندانه ترین شکل ممکن تزئین شده‌اند. همچنین در نمای بیرونی ساختمان نیز آجری بندکشی است و در بالای درهای آن کتیبه‌های زیبایی وجود دارد که این کتیبه‌ها با استفاده از شیشه‌های رنگی و نقوش اسلیمی تزئین شده‌اند.

آدرس امارت فاضلی ساری

امارت فاضلی در محله آب و انبار و در مرکز شهر و نزدیک میدان ساعت ساری قرار دارد. بازدید از خانه فاضلی رایگان است و بازدید از همه بخش های آن حداقل ۳۰ دقیقه زمان می‌برد.

خانه رمدانی ساری

یکی دیگر از خانه های تاریخی ساری شامل خانه رمدانی است و این خانه قدیمی به دوره قاجاریه تعلق دارد. عمارت رمدانی یکی از آثار ملی ایران به شمار می‌رود و اکنون در لیست مکان های دیدنی شهر ساری قرار دارد. این خانه قدیمی در ساری از دو ساختمان تشکیل شده است و یک حیاط مرکزی دارد. هشتی یا ورودی خانه رمدانی یک بنای دو طبقه‌ زیبا است و در قسمت جلو قرار دارد و از آن در حال حاضر به عنوان مکانی برای استراحت مراجعه‌کنندگان استفاده می‌شود. اتاق‌های طبقه فوقانی خانه رمدانی دارای نورگیرهای گچی و پنجره‌های ارسی هستند و با تزئینات چوبی زیبا تزئین شده‌اند. در پشت این ساختمان و فاصله یک متری آن بنای دوم قرار دارد که این بنا نیز متعلق به دوره قاجاریه بوده؛ اما در دوره پهلوی اول، دستخوش تغییرات زیادی شده است.

آدرس خانه رمدانی

برای رفتن به خانه رمدانی ساری باید ابتدا به سمت خیابان انقلاب رفته و از آنجا به سمت خیابان آب انبار نو رفت. به عبارت دیگر این مکان تاریخی نیز همانند بسیاری از خانه های تاریخی ساری در مرکز شهر و محله انبار نو قرار دارد. علاقمندان به خانه‌های تاریخی ساری می‌توانند هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر در این مکان حاضر شود. بازدید از آن نیز رایگان است.

خانه کلبادی در ساری

یکی دیگر از خانه های تاریخی ساری شامل خانه کلبادی است. این بنا به اواخر دوره قاجار تعلق دارد و در لیست آثار ملی کشور جایی دارد. بنای اولیه این خانه به دستور یکی از امرای ارتش وقت قاجاریه به نام سردار جلیل و حدود ۱۳۰ سال پیش ساخته شده است. سردار جلیل این عمارت زیبا را به پسر بزرگش هدیه کرد. اما پسرش در جوانی فوت شده و در نتیجه خانه به نوه سردار جلیل یا به عبارت دیگر منوچهر خان کلبادی رسیده است. پس از فوت منوچهر خان کلبادی نیز میراث فرهنگی آن را در اختیار گرفته است. در حال حاضر این خانه قدیمی کاربری موزه دارد و به همین دلیل در طبقه اول آن ظروف (چینی، مسی و سفالی)، لباس‌های قاجاری، انواع چپق دوران قاجاریه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد. در طبقه دوم نیز آثار ارزشمند تاریخی مربوط به دوره نو سنگی تا دوره اسلامی نظیر کاسه سفالی، گیلگمیش، فانوس، بزکوهی مفروغی، النگو، آویز گردن، عودسوز و غیره به نمایش گذاشته شده است.

آدرس خانه کلبادی

خانه کلبادی در فاصله ۱۵۲ متری خانه فاضلی و نزدیک آب انبار قرار دارد. مکان دقیق آن نیز خیابان انقلاب و کوچه برق ساری است. علاقمندان به خانه‌های تاریخی برای بازدید از خانه تاریخی کلبادی باید هزینه پرداخت کنند. منتهی هزینه‌ای که به عنوان ورودی از بازدیدکنندگان گرفته می‌شود نسبت به دیگر موزه‌ها بسیار کمتر است.

خانه تاریخی سردار جلیل

یکی دیگر از خانه های تاریخی ساری شامل خانه سردار جلیل است که این عمارت از آثار برجای مانده دوره قاجاریه بوده و متعلق به یکی از سردارهای با نفوذ وقت به نام لطفعلی خان سردار جلیل است. این سردار یکی از فرماندهان محلی آن عصر بوده و بخش بزرگی از ساری زیر نظر او اداره می‌‌شده است. این بنا در ۲۵ اسفند سال ۱۳۸۰ به ثبت ملی رسیده و اکنون در لیست آثار ملی قرار دارد. خانه سردار جلیل ۱۱۵ سال پیش توسط گروهی از نجاران و معماران اصفهانی ساخته شده است و معماری بسیار زیبا و خاصی دارد. این بنا تنها بنای خشتی ۳ طبقه در آن زمان بوده است و یک حیاط بزرگ با مساحت ۲۵۰۰ متر مربع دارد و اکنون یکی از جاهای دیدنی ساری به شمار می‌رود.

آدرس خانه سردار جلیل

خانه سردار جلیل در یکی از خیابان‌های مرکز شهر ساری به نام خیابان جمهوری (نادر) و کوچه سردارد قرار دارد. متاسفانه این بنای تاریخی آنچنان که باید مورد لطف میراث فرهنگی و گردشگران قرار نگرفته و همین بی توجه‌ای بافت آن را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده است. بازدید از خانه جلیلی حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان می‌برد و علاقمندان به بناهای تاریخی می‌توانند هر روزی که تمایل دارند برای بازدید از آن به مرکز شهر ساری برند. بازدید از این بنای تاریخی نیز همانند بسیاری از دیگر خانه های تاریخی ساری کاملا رایگان است.

سخن پایانی

شهر ساری علاوه‌بر شرایط آب‌وهوایی خوب آثار تاریخی متعددی را در دل خود جایی داده و از این رو هر ساله گردشگران زیادی به این شهر سفر می‌کنند. خانه های تاریخی ساری از جمله مواردی هستند که همواره مورد توجه گردشگران و توریست‌ها قرار دارد و بسیاری از آنها در سفر خود به این شهر برای بازدید خانه های قدیمی در ساری برنامه‌ریزی می‌کنند. سایت یوتراوز یکی از بهترین سایت‌های خرید بلیط قطار به شمار می‌رود و همه هموطنان عزیز می‌توانند از طریق ورود به این سایت به راحت‌ترین شکل ممکن برای خرید بلیط قطار ساری با مناسب‌ترین قیمت اقدام کنند.

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش