مهاجرت به اروپا:
در چند سال اخیر شاهد مهاجرت تعداد زیادی از افراد حتی نزدیکان خود به کشورهای خارجی به خصوص اروپا بوده ایم، شاید ده سال پیش کمتر کسی به فکر دریافت اقامت ، اخذ ویزای شینگن و زندگی در کشورهای اروپایی بود اما امروزه افراد زیادی را در صف های سفارتخانه ها می بینیم، این موضوع نشان دهنده تغییری عظیم در حوزه مهاجرت محسوب می شود.
اروپا بیشتر از ۵۰ کشور مستقل دارد و روسیه، آلمان، اتریش، فرانسه، سوئیس، اسپانیا، لهستان، هلند که جزء کشورهای مطرح جهان هستند در قاره اروپا واقع شده اند.
مهاجرت به اروپا با روش های گوناگون و بنا بر دلایل متفاوتی صورت می گیرد. ممکن است افراد به دلیل کمبود غذا، جنگ، سیل، عوامل اقتصادی، بیکاری و... تصمیم به مهاجرت داشته باشند. در ادامه به روش های گرفتن ویزای و مهاجرت به اروپا اشاره شده است.
آمار مهاجرت به اروپا:
کشورهای اروپایی در میان ایرانیان طرفداران بسیاری دارد، به گونه ای که در سال ۱۳۹۹ بعد از مهاجرت به آمریکا بیشترین آمار به کشورهای اروپایی مربوط است. حدود ۲۹ درصد از ایرانیان به کشورهای اروپایی مهاجرت کرده اند، این آمار توسط دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور ارائه شده است.
راه های مهاجرت به اروپا:
به طور کلی راه های مهاجرت به اروپا شامل موارد زیر می باشد:
- اقامت اروپا از روش تمکن مالی
- اقامت اروپا از طریق سرمایه گذاری
- اقامت اروپا از طریق ثبت شرکت
- اقامت اروپا از طریق پناهندگی
- اقامت اروپا از طریق ازدواج
- اقامت اروپا با تولد
- اقامت اروپا از روش تحصیل
- مهاجرت به اروپا از طریق کار
اقامت اروپا از طریق تمکن مالی:
یکی از راه های دریاقت اقامت اروپا اقدام از طریق تمکن مالی است، این اقامت FIP نام دارد و مخفف عبارت Financially Independent Person می باشد. این روش بسیار پرطرفدار است و تحت عنوان خود حمایتی نیز شناخته می شود. در این روش افراد باید ثابت کنند درآمد ماهیانه ثابت و پایداری دارند برای مثال درآمدشان از سود بانکی یا سود سهام یا حقوق بازنشستگی یا اجاره ملک و یا مجموع آنها به دست می آید.
افراد باید ثابت کنند بدون نیاز به کار کردن می توانند درآمدی مناسب در اروپا داشته باشند. این مجوز مخصوص کسانی خواهد بود که در کشور خود تمکن مالی بالایی داشته باشند. افرادی که این اقامت را دریافت می کنند دیگر نیازی به کار کردن در اروپا نخواهند داشت. دولت های اروپایی از این افراد انتظار پرداخت مالیات یا بیلان سالیانه را ندارند.
در صورتی که فرد بتواند برای خود و خانواده اش که شامل همسر و فرزند زیر ۱۸ سال است؛ ثابت کند درآمد ماهیانه ای حدود ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو دارد، شرایط اخد این اقامت را خواهد داشت. درآمد حاصله می تواند از منابع زیر تامین شود:
- سود سهام شرکت بورسی
- اجاره نامه ملک
- حقوق بازنشستگی
- سود سپرده بانکی
اقامت اروپا از طریق سرمایه گذاری:
فردی که خواستار مهاجرت به اروپا از طریق سرمایه گذاری است باید ملکی را خریداری کند یا در موارد تعیین شده مانند اوراق قرضه دولتی یا خرید سهام شرکت های مورد تایید دولت در کشور مورد نظر، سرمایه گذاری داشته باشد. بنابر ارزشی که توسط قوانین کشور مورد نظر تعیین می شود توانایی اخذ اقامت دائم برای خود، مادر، پدر، همسر و فرزندان خود را خواهد داشت.
خرید ملک در بیشتر کشورها می تواند فرد را به اقامت دائم برساند، اما در برخی کشورهای دیگر مانند یونان، پرتغال و اسپانیا بعد از خرید ملک فرد به ویزای طلایی و اقامت دست پیدا می کند. یونان تنها کشور است که بلافصله بعد از خریداری ملک فرد می تواند برای همسر، فرزندان زیر ۲۱ سال همچنین پدر و مادر متقاضی و پدر و مادر همسر اقامت دائم دریافت کند.
