سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۸۰۰۰۹۲

محبوب‌ترین مقصد آسیاییِ گردشگران

جاذبه‌های گردشگری کشور چین,صنعت گردشگری چین,مرکز تحقیقات و پرورش پاندا در چین

«چین تا سال ۲۰۳۰ میلادی به محبوب‌ترین مقصد گردشگری جهان تبدیل می‌شود»؛ این تیتر خبری است که هفته گذشته خبرگزاری‌های داخلی و خارجی را پر کرد. به گزارش چاینادیلی،  شرکت تحقیقاتی بین‌المللی «یورومانیتور» پیش‌بینی کرده‌است کشور چین تا پایان دهه آینده، جایگاه فعلی فرانسه را به عنوان اولین مقصد گردشگری جهان تصاحب می‌کند و این یعنی به زودی کوه زرد و برج شانگهای، بازدیدکنندگان بیشتری از موزه لوور و برج ایفل خواهند داشت. در گزارش این شرکت آمده‌است رشد اقتصادی و درآمد بالاتری که چین در میان کشورهای آسیایی دارد، گردشگران را تشویق به بازدید از آن می‌کند.

 

به گفته سخنگوی شرکت یورومانیتور، گردشگری اکنون یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد چین است و رویدادهایی مانند میزبانی المپیک ۲۰۲۲ میلادی، توجه چینی‌ها را بیش از همیشه به بهبود زیرساخت‌ها و استانداردهای گردشگری معطوف کرده‌است. چین از این موقعیت برای تقویت اقتصاد بخش روستایی خود نیز بهره برده‌ و به همین منظور در سال ۲۰۱۷ میلادی، برنامه گردشگری «همه برای یکی» را با تمرکز بر حفاظت، تنوع فرهنگ‌ها و پایداری محیطی آغاز کرد. گردشگری امروزه یکی از مهم‌ترین صنعت‌های دنیاست و بانک جهانی گزارش‌های متعددی از نقش موثر آن در شکوفایی اقتصادی و توسعه پایدار کشورها منتشر کرده‌است. از آن‌جایی که نیروی کار یکی از پایه‌های اصلی در صنعت گرشگری است، سرمایه‌گذاری در این صنعت نه تنها وضعیت اشتغال را بهبود می‌بخشد بلکه به توسعه زیرساخت‌ها و حفظ سنت‌ها و فرهنگ‌های محلی نیز کمک می‌کند. ضمن این که در سایه گردشگری، مردم از سرتاسر جهان به درک متقابلی از فرهنگ‌ها و آداب و رسوم ملل مختلف می‌رسند.  اما کشور چین، چگونه به این جایگاه نزدیک شد؟ پرونده امروز زندگی‌سلام، نگاهی دارد به مسیر و دلایل موفقیت کشور چین در حوزه گردشگری. تجربه هایی که دانستن شان خالی از لطف نیست.

 

