مهاجرت به کانادا:
کانادا یکی از بهترین، پیشرفته ترین و مدرن ترین کشورهای دنیا است و پایه های اقتصادی محکم آن سبب شده افراد زیادی برای مهاجرت به این کشور تلاش کنند به طوری در حال حاضر تقریبا ۲۲ درصد جمعیت این کشور مهاجران هستند و سالیانه به این تعداد افزوده می شود. برترین دانشگاه های دنیا در این کشور قرار دارند بنابراین بسیاری از افراد به هدف تحصیل به این کشور مهاجرت می کنند. از جمله خصوصیات مثبت این کشور می توان به؛ سطح بالای رفاه اجتماعی و فرهنگی، نرخ پایین بیکاری، اقتصاد قوی و در حال رشد و... اشاره کرد.
رشد اقتصادی و شرایط فوق العاده این کشور برای مهاجران سبب شده بسیاری از ایرانیان هم برای مهاجرت به کانادا تمایل پیدا کنند، بنابراین به دنبال پیدا کردن راه های آسان و سریع جهت اخذ اقامت دائم در کانادا هستند، در صورتی که شما هم به فکر مهاجرت افتاده اید بهتر است ابتدا درباره شرایط مهاجرت به کانادا مطالعه کنید، اطلاعات لازم را کسب کنید و سپس در این راه قدم بگذارید. هر فرد متناسب با شرایطی که دارد، روشی را برای مهاجرت انتخاب می کند؛ شرایط تحصیلی، خانوادگی، شغلی و اقتصادی هر فرد راه مهاجرت او را تعیین می کنند به طور کلی چندین روش برای دریافت اقامت این کشور وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.
مزایای مهاجرت به کانادا:
- دریافت یکی از معتبرترین پاسپورت های جهان و سفر به اکثر کشورهای دنیا بدون اخذ ویزا
- احساس راحتی بعد از مهاجرت به کانادا وجود دارد زیرا این کشور دارای بافت چند فرهنگی است و مهاجران احساس تبعیض نژادی نمی کنند.
- نظام آموزشی قوی، وجود بهترین دانشگاه های دنیا در کانادا، آموزش قوی، مدرن به همراه رتبههای بسیار عالی جهانی
- وضعیت اقتصادی عالی این کشور را به دهمین اقتصاد بزرگ جهان رسانده، موقعیت های عالی اشتغال، درآمد و تناسب بین درآمد و مخارج زندگی
- رعایت حقوق بشر و دموکراسی؛ دارای رتبه شش در جهان
- مزایای شغلی عالی، برای مثال داشتن مرخصی همراه با حقوق
- امنیت بالا شغلی، اجتماعی، فکری و...
- رعایت حقوق زنان و تساوی بین زنان و مردان به خصوص در امور شغلی
- افرادی که دارای اقامت دائم یا شهروندی در این کشور هستند می تواند خانواده خود را همراه داشته باشند که معمولا همسر، فرزندان زیر ۲۱ سال، پدر و مادر با طرح اسپانسرشیپ
- تحصیل رایگان فرزندان زیر ۱۸ سال در مدرسه های دولتی کانادا
بهترین راه های مهاجرت به کانادا:
از آنجایی که کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است بیشتر این ظرفیت را از طریق مهاجران تامین می کند، به همین دلیل است یکی از ویژگی های مثبت مهاجرت به کانادا از طریق کار؛ اخذ اقامت دائم این کشور است، همین عامل سبب شده مهاجرت به کانادا از طریق کار طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد.
برنامه های مختلفی جهت مهاجرت به کانادا وجود دارد که شامل؛ جاب آفر، اسکیل ورکر (Skilled Worker)، خود اشتغالی کانادا (Self-Employed) اسکیل ترید (Skilled Trade) برنامههای استانی و... می شوند. بنابراین افراد می توانند با توجه به شرایط و وضعیتی که دارند یکی از روش های مهاجرت را انتخاب کنند. غالبا اولین گام جهت مهاجرت کاری به هر کشوری بررسی طبقه بندی ملی مشاغل است، برای مهاجرت به کانادا نیز شما باید از طریق بررسی طبقه بندی ملی مشاغل کانادا اقدامات اولیه را انجام دهید. (ناک NOC) و لیست مشاغل مورد نیاز کانادا در صورتی که شغل و تخصص شما در لیست ناک باشد می توانید امیدوار باشید.