اخذ اقامت اروپا و تابعیت از طریق تولد:
در بیشتر کشورهای اروپایی اخذ اقامت از طریق خون امکان دارد، البته در بسیاری از کشورها تنها با تولد فرد در خاک آن کشور نمی توان تابعیت را به دست آورد اما از موارد تاثیرگذار محسوب می شود. کسب تابعیت از طریق دو روش خاک و خون صورت می گیرد، معمولا این تابعیت غیرارادی و تحمیلی می باشد، به این صورت که اگر شخص از پدری ایرانی متولد شده باشد بر اساس قوانین کشور ما ناخودآگاه ایرانی محسوب می شود. بنابراین تمام ایرانیان تابعیت خود را از طریق تولد به دست می آورند که کاملا تحمیلی خواهد بود.
ترک این نوع تابعیت باید بر اساس شرایط حقوقی خاص انجام شود، برای مثال ماده ۹۸۸ قانون معدنی اعلام می کند اتباع ایرانی نمیتوانند ترک تابعیت کنند مگر با رعایت چهار شرط ذکر شده در ماده فوق.
اخذ اقامت اروپا و تابعیت از طریق ازدواج:
بر اساس آنچه نظام حقوق بین الملل خصوصی اعلام می کند و توسط اکثریت کشورها پذیرفته شده است در صورت ازدواج زوجین آنها می توانند برای اخذ تابعیت خود اقدام کنند. کشورهای اروپایی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و اگر فردی با یک اروپایی ازدواج کند می تواند جهت مهاجرت به اروپا و اخذ تابعیت از طریق ازدواج اقدام کند.
شرایط دریافت اقامت اروپا از طریق کار:
درپی کاهش نرخ تولد، کاهش جمعیت جوان و کمبود نیروی کار اتحادیه اروپایی چشم انداز اقتصادی را مطرح کرد و از سال ۲۰۰۷ برنامه با الهام از طرح گرین کارت آمریکا با تکیه بر رنگ آبی پرچم اتحادیه اروپا که آبی است، “ کارت آبی ” یا Bluecard ارائه شد. در طی این چشم انداز نیروهای کار متخصص و غیر اروپایی می توانستند برای کار کردن به تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به غیر از کشورهای انگلستان، ایرلند و دانمارک که از شرکت در این برنامه خودداری نمودند، مهاجرت کنند.
در نتیجه با استفاده از بلو کارت؛ دروازه های اتحادیه اروپا بر روی شهروندان غیراروپایی که شرایط مهاجرت را داشتند باز شد. اولین کشور اتحادیه اروپا که بیشترین مقدار استقبال را از این طرح داشته آلمان است. این کشور بزرگترین قدرت صنعتی اروپا محسوب می شود و شرایط و پیش نیازهای دریافت کارت آبی و اقامت اروپا را بطور رسمی اعلام و از اول ماه جولای سال ۲۰۱۲ میلادی به آن ضمانت اجرایی نیز داده است.
مهاجرت به اروپا از روش تحصیلی:
افراد زیادی وجود دارند که تحصیل در دانشگاه های خارج کشور و برتر را به ماندن در کشور خود ترجیح می دهند. کشورهای اروپایی با داشتن برترین دانشگاه های دنیا توانسته اند علاوه بر رنکینگ بالا، رایگان بودن تحصیل در اکثر این کشورها بسیاری از دانشجویان را به خود جلب کنند. بنابراین تحصیل در دانشگاه های اروپایی راهی مناسب برای ورود به این کشورها و اخد اقامت آنها است، علاوه بر این موارد برخی از کشورهای اروپایی مانند اتریش، آلمان و فرانسه این امکان را برای دانشجویان خارجی فراهم می کنند که به شکل رایگان ادامه تحصیل دهند.
تحصیل صرفا نمی تواند دلیلی برای اخذ اقامت در یک کشور باشد، در صورتی این موضوع ممکن می شود که دانشجو بعد از اتمام تحصیلات خود شغلی مطابق با رشته تحصیلی اش پیدا کرده و یا با اخذ یک پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از طرف یک کارفرما بتوانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری و اقامت کاری تبدیل کند، بعد از آن هم با پرداخت مالیات در طی چند سال می تواند اقامت آن کشور را دریافت کند.
در بیشتر کشورهای اروپایی بعد از اتمام دوره تحصیلی به مدت ۶ تا ۱۸ ماه به فرد فرصت داده می شود تا در کشور بماند و کاری را پیدا کند. در تمام طول تحصیل هزینه ها تقریبا رایگان هستند و معمولا دانشجویی که برای تحصیل به اروپا می رود اجازه دارد به مدت ۲۰ ساعت در هفته کار پاره وقت داشته باشد. بعد از اتمام دروه تحصیل اگر بتوانند مشغول به کار شوند اقامت اروپا را دریافت می کنند.
مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی:
در این نوع از اقامت افراد پناهجو، درخواست کننده و متقاضی، پناهندگی دریافت می کنند و تصمیمگیری درباره تقاضای پناهندگی آنها معتبر میباشد. این اقامت حق کار یا تغییر محل اقامت و حقوق دیگر را شامل نمیشود، ولی تحت شرایطی ممکن است این محدودیتها برداشته شوند.
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 19
- 4