فرهنگِ سخت‌کوشی مهم‌ترین دلیل موفقیت چینی‌ها

طبق قانون کار چین، ساعت کاری افراد از ۸ صبح تا ۱۸ است و میانگین ساعت کاری در چین، از میانگین جهانی بالاتر است. البته کار سنگین، کارخانه‌ها را وادار کرده است در روز، دو ساعت استراحت برای کارکنان شان در نظر بگیرند. ویژگی بارز چینی ها شکایت نکردن از شرایط کاری سخت است. بسیاری از آن ها در مشاغل خسته کننده و کسالت بار کارخانه ها مشغول به کارند اما اعتراضی به وضع موجود ندارند. از آن‌جایی که چین یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان پوشاک و وسیله منزل به دنیاست، کارگران بسیاری در کارخانه های چین با شرایط بسیار سخت کار می‌کنند اما طبق فرهنگ این کشور، هیچ شکایتی از شرایط سخت ندارند. جمعیت بالای کشور چین  باعث شده است تا رقابت سختی برای تصاحب کار در این کشور به وجود بیاید. بنابراین اگر کسی در کارش بهترین نباشد، به راحتی با حداقل ۱۰۰ چینی دیگر که کار را بهتر و تندتر انجام می‌دهند، جایگزین می‌شود. رقابت در هر محیطی در کشوری با بیش از ۷۶۰ میلیون کارگر و کارمند، بسیار پیچیده‌تر و سخت‌تر از آن است که بتوان تصور کرد. طبق ادعای روزنامه وال استریت ژورنال، هر کارگر چینی به طور متوسط در سال بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ ساعت کار می کند و کارفرمایان برای این که بتوانند در بازار رقابتی چین کسب و کارشان را حفظ کنند، کارگران را مجبور می کنند تا ساعات زیادی را بدون استراحت به کار بپردازند. هرچند چنین رویه‌ای، آسیب‌هایی مثل از دست رفتن سلامتی به‌واسطه فشار کار و کمبود خواب و استراحت به دنبال دارد اما از آن جا که هیچ تلاشی بی‌نتیجه نیست، به دست آوردن رکورد بالاترین میزان پس‌انداز بانکی در دنیا، جایگاه دوم اقتصاد بزرگ جهان و عنوانِ محبوب‌ترین مقصد گردشگریِ گردشگران از جمله نتایج همین سخت‌کوشی است.

 

نگاهی به جاذبه‌های گردشگری کشور چین

چین دارای طیف گسترده‌ای از جاذبه‌های گردشگری است؛ از طبیعت زیبا و حیات‌وحش منحصربه‌فرد و شهرهای باستانی و تاریخی تا آسمان‌خراش‌های مدرن و امکانات به‌روز. چین کشوری با تمدن کهن است؛ به همین دلیل جاذبه‌های تاریخی مهم و قابل توجهی در خود جای داده‌. موقعیت جغرافیایی این کشور هم، یکی از غنی‌ترین و متنوع‌ترین پوشش‌های گیاهی و جانوری را به این سرزمین بخشیده است‌. منتها با وجود جلوه‌های تاریخی و طبیعی، چین در زمان متوقف نشده‌ و رشد فرهنگ و هنر و صنعت و فناوری، به وضوح در آن دیده می‌شود. این تنوع، گردشگران بین‌المللی زیادی با سلیقه‌های متفاوت را به چین جذب می‌کند. در ادامه، نگاهی داریــم به برخی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگریِ چین در زمینه‌های مختلف.

 

تاریخی

شهر ممنوعه

جاذبه‌های گردشگری کشور چین,صنعت گردشگری چین,مرکز تحقیقات و پرورش پاندا در چین

شهر ممنوعه نام منطقه‌ای در شهر پکن، پایتخت چین است که مجموعه‌ای از قصر‌های دیدنی را در خود جای داده‌است. این قصرها در گذشته محل زندگی خاندان‌های سلطنتی مختلف بوده‌است که فقط اعضای قصر امکان ورود به آن را داشتند، به همین دلیل به شهر ممنوعه شهرت یافت. پس از سقوط آخرین سلسله فئودالی چین، در دهم اکتبر سال ۱۹۲۵ میلادی، بازدید از شهر ممنوعه به عنوان کاخ موزه برای عموم آزاد شد. در سال ۱۹۶۱ میلادی نیز این کاخ به عنوان یکی از فاخرترین آثار ملی کشور چین، تحت نظارت دولت قرار گرفت و در سال ۱۹۸۷ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

 