مهاجرت تحصیلی به کانادا:
مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل علاوه بر فرصت دریافت اقامت دائم در این کشور، شرایط را برای تحصیل در یکی از بالاترین سطوح آموزشی هم فراهم می سازد. ویزاهای مختلفی برای تحصیل در کانادا صادر می شوند که هر فرد متناسب با شرایطش آنها را انتخاب می کند:
در صورتی که شما قصد دارید در کنار ادامه تحصیل به کار کردن هم بپردازید باید از ویزای (Co-op) استفاده کنید.
یکی از مزایای تحصیل در کانادا؛ امکان دریافت بورسیه تحصیلی و تحصیل به دو زبان فرانسه و انگلیسی است. تحصیل در کانادا شرایطی دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
- سن؛ بهتر است سن فرد زیر ۴۵ سال باشد.
- تمکن مالی؛ درآمد ماهیانه او حداقل ۸۳۳ دلار کانادا و ۱۰ هزار دلار در سال باشد.
- گپ تحصیلی؛ به فاصله زمانی بین دو دوره تحصیلی یا فاصله اخذ آخرین مدرک تحصیلی تا زمان اقدام برای مهاجرت گپ تحصیلی گفته می شود و در صورتی که زیر ۵ سال باشد قابل توجیه است.
- نامه پذیرش از کالج یا دانشگاه که جزء ملزومات محسوب می شود.
- مدرک زبانی که توسط دانشگاه مقصد مشخص می شود.
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری:
این راه مهاجرت برای کسانی مفید است که در خارج از کشور دارای کسب و کار می باشند، یا براساس؛ میزان ثروت، سابقه کار، تواناییها، تخصص، امکانات و... می توانند در کانادا شرکت تاسیس و ثبت کنند یا دارای توان کارآفرینی، استارت آپ و نوآفرینی در این کشور هستند.
در صورتی که فرد قصد دارد شرکت خود را منتقل کند یا شرکت جدیدی ثبت کند راه های گوناگونی پیش روی او وجود دارد، به طوری که حتی ویزای مخصوص در زمینه ثبت شرکت در کانادا نیز دریافت می شود، هر کدام از این روش ها شرایط خاص خود را دارند که از جمله آنها می توان به؛ سابقه کار مدیریتی، میزان سرمایه، داشتن منفعت آن شرکت برای اقتصاد کانادا و... اشاره کرد. از طرفی اگر فرد قصد استارت آپ، کارآفرینی و نو آفرینی را داشته باشد می تواند در زمینه سرمایهگذاری مهاجرت کند که در ادامه در این باره توضیح داده شده است.
با در نظر داشتن روش هایی که به آنها اشاره شد روش های دیگری که زیرمجموعه سرمایهگذاری کلاسیک هستند و تنها نیاز به انتقال سرمایه دارند هم وجود دارند که با عناوین برنامه سرمایهگذاری فدرال و برنامه سرمایه گذاری کبک شناخته می شوند.
از شباهت های این دو برنامه می توان به الزام تداوم سرمایهگذاری برای یک دوره ۵ ساله اشاره کرد که باید در یک صندوق سرمایه گذاری معتبر صورت بگیرد. البته باید توجه کرد که از ژوئن سال ۲۰۱۴ مهاجرتی از طریق سرمایه گذاری فدرال متوقف شده، همچنین تا آپریل ۲۰۲۳ برنامه سرمایه گذاری استان کبک نیز به حالت تعلیق درآمده است. در کلیه راه هایی که در راستای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری است و در موارد فوق به آنها اشاره شد؛ فرد می تواند همسر و فرزندان خود را نیز به عنوان همراه داشته باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ و کارآفرینی:
همانطور که اشاره شد مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ و کارآفرینی در زیرمجموعه مهاجرت به وسیله سرمایه گذاری محسوب می شوند اما تصور خیلی از افراد سرمایه گذاری صرفا به معنای خریداری یک ملک یا زمین، اوراق بهادار و یا سرمایه گذاری در یک شرکت در کشور مقصد می باشد اما باید اضافه کرد روشهای استارتاپ و کارآفرینی نیز جزء سرمایه گذاری محسوب می شوند که شخص در کنار سرمایه باید در زمینه کاری، اشتغال و بیزینس هم فعالیت مستقیم داشته باشد. در ادامه توضیحاتی درباره این موضوع ارائه شده که اشتباهات را از میان بردارد.
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ:
در صورتی که شما دارای یک استارت آپ نوآورانه هستید و قصد دارید این ایده را در یک محیط تعاملی و خلاقانه تر پروش داده و از لحاظ ساختار اقتصادی و اشتغال پیشرفت کنید؛ می توانید کانادا را به عنوان مقصد انتخاب کنید و مهاجرت از طریق استارتاپ برای شما مفید خواهد بود.
یکی از مزایای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ امکان همراهی خانواده یعنی همسر و فرزند زیر ۲۱ سال، همچنین همراه کردن ۱ تا ۵ نفر به عنوان نیروی کار ماهر و همراه در آن استارت آپ می باشد. ( البته این مورد در کشورهای گوناگون بسته به قوانین و برنامه مهاجرتی کاملا متفاوت است).
اگر به طور میانگین بخواهیم در نظر داشته باشیم؛ بین ۱۲ تا ۱۶ ماه (گاهی کمتر از این مقدار) زمان لازم است تا ویزا بررسی شود. همچنین باید اشاره کرد زمانی که شما درخواست ویزای دائم استارتاپ داده اید و درخواست شما در حال بررسی است می توانید با استفاده از اقامت موقت و اجازه کار موقت در خاک کانادا فعالیت داشته باشید. در تمام شرایط بالا که با هدف سرمایه گذاری صورت می گیرند فرد می تواند همسر و فرزندان خود را به عنوان زیرمجموعه همراه خود به کانادا ببرد.
مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی:
یکی دیگر از روش های مهاجرت به کانادا سرمایه گذاری از طریق کارآفرینی می باشد که تقریبا در همه استان های کانادایی امکان اجرا دارد. بر اساس این برنامه فرد می تواند مطابق معیارهای مختلفی از قبیل؛ مقدار سرمایه، میزان سابقه کار مدیریتی و یا سابقه کارآفرینی (یا در مواقعی مالکیت یک بیزینس به مدت زمانی مد نظر اداره مهاجرت)، سن متقاضی، سطح دانش زبان، میزان تحصیلات و تخصص و... امتیاز اعطای اقامت خود را بسنجد و اقدام کند.
در صورتی که در این سیستم امتیازبندی فرد توانست امتیاز لازم را به دست آورد؛ اقامت کاری کانادا به او اعطا خواهد شد و فرصتی فراهم می شود تا طرح کارآفرینی مورد نظر خود را اجرا کنید و حدود ۱ سال و نیم تا ۲ سال بعد از شروع کار از سوی اداره مهاجرت برای کار شما، تحقق و موفقیت آن تصمیم گیری می شود، در صورتی که کار شما در نهایت پذیرفته شود اقامت موقت به اقامت دائم تبدیل می شود. میزان سرمایه ای که در این روش مهاجرتی نیاز است بسته با استان انتخاب شده از کمتر از ۵۰۰ هزار دلار تا ۸۰۰ هزار دلار متغیر است همچنین باید اشاره کرد روش مهاجرت در هر یک این استان ها شرایط متفاوتی را به خود اختصاص می دهد.
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 11
- 5