حیات وحش

مرکز تحقیقات و پرورش پاندا

جاذبه‌های گردشگری کشور چین,صنعت گردشگری چین,مرکز تحقیقات و پرورش پاندا در چین

چین زیستگاه حیوانات گوناگونی است که «پاندا» یکی از گونه‌های نادر کنونی آن است. در شمال شهر چنگدو، یک مرکز اختصاصی برای پانداها وجود دارد که زیستگاه طبیعی پانداها در آن شبیه‌سازی شده‌است. بسیاری از مسافران تورهای چین این مرکز را بهترین مکان در کل دنیا برای نزدیک شدن به پانداها می‌دانند. این مرکز در سال ۲۰۱۱ میلادی تاسیس شد و در ابتدا بر انگیزه‌های گردشگری تمرکز داشت اما اکنون مسائل مربوط به پانداها مانند تلاش برای بقای آن‌ها را اولویت خود قرار داده‌است. این مرکز بزرگ ترین محل نگهداری از پانداهای غول‌پیکر و مهربان است.

 

 

فناوری و معماری

 

شانگهای

جاذبه‌های گردشگری کشور چین,صنعت گردشگری چین,مرکز تحقیقات و پرورش پاندا در چین

شانگهای شهر آسمان‌خراش‌ها و نماد قرن بیست و یکم در چین است. به دلیل شباهتی که این شهر با پیشرفته‌ترین نقاط دنیا دارد، نیویورک شرق لقب گرفته‌است و به آن «مروارید شرق» هم گفته می‌شود. شانگهای نه تنها در چین بلکه در دنیا الگویی برای پیشرفت به شمار می‌آید. این شهر با سرعتی بالا و بدون توقف به سمت آینده حرکت می‌کند و در ۲۴ ساعت شبانه روز، زندگی در آن جریان دارد. از نظر گردشگران، این شهر جزو محبوب‌ترین شهرهای چین است زیرا تاریخ غنی چین با دنیای مدرن امروز آمیخته شده‌است و زیبایی‌های آن در هر گوشه‌ای خودنمایی می‌کند.

 

فرهنگی

رقص اژدها

جاذبه‌های گردشگری کشور چین,صنعت گردشگری چین,مرکز تحقیقات و پرورش پاندا در چین

چین، چندین  فستیوال بزرگ ملی دارد که یکی از مهم‌ترین‌هایش جشن سال نوی چینی است. چینی‌ها مثل بسیاری از کشورهای دنیا، ابتدای ژانویه، سال نوی میلادی را جشن می‌گیرند اما سال نوی چینی، یکی از مظاهر فرهنگی این کشور است که هنوز و همچنان زنده نگه داشته شده و هر سال با چراغانی خیابان‌ها، آویزان کردن فانوس‌های رنگارنگ از در و دیوار شهر  و خرید هدیه برای کوچک ترها، جشن گرفته می‌شود. یکی از آداب مهم و جذاب این جشن، رقص اژدهاست که طی آن چندین نفر، دو اژدها را حرکت می‌دهند و به اصطلاح به دنبال سبزیجات، هماهنگ با موزیک در کوچه و خیابان‌ها می‌چرخند.

 

غذای ملی

 اردک پکنی

جاذبه‌های گردشگری کشور چین,صنعت گردشگری چین,مرکز تحقیقات و پرورش پاندا در چین

چینی‌ها رژیم‌های غذایی منحصر‌به‌فردی دارند اما در بین خوراکی‌های متنوع‌شان، یک غذا هست که به عنوان غذای ملی آن‌ها شناخته می‌شود. اردک پکنی در اصل غذای پادشاهان چینی بوده و مشخصه اصلی آن پوست نازک، ترد و برشته اردکِ پخته شده است. پوست اردک در این غذا تا اندازه‌ای محبوبیت دارد که گاهی به تنهایی سرو می‌شود. این غذای لذیذ به تدریج از انحصار اشراف خارج شد و امروزه یکی از رایج‌ترین غذاها بین چینی‌ها و پرطرفدارترین خوراکی برای گردشگران است. اردک پکنی را معمولا با پیازچه، پنکیک، سس لوبیای شیرین و خیارشور سرو می‌کنند.

 

مرجان دهقان

 

 

khora​sannews.‎​com
  